Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 30 juni 2012

Bildbevis

I torsdags berättade jag ju att jag fått några Gullviveplantor och en liten Lönnplanta och att Janne hade planterat den i vår trädgård. Här kommer nu bildbevisen!! :D
 Först Gullvivorna 
och sen den lilla Lönnen!

Och tänk att man efter 18 års äktenskap ännu hade något man inte visste om sin partner!! När jag visade Janne lönnplantan och bad honom plantera den så sa han - nästan i mun på mig som sa samma sak - "jag älskar lönnar"! Tänk; vi hade ingen aning om att vi hade Lönn som favoritträd båda två!! :D

MEN; Janne berättade att han hade försökt att plantera en lönn här i trädgården en gång tidigare men att den plantan hade dött. Han hade då fått höra av nån som kan sånt här att trädplantor ska planteras när de inte har några löv - d v s på våren eller på hösten. Så vi får se om den här lilla plantan tar sig...!! Hoppas hoppas!!

Anneli.

Tzatziki

Gillar ni Tzatziki??
Då tycker jag att ni ska gå in på min matblogg:
http://lchfveggiestyle.blogspot.se/2012/06/tzatziki.html

Anneli.

torsdag 28 juni 2012

Kan man bli nåt man redan är??

Jag tänker då närmast på TOKIG...!! ;-)
Och när jag tänker att jag blir (och redan är?) tokig så syftar jag på hur vi kämpar och väntar, väntar och kämpar med att få igång vårt Sociala företag, och framför allt att vi väntar på besked från kommunen... som låter vänta på sig!!
Vi hade ju hoppats på att Ulf skulle ha kommit med ett besked ifrån "maktens korridorer" men tyvärr hade han inte fått tag på den som skulle ha kunnat ge oss det, så vi får vackert vänta ett tag till...!! :-(

*SUCK*

Tålamod är en dygd sägs det ju... Är det nån som vet var man kan köpa sig lite?? Tålamod alltså!! Dygd har jag inget behov av..!! :P ;-)

Igår var jag på ett födelsedagskalajs hos en kompis, och trots att det inte var jag som fyllde år så fick jag med mig hem en tuva gullvivor att plantera i trädgården här hemma! Med gullvivorna råkade det komma med en liten Lönn-planta också och idag har Janne satt både gullvivorna och den lilla lönnen i vår trädgård!
Jag hoppas verkligen att de tar sig!! :D
Time will tell!!

Nu ska jag ut på facebook innan det är dags för horisontalläge!!
Ha dä!!

Anneli.

onsdag 27 juni 2012

Dags att hålla tummarna igen...

Nu behöver jag er hjälp!! Jag behöver era tummar!!
Imorgon kl 13.00 ska vi; d v s Södra Dalarnas Serviceteam, Socialt företag, ha möte.
Som jag har berättat om tidigare så sitter Nettan och jag inte kvar i styrelsen (för då kan vi inte få lönebidrag) och Eva och Ulf har tagit våra platser istället. Ulf är en "gammal räv" som har jobbat på kommunen med miljöfrågor och fortfarande har sina "tentakler" in i "maktens korridorer", och imorgon på mötet så hoppas vi att han har goda nyheter, d v s att kommunen köper tjänster av oss så vi får in det startkapital vi behöver för att komma igång! Vi skulle ju eventuellt få jobba som bussvärdar t ex.
Jag vågar inte ha några stora förhoppningar - känner att jag är lite rädd att bli besviken... men självklart kan jag inte låta bli att hoppas på positiva besked ändå!! Så där lite försiktigt...!! :P
Så snälla!! Håll alla tummar ni har imorgon (eller kanske idag när ni läser detta...) kl 13.00!!

Annars går livet sin gilla gång.. Det händer inte så mycket. Jag försöker ta det lugnt; sover rätt mycket och sitter alldeles för mycket på facebook... Sitter mest och spelar Bejeweled Blitz... orkar inget annat!!
Längtar efter Bröderna Bus som fortfarande är i Stockholm, men på söndag ska jag ner och hämta dem och passa på att fira min dotter Ylvali som blir 21 år! :D

Så som ni förstår så blir det inte så mycket att skriva om just nu, men jag lovar att uppdatera er om hur mötet går imorgon!! :D

Tills dess: Adios, Farewell, Au Revoir och Auf Wiedersehen!!

Anneli.

måndag 25 juni 2012

Attraktionslagen

Visst är det bättre att fokusera på vad man VILL istället för på vad man inte vill!?!
Jag hoppas att det går att läsa vad det står på bilden här ovan. Klicka på den för att göra den större!

Anneli.

PS. Bilden är snodd på facebook. DS.

söndag 24 juni 2012

Paltkoma...

Idag har jag ätit något riktigt smaskigt!! Ni kan aldrig gissa vad!! (Om ni inte redan läst på min andra blogg: http://lchfveggiestyle.blogspot.se/).
Jag har ätit SVINMÅLLA!!! :D Ja, inte bara knaprat i mig bladen precis... jag stuvade dem ungefär som man stuvar spenat. Gott som tusan blev det i alla fall!! :D Och jag åt nog liiite för mycket... Jag är proppmätt!!
Det var Janne som kom in med en bukett svinmålla som han rensat bort ifrån morotslandet.

Om du vill ha receptet och se vad jag åt till så är du välkommen in på min matblogg:
http://lchfveggiestyle.blogspot.se/2012/06/ata-svinmalla.html


Nu ska jag kolla lite på TV med min älskade make!! :D

Anneli.

lördag 23 juni 2012

Grillat och klart!

Vi hade en riktigt trevlig Midsommarafton igår! Saknade barnen förstås, men Janne och jag ringde i alla fall och sjöng för Adrian! Tänk att han är 13 år nu! ♥

Gårdagens midsommarfirande var helt i min smak: goda vänner, god mat, god konversation! Inte en droppe alkohol och inte en droppe regn!! Att vi inte såg en enda midsommarstång eller hörde en enda dragspelston gjorde ingenting, vi hade det så trevligt ändå när vi satt ute och grillade, pratade, skrattade och drog några Tarotkort!! :D
Att grilla vegetariskt är inga som helst problem!!
Gott som sjutton blev det och proppmätt vart jag!!
När Nettans LCHF-jordgubbstårta kom fram var jag fortfarande proppmätt, men en liten bit slank trots allt ner!! :P
Fast det var bara jag som tyckte att tårtan var god eftersom den inte var så söt. Men jag har ju sen länge vant mig av med att godsaker ska vara så himla söta! Tårtan som blev över fick jag med mig hem och den ligger nu i frysen, skuren i lagom stora tårtbitar! :D Det blir bra att kunna ta fram en bit när suget sätter in!!

En riktigt trevlig fortsättning på Midsommarhelgen önskar jag er alla!!

Anneli.

torsdag 21 juni 2012

En Glad Midsommar

Nu är det lugnt i det Sjögrenska huset ska jag säga!! Bröderna Bus åkte till Stockholm igår för att fira midsommar med syskon och kusiner. Och i år är det inte bara midsommarafton på midsommarafton... Det är även Adrians 13-årsdag!! ♥
Det känns lite tråkigt att inte få fira honom på hans stora dag, men han ville verkligen följa med storebror till Stockholm, så så fick det bli!! Huvudsaken att han blir nöjd och har roligt!

Här i huset är vi inga stora Midsommarfirare i alla fall... inte ens jag som brukar älska att fira allt som går att fira, och att få ihop till ett födelsedagskalas är nog inte heller så lätt just för att det är Midsommarafton :P Men kusin Linda har lovat att fixa en chokladtårta till Adrian - precis som han önskar sig - och så ska de ha grillfest, så bättre födelsedag kan man nog knappast önska sig!! :D

Janne och jag ska också grilla på Midsommarafton, tillsammans med Nettan och Katta och några till! Så det går ingen nöd på oss! :P

En riktigt glad och fin Midsommar önskar jag alla mina bloggläsare!!


Anneli.

tisdag 19 juni 2012

Gratisbussar & Läkarbesök

Från och med igår kostar det GRATIS att åka buss i Avesta kommun! Mellan kl 10.00 - 11.00 var det invigning vid busstationen inne i stan med mingel, kaffe och nått slags bakverk. Alla som ville fick fylla i en enkät om sina bussåkarvanor och den ska sen användas för att utvärdera det här gratisbuss-projektet som ska pågå i två år från och med nu.
Katta, Nettan, Janne och jag blev intervjuade av tidningen medan vi satt och fyllde i enkäten! :P Vi får se på onsdag om det kommer med! (Avestatidningen kommer bara ut tre dagar/veckan så nästa nummer kommer imorgon).

För oss som bor ute på landet funkar det oftast inte att ta bussen in till stan tyvärr. Nu på sommaren går inga bussar alls - INGA BUSSAR! - här där vi bor!! Och på övriga årstider går skolbussarna och ett par bussar till - men inte på tider som funkar...! Man får vänta flera timmar i stan innan det går nån buss tillbaka!!
Nä, så nån bussåkare lär jag väl inte bli - det får vara hur gratis det vill!!

Idag har jag varit på läkarbesök för att förlänga min sjukskrivning. Jag har fått en ny läkare. Hon sjukskrev mig till den 13/7 till att börja med och sen får vi se. Ska på återbesök den 12/7 - alltså dagen före sjukskrivningen går ut.

Det här med läkare..... Jag brukar säga att jag är "allergisk" mot dem! Men tyvärr behöver jag konsultera dem lite då och då...!
Jag kommer ju ifrån "Hälsovården" till skillnad från Sjukvåden om ni förstår skillnaden. Jag är ju uppväxt med en mamma som kunde massor om alternativmedicin, läkande örter och homeopatmedicin, och inom alternativmedicinen tittar man ju på hur man kan läka sjukdomar snarare än att bara ta bort/dämpa symptomen som den vanliga sjukvården gör. Därför blir jag så galen på vanliga läkare som bara konstaterar att man har en åkomma och ger en nån medicin som tar bort tecknen på åkomman istället för att fråga sig varför patienten blivit sjuk och hur man kan återställa balansen för att bli frisk! Gaaaah!!! Jag blir verkligen galen på sånt!!

Men nu ska jag inte snöa in på det!! Solen skiner, vinden har bråttom och det är riktigt behaglig temperatur ute!! Kan man äntligen få hoppas att det blir lite fint sommarväder nu?!?

Anneli.

söndag 17 juni 2012

PartyLite igen!!

Idag har jag haft min 2:a PartyLite-visning - i lokalen förstås! Eller jag och jag... Det var Nettan som hade visningen, jag var "bara" värdinna! Ett inte allt för betungande jobb med tanke på att jag redan hade hembakade bullar i frysen och köpekakor i skåpet! :P

Himlars så fina grejer PartyLite har!! Jag önskar att ekonomin var lite bättre, för då hade jag kunna beställa hur mycket som helst tror jag!! Nu blev det bara ett paket téljus och två Glolite-ljus.
Ljuset härovan är ett Glolite-ljus. Tyvärr ger inte bilden ljuset rättvisa! Det speciella med just Glolite är att hela ljuset lyser - inte bara lite högst upp som med vanliga ljus! Det är sååå himla fint när det är lite mörkt i rummet (vilket det inte var när jag tog det här kortet)!
Jag beställde två stycken orangea ljus med apelsindoft, för de var på extrapris! :D (Man får ju va lite ekonomisk...!!)
I alla de små burkarna ni ser på bilden här ovan är det doftprover. De flesta dofterna tycker jag luktar gott, men det är klart; man kan ju inte gilla alla!! Men det var roligt att se när vi räckte varandra olika doftprov - hur det en person tyckte doftade jättegott helt kunde ratas av någon annan!! Smaken är helt enkelt som baken!! Tur då att det finns så många olika dofter att välja på!!

Nu är jag supertrött och ska bara hänge mig åt lite soffhäng innan jag masar mig i säng! Imorgon väntar nya "äventyr" - men det tar vi då!!

Anneli.

lördag 16 juni 2012

Spanska flugan

Hallå i cyberspace! Det är bara lilla jag som tittar in på bloggen! :P
Sen sist har jag vilat massor och egentligen inte gjort så mycket annat...! Direkt jag försöker pressa mig till något så blir jag yrslig, darrig och alldeles svettig! Så det är bara att fortsätta ta det lugnt!
Jag har fixat en läkartid ner på vårdcentralen till på tisdag så att jag förhoppningsvis kan fortsätta vara sjukskriven ett tag till. Vi får se hur det går med den saken...!

Idag är första gången på en vecka som jag faktiskt har gjort nånting! Min kära tvillingsyrra - som varit i Stockholm och sjungit på en begravning - kom och hämtade upp mig och bjöd mig på teater i Borlänge! "Spanska flugan" med teatergruppen Gazbazz. Det var ett väldigt trevligt avbrott från min trötta vardag! :D
Det var svårt att få bra kort därinne. Det minst dåliga är det ni ser här ovan. 
Nu är både Rosali och jag tillbaka i Avesta. Vi ska sova i lokalen för imorgon ska Nettan komma hit och visa PartyLite's fina grejer. Jag tänkte att jag skulle köpa några "anti-mygg-ljus" så att man förhoppningsvis får vara ifred från de små monstren i sommar!

Japp, det var vad jag orkade med idag! Natti natti!

Anneli.

tisdag 12 juni 2012

Underbara meditation!

Hej allihopa!! Här kommer en snabbis!!
Jag bara "måste" berätta om dagen!

Vaknade som vanligt lika trött som jag var när jag la mig, men lyckades ta mig in i duschen i alla fall. Hela dagen har gått i slow motion, jag har inte haft nån aptit MEN jag har lyckats hålla mig vaken hela dagen - ett framsteg bara det!!
Eftersom det är tisdag så har jag en Andlig och Medial Utvecklingscirkel att leda, och sjukskriven eller ej; så länge jag kan stå på benen så vill jag ha min cirkel!! Det är nämligen så att den ger mig mer energi än vad den tar! Det andliga och mediala är så tight förbundet med den jag är och är lika viktigt för mig som att andas, dricka vatten och gå på toa!! Och så har jag ju Katta som hoppar in om jag inte skulle orka!

Fram på eftermiddagen började jag må sämre; vart yrslig och började känna mig febrig, men envis som jag är så packade jag ihop det jag behövde och lät Janne skjutsa in mig till lokalen. Väl där började jag förbanna min envishet men gjort är gjort!! När de som ville meditera kommit så gick vi in i "blå rummet" för att meditera och jag "försvann" direkt in i meditationen! Och tänk när jag "vaknade" så mådde jag mycket bättre!! Även om jag fortfarande var trött och hängig så var feberkänslan som bortblåst!! Och kvällen blev lika härlig som det brukar vara!! :D
Om bara en liten stund ska jag krypa ner i sängen för en natts välbehövlig sömn, och inget kommer kunna få bort mitt belåtna flin från ansiktet!!

Är det nåt jag lärt mig av denna dag så är det att stress är ett GIFT!!! Kan jag bara få bort det mesta av stressen ur mitt liv så kommer allt bli bra i ett "nafs"!! Hur långt nu ett "nafs" är...! Det visar sig!!

Anneli.

måndag 11 juni 2012

Hej väggen!!

Idag har jag sovit i stort sett hela dagen. Har försökt att hålla mig vaken, men utan framgång! För första gången på massor med år så har jag faktiskt sjukskrivit mig!
Men egentligen är jag inte sjuk... Inte i ordets vanligaste betydelse! Jag har inget som smittar och inte nån feber vad jag har märkt av...!
Däremot så har jag smackat in i den berömda väggen - eller utvecklat utmattningssyndrom som det heter.

Jag har ju upplevt att jag balanserat på gränsen ett längre tag, men envis som jag är så har jag stretat på...! Men nu går det bara inte längre!

Det började igår med att jag började må illa och var övertygad om att jag skulle kräkas, så jag sov med en hink bredvid mig. Sov förstås riktigt dåligt men kräktes aldrig. Däremot så tillät jag mig själv att sova till kl 11 på förmiddagen. Sen trodde jag att jag skulle orka jobba lite...! Vilken villfarelse!! Jag hann inte mycket mer än ner till soffan i vardagsrummet så slocknade jag och sov till kl 15.00!
Resten av dagen har jag också sovit och vaknat om vartannat. Ja, så det är bara att inrätta sig i ledet och vila, vila, vila!
Av ovanstående anledning blir det väl lite si och så med skrivandet här på bloggen...!! Jag VILL skriva och kommer att göra det också när jag får lite ork till övers och har nåt att skriva om, men som det känns nu så kommer det nog att bli mer sporadiskt.
Samma med att läsa och kommentera på andras bloggar...! Speciellt långa blogginlägg skjuter jag upp till jag blir lite piggare...!! Men det får vara så nu! Nu ska jag försöka prioritera att må bra, och det hoppas jag att ni andra gör också!!

Anneli.

lördag 9 juni 2012

Raw Power!

Idag trotsade jag min trötthet och tog med Janne och mina svärföräldrar på en sväng till Falun.
Vad var i Falun då kanske ni undrar. Jo: Seasidefestivalen!
Och på Seasidefestivalen fanns mina polare Kenth och Gina som serverade Super Duper delikat Raw food!
Här ovan står Kenth och pratar Raw food med någon som inte syns på bilden, och på bilden här inunder står Kenth's fru Gina med en tallrik Raw food-burgare. Den var såååå himla god!!
Fräschare mat än så här får man inte!! Och knappast godare heller!! Kenth och Gina är riktiga mästerkockar när det kommer till Raw food!!! ♥
På bilden här ovan ser vi från vänster: Champinjonnötbiffar med Thousand Island-dressing, Valnötsburgare med stark Cashew"ost"sås och längst till höger; Zucchinispagetti med currysås. Mums...!!!
Alla tre rätterna var riktigt goda, men min favorit var ovanstående: Valnötsburgaren. Mmmmmmmmmmums!!! :D

På bilden här under ligger det Zucchinichips!! De var jättegoda!! Jag fattar inte att man kan göra RAW chips!! Eller... Jag fattar, för Gina berättade hur hon gjort dem, men tanken har aldrig ens föresvävat mig att man kan göra chips Raw food-style!! :P
För er som inte vet; när man gör Raw food-mat så värms ingenting upp över 42 grader. Detta för att behålla alla enzymer levande.
Här under har vi Raw food-godis! :D Till vänster ligger det Raw Mintchokladbollar och till höger "Superfood Bumsbollar". Vet inte riktigt vad som var i dem, men de var lite för söta för mig så min gissning är att de innehöll rätt mycket torkad frukt...!
Här under ser ni en bild på min absoluta favorit: Raw Chocolate Cheese Cake. Jag säger bara Oh my God!!!! Så himla gott!! (Jag tog med mig en bit hem som jag smaskade på till efterrätt!!) Tänk att nåt så nyttigt kan vara så gott!! "This one is to die for" för att citera Gina!! :P
Denna Raw Mango Creme Cheese Cake här under var inte så dum den heller! Men den kunde förstås inte mäta sig med chokladkakan...!! *Dregel*
De sista två korten talar för sig själva och behöver ingen ytterligare presentation! :D

Till sist vill jag ge er som är nyfikna på Raw food ett litet tips:
På massa olika platser i vårt avlånga land ordnas Rawfoodmiddagar som man kan vara med på eller t o m ha hemma hos sig själv! Som jag har förstått så kostar de ingenting, men alla bidrar med råvaror/maträtter till maten. Knytkalas helt enkelt!! Genialiskt!! :D
Jag tänker försöka dra ihop folk till ett Rawfoodknyt i lokalen tror jag!! :D I alla fall om jag får ihop några som är intresserade - och det tror jag att jag gör!! :D

Gå in på rawfoodmiddagar.se för mer information!

Ja, det var allt för mig idag!! Nu ska jag ta min slitna kropp med upp till sovrummet för en skön natts sömn!! Fast först lite facebook...!! :P

Anneli.

fredag 8 juni 2012

Det här är Jag!

Hej bloggen!! Hej alla bloggläsare!! Long time - no see...!!

Förklaringen till frånvaron är att jag är så sjuuuukt trött!
Ni som följt bloggen ett tag vet att jag vid flera tillfällen klagat på den här förbaskade tröttheten, men nu tar det banne mig priset!! Hela veckan har varit otroligt seeeeg! Jag kan knappt hålla upp ögonen och det är skitjobbigt att vara så här trött!! Jag blir alldeles ledsen, arg och frustrerad!!
Och ni vet ju vad man säger... "En olycka kommer sällan ensam". Det heter så av en anledning: det är sant!!
I måndags ramlade jag och slog mig rätt illa...! Slog i vänster höft och knä, vred till ena foten och slog i höger tumme så illa att jag fortfarande har ont och har blåmärken!
Igår var det dags igen; jag skulle hindra en katt från att rymma ut och slet upp vänstra ringfingrets nagel tvärs över så det började blöda och nageln hängde och slängde... Det var vääääldigt lite skönt kan jag säga utan att överdriva!!
Till detta kommer som grädde på moset "livets alla små djävligheter" som t ex olika stressmoment, stora utgifter och små inkomster...! :-(
När jag tycker att livet känns extra jobbigt brukar jag säga "väck mig till våren", men nu ÄR det ju vår, så vad säger man då?? -_-

Äsch!! Vet ni vad? Jag orkar inte tänka på eländet!! Nu har jag fått klaga lite (tack för att ni "lyssnade") så nu vill jag berätta något roligare:
I tisdags var ju sista kursdagen för terminen på Handledarutbildningen och då skulle vi ju få svar på den där personlighetstesten vi gjorde, och det var spännande läsning!!
Testet var ett s k Myers-Briggs Type Indicator och visade vilken av 16 olika personlighetstyper man är - illustrerad av 4 bokstäver. Vi skojade och sa att vi skulle få vår diagnos! :D Jag fick bokstavskombinationen ENFP och det som stod om min typ var slående rätt så som jag faktiskt är!!
Bl a stod det att ENFP-profiler "tycker illa om rutin, tidsplaner och struktur och lyckas vanligtvis undvika sådant" Hahahahaha!! :D Det är jag i ett nötskal!! :D
Ja, det stod en hel del mer förstås och det allra mesta var en riktigt träffande beskrivning av mig, men det blir för långt att skriva om - den energin har jag helt enkelt inte...!

Nu ska Janne och jag ta det lugn resten av kvällen och kanske se en film tillsammans!! Förutom katterna så är vi faktiskt ensamma hemma!! Bröderna Bus är precis på väg till Stockholm för att fira en kusin som fyller 20 år, och de kommer inte hem förrän på söndag! :D Lugnt och skönt hemma med andra ord!! :D Riktigt välbehövligt för min del...!!

Ha det så bra allihopa! ♥

Anneli.

måndag 4 juni 2012

En snabbis bara...

Här kommer en snabb blogguppdatering innan jag ska åka till lokalen med Adrian. Vi ska nämligen sova över där inatt! Jag för att jag tidigt som attan ska åka och hämta Nettan för att åka till Handledarutbildningen i Borlänge, och Adrian för att han vill ha nära till skolan! :D
Detta innebär att jag inte kommer att ha tid med vare sig bloggen eller nåt annat som har med datorn att göra förrän på onsdag i och med att när jag kommer tillbaka från Borlänge så ska jag ha den Andliga och Mediala utvecklingscirkeln.
Men på onsdag ska det nog bli ett nytt, "riktigt" blogginlägg. Då ska jag berätta om ett spännande personlighetstest som vi gjorde på förra utbildningsdagen och som vi imorgon ska få svar på!! Det ska verkligen bli spännande!! :D

Så; på återseende kära vänner!!

Anneli.

söndag 3 juni 2012

Honey I'm home!! :D

Hemma igen efter en superhelg i Grangärde/Ludvika/Borlänge!

Jag har för mig att jag för inte så länge sen skrev här på bloggen nånting i stil med "när blir det nånsin som man förväntat sig...". Jo, NU!! 
Den här helgen vart precis som jag förväntade mig!! Eller snäppet ännu bättre!!! I alla fall gick den helt enligt planerna!! Helt otroligt!! Så ibland händer det i alla fall!!!

Som jag skrev i förra inlägget så var vi först på kompisen Ingelövs 50-årskalajs!! Det var jättetrevligt och massor med folk, god mat och bus!
Sen avvek vi redan vid 16.30-snåret för att åka in till Ludvika för att komma i god tid till konserten så vi skulle få bra platser, vilket vi också fick! :D
Konserten kallades ABBA Dabba Do och var en hyllningskonsert till ABBA.
Här ovan ses från vänster basisten Jorma, gitarristen och sångaren Per, Nya tillskottet Ninni och min kära tvillingsyrra Rosali.
Den ende i bandet som inte kom med på detta foto var pianisten och sångaren Mats, men han kommer här inunder på ett alldeles eget foto:
 Här under ser ni hela bandet Pralin plus längst till höger Maria som mellan alla ABBA-låtarna berättade om ABBAs historia.
På sista kortet från konserten ser ni Rosali sjunga solo, men jag minns inte vilken låt det var hon sjöng...!
Som förstärkning var det också med en kör som kallas "Elva-kören", men jag tog inget kort på dem...!
Efter sista låten fick de rungande applåder, drog ett extra nummer och fick sen stående ovationer!! Gissa att jag är stolt över min kära syrra!! :D

När allt var över åkte vi tillbaka till 50-årsfesten och partajade lite till! (Helt enligt planerna!!) När vi kom pågick lite allsång och Rosali som äääääälskar att sjunga slängde sig glatt in i sången! :D Sen blev hon övertalad att sjunga en av ABBA-låtarna från konserten vilket hon gärna gjorde, och jag säger bara en sak: Hon kan beröra en till tårar med sin vackra röst!!!
Det var den HÄR låten hon sjöng - och med den äran!!

Sista kortet är på värdparet Ingelöv och hennes man Abdel.
Abdel kommer från Marocco och kläderna de har på sig är därifrån! Visst är de fina!! ♥

När jag vaknade imorse hade Rosali redan åkt till jobbet i Borlänge och efter jag ätit frukost och packat ihop mina saker så åkte jag dit jag med och spenderade en jättetrevlig dag där!! :D Men nu är det skönt att vara hemma igen!

Nu ska jag kolla mail och facebook! Efter 1½ dygn utan dator lär det vara en hel del att gå igenom!!

Anneli.

fredag 1 juni 2012

Planer inför helgen

Min andra arbetsvecka har gått mot sitt slut och nu tar jag helg!!

För en gångs skull har jag planer för helgen: imorgon "bitti" (d v s när jag vaknat nån gång...) åker jag till min kära tvillingsyrra i Grangärde! Runt lunch åker vi först till en kompis för att fira hennes 50-årsdag och fram på sen-eftermiddagen åker vi in till Ludvika där Rosali (syrran alltså) och hennes band "Pralin" ska uppträda och sjunga ABBA-låtar!! :D Efter det åker vi nog tillbaka till 50-årsfesten en stund! :D
Efter en förhoppningsvis god natts sömn ska Rosali jobba hela söndagen. Hon jobbar som personlig assistent i Borlänge, och planen är att jag lite senare när jag vaknat ska jag hälsa på syrran och hennes brukare innan jag åker hem till mig igen!
Ja det är min helg det!! Vad har DU för planer??

Anneli.