Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 29 september 2012

Slö dag & kantarellpaj

Natten till idag sov jag i 11 timmar, men inte 17 hjälpte det!! Jag har varit så trött hela dagen så jag knappt har kunna hålla upp ögonen! -_-
Men jag hade ju kantareller att rensa och frampå eftermiddagen så masade jag mig ut i köket och tog hand om dem.
Vid 17-tiden kom Martin in och tyckte att det var dags att laga middag och då fick jag äntligen lite energi och lust att göra nånting! :D Så då gjorde jag en Kantarellpaj!! Eller två faktiskt... en LCHF till mig och en vanlig till bröderna Bus!
Mmmm...!! Gott gottigottgott!! :D Receptet finns förstås HÄR.

Nu sitter "gubben" och jag och tittar på en film på TV4, så det tänkte jag fortsätta med! Imorgon tänkte jag göra en hårinpackning och sen blir det väl ett nytt foto på håret som utlovat! Men det är då det!! Nu är det filmtajm!

Anneli.

fredag 28 september 2012

Årets sista?

Som de flesta av er redan vet så är vi så lyckligt lottade att vi har kantareller på våran tomt - nästan precis utanför huset! Ja, vi har faktiskt nästan alla typer av mark: vanlig villatomt/trädgård, åker och ängsmark, skog och land där vi (d v s Janne) odlar mycket av vår mat.

Efter att Bröderna Bus kommit hem från skolan kan man vara tämligen säker på att man blir bortputtad från datorn - så också idag! Så jag la mig i soffan och började läsa en bok (vilken återkommer jag nog till i ett annat blogginlägg) men orkade inte läsa så länge till min stora sorg! Istället började jag fundera på om det möjligtvis kunde finnas några kantareller kvar i vår lilla skog. Jag frågade Janne och han sa att han inte trodde det, att han inte sett några på länge. Men eftersom han heller inte letat så tänkte jag inte ta hans ord på det!
Nä, på med jacka och skor; jag "beväpnad" med kamera och Janne med papperspåse och kniv och vips så var vi på väg över gräsmattan mot våra kantarellställen.
Först såg jag bara massa nedfallna löv. Men när ögonen vant sig och började söka efter nåt annat så såg jag dem:
Kantareller!!! :D
Medan Janne plockade dem så letade jag vidare, och lite längre bort fann jag ännu fler! :D
Här ovan är Janne i färd med att plocka dem också.

På ett annat ställe i skogen så hittade vi dessa:
Vi letade i vår svampbok och förmodligen så är detta vit flugsvamp!! Mums!! Eller kanske INTE!! Varken Janne eller jag har någonsin förut sett vit flugsvamp! De är inte så vanliga, men ett regnigt år som detta trivs de läste vi i svampboken.
Ja, som ni förstår så plockade vi inte med oss denna svamp - den står kvar där vi hittade dem!

Kantarellerna däremot ska vi laga nåt smaskens av - men inte idag! De var ganska blöta och därmed svårrensade, så de får ligga och torka till sig lite till i morgon.
Det var allt för denna gång!! Ha det så bra tills vi ses igen!! :D

Anneli.

torsdag 27 september 2012

The ups and downs of life

Efter helgens underbara Healingkurs har jag mått ovanligt bra och gått runt och känt mig så där lite "småmysig"...!!
Ända tills igår...!
Jag har börjat blöda näsblod igen...! I hela mitt liv har jag haft lätt för det - och speciellt när jag sovit för lite och/eller är stressad. Ja, jag är så van vid att blöda näsblod att jag bara en gång i hela mitt liv har råkat blöda ner kudden när näsan sprungit läck i sömnen, och det var när jag var liten!! Även om jag sover stenhårt så känner jag när det börjar och vänder mig blixtsnabbt om!

Men vad är det nu då?? Jo, jag har gått och "skaffat mig" nåt slags förstadium till magkatarr - har inte kunnat dricka kaffe på snart 2 veckor! Och sover för lite, det gör jag...! Även när jag ligger i sängen så sover jag väldigt hackigt och vaknar massor av gånger natten igenom. Så djupsömn är en bristvara för mig!
Men jag tror nog att stressen är det värsta just nu, och åtminstone den utlösande faktorn, för dåligt sover jag ju alltid, hela tiden!

Vad har jag att vara stressad över då?? Jo till största del allt det här med Socialt företagande och att vi bara väntar, väntar, väntar och ständigt hamnar i massa "moment 22"!! Några klara besked från Kommunen har vi fortfarande inte fått, men en positiv sak är att på onsdag nästa vecka ska vi ha ett möte med vår underbara mentor Lena från Södra Dalarnas Samordningsförbund och med Kompetensbyrån som förhoppningsvis kan hjälpa oss fram en bit till. Så det är bara att fortsätta hålla tummarna!!
Och förutom det så försöker jag bara ta det lugnt...!! Men jag längtar efter en kopp kaffe...!!

Mitt i allt det här så "dimper det ner" massa nyheter och information om saker som jag är intresserad av och gärna skulle engagera mig i om jag bara hade orken! T ex det här om GMO som jag la ut en länk till igår. Och om vaccinationer, som jag är helt emot och önskar att jag hade mer energi till att engagera mig i! Ni anar inte vad man hittar för läskig information om vaccin om man bara letar lite...!! Men det är bara att acceptera att tid och energi inte räcker till som det är just nu. :-(

Nåja... att grotta ner sig har ju aldrig hjälpt någon, så nu gäller det att fokusera på allt som faktiskt är positivt och bra i mitt liv!!
Att det finns mat i huset är t ex väldigt bra, för jag är hungrig!! Så jag ska nog ta och glida ut i köket och göra nåt åt min knorrande mage!! Och koka mig en kopp té till!! :D

Anneli.

onsdag 26 september 2012

Varning för GMO

Se denna dokumentär om GMO, men se den NU!! Risken är att den inte kommer att gå att se så länge till! Orkar du inte se alla 80 minutrarna så se åtminstone de 25 sista!
http://newsvoice.se/2012/09/23/dokumentar-genetic-roulette-om-riskerna-med-genetiskt-modifierad-mat-gmo/

Anneli.

tisdag 25 september 2012

Svisch!!

Nä, här har inte jag tid att sitta!! :D
Jag ska in till stan och handla fika till min Andliga och Mediala Utvecklingscirkel - det kommer många idag!! :D
Svisch - så var hon borta!! :P

Anneli.

måndag 24 september 2012

Spännande dagar..

Hallå allihopa!! Nu har jag mycket att berätta!! Jag vet knappt var jag ska börja, men jag tar det väl i kronologisk ordning!
Det betyder att jag berättar om helgen först!
Att vara utan dator var inga problem - jag var sysselsatt hela tiden och fick även en del gjort!
Healingkursen startade kl 10.00 på lördag morgon. Och när jag säger Healingkurs så menar jag Andlig Healing (det finns ju många olika tekniker..).
Vi började dagen med fika/frukost kombinerat med att prata om Healing - vad det är, hur det fungerar, när man kan ge Healing till nån och när man inte kan/får det. Sen mediterade vi ca 40 minuter. Mmmmmm....!! :D Det är bland det bästa som finns att meditera i grupp!! ♥
Sen turades vi om att ge varandra Healing, käkade lunch, gav varandra mer Healing, fikade och gav varandra ännu mer Healing! :D En bra dag med andra ord! :D
Så här såg jag ut efter att jag hade fått Healing:
När de andra hade åkt hem för dagen lagade jag mig lite kvällsmat och läste igenom massa papper om Healing som jag fick när jag gick Healingkurs för Andreas Hindström förut. Och sen tog jag mig i kragen och sydde äntligen de där lakanen som jag har tänkt att sy så länge...!! :P
4 stycken orkade jag sy!! Duktiga jag!! :P Sen sydde jag faktiskt ihop dem till 2 dubbellakan, för jag kom på att vi är i större behov av det än enkellakan! :D

Ja, sen på söndagen så fortsatte Healingkursen på ungefär samma vis som dagen innan med enda skillnaden att vi mediterade i en hel timme! :D När alla åkt hem röjde jag lite och diskade upp innan det var dags för min "PSYCH-K-kompis" Katarina att komma en stund! Vi brukar försöka träffas på söndagarna - antingen för att göra PSYCH-K med varandra eller göra Sorgbearbetning.
När jag kom hem den kvällen var jag supertrött, men kunde förstås inte låta bli att gå ut på facebook en stund innan jag sent omsider kom i säng.

Ja, det var helgen det!! Men nu har det gått en hel måndag också, och det har varit en väldigt spännande måndag ska jag säga!
Den började lugnt med att jag tog sovmorgon och sen ringde några samtal. Men på eftermiddagen hade jag ett "spökjagar-uppdrag" med Katta igen - denna gång hos en kompis i Sala som hade väldigt mycket andlig aktivitet hemma hos sig! Hennes 10-åriga dotter var livrädd för hon både kände av och såg flera olika personer som ingen annan såg och som inte borde vara där! Flickan vågade inte sova i sitt rum, inte gå upp på övervåningen själv och inte ens gå på toa själv, så rädd var hon!
Till sin mamma har hon berättat om sina upplevelser och de personer hon ser, men Katta och jag visste bara precis det jag just skrev här ovan!
Katta och jag gick runt i hela huset och "kände in" den andliga aktiviteten. Jag fick kontakt med 3 personer varav två av dem stämde in på pricken vad dottern berättat för mamman - både hur de såg ut, vad de hade för sig och hur de påverkade henne. Den tredje anden jag fick kontakt med kunde kompisen inte känna igen, men jag kände att han hörde ihop med kompisens sambo, och mycket riktigt så kände han igen mannen och kunde bekräfta det jag sa!
Katta fick också in flera andar, men vi jobbade var för sig så jag vet inte riktigt hur det gick för henne..! Men vi får verkligen hoppas att det blir lugnt i huset nu och att dottern får vara ifred!!

Som om detta inte var spännande nog så hamnade jag på hemvägen bland de första som kom efter att det skett en bilolycka ca 400 meter utanför där jag bor, så jag kunde inte köra ända fram till vårat hus! Räddningskåren, polisen, 4 ambulanser och en kvaddad Volvo stod i vägen!! 4 ungdomar hade färdats i Volvon i på tok för hög fart och inte kunnat svänga i kurvan utan kört rakt in i en rad brevlådor och ett gärdesgårdsstaket. Bilen blev skrot och det var glassplitter över hela vägen! De 4 ungdomarna klarade sig förvånansvärt bra - alla hade tack och lov haft bilbälte - men de fördes till Falu lasarett för observation för säkerhets skull, troligtvis med whiplash-skador.
Det tog ungefär 45 minuter innan jag slutligen kunde köra sista biten hem, men här är jag nu!! PUH!!!

Jag kommer att ta en rejäl sovmorgon även imorgon, det känner jag redan nu att jag kommer behöva! Men sen blir det spännande att se om nån från kommunen hör av sig angående det möte de skulle ha, där bland annat vårat Sociala företags förslag till kommunen skulle avhandlas!!
Herre Jösses!! Hur mycket spänning kan man klara av egentligen??? :P

Ja, det var allt för idag!! På återseende - förhoppningsvis med goda nyheter från Avesta kommun! :D

Anneli.

fredag 21 september 2012

Dataångest

Idag har jag tagit ett beslut som jag redan ångrar...!
Som ni vet (om ni läst mina senaste blogginlägg) så kommer jag vara i lokalen de nästkommande två dygnen - och jag har nu bestämt att jag inte ska ta med mig min laptop! Hur ska det gå, hur ska det gå??

En datafri helg... Jag kan inte minnas när jag hade det sist!! Hur ska jag klara det?? Ja, jag erkänner - jag ÄR databeroende!! Det går inte en dag utan att jag är ute på facebook minst två gånger!
Men vad är ett liv utan utmaningar (som om jag inte hade nog med såna...!!), så datorn stannar hemma!! :P

Så... Inga bloggar... ingen mail... inget facebook...
Istället ska jag på lördag sy några lakan när kursdeltagarna åkt hem för dagen och kanske titta på en film eller läsa lite! Och gå och lägga  mig i tid...! Bara det är en utmaning!! :P

Förutom att sitta här vid datorn idag har jag tvättat lite kläder jag ska ha på mig i helgen och börjat förbereda lite mat som jag ska ha med mig, bl a min nya favorit-frukost:
Vill ni veta vad det är så får ni gå in på på min matblogg! Den är lite konstig, men god!! :D

Nu ska jag kolla några mail innan jag överlämnar min dator i Adrians vård!

Hasta la vista, Folkens!! Vi ses efter helgen - eller eventuellt på söndag kväll, om jag orkar! :P

Anneli.

torsdag 20 september 2012

Trött och tom i huvudet!

Nu har vi - Södra Dalarnas Serviceteam - haft mötet jag skrev om igår. Som titeln på det här inlägget berättar så är jag jättetrött och orkar inte berätta alltför ingående, men om jag säger "ketchupeffekten" så tror jag att ni förstår! Först händer "ingenting" och sen händer "ingenting" och sen kommer allt på en gång! Det är ungefär så det ser ut för oss nu!
Det är spännande tider och det känns som att vi är så nära nu att vi nästan kan ta på det! Nu ska vi snart kontakta bl a Skatteverket för att registrera oss som arbetsgivare, ringa facket och fixa företagsförsäkring. Men vi väntar väl till vi fått definitiva besked från Kommunen efter deras möte på tisdag...! Det känns väldigt hoppfullt just nu! :D

Efter mötet stannade jag kvar i lokalen för att städa lite inför Healingkursen, men jag glömde att vattna blommorna...!! Men de klarar sig nog tills imorgon då jag åker dit för att sova över där! Jag har så svårt att komma upp på morgnarna så det känns skönast att vakna på plats! Och jag ser sååå mycket fram emot Healingkursen! Bara en dag kvar nu!! :D

Anneli.

onsdag 19 september 2012

En produktiv dag

Idag har jag gjort det jag tänkt göra jättelänge: Bakat!
Jag har bakat
och så har jag bakat
Recepten finns förstås på min matblogg: http://lchfveggiestyle.blogspot.se/

En av anledningarna till att jag äntligen fick tummen ur..... var att nu i helgen ska kompisen Katta ha Healingkurs i lokalen och jag vill helt enkelt vara säker på att det finns nånting som jag kan äta! :D

Den här Healingkursen blir Kattas första som hon håller, och den är bara för kompisar! Ja, nånstans måste man ju börja...!! För Healing har hon hållit på med i många år!! Det har förallandel jag också gjort (gick min första kurs i januari -93!), men man kan nästan inte gå på för många kurser - det är sååå himla underbart!!

Men innan det är dags för helg och Healingkurs så ska vi ha ett "strategimöte" imorgon, vi i Södra Dalarnas Serviceteam! Vi har nämligen fått besked att kommunen ska ha möte nu den 25/9 och bestämma om de ska köpa tjänster av oss!! OM de säger Ja - vilket vi hoppas och tror - så behöver vi ha en handlingsplan - vad och i vilken ordning allt ska göras - så vi kan komma igång så fort och smidigt som möjligt!
Ja, nu blir det spännande!! Håll tummarna är ni snälla!!

Anneli.

tisdag 18 september 2012

Tips för hårskötsel

Idag var jag in till lokalen för att printa ut Södra Dalarnas Serviceteam's folder för att alla handläggare på AF ska få varsitt ex. Janne kom och hjälpte mig att vika dem (40 stycken), men vi hann tyvärr inte in till AF innan de stängde för dagen. Men Janne ska ändå in till stan imorgon så han lovade mig att ta med dem då istället!

På vägen hem svängde jag förbi Salong Gaia på Köpmangatan här i stan. Salong Gaia är en Ekologisk frisörsalong där de bara använder naturliga produkter! :D My kind of place alltså, och jag har tänkt ända sen de öppnade för ett år sen att jag ska gå in där!
Idag blev det äntligen av!!

När jag kom in så var det inga kunder där, och trots att jag bara skulle gå in och "reka" lite så slutade det med att jag toppade håret! Men innan Camilla som äger Salong Gaia fick sätta saxen i håret på mig så kom jag på att jag ville ta kort på hur långt håret har vuxit sen sist.
För glömska och nytillkomna läsare kan jag berätta att jag två gånger sen den 15/7 i år har gjort hårinpackning med ricinolja och kokosolja och dokumenterat det för att se om håret växer mer av oljeinpackningen. Det sägs ju att ricinolja stimulerar hårväxten och jag vill ju ha lååååångt hår!!
Det är svårt att veta hur mycket håret skulle ha växt om jag INTE gjort några oljeinpackningar... men mitt hår växer väldigt långsamt tycker jag!
Ni får avgöra själva! Först kommer kortet jag tog den 15/7, efter första inpackningen:
Och här kommer kortet som Camilla tog innan hon toppade mig idag:
Håret var visserligen oborstat och hade varit ute i blåsvädret vi hade idag, men så där såg jag ut minuterna före toppningen.
Efter toppningen såg det ut så här:
Här är håret visserligen rätt nyborstat, men vilken skillnad i färg och ljus!! De två första fotona är tagna i dagsljus utan blixt och det sista taget för bara en liten stund sen med blixt och under en glödlampa här hemma framför kaminen.
Jag tycker ju inte att det syns nån större skillnad på hårlängden om jag ska vara riktigt ärlig! Camilla kan bara ha klippt några millimeter för jag märker just ingen skillnad från före och efter-korten från idag..! Men jag ser heller ingen större skillnad på första kortet och kortet från idag... Jag borde nog ha följt min plan att köra en oljeinpacknig varannan vecka, för två gånger på en hel sommar ger visst inget resultat! :P Men nu tänkte jag försöka "skärpa mig" och snart göra en ny inpackning! Det är 1½ månad sen senast!!

Jag fick tips av Camilla på en ännu bättre inpackning än med bara olja! Hon sa att jag skulle ta 2 äggulor och vispa i ricinolja och ev ett par droppar eterisk olja och göra som en majonnäs som jag sen skulle ha i håret. Jag glömde fråga hur länge det ska sitta i, men känner jag mig själv rätt så virar jag nog upp håret med en snodd och går omkring så i några timmar innan jag tvättar ur det! :D Sen fick jag stränga förmaningar om att inte gnugga håret utan mer bara krama i schampo, men massera hårbottnen ordentligt innan schampot sköljs ur. Och balsamet ska bara kramas in i topparna - inte uppe på huvudet för det gör håret platt menade hon på. Jag ska testa hennes tips nästa gång jag ska tvätta håret och kanske - men bara kanske - lägger jag ut ett kort på mitt majonnäsinpackade och nytvättade hår här på bloggen!! :P Håll utkik!! :D

Anneli.

söndag 16 september 2012

Ghostbusters

"Who you gonna call? Ghostbusters"!! 

Idag kära bloggläsare har kompisen Katta och jag jagat spöken!! :P Katta hade blivit ombedd att hjälpa en tjej som knappt vågade gå in i sitt eget hus för att hon kände av en närvaro som skrämde henne, och Katta lovade att försöka känna in vad/vem det kunde vara, och så bad hon mig följa med och hjälpa till.
Vi må vara mediala/Medium Katta och jag, men att "jaga spöken" är ingenting vi normalt sysslar med! Men det är spännande och lärorikt, och självklart vill man hjälpa om man kan!
När vi ändå skulle åka så var det en granne till den här tjejen som var lite nyfiken och ville att vi skulle komma och känna in i deras hus också, vilket vi förstås gjorde!

Vi började med grannen. Där fanns absolut inget läskigt! Katta tog undervåningen och jag övervåningen och vi fick kontakt med några andar som hörde till huset och husets innevånare kunde bekräfta det mesta av de vi sa.
Efter en kopp kaffe och en pratstund gick vi över till den här tjejen som ville ha hjälp.
Det kändes ganska tydligt att energierna i hennes lilla hus inte var så trevliga och både Katta och jag kände av en man som inte hade varit värst trevlig när han levde - snarare tvärt om!! En hustrumisshandlare, suput och despot var vad han var! Observera att detta inte var någon "ond ande" - han var bara arg och egoistisk, och spred massa negativ energi omkring sig!
Om vi fick bort honom återstår att se, men efter att vi båda hade "resonerat" med mannen och övertalat honom att gå dit han hör hemma så blev det mycket lugnare och mer harmonisk atmosfär i huset. Det var som att det blev lättare att andas på nåt vis..!
Tjejen lovade att höra av sig så vi får veta hur det går nu efter att vi var där, så det är bara att hålla tummarna att allt fortsätter att vara lugnt!

Jaha mina vänner! Det vart mycket "flum" idag! Jag vill påpeka att alla får tro vad de vill om sånt här, men det är aldrig fel att ha ett öppet sinne!
"There's always more than meets the eye"!!

Anneli.

lördag 15 september 2012

Actionrulle på tre morötter...

Denna "actionrulle" är speciellt dedikerad till min ärkepolare "tantista"! ♥
Ja, det var allt för idag!! :D

Anneli.

fredag 14 september 2012

Moment 22

Hela det här försöket till uppstart av vårt Sociala företag har kantats av massa moment 22.
Ett exempel: Vi får inte börja jobba förrän vi har pengar till lönerna, men det enda sättet att få in pengar till löner är ju att jobba...! (P g a AF:s regler om lönebidrag)

Mötet på Arbetsförmedlingen i dag gick "bra" - hur man nu ska definiera bra... Vi står fortfarande på ruta 1 och ännu fler moment 22 har uppenbarat sig. Regler, regler, regler. Och ingen av dem är till för att hjälpa igång ett Socialt företag! Snarare tvärt om!
Vi har fått till 1:a november på oss. Har inte företaget kommit igång då så kommer vi att hamna i fas tre och bli tvingade att lägga Södra Dalarnas Serviceteam på is.

Det vi väntar på - och har väntat på sen den 21 december förra året - är besked från kommunen om huruvida vårt förslag går igenom. Vårt förslag går ut på att kommunen köper tjänster av oss för 150 000 kr och vi får ut av pengarna i förskott så vi har till våra löner och till att anställa några till. Kommunen skulle tjäna rätt mycket pengar på detta bl a för att de skulle få mer skatteintäkter - att få människor ur bidragsberoende och ut i arbetslivet är en ren investering! Vem är det som inte fattar det??
*Suck*
Just nu känns det som att jag lika gärna kan lägga mig ner och stirra på en fläck i taket och aldrig resa mig mer...! Den här berg-och-dalbanan som vi levt i den senaste tiden suger energi ur en, Big time!!
Men nu har vi åtminstone ett slutdatum. 1 november...!

Vi har i alla fall bestämt oss för att göra ett sista ryck!
Planen är att förbereda allt som om vi kommer att starta den 1:a november, och att trycka på de i kommunen som har nåt att säga till om i frågan så att vi kan få ett svar. Mer än så kan vi inte göra.

Anneli.

onsdag 12 september 2012

Nyaste nytt om SDSt

Jag har inte orkat blogga på två dagar. Jag har varit alldeles energilös och nedstämd. "Allting" har känts så jobbigt...
Nä, inte allting! Men ni vet, när man är allt annat än på topp så är det som att allting är skit..! Men så är det ju förstås inte! Tvärt om har jag så mycket att vara glad och tacksam för! Egentligen...! Det bara känns inte så just nu...!

En av de saker som varit - och fortfarande är - jobbigt är allt detta med Socialt företagande! Att bara gå och vänta på besked, och liksom "hänga i luften" tar på krafterna och man tappar styrfart!
I förmiddags roade jag mig med att läsa lite bakåt i tiden här på bloggen och det slog mig hur många gånger som jag skrivit om vårt Sociala företag som vi försöker starta upp, och hur många gånger som jag varit så positiv och trott att NU... nu händer det nåt!!! NU kommer vi äntligen att komma igång!! Men nä...! *Suck*

Nu kommer ännu ett av dessa blogginlägg om vårt företag och vad som händer. Kanske inte lika positivt förväntande som de andra blogginläggen har varit - jag känner mig alldeles för luttrad för det - men jag ska i alla fall uppdatera er på vad som händer, för jag vet att det finns några bloggläsare som följer denna följetong och undrar hur det går!

Vi har fått ett muntligt löfte om att vi ska få jobbet som bussvärdar här i Avesta, och vi har hört att kommunen även ser över vad mer vi skulle kunna åta oss för att få ihop de 150 000 kronorna som vi behöver för att våga slå upp portarna på riktigt. Men det är sååå seeeegt...!!! Vi hade ju hoppats på ett besked redan innan semestrarna så vi haft lite tid på oss att förbereda oss - men icke!

Vad vi har insett är att vi så fort som möjligt - helst igår - behöver få in fler folk som vill jobba med oss, för när vi väl kommer igång finns en riktigt god chans att vi behöver anställa flera stycken typ nästan på en gång! Så är du intresserad är det bara att höra av sig till mig! Min mailadress hittar du i högra kolumnen här på bloggen!

Nu på fredag ska Nettan och jag, tillsammans med vår mentor Bengt ha ett möte uppe på Arbetsförmedlingen med chefen där och några handläggare. Syftet är att informera AF om var vi befinner oss nu och försöka få igång ett samarbete med dem så att vi kan få in folk den vägen. Och med "folk" menar jag människor som behöver nånstans att arbetsträna eller en praktikplats,  för eventuell senare anställning.
Ja, det är där vi befinner oss i skrivandes stund!

Anneli.

SDSt = Södra Dalarnas Serviceteam.

söndag 9 september 2012

En dubbelsäng för mycket - inga problem! :P

Idag har Janne, svärfar och jag hyrt en släpkärra och dragit ner till Stockholm en snabbis. Äldsta dottern Linnéa hade en dubbelsäng för mycket, så vi skulle hämta den åt Martin! Och glad som en lärka är han! :D
Nu har han inte bara "egen" lägenhet (den ute i vår lada) utan även en egen dubbelsäng! Det börjar likna en riktig ungkarlslya!! :P

Själv har jag börjat läsa en bok! Jag behövde ju inte köra - det gjorde Janne - så då passade det ju bra att äntligen försöka ta mig igenom en bok, tänkte jag! Att läsa har alltid varit en av mina favoritsysselsättningar tillsammans med att skriva, men efter att jag blev utbränd för ca 10 - 11 år sen så har jag inte riktigt klarat av att läsa. Jag har varit för trött och inte kunnat koncentrera mig tillräckligt långa stunder i taget för att det ska funka att läsa. :-(
Under resan fram och tillbaka till Stockholm hann jag läsa 151 sidor, men känner både i ögonen och huvudet att det kanske var lite "overkill" så här till att börja med när jag inte har läst på så många år!
Boken jag börjat läsa heter "Babylons stjärna" och är en historisk spänningsroman av en av mina favoritförfattare; Barbara Wood. Hon skriver så himla bra och väver alltid in olika intressanta fakta blandat med fiktion. Jag läste om henne att hon alltid gör omfattande reaserch om det hon hon skriver om och det märks att hon är väldigt påläst! Sånt gillar jag!
På den tiden när jag hade mer tid och framför allt mer ork så kunde jag sluka såna här böcker till frukost höll jag på att säga...!! :P Nä, men på en dag i alla fall (den här boken har drygt 400 sidor), men nu lär det ta liiite längre tid innan jag läst klart den...! Men att jag kommer att läsa ut den råder ingen tvekan om - den är riktigt spännande, även om man redan nu fattar att huvudpersonen kommer att få Mannen med stort M i slutet av boken! :P Men vad kan jag säga... jag gillar böcker med lyckliga slut!! :D

Anneli.

lördag 8 september 2012

Mässa i Koppardalen

Mässan för kvinnliga företagare har nu varit, och Katta, Nettan och jag var där och delade ut foldrarna jag gjorde igår för vårt Sociala företag Södra Dalarnas Serviceteam. Det var drygt 40 utställare som sysslade med allt möjligt: healing, silversmide, massage, djurfotograf m.m, m.m.
Här ovan ser ni vår kursledare och mentor Bengt Sundgren från Coompanion. Han är visserligen ingen kvinna (obviously... ;-), men Coompanion finns förstås till även för kvinnor som vill starta och driva ett Socialt företag så han har sin givna plats på mässan tycker jag! :D
Det här är Eva Nyander som är vår ordförande och även egenföretagare. Här demonstrerar hon hjärt-lungräddning som är en av de saker hon håller på med. EN Kvalitetsäkring heter hennes företag.
Carina Gustafsson här ovan håller på med healing, öronljus, Bach örtdroppar och Tarot i sitt företag. Hon kommer från Norrtäljetrakten men hittade kärleken i Avesta för några år sen och nu berättade hon för mig att de gifte sig för 8 dagar sen! ♥ Grattis Carina!! ♥
Sist men inte minst har vi Lena Lindberg som håller på med massage och Cambridgekuren bland annat. Längst fram på bilden ser ni gula lappar i en skål. De är lappar som folk har skrivit sitt namn på och Lena ska dra en av lapparna och den vars namn står på lappen har vunnit 30 minuters massage! Tror ni att jag la i nån lapp?? Ja men det är väl självklart!! Så dra rätt lapp nu, Lena!! ;-)

Efter denna dag är jag helt slut!! Både i huvudet och fötterna! Men det ska bli spännande att se om utdelningen av Södra Dalarnas Serviceteams foldrar kan ge några uppdrag! Det var flera stycken som lät lite intresserade av våra tjänster i alla fall!!

Anneli.

fredag 7 september 2012

Krångel...

Igår var en kringeldag och idag har jag haft en krångeldag!
Just nu sitter jag i lokalen efter att ha printat ut 70 foldrar, vikt dem och sen gjort en prislista, printat ut 35 stycken sådana, skurit dem på halva (jag har en sån där skärmaskin) och lagt i en i varje folder! Men det var inte det som var krångligt...!
Här kommer det krångliga: Jag trodde mig veta att jag behövde byta ut en av tonerna i kopiatorn, men kom inte ihåg vilken färg. För att ta reda på det fick jag ta med mig min laptop till lokalen och koppla in kopiatorn på den, men hur jag än försökte så kunde jag inte se vilken av färgerna jag skulle byta ut! Jag trodde att det var cyan, men var inte riktigt säker...! Men när jag kollade på displayen på själva kopiatorn så står det att jag måste byta ett uppsamlingskärl till överblivet färgpulver (minns inte vad det hette...) så jag åkte ner till affären där vi hyrt apparaten. Väl där köpte jag både den där "färgpulveruppsamlaren" och en cyan-toner (som jag skulle få byta om det var fel färg). När jag kom tillbaka till lokalen igen och skulle byta ut den där uppsamlaren så såg jag att den var större än den gamla så jag vågade inte sätta i den utan ringer ner till butiken och frågar om det verkligen är rätt grej jag fått. Säljaren ber så mycket om ursäkt och säger att det bara är att komma ner och byta, så jag sätter mig i bilen, åker ner dit igen och får med mig både en ny toner och ett nytt uppsamlingskärl. Men när jag kommer tillbaka till lokalen ringer säljaren och säger att det blivit fel - det var den första jag fick som var den rätta! Vid det laget var jag både hungrig, trött och stressad så jag frågade om inte han kunde komma upp med de rätta grejerna och det skulle han göra. Och jag väntade och väntade och väntade... (och drack en kopp kaffe och åt ett par LCHF-mackor jag hade i lokalen) och efter ca en timme dök han upp och bad så mycket om ursäkt, men det hade varit kunder i affären hela tiden så han hade inte kunnat gå ifrån...
Men sen gick det snabbt! Det tog bara ett par sekunder att byta den gamla uppsamlaren mot den nya och det visade sig att cyan-tonern bara var nästan slut så den behövde jag inte byta!
Ja, och sen printade jag ut alla de där foldrarna och vek dem, och gjorde iordning prislistan och printade ut, och då var klockan helt plötslig 20.00!! Men nu är jag klar i alla fall! Och alldeles färdig!! När jag har postat det här blogginlägget ska jag lägga mig i badkaret och bara slappa och slappna av!! Det kan jag behöva efter denna dag! För imorgon är det mässa för kvinnliga företagare här i Avesta och Katta, Nettan och jag ska dit och dela ut de här foldrarna så då måste jag vara fit for fight igen! Så nu ska jag "slänga mig" i badkaret!
Morsning och good bye!!

Anneli.

torsdag 6 september 2012

Busy day

Idag har jag varit lite "duktig" och gjort något som jag skjutit upp jättelänge, nämligen sytt två lakan!
Av min kära svärmor fick jag en hel rulle med lakansväv i helt fantastisk kvalitet, och av den ville svärmor att jag skulle sy henne två lakan och resten av tyget fick jag ta till mig själv. Ja, sen har den där rullen bara blivit liggande och samlat damm, tills idag när jag äntligen fick ändan ur vagnen!! Hur svårt kan det egentligen vara att sy lakan liksom..!?! Inte svårt alls - inte ens för mig som hade träslöjd i skolan!! Det skulle bara göras och nu är det gjort!! SKÖNT!! Sen är det resten av rullen förstås... Men jag klippte till två lakan till när jag ändå var i farten, så nu är det bara att zigzagga och fålla dem så jag jag två lakan till!! Easy peasy!! :D
Sen har jag bakat kringlor också!! DET var länge sen jag gjorde!! Jag hade grädde som datumet höll på att gå ut på och i mitt kringelrecept ska det just vara grädde, så det var bara att skrida till verket!!
De är hur goda som helst, men tyvärr inte LCHF...!! Men det finns ju andra än jag som kan äta upp dem!! :D

Vill ni ha receptet?? Ja, Ok då! Om ni lovar att vara riktigt snälla!! ;-)

1 hg smör röres pösigt med 3 msk rårörsocker. Rör i 1,5 dl grädde. Blanda 4½ dl vetemjöl, ½ dl havrekli, 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver och rör ihop alla ingredienser till en deg.
Dela degen i 32 bitar, rulla ut varje degbit till ca 20 cm's längd och forma kringlor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader i ca 10 - 12 minuter. Låt svalna på galler och förvara i tätslutande burk.

Anneli.

tisdag 4 september 2012

Now the shit has really hit the fan

Imorgon är det jag som går till polisen!! (De har redan stängt för dagen...)
Janne och jag har fått varsitt brev från Kronofogden om att vi ska - i egenskap av borgenärer - betala en hiskelig summa pengar till en person som hyrt ut en bostad till en bekant till oss.
VA??? QUÈ??? Vi har inte skrivit på några papper om att vi går i borgen för nåt!!!

Jag ringde upp sökanden - en man jag aldrig träffat eller ens hört talas om - och frågade vad det här skulle föreställa, och det visade sig att den stackars mannen blivit grundlurad av vår bekant! Ja, vi också i o m att det enda sättet Jannes och min underskrift kan ha hamnat på sökandens hyreskontrakt är att vår bekant har förfalskat våra namnteckningar!! Vi har inte ens sett människan på flera år!!

Det här känns som ni säkert kan förstå fruktansvärt olustigt! Hur kan nån göra så här mot några som verkligen ställt upp och försökt hjälpa till när det krisade för den här personen?? Jag fattar inte!!

Det är verkligen tur att det är cirkeln i kväll så jag får meditera och lugna ner mig lite! Och det är en himla tur att jag tror på att alla - förr eller senare - kommer att få stå till svars för sina handlingar! Men det är inte utan att det vill hoppa ut X antal kraftuttryck ur min mun...!!

Krax och morr!!
Anneli.

måndag 3 september 2012

Åter till vardagen

Efter en ovanligt festlig helg har det då blivit måndag och vardag igen. Men på facebook sprids bilderna från bröllopet i lördags!! Jag fick höra att vi var 140 pers som bevittnade bröllopet! Ganska så knökfullt i kyrkan med andra ord! :D

Igår åkte ju Rosali + hennes man och jag till pappa Jan som fyllde 75 år. Vi hade "knytis" och jag stod för salladen, syrran Gittan för tårta:
och Rosali hade gjort jättegod vegetarisk "Skagenröra":
 Vegetarisk "Skagenröra" på toast.

Jag åt förstås inte något bröd (men smakade en liiiten bit tårta faktiskt), utan min röra såg ut så här:
Mums!! Det var riktigt smaskens!! Vill ni ha receptet så finns det på min matblogg!

Efter helgens "vedermödor" är jag faktiskt rätt slut, så mer än så här blir det inte från mig idag kära vänner!

Anneli.

söndag 2 september 2012

Aaaaaaaaah.....

Efter bröllop och fest igår, och sen förberedelser inför 75-årskalaset vi strax ska åka på så hade Rosali och jag äntligen en stund för avslappning och återhämtning! Här, under stjärnorna och i denna jacuzzi som Rosali med make nyligen införskaffat, spenderade vi säkert 45 minuter:
 Varmt, skönt vatten och masserande bubblor...
 Aaaaaaah..... Sååååå skönt!! :D
Fast i natt när vi badade så hade vi undervattenbelysningen på och himlen var alldeles stjärnklar och månen nästan full! +7 grader i luften och +37,5 grader i vattnet...! Det var en upplevelse kan jag säga!
Av nån underlig anledning så känns det som att jag kommer att hälsa på här lite oftare nu...!! :P

Men nu ska vi iväg! Pappsen - here we come!! ♥

Anneli.

lördag 1 september 2012

Bröllop i Borlänge

Här kommer videos och bilder från bröllopet i Borlänge! Med Mats och Patriks (brudparet) tillåtelse naturligvis!
Ingångsmarschen.
Per och Rosali sjunger.
Utgångsmarschen. OBS!! Det är Rosali som har skrivit den till Mats och Patrik! Den heter "Bröllopsmusik från Vantör". Vantörs församling ligger i södra Stockholm och både Mats och Rosali och jag är uppväxta där, så det är ett väldigt passande namn!
Ovanstående bild får tala för sig själv...
Rosali i Grangärde sockendräkt.

Sen bara måste jag visa de superfina tårtorna:
 En musikertårta av rang!
 De vackraste tårt-rosor jag någonsin sett!!
Alla tårtorna var regnbågsfärgade inuti! Tyvärr fick jag ingen bild på det.
När en musiker gifter sig blir det självklart mycket musik och uppträdanden..! Här sjunger Rosali till Mats pianoackompanjemang.
Och här har vi hela bandet Pralin! :D

Ja, det var det bröllopet i ord, video och bild! :D

Nu ska jag hjälpa Rosali med förberedelserna inför morgondagens födelsedagsfirande! Sen hoppas jag på lite sömn innan vi åker i morgon förmiddag!

Anneli.

På språng igen

Idag kära bloggläsare har jag inte tid med er..! Jag ska strax åka på ännu ett bröllop, denna gång i Borlänge! :D Min tvillingsyrra Rosali har skrivit en brudmarsch till brudparet och det ska bli jättespännande att få höra den spelas i kyrkan!
♥Jag är så stolt över dig Rosali!!!♥
Sen är planen att jag ska följa med syrran hem och sova över, för imorgon ska vi åka hem till vår "sista pappa" (mammas sambo i 21 år och fram till hennes död för 11 år sen) för han fyller 75 år idag!! Rosali och jag har skrivit en låt till honom, eller rättare sagt en text om honom på melodin "Swing it, magistern" som vi ska sjunga för honom! :D
Så denna helg kommer verkligen gå i firandets tecken!! Yey!! :D

Men nu måste jag sätta fart!! Tjohoooo!! :D

Anneli.