Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 31 oktober 2012

Är det verkligen sant???

Jag gjorde det jag skrev om i gårdagens blogginlägg, d v s somnade med tankarna på saker jag är tacksam över. Detta resulterade i att jag faktiskt vaknade med ett stort leende på läpparna och en positiv känsla inför dagen.
OCH... det har verkligen hänt något som känns helt fantastiskt: Avesta kommun har äntligen uttalat offentligt att de kommer att skriva ett avtal med oss; Södra Dalarnas Serviceteam, Socialt företag, som innebär att de köper tjänster av oss för 150 000 kronor!! :D Yiiihaaaa!! :D
OCH: från och med imorgon börjar Nettans och min praktik på vårt eget företag! Fast vi har redan tjuvstartat idag!! Vi har bl a gjort upp en plan och strategi för hur den kommande månaden ska spenderas på bästa sätt för att allt ska bli så bra som möjligt! Det är en balansgång mellan att det finns massor av jobb att göra och att vi ska orka med och må bra medan vi gör det som behöver göras...!! Det är ju som Nettan brukar säga, att man blir inte utbränd för att man är lat och arbetsovillig - utan precis tvärt om!! Så både Nettan och jag känner att det är viktigt att vi inte går ut för hårt och tar ut oss så vi blir utbrända igen! Vi får helt enkelt känna oss fram och kanske hjälpa varandra att se när den andra börjar ta ut sig för mycket!
Men utan att överdriva det minsta kan jag säga att nu börjar en helt ny och spännande fas i mitt liv!!

En av de saker som ska göras är att ställa iordning lokalen så att det passar bättre för oss som företag. Bl a ska ett av rummen inredas som kontor, och rummet där jag brukar sova i när jag sover kvar där ska också göras om så att dubbelsängen förvandlas till två separata sängar som får tjäna som soffor så att det rummet kan användas som samtals- och vilorum.
Samtidigt måste ju vissa saker få vara som det är för det är ju faktiskt min lokal som jag bl a skaffat för min Mediala utvecklingscirkel, så ett rum får i alla fall vara kvar som det är! :D Och Södra Dalarnas Serviceteam kommer inte att hyra in sig där för evigt, men vi måste ju börja nånstans!
Det blir nog bra det här!! :D

Anneli.

tisdag 30 oktober 2012

Glad och tacksam

Idag är mitt knä något bättre. Jag måste erkänna att jag igår tog 2 värktabletter för att kunna sova, så ont hade jag!! Att jag tar värktabletter hör verkligen till undantagen!! Jag ska vara näst intill döende för att ta dem! Nu var jag visserligen inte ens i närheten av att vara döende igår, men kände att jag inte orkade med ännu en sömnlös natt p g a smärta. Men ikväll tänkte jag i alla fall försöka sova utan nåt smärtstillande. Jag ska istället försöka göra som det står på bilden härinunder:
Det är inte så lätt att tänka positivt när man har ont (eller är arg eller ledsen för den delen), men ett knep är att man börjar med att tänka på saker som man är glad och tacksam över - och det finns det mycket av i mitt liv - och snart så infinner sig mer positiva känslor!
Idag är jag bl a tacksam och glad för att jag sov relativt bra natten till idag och vaknade ovanligt utsövd, att jag lyckades göra en grön smoothie som inte blev helt fel, att bröderna Bus och jag skojade och sjöng vid lunchen, att jag har en helt fantastisk man som dessutom är en riktig jäkel på att tolka Tarotkort och att jag hade en superhärlig meditation ikväll med mina kompisar. :D

Vad är DU glad och tacksam för idag?

Anneli.

måndag 29 oktober 2012

Synd om mig...

Idag är det "syndast" om mig - jag har nämligen väldigt ont i mitt högra knä! Det är svullet och jag har svårt att gå. Aj, aj, ont!!!
Jag har packat in knät med vitkålsblad efter konstens alla regler så jag hoppas att det blir bra snart!
Vad jag har gjort?? Inte en susning!! Senaste veckan har det börjat göra ont bara, lite i taget, värre och värre för varje dag! Och i förrgår kväll började det göra rejält ont!

Vitkålsbladen har jag på för att enligt naturläkare är det inflammationsläkande och jag antar att det är en inflammation jag har i knäet efter som att det är svullet. Jag blir bara så arg på mig själv att jag inte packade in knäet på en gång när det började göra ont!! Då hade det kunna vara bra vid det här laget! Men, men..! Bättre sent än aldrig!

Nu tänkte jag se det nya Mediumprogrammet som sänds för första gången på kanal 7. om bara ett par minuter, så I'm out of here!! :D

Anneli.

söndag 28 oktober 2012

Grönsaksjuice

Idag var det 7:nde dagen på raken som jag gjorde grönsaksjuice eller en grön smoothie till mig själv. Jag gillar juicerna bättre än smoothisarna, men det kan bero på att jag inte kommit på några riktigt bra recept än..!! I alla fall så känns det jättebra att börja min dag med dessa näringsbomber!!
Bilden här ovan visar dagens frukostjuice gjord på morot, vitkål, ingefära, citron, gurka och selleri.
Smaken är helt klart uthärdlig - inte supergod, men helt Ok faktiskt! Däremot är känslan riktigt najs!! Detta är vad min kropp så länge längtat efter!! Som jag skrev i ett annat inlägg: näringen är ute i cellerna på bara 15 minuter och med det i minnet slinker juicen ner hur lätt som helst! :D

Det roliga är att så som jag har börjat äta och dricka på sistone, så är jag är uppväxt!! Mina föräldrar gjorde morotssaft och/eller råkost dagligen, och varmrätterna bestod av linser, bönor och grönsaker till största del! Det hade börjat komma sojaprodukter (t ex "korv" och "köttbullar") på burk när jag var liten, men det var ganska dyrt även då och vi åt inte det så ofta. Och nu håller jag på att närma mig mer och mer min barndoms kosthållning! Det känns bra faktiskt! :D Men pasta tänker jag inte börja äta igen och troligtvis inte ris och potatis heller...! Jag kommer även fortsättningsvis äta begränsat med kolhydrater men tillåta mig naturliga fetter som smör, ekologiskt kokosfett och nötter utan några direkta begränsningar. Åtminstone så länge vikten står still eller går ner!

Hörni: innan jag avslutar dagens blogginlägg så vill jag ge er chansen att kolla in vad Aftonbladet och Sanna Ehdin skriver om margariner genom att lägga ut 2 informativa länkar!

Ni äter väl ändå inte margariner va!?! Om ni fortfarande gör det så är det mycket troligt att ni slutar med det efter att ha läst om den fruktansvärda tillverkningen av dem!!
Den som äter margarin och tror att det är nyttigt är i ordets rätta bemärkelse FETlurad!!
Här kommer länkarna:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15684616.ab

http://www.ehdin.com/?id=927

Anneli.

lördag 27 oktober 2012

Dagens insikt

Jag tillhör dem som tror på att det är en mening med allt som sker och jag tror att det finns utveckling och expansion i allt som händer. Jag tror att meningen med livet är att hitta/vara/utveckla sig själv och att det jag är med om ger mig en chans att definiera och omdefiniera vem jag är och vill vara! Och som grädde på moset så tror jag att jag är här för att skapa och uppleva glädje och lycka! (Det tror jag att ni också är förstås!!)

Men så kommer livet emellan och jag glömmer bort vad livet egentligen går ut på.. fastnar i "livets alla små jäkligheter" och ser inte skogen för alla träd...!
Så glad jag blir då när jag går in och läser på min kompis Marias blogg och hennes blogginlägg för idag! "Ge upp och var dig själv istället" är titeln på blogginlägget, och när jag läser: "Och här sitter jag nu, med en bubblande längtan inom mig att få dela med mig av mina unika tankar och insikter, och med en djupt tillåtande känsla av att jag faktiskt får vara JAG. Att jag faktiskt är här för att vara just JAG".
Att jag faktiskt är här för att vara just JAG...!!!
Ja men precis!! Så är det ju - och det gäller oss alla!! Vi är här för att vara just oss själva!! Vi har fötts till detta vårt liv - inte för att vara någon annan, utan för att vara oss själva!! Och ingen annan kan vara det åt oss!!

Jag vet inte hur det är för er, men för mig kändes den insikten så oerhört befriande!! Anledningen till varför jag lever mitt liv här och nu är för att vara JAG!! :D Tjohoo!! :D Då är jag ju på rätt spår!! :D

När jag får mina filosofiska stunder så har jag många gånger tänkt på att var och en av oss alltid påverkar och påverkas av andra, men att vi oftast inte förstår ringarna på vattnet som vi sprider!

När jag var 16 år så jobbade jag som barnflicka och åkte varje dag med samma buss för att komma till mitt jobb. Det var ofta samma busschaufför som körde den turen jag åkte och en dag sa han när jag klev på bussen, högt så alla hörde: "Titta! Här kommer vår lilla solstråle"!

Det var i den stunden som jag började inse att jag - lilla JAG - påverkade andra bara genom att finnas - att vara den jag var! Vad vet jag om hur min glädje spreds till andra och vilka effekter det i sin tur fick!?! Men ATT den spreds står bortom allt tvivel!

Jag tror... nej, jag är övertygad om att när man är autentiskt sig själv, och glädjen kommer inifrån, då sprids den som ringar på vattnet och påverkar människor som är i närheten, och att de i sin tur tar med sig glädjen vidare till de som de möter! Och detta i sin tur betyder att ingen någonsin behöver känna sig liten och betydelselös!! Vi ALLA har potentialen att göra skillnad i världen!
Vilken slags skillnad, ja det är upp till var och en!
VILKET AVTRYCK VILL DU SÄTTA PÅ DENNA JORD??

Anneli.

fredag 26 oktober 2012

En teori....

Anneli.

torsdag 25 oktober 2012

En vanlig kväll i soffan..

Nu sitter jag i vardagsrummet hemma med laptopen på bordet. Tv:n står på och med ena ögat tittar jag på programmet "Barnmorskorna" (tror jag att det heter..).
En gång i världen ville jag bli barnmorska, men tyckte att utbildningen var för lång...!
Nu när jag tittar på andra mammors förlossningar på Tv så kommer massa känslor över mig.. Minns hur dödsjobbigt det var att föda barn men hur värt det det var!!! Två sekunder efter att babyn var ute så hade jag glömt bort hur jobbigt det var och bara njöt av att ha mitt barn på utsidan av kroppen! Mmmm...!! :D
Jag älskar att vara mamma men ibland kan jag sakna att ha små barn! Men allting har sin tid och att ha stora barn är inte så dumt det heller!! :D

Idag har jag varit på möte med "styrgruppen" där jag ingår. Styrgruppen för vårt Sociala företag Södra Dalarnas Serviceteam alltså! Det börjar ju närma sig start nu och det är mycket att fixa med skatteverket, försäkringar och massa annat! Det är spännande nu kan jag lova!! :D

Förresten så har jag så smått börjat blogga på min nya Hälsoblogg Anneli In Da Greenhouse! :D Den är långt ifrån klar än, men jag kommer att fixa lite vartefter!! Det är ingen brådska!
Titta gärna in där om du har lust! Här kommer länken, bara att klicka på:
http://anneli-in-da-greenhouse.blogspot.se/

Anneli.

onsdag 24 oktober 2012

Apropå skönhet...

Apropå förra veckans "reportage" om skönhetsvård så tänkte jag idag fortsätta på det spåret fast ur ett annat perspektiv!
Alla har säkert hört talessättet: "Skönhet kommer inifrån", men tror vi verkligen på det? Det skojas ju ofta bort med motkommentaren: "Det är bara fula människor som säger så..."
Men faktiskt: skönhet KOMMER inifrån! Det vi äter och dricker - och det vi INTE äter och dricker - påverkar i allra högsta grad hur vi ser ut på utsidan!!
De flesta av er har säkerligen hört (och tror på) att man får finnar av choklad t ex. Nu tror ju jag att just det inte är sant - nä, är det nåt vi får finnar av så är det sockret/sockerersättningarna och fulfetterna - inte själva chokladen!
Om man tänker efter så är det helt logiskt att eftersom våra kroppar byggs upp av det vi äter och dricker (DET är det väl ändå ingen som tvivlar på??) så blir ju inte resultatet bättre än det vi stoppat i oss!
Alla de här tipsen jag skrev om i förra veckans blogginlägg kommer att få ännu bättre effekt om du samtidigt tänker på att äta så ren mat och dricka så ren dryck som möjligt! Och med REN menar jag förstås naturlig mat och dryck som är så lite manipulerad som möjligt, utan e-nummer och helst ekologisk.
Vilken typ av mat du väljer har kanske inte den största betydelsen - bara den inte gått omvägen genom en fabrik först!!

I min strävan efter att bli så frisk och vacker som jag bara kan bli, har jag en tid funderat kring detta och också börjat längta efter nyttigare - vitalare - mat. När jag säger vital så menar jag i första hand råkost/Raw food - mat som är så oförstörd som möjligt! Min kropp längtar verkligen efter det!! När jag för ett par veckor sen läste om nypressade gröna juicer och smoothies, och att dess näring är ute i kroppens alla celler på endast 15 minuter skrek hela mitt väsen:
"Ja, ja, jaaaaa!! Vill haaaa"!! Och i måndags efter att jag kommit hem ifrån Falun och radiointervjun där så tog jag tag i det hela och gjorde grönsaksjuice! Den kanske inte blev supergod, men som ett första försök var det ändå helt godkänt!
Jag hade en halv gurka, en morot, en selleristjälk, en citron och ca en cm av en ingefära i och så körde jag bara alltihop igenom en råsaftcentrifug! Igår gjorde jag en grön smoothie av ungefär samma ingredienser, men hade också i en avocado, ett päron och en näve salladsmix. Den vart väl så där... men det är ju bara att använda fantasin och experimentera!!
Imorse gjorde jag första dagens juice igen fast med tillägg av vitkål, men när sellerin är slut så kommer jag inte att köpa ny!! Jag gillar inte selleri...!! Synd, för det ska tydligen vara jättenyttigt...!!

Som ett led av detta har jag faktiskt gjort en ny blogg... Nä, jag kommer inte att sluta skriva här, men på den nya bloggen kommer jag att skriva mer hälsoinriktat och om mitt nya kosthåll! Min LCHF Veggiestyle-blogg kommer väl kanske inte heller att bli uppdaterad så ofta, för det känns som att min nya matregim är ytterligare ett steg bort från LCHF förutom att jag inte vill börja äta pasta och bröd och sånt igen! Däremot har jag börjat äta linser och bönor i större utsträckning i och med att Quorn- och sojaprodukter känns så himla onaturliga och manipulerade (vilket de ju också är)!

Jag återkommer om min nya blogg när jag börjat blogga där! Till en början kommer jag nog återpublicera inlägg från den här bloggen som jag tycker passar in på den nya. Vi får se hur och när det blir..!!

Vad den heter?? Ja, vad annat än
Anneli In da Greenhouse! :P

Anneli.

måndag 22 oktober 2012

P4 Radio Dalarna

Hej alla bloggläsare!! Nu är jag tillbaka efter en härlig helg med min kompis "S" och hennes familj!
Visste ni att det går att odla vindruvor så här långt norrut (i Strömsholm i alla fall)!?! På baksidan av kompisens hus växte nämligen jättegoda små vindruvor som trots den blöta och kalla sommaren blivit mogna och t o m klarat en natts frost eller två!! :D Mums!! Jag skulle gärna ha vindruvsrankor klättrandes på vårt hus!! Det får kanske bli ett framtida projekt...!

Nu ska jag avslöja en sak som jag inte "vågat" berätta här på bloggen förrän nu - när det är över! Idag har jag varit uppe i Falun - närmare bestämt på radiohuset som Radio Dalarna sänder ifrån - och blivit intervjuad i direktsändning!
Det var nämligen så här att Jon Norberg som är en av radioprofilerna på radio Dalarna ringde upp mig i början av oktober och undrade om jag ville bli intervjuad i direktsändning i egenskap av att jag är medium. Nån på redaktionen hade läst här på bloggen att jag skrivit om min Andliga och Mediala utvecklingscirkel och tyckte att mediumskap var ett intressant ämne att ta upp i programmet "Centralen"!
Sagt och gjort; idag var det dags!
Jag var väldigt lite nervös - speciellt med tanke på att jag inte hade en aning om vilka frågor de skulle ställa - men jag brukar lite skämtsamt kalla mig för "improvisationernas mästare" så jag gjorde som jag oftast gör: improviserade!! Och HÄR kan ni lyssna på hur det lät!! :D Men innan ni gör det så vill jag bara säga att jag tyckte att det var alldeles för kort tid vi pratade och att det var sååå mycket mer jag hade velat säga... men det blev som det blev, och jag tyckte att det var jätteroligt i alla fall! :D
NU kan ni klicka på länken! Om ni vill..!!

Anneli.

fredag 19 oktober 2012

Hudvård de lux!

Här kommer den sista delen i denna lilla "skönhetsvårdsföljetång" jag haft på bloggen de senaste dagarna! Idag kommer jag att skriva om de tips för huden som jag fick av "min" Ekofrisör Camilla.

Först ut är ett recept på vitaminkur för huden. Kom ihåg vad Camilla sa om att huden "äter" 60 % av allt som hamnar på den! Detta är verkligen mat för huden:

Vispa ihop en äggula med ungefär samma mängd Kesella till en fluffig kräm och applicera på rengjord hud. Låt sitta i ca 20 minuter och skölj sedan av masken. Huden har nu fått en riktig vitaminboost!
Självklart ska man använda Ekologiska bomullsrondeller!

Som rengöring av huden läste jag förresten nånstans att vatten med lite bikarbonat i är helt suveränt! Huden ska bli klarare och få lyster av detta! Det stod inte hur mycket bikarbonat till hur mycket vatten, men jag kan tänka mig att det räcker med en knivsudd bikarbonat till 1 dl vatten typ.

Åter till Camillas tips:
För känslig hud och mot eksem kommer här ett ovanligt tips:
Ta en udda strumpa (såna finns i alla familjer!! Fast hur det kommer sig brukar vara ett mysterium...!!) och häll i lite mixade havregryn. Knyt ihop strumpan och lägg den i varmt vatten i ca 15 minuter. (Lägg ner den i badvattnet om du badar!) Sen använder man strumpan som tvättsvamp och gnuggar försiktigt på huden. Skölj av dig efteråt och släng bort det som blir kvar - det går inte att spara! Huden blir ren, len och mindre torr!

Behöver du ändå smörja in dig - i ansiktet och/eller på kroppen - tänk på att en produkt med så få ingredienser som möjligt ofta är det bästa!! Till exempel:
Ekologiskt Sheasmör, Ekologisk kokosolja eller någon annan vegetabilisk och helst Ekologisk olja, t ex mandel- eller arganolja! Då kommer du undan med bara en enda ingrediens!! :D Själv använder jag kokosolja och är supernöjd med resultatet!
Annars finns ju naturligtvis helt rena kroppsprodukter att köpa, t ex:
ALQVIMIA har också bl a en helt naturlig parfym som luktade jättegott!
Annars har även t ex Dr Hauschka, Urtekram och Maria Åkerberg (Dermanord) schyssta och rena produkter!

Som alltid när man byter till helt rena produkter så får man ge det lite - och ibland mycket - tid att vänja sig vid att äntligen få sköta sig som Naturen har avsett!
Camillas tips är att inte byta ut allt på en gång! Använd upp det du har och byt ut mot rena produkter efter hand som de gamla tar slut! Det är både bra ekonomi och snällt mot naturen där ju allt ändå hamnar tillslut - oavsett om du använt det på dig själv först eller inte!

Ja go' vänner! Detta var allt - inte bara för idag, utan för hela helgen! Nu tar jag lite bloggledigt för att åka till Strömsholm för att hälsa på en kompis och hennes familj, och datorn får stanna hemma!

Ha det så bra ya'll!! Det ska jag ha!! :D

Anneli.

torsdag 18 oktober 2012

Hårvård de lux!

Nu fortsätter jag på mitt blogginlägg från igår när jag gjorde en intervju med Camilla som har Avestas första och enda Ekosalong. Idag skulle jag ju skriva om de naturliga skönhetstips som hon hade! Är ni pepp, för här kommer det!!

Enligt Camillas skönhetsfilosofi är mat mat - oavsett om du har det i kroppen eller den! Som vi konstaterade igår så "äter" ju huden 60 % av allt som hamnar på den så för mig är den filosofin helt naturlig och självklar!
Vi börjar med hårvård:
Innan man tvättar håret tipsar hon om att borsta igenom det noga, helst med en naturborste.
Borstarna med svarta strån är superbra för hårbottnen som behöver mycket massage!
Just det här med att massera hårbottnen är många lite skeptiska till för de tror att håret ska bli fett fortare av massagen, men det är en myt hävda Camilla! Tvärtemot så ökar massagen (både med borste och fingertoppar) blodflödet och syresättningen i hårbottnen och det är bara bra för håret!

När man sen ska tvätta håret så räcker det att ta schampo på själva skalpen och massera in det ordentligt. Längderna behöver inget schampo, och dem ska man vara väldigt försiktig med och absolut inte gnugga! Det räcker med att sköljvattnet rinner ner över längderna för att de ska bli rena säger Camilla. Vidare säger hon att det är bättre att tvätta hårbottnen 2 gånger och skölja riktigt noga och sen tvätta det mer sällan! Det här med att tvätta håret var och varannan dag är ingenting som håret mår bra av! Men det är ju bra för dem som vill sälja produkter.... men det är också bara just dem det är bra för!!
När håret väl har vant sig vid naturlig hårvård tycker Camilla att det räcker att tvätta håret 1 - 2 gånger i veckan! Och självklart med ett helt rent schampo, t ex nåt av dem från Urtekram.
Ett annat schampo som Camilla pratar sig varm för är detta:
Rasul-lera eller "Detox-lera". Detta är en mineralrik lera som bara har torkats och pulveriserats och som verkligen på djupet rengör och ger näring! Ja, den faktiskt "detoxar" hår och hårbottnen från alla onaturliga produkter vi kanske använt och hjälper på så sätt håret att snabbare anpassa sig till sitt naturliga tillstånd!
Den löddrar inte, men som Camilla konstaterar så är det inte löddret i sig som gör rent! Snarare är det så att ju mer det löddrar, desto giftigare produkt!! Urk...! :-(
Rasulleran ska förstås masseras in och kan gärna få sitta i en stund innan man sköljer ur den! Balsam behövs inte efteråt!
Camilla är över huvud taget inget fan av balsam som hon tycker är onödigt och mest bara tynger ner håret och gör det platt. Vill man absolut ha lite balsam i håret så menar hon på att det just är lite som gäller, och tvärtemot som vid hårtvätt så ska balsamet bara has i längderna! Och gnugga är förstås fortfarande en dålig idé! Nä, det räcker att krama in det, låta det sitta en liten stund och sen skölja ur det noga.
Istället för balsam kan man med fördel använda äppelcidervinäger! Blanda 1 del äppelcidervinäger med 5 delar vatten och spraya/badda in det i hela håret. Detta ska inte sköljas ur, men oroa dig inte: när håret torkat är all lukt från vinägern borta!
Och som jag skrev redan igår så kommer det att ta tid innan håret vant sig och gjort sig av med alla kemikalierester så ta det lugnt och ge inte upp!!

Som hårinpackning använder Camilla ungefär samma inpackning som jag gjorde häromsistens, d v s äggula, olja och honung.
Till själva basreceptet använder Camilla bara äggula och olivolja som hon vispar ihop som en majonnäs och har i hår och hårbotten. Det funkar både i vått och torrt hår, så experimentera lite och se vad som funkar bäst för dig! Men hon poängterade att olivolja INTE ska användas till blont hår som kan bli grönt av det!! Arganolja, mandelolja eller jojobaolja är väldigt bra för håret så det kan man ta istället.
Till "hårmajonnäsen" kan man även tillsätta lite honung eller några droppar aromaolja. Just i skrivandets stund kommer jag inte riktigt på vilka som passar för detta ändamål, men jag antar att ni kan googla på det om ni är intresserade - det är i alla fall inget man behöver eller måste ha.

Hörrni... Det här blogginlägget blev ganska långt och jag hade egentligen även lite tips för huden... Men det sparar jag tills imorgon! På återseende, folks!!

Anneli.

onsdag 17 oktober 2012

Nu har jag lekt journalist

Igår spenderade jag 4 (!) timmar på Salong Gaiaa! Camilla och jag har så mycket att prata om och har så lika tänk runt hälsa och skönhet - och med skönhet menar jag både hud och hårvård i det här fallet.
Tur att hon hade ganska lugnt på salongen denna dag!
Jag ska börja med att presentera henne:
Namn: Camilla Nordholm
Ålder: 41 år
Familj: 3 barn samt blandrashunden Lacky och katterna Simon och Noah
Bor: i Avesta, men kommer från Långshyttan utanför Hedemora
Yrke: Holistisk frisör, hudterapeut och makeupartist
Camilla är uppväxt i en "frisörfamilj" där mamman har en egen frisörsalong och Camillas syster också är frissa.  Redan från att Camilla gick i 5:te klass har hon hjälpt sin mamma på salongen och 1991 gjorde hon själv gesällprovet och har jobbat som frisör sen dess.
Den 1 juli 2011 Startade Camilla Salong Gaiaa och påbörjade sin bana som Ekofrisör.
Camilla själv vill hellre kalla sig Holistisk frisör. Hon säger att holistisk borgar för ett helhetstänk; att alla ingredienser är "rena", d v s att de är ekologiska och framtaget på ett skonsamt sätt utan kemiska/syntetiska tillsatser - från jord tillbaka till jord!
I en produkt som får kallas för Ekologisk kan det vara så lite som 10 % av ingredienserna som verkligen är Ekologiska - resten kan vara vilket skit som helst - men trots det får man alltså skriva Ekologisk på etiketten!! Att nånting är Ekologiskt har blivit ett säljargument som tyvärr i många fall är rena rama lurendrejeriet menar Camilla.

På frågan hur det kom sig att Camilla valde att satsa på att bli Holistisk frisör/hudterapeut/makeupartist svarar hon så här:
"Inkörsporten var att äldsta barnet blev allergisk och jag försökte hitta information om vad det kunde bero på. Jag började läsa innehållsförteckningar; först på maten vi åt och sen även på alla produkter vi använde och som jag jobbade med. Jag insåg hur mycket skit allt innehöll och fick dåligt samvete för att jag använde dem."
Efter kostomläggning till ekologisk, naturlig mat och byte av olika produkter de använde till rena alternativ försvann sonens allergi och på den vägen är det!

Camilla säger att naturliga produkter bygger upp håret/huden men att man får ge det lite tid. Speciellt om man använt produkter med syntetiska ämnen tar det tid för både håret och huden att ställa om sig. Till en början kan det t o m verka som att de nya, rena produkterna inte funkar, men ge inte upp säger Camilla, utan fortsätt, för det kommer att så sakteliga bli bättre när alla de syntetiska ämnena tvättas ur och håret och/eller huden äntligen kan börja fungera som naturen avsett!

Här ska ni få lite tänkvärd fakta: Det som smörjs in på huden (alltså även t ex hårbotten) kommer inom några minuter att cirkulera runt i blodomloppet. Huden "äter" 60 % - SEXTIO PROCENT!! - av det som smörjs in på den! Begrunda det en stund så tror jag att ni förstår hur viktigt det är att inte bara äta/dricka rena produkter utan också ha samma tänk med det man matar sin hud med!!

Camillas filosofi är väldigt enkel:
Syntetisk = DÖD. Organisk = LIV.
"Vi består alla utav vatten, proteiner, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler, och det är precis samma ämnen/ingredienser vi ska tillföra våra kroppar för att må bra och se bra ut! Syntetiska ämnen är helt kroppsfrämmande och belastar organismen"! (Sen vill jag tillägga där att även tillagningsmetoder - oavsett om vi talar om maten vi äter eller det vi smörjer på oss - kan förstöra råvarorna, hur ekologiska och naturliga de än var från början...! Ytterligare en sak att tänka på!)

Vidare säger Camilla. "Ha inga förutfattade meningar om hur de nya, rena produkterna kommer att fungera utan försök vara "nollställd" och ha ett öppet sinne när du går över på dessa. Den mentala inställningen påverkar hur vi upplever resultatet och huruvida vi "står ut med" att t ex håret kanske blir lite fortare fett till en början innan det balanserat sig"!

Imorgon tänkte jag fortsätta skriva om vad Camilla och jag pratade om, och då kommer hennes tips på detox för hud och hår, recept på inpackningar och annat "matnyttigt"!
Stay tuned!! :D

Anneli.

tisdag 16 oktober 2012

Cliffhanger

Nu är jag strax på väg in till stan och Arbetsförmedlingen, men innan jag åker vill jag lämna en liten "teaser" eller cliffhanger om vad jag ska göra sen som förhoppningsvis kommer att bli ett blogginlägg här på bloggen! :P
Long story short:
Kommer ni ihåg att jag skrev om att jag klippt mig hos Avestas enda Ekofrisör (den 18 september, du kan läsa om det HÄR). Idag tänkte jag gå dit igen efter besöket hos AF, men inte för att klippa mig. Nä, istället ska jag försöka "leva en dröm" som jag hade - speciellt som tonåring: jag ska "leka" journalist!!
Jag tror att alla som bloggar har en släng av "skrivklåda" - mer eller mindre - och jag har alltid älskat att skriva och funderade allvarligt på att utbilda mig till journalist ett tag! Men av olika anledningar blev det inte så...! Men nu tänkte jag gå in på Salong Gaia och intervjua Camilla om naturlig hårvård och hoppas att få med mig lite tips och råd till er! Ja, och mig själv också förstås!! :D Hoppas att hon har tid med mig!
Men det visar sig. I ett blogginlägg på den här bloggen. I en dator nära dig. Stay tuned!! :D (Fast det blir inte idag!)

Anneli.

måndag 15 oktober 2012

ÄNTLIGEN!!!

Seansen i Borlänge igår gick hur bra som helst, och jag fattar egentligen inte varför jag blir så nervös!! Förmodligen beror det på att jag får prestationsångest; jag vill ju så gärna "leverera", d v s verkligen förstå och kunna förmedla vad de i andevärlden vill få fram via mig. Men det gick som sagt hur bra som helst även denna gång! :D

MEN..... Vad jag vill berätta idag, och det som titeln syftar på har med vårt Sociala företag att göra! Pusselbitarna börjar äntligen falla på plats!! Det vi har jobbat för ända sen januari 2009 (!) håller nu på att ge resultat!
Från och med den 1:a december kommer Nettan och jag att vara anställda i Södra Dalarnas Serviceteam, Socialt företag! TJOHOOO!!! :D

Det känns lite läskigt att gå ut med detta, för det känns rätt overkligt..!! Och efter alla turerna som varit så vågar jag inte riktigt tro att det är sant...!! Och jag vet fortfarande inte om några puckade regler kommer att sätta käppar i hjulet och förändra situationen... men jag håller tummarna allt vad jag kan för att det går vägen nu!
Att vi (om inga oförutsedda katastrofer inträffar) äntligen kommer att få börja jobba på riktigt är inte direkt kommunens förtjänst... vi har fortfarande inte fått några klara besked från dem! Men vad vi har fått är pengar av Finsam/Södra Dalarnas samordningsförbund till en projektledare som ska hjälpa oss igång, med bl a marknadsföring, strategier och annat, och kommunen har trots allt muntligen sagt att de kommer att vaska fram jobb åt oss så vi får de där pengarna vi behöver för att komma igång, så nu har vi bestämt oss för att helt enkelt köra på det och sätta igång!
Imorgon ska jag träffa min handledare på Arbetsförmedlingen och då ska han få höra de goda nyheterna, och jag hoppas verkligen att han inte kommer dragandes med några regler som sabbar det här...!!

Som ni märker så är jag ganska luttrad och desillusionerad av alla turerna runt starten av vårt företag och jag kan inte riktigt njuta av de positiva besked vi fick idag förrän jag har papper på det! Men jag börjar trots allt känna mig lite mer hoppfull nu..! :P
Naturligtvis finns det massor av annat i hela den här historien, men jag kan och orkar inte berätta allt så detaljerat. Det här får räcka som uppdatering just nu!

Anneli.

söndag 14 oktober 2012

Nervös...

Sitter här i vardagsrummet igen, men alldeles strax ska jag lyfta rumpan från soffan för att åka till Borlänge.
Vad ska jag göra i Borlänge då tro.. och varför är jag så nervös??
Jo, jag ska ha en liten "vardagsrumsseans" hos en kompis! Jag har inte haft nån seans på hur länge som helst, så jag känner mig lite ringrostig! Men hittills har det alltid gått bra så det ska det väl göra den här gången också! :D
Men ni får gärna hålla tummarna...!! :P

Ja men då så.. Det är bäst att jag sätter lite fart!! :D

Anneli.

lördag 13 oktober 2012

Stockholm bra men hemma bäst!

Nu sitter jag i soffan hemma i vardagsrummet! Mitt stockholmsäventyr är över för denna gång.
När jag var ute på stan under de här dagarna så tog jag ytterligare några foton som jag gärna vill visa er. Först ut är tre kort jag tog på Varvsgatan nere vid Hornstull:
De här två husen står typ mittemot varandra med Varvsgatan emellan. De vittnar om en svunnen tid, och jag önskar att jag hade en tidsmaskin så jag kunde ta mig tillbaka till den tid då dessa var nybyggda! Jag gillar verkligen de här gamla husen som det tyvärr inte finns alltför många kvar av längre.
Bilden här under är tagen längre ner (upp??) på Varvsgatan, nästan ända ner vid Hornsgatan. Som ni ser så är det ju inget fint gammalt hus jag tagit kort på här - nä, det är faktiskt min kära mans favoritrestaurang Seyhmus! :P Vi har inte ätit där på jättelänge, men jag tänkte att jag skulle sukta honom med den här bilden så vi tar oss dit snart igen! :D
Sist men inte minst kommer ett foto som jag tog när "tantista" och jag var på stan och käkade lunch på Bliss Cafe som jag skrev om igår:
De här husen står i hörnet Bondegatan/Södermannagatan på andra sidan Söder än Hornstull, inte så långt ifrån Nytorget. Den här delen av Söder är jag helt förälskad i! Ett litet K-märkt hus eller gammal lägenhet i dessa trakter skulle jag inte tacka nej till..! :P
Eller..... Alltså... Stockholm är ju Stockholm och kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta, men när jag traskade runt på olika platser, åkte buss och Tunnelbana så upplever jag sidor som jag inte tycker om! En är den fruktansvärt dåliga luften! Avgaser, damm och diverse andra partiklar fyller lungorna med varje andetag och det är verkligen inte trevligt!! Det sätter sig i hår och kläder och får mig att känna mig smutsig trots att jag var nyduschad innan jag gick ut!
En annan sak som jag tycker är rent beklämmande är alla tiggare och uteliggare! Nej, inte personerna - utan att ett land som Sverige inte kan ta hand om alla sina medborgare och ge dem ett drägligt liv! Och vi kallar oss civiliserade...!! *Suck* :-( Men jag ska inte gå in i en diskussion om detta - politik är viktigt men inget jag vill diskutera på bloggen!

Nä, nu ska jag njuta av att vara hemma igen och umgås lite med familjen! På återseende!!

Anneli.

fredag 12 oktober 2012

Bliss Cafe

Här kommer lite uppdatering om och bilder från igår:
Min kära kompis "tantista" och jag träffades vid Medborgarplatsen igår för att äta lunch på ett (som jag har förstått det) ganska nystartat Raw Food-café som ligger mellan Medborgarplatsen och Skanstull; närmare bestämt på Östgötagatan 77.
Jag har ju valt att inte ha någon reklam på min blogg, men när det är något som jag gillar så gör jag gärna reklam för det själv! Och Bliss Cafe gillade jag!! :D
Så här ser det ut utifrån:
Och så här inifrån:
Här satt vi och åt vår goda mat:
och här ser vi Mikael bakom disken i full färd med att lägga upp mat till oss!
Och nä men titta - här fastnade ju jag på ett kort också...!! :P
Maten vi fick var jättegod och det känns verkligen fräscht med Raw Food! Jag tror att det kan vara en psykologisk grej, men det känns så himla bra att ge sin kropp alla dessa vitaminer, mineraler och enzymer!! Jag upplever verkligen hur min kropp jublar över all lättupptaglig näring! När jag kommer hem till Avesta igen ska jag verkligen försöka skärpa mig och börja få in mer råkost i min kosthållning!
Ja, och sen kunde vi inte låta bli att prova en liten efterrätt också! Det fanns en hel del att välja på, men eftersom jag inte vill ha nåt som är så sött så föll valet på nåt som var lite mer nyttigt (fast allt där är ju nyttigt...):
En "Omega3 Bomba Supernäring"-boll, serverad på en jättegullig assiett! Den var..... hmmmm... god..? Nja... annorlunda!!
Jag tror att "tantista" satte fingret på det när hon sa: "It takes some getting used to"! :D Fast jag tror nog att jag tyckte den var godare än vad hon gjorde, för jag köpte till och med med mig två hem! :D

Nu ska jag göra mig iordning för att träffa ännu en gammal kär vän "från förr"! Sen kommer jag åka hem imorgon, så nästa blogginlägg kommer att vara skrivet i Avesta igen! :D

Anneli.

torsdag 11 oktober 2012

Stockholm skyline

Dagens Blogginlägg blir en.................. Video!! :D
Det är ju tyvärr inte världens bästa kvalite på videon, men vad kan man begära av en mobilkamera...!?!

Nu ska Fru Sjögren ut på äventyr!! Morsning och Goodbye!! :D

Anneli.

onsdag 10 oktober 2012

FJOLLTRÄÄÄÄÄÄÄÄSK!!!!!

Mirakulöst nog välbehållen efter syrrans framfart på vägarna sitter jag nu i den berömda lägenheten med de tre balkongerna och världens utsikt över Stockholm! Två av Rosalis barn har kommit för att hälsa på sin mor och moster och lite senare kommer vår äldsta syster och en kusin som jag inte sett på säkert 10 år!
Det känns riktigt bra att vara tillbaka i staden som såg mig födas och växa upp!

Om en stund ska Rosali och jag gå iväg och handla till kvällens middag och förstås för resten av dagarna vi ska vara här.
Livet i Stockholm är ganska annorlunda mot det liv jag nu lever ute på landet. Bara det faktum att här GÅR man överallt; för att handla, gå till tunnelbanan, hälsa på kompisar (om de bor någotsånär i närheten i alla fall) och så vidare. Hemma i Nyhyttan - mitt bland kolhydraterna -  står bilen några meter utanför huset och den kör man till vald affärs parkering, går in och handlar och kör hem typ nästan fram till dörren och det var den motionen...!! Inte undra på att jag gått upp i vikt sen jag flyttade från Stockholm!!

Men nu ska jag inte sitta här och vara osocial... Ville mest bara berätta att jag kommit fram och att allt är bra! :D

Anneli.

tisdag 9 oktober 2012

Super...

Supertrött och supernöjd ska jag försöka summera upp det senaste dygnet:
Kom i säng kl 00.30. Sov så där lite halvtaskigt...! Alarmet gick på kl 6.00 och då pallrade jag mig upp förvånansvärt pepp inför dagen! Gjorde min "morgontoalett", packade ner lite "breakfast to go", gjorde té som jag hällde i en thermosmugg, och kl 7.10 satt jag i bilen! Jag plockade upp Nettan och Katta en bit bort från lokalen och passade på att byta chaufför: Nettan fick köra upp till Vikarbyn och min plan var att försöka sova - jag hade t o m en kudde med mig - men det gick ju inte att sova en blund med polarna kacklandes i framsätet!! :P Så jag käkade min medhavda frukost istället!
Vi kom fram strax före kl 9.00, fick lite fika och sen drog kursen igång!
Ska jag vara ärlig så vet jag inte hur mycket av kursdagens lärdomar jag kommer ihåg.... det känns som att inte så mycket fastnade i min teflonhjärna...! Att påstå att jag är trött är en grov underdrift...! Men nåt ska väl ha fastnat hoppas jag!! Det var i alla fall en rolig kurs med ganska mycket aktivt deltagande, vilket var himla bra!! Att bara sitta och lyssna när man är så här trött skulle aldrig ha funkat - då hade jag somnat!!
Till kl 16.00 satt vi sen i bilen igen på väg tillbaka till Avesta och den Andliga och Mediala Utvecklingscirkeln, denna gång med Katta vid ratten. Återigen försökte jag sova lite, men det gick inte ett dugg bättre än på vägen dit!! Det är sånt man får leva med när man är kompis med Katta och Nettan!! (Sagt med kärlek och bus!! :P )

Vi lyckades med bedriften att komma precis i tid till cirkeln skulle börja! Och vilken cirkel sen!! :D Superkul är bara förnamnet!! Vi var ganska många ikväll, varav en var här för första gången!
Och jag vet inte vad som flyger i mig när jag är så här trött...! Jag blir ungefär som när folk är så där lite salongsberusade..!! Jag kan inte sluta skämta...!! Min galna sida får fritt spelrum på nåt vis..!! Det är nästan så jag blir alldeles trött på mig själv...!! :P Så det var typ inte en lugns stund på hela kvällen!!
Men nu har alla åkt hem till sitt och jag ska ta hand om disken och se till att komma i säng! Rosali kommer och hämtar mig vid 9.30 - 10.00-snåret imorgon för vidare färd till Fjollträsk! :P Så då måste jag vara inte bara vaken, utan resklar också!

Nästa blogginlägg blir från Stockholm!! Tills dess; ha det så bra alla där ute i cyberspace!!
Zzzzzzzz.....!!

Anneli.

måndag 8 oktober 2012

Avesta, Vikarbyn och Stockholm

Nu är det mycket på gång igen så jag vet inte hur mycket jag kommer hinna eller orka vad gäller att blogga och läsa andras bloggar resten av veckan.
"Schemat" ser ungefär ut som följer:
Strax ska jag packa ihop lite övernattningsgrejer, ta en snabb dusch och åka till lokalen. Där ska jag sova i 2 nätter!
Imorgon bitti kl 7.00 ca ska Nettan, Katta och jag sitta i bilen och åka upp till Vikarbyn (utanför Rättvik) för att vara en hel dag på kurs. Det är fortsättning på Handledarutbildningen vi gick i våras. Sen hinner vi precis tillbaka till Avesta till min Andliga och Mediala Utvecklingscirkel börjar!
På onsdag morgon kommer min kära tvillingsyrra Rosali och hämtar upp mig för jag ska få följa med henne ner till Stockholm i några dagar! I Stockholm ska jag förhoppningsvis hinna träffa min äldsta syster, ett par kompisar och hjälpa Rosali att fixa lite i hennes lägenhet. Ja, och så lite till som inte är spikat än...!
Ja, sen på lördag förmiddag åker jag hem igen! :D Så det blir ett litet äventyr mitt i vardagen! :D

Fast jag känner mig sjuukt stressad...! Det gör jag alltid när jag har många saker inbokade och mycket att hålla i minnet..!! Så det är nog bäst att jag sätter lite fart nu då..!! Var jag nu ska sätta den...!?! :P ;-) :D

Anneli.

söndag 7 oktober 2012

Förändringens vindar, del 2

Jag har funderat lite till på det här med förändringar som jag vill/behöver göra. Jag listade ju 3 saker igår som kändes som de viktigaste. Kanske var det några av er som tänkte på att motion inte var en av dem!?! Jag funderade själv på huruvida just motion (i någon form) skulle vara med eller inte, och bestämde mig som ni förstår för Inte.
Varför kan man undra..! Det är ju jätteviktigt med motion, det visade om inte annat förra veckans Vetenskapens värld som jag länkade till den 2/10.
Av någon anledning som jag själv inte förstår så har jag ett jättemotstånd till att motionera! Jag önskar att det var annorlunda - men icke! Det är bara att acceptera att det är så det är - just NU. Men ingenting är ju för evigt, och som jag skrev som förändring nr 1 igår så är det (som jag ser det) absolut viktigast att vara så glad och positiv som man bara kan! Att försöka forcera ett motstånd skapar bara ännu mera motstånd - tro mig! Jag har försökt alldeles för många gånger!! Det kanske funkar kortsiktigt, men aldrig lånsiktigt och alltså funkar det inte!
Så motionen får komma när jag känner mig mer redo för det, och redan nu så tar jag ju en och annan promenad, vilket jag aldrig gjorde innan Bolla kom in i mitt liv! ♥ TACK BOLLA

En annan sak som jag har märkt med det här med förändring är att när man väl börjar göra något som känns bra och är "snällt" mot sig själv så vill man göra ännu mera!
Till exempel:
Nu när jag har börjat att ta hand om mitt hår bättre, med inpackningar och hårtoppningar lite oftare så har jag helt plötsligt börjat bry mig om min hy och börjat smörja in mig mer, vilket var nåt jag alltid slarvat med förut! Nu är jag visserligen "begåvad" med en väldigt fin hy som i stort sett aldrig haft finnar och blemmor - inte ens som tonåring, och den har klarat av att inte få så mycket uppmärksamhet. Men med ålderns rätt så börjar det nog bli dags att ta bättre hand om den, och det har jag ju börjat göra nu! :D
Lika dant med mina fötter: Jag har aldrig brytt mig om att ta nåt direkt hand om dem, men nu inte bara filar jag dem när jag duschar, utan masserar dem lite och liksom.... bryr mig! Och allt det här har kommit bara "av sig själv", eller "på köpet" kan man säga nu när jag börjat att ta bättre hand om mitt hår!
Den här positiva effekten tror jag funkar lika dant även på andra områden, speciellt när den får komma av sig själv, utan krav på att det ska vara si eller så. Helt plötsligt så VILL jag äta nyttigare till exempel!! Och vem vet - kanske kommer jag så småningom att känna så för motion!?! Man kan ju hoppas!!

Jag kommer att hävda - till den dagen jag dör - att det viktigaste är att man försöker tänka positivt och vara glad! ALLTING blir lättare då! ALLTING!! Sen kanske det inte är det lättaste alla gånger... det må så vara, men jag kommer aldrig sluta ha det som mål!

Anneli.

lördag 6 oktober 2012

Förändringens vindar

Det blåser förändringens vindar i det Sjögrenska hemmet. I alla fall för Fru Sjögren. Åtminstone hoppas hon det...!

Det här att förändra invanda mönster är inte det lättaste! Det är ingen konst att vara teoretiker - att veta vad som vore bra, att bestämma sig för att från och med nu så ska jag....!!
Det det faller på är praktiken... Det är inte lika lätt att göra som att säga...!!
Ta bara det här med minivovven Bolla som jag lånade i 5½ veckor för att komma igång med dagliga promenader. I hela 3 veckor efter jag lämnade tillbaka henne så var jag ute på åtminstone EN promenad varje dag - förutom 3 dagar. 6 promisar i veckan alltså! Inte illa för att vara mig! Men det höll bara i 3 veckor...! Sen återgick undertecknad till sitt gamla invanda liv igen... nästan..! NÅN liten promenad då och då har det blivit, men inget att direkt skryta om..!!
Samma med mina sovtider. Jag har ju som mål att gå och lägga mig dagen innan jag ska vakna, men det har inte hänt en enda gång på hur länge som helst! Ja, jag kan inte minnas när jag låg i sängen före tolvslaget sist...!!

Nu med allt det här med de länkar jag lagt ut på sistone om GMO, nyttiga smoothies och juicer, hälsosammare leverne och detoxer så börjar det ändå komma en slags inre längtan efter en positiv förändring. Inte som ett tvång eller förhoppning, utan just längtan! Kan det göra hela skillnaden tro??

Jag har en övertygelse vad gäller förändring: Om man förstår varför och hur så kommer man ha mycket lättare att genomföra den. Om man inte riktigt förstår varför och hur så kommer man antingen inte ens försöka eller så kommer man snabbt att återgå till det invanda! Förståelsen är därför det viktigaste när man vill förändras! Kunskap ÄR makt!! Det är därför jag har lagt ut de här länkarna den senaste tiden.
Speciellt den här filmen Hungry for change, den har faktiskt fått mig att förstå något som jag egentligen redan "visste" - men inte varför! Och därför inte heller brytt mig om att förändra. Nu när jag förstår (mer än förut i alla fall) så inte bara vill jag förändra, utan längtar efter det!

Detta är de förändringar jag i första hand tänker på:
1. Tänka ännu mer positivt och vara ännu mera glad. (= En förutsättning för resten!!)
2. Få in mer Raw Food/Levande föda i mitt kosthåll bl a genom gröna smoothies och juicer. (Jag vill ju fortfarande inte få i mig för mycket kolhydrater.)
3. Inte ta allting så jäkla allvarligt!! Det är Ok om man "misslyckas" ibland! Det är inte hela världen! Det är ju bara att hoppa upp på spåret igen!

ELLER HUR!?! (Hur svårt kan det va'??)

Anneli.

fredag 5 oktober 2012

Gröna smoothies - kan det va nåt?

Idag har jag ännu en gång sett filmen "Hungry for change" som jag länkade till igår. Har ni inte sett den än så gör det!! Imorgon, lördag ska vara sista dagen man kan se den - i alla fall gratis.
Efter att ha sett den nu två gånger så är jag sjukt pepp på att börja med gröna juicer och smoothies, något som jag länge varit lite "misstänksam" emot... Tänkt att "det där kan väl inte vara nåt gott"... Men jag tänker ge det en chans!
På bloggen Inner strength håller bloggerskan Petra som bäst på att peppa alla sina läsare att hänga med på en "21 day cleanse" - alltså en detox, och det är därifrån jag fått både tipset om filmen "Hungry for change" och idén att jag ska börja dricka gröna smoothies/juicer. När så den här filmen också pratar om gröna smoothies och juicer så blev jag riktigt pepp på att börja med det! :D
Men det får bli efter nästa vecka för på onsdag morgon åker jag till Stockholm några dagar med min kära tvillingsyrra, och det blir nog för jobbigt att hålla på med smoothies och juicer när man är "på resande fot"!
Jag kommer säkerligen att återkomma till det här med "juicandet", men till dess tycker jag att ni kan gå in på Petras blogg och läsa om vad hon håller på med!

Innan jag satte mig här vid datorn så tog jag mig ett lååångt, skönt bad och hade en sån där inpackning i håret som jag skrev om HÄR. Och denna gång hade jag inpackningen i vått hår! Ja, jag var ju "tvungen" att göra det på rätt sätt för att kolla hur håret blir efteråt! Dock kan jag inte berätta för er om resultatet, för håret är fortfarande blött, men imorgon kan jag uppdatera er på det! :D

Nu ska jag ut på "fejjan" en stund innan jag går och lägger mig!! Så jag säger: På återseende!

Anneli.

torsdag 4 oktober 2012

A MUST see!!

Ja, ja..!! Jag vet att det är mitt i natten och jag borde ha gått och lagt mig för länge sen!!
Men jag började se en film om maten vi äter och vad den gör i och med vår kropp och vår hälsa. Jag hade bara tänkt att se en liten snutt för att se vad det var och sen se hela vid en humanare tidpunkt om den var bra, men jag kunde inte sluta se den!! Den var bra!! Den var bättre än bra!! Den är livsviktig!
Se den du med! Jag vet att den är lång! Men vad är 1½ timme av resten av ditt liv?? Se den! SE DEN!! SE DEN!!! Men OBS!! Sista dagen att se den är på lördag!
Här kommer länken:
http://www.hungryforchange.tv/book-free-screening

Anneli, soon in da bed.

onsdag 3 oktober 2012

Puh..

Nu är mötet slut och jag har diskat och plockat undan. Strax dax att åka hem! Men datorn var på så jag tänkte att jag skulle slänga iväg en liten uppdatering först.
Ja, nu finns det inte så himla mycket att uppdatera er om tyvärr; vi har fortfarande inte fått några säkra besked om nånting!! MEN, vi har i alla fall många som stödjer och hjälper oss, vilket känns skönt att veta!
Kompetensbyrån kommer att ordna några olika utbildningar som vi kan få gå på för att höja kompetensen vilket ju alltid är bra, och Södra Dalarnas Samordningsförbund ska försöka skaka fram lite pengar som ska gå till att anställa någon som kan hjälpa oss att få fart på saker och ting. So far so good! Sen gäller det bara att se det hända också...!!
Ja ni får ursäkta mig om jag inte kan uppbåda nån vidare entusiasm, men jag känner mig så luttrad och desillusionerad vid det här laget, så jag tar inte ut någonting i förskott!! Dessutom är jag så trött i huvudet av allt prat och allt som man ska hålla reda på så jag nästan ser dubbelt! Nu ska jag bara lyckas ta mig hem och sen gå raka vägen in till vardagsrummet och sjunka ner i soffan och hoppas på att nån serverar mig lite mat!!

Ärtor ut!! (Peace out!)

Anneli.

Om en timme...

Om en timme har vi i Södra Dalarnas Serviceteam, Socialt företag möte med Kompetensbyrån och Södra Dalarnas Samordningsförbund!! Jag hoppas verkligen att det blir något positivt av det mötet som får oss att gå framåt! Det är mer än på tiden att det händer nåt radikalt nu!!
Håll tummarna!!

Anneli.

tisdag 2 oktober 2012

Vetenskapens värld

Såg ni Vetenskapens värld på SVT igår? Det handlade bl a om motionens vara eller inte vara. Väldigt intressant faktiskt!
Se det!! Det ligger kvar i 6 dagar till, och här kommer länken:
http://www.svt.se/vetenskapens-varld/se-program/article326348.svt?autostart=true

Anneli.

måndag 1 oktober 2012

Mat för håret

I förra blogginlägget handlade det ju bl a om mat - mat för magen och kroppen, men idag ska det att handla om mat för håret!
Som de flesta av er har förstått så vill jag ha långt hår. Och det har jag redan!! Men jag menar att jag vill ha lååååångt hår! Riktigt långt hår!! Helst vill jag kunna sitta på det!! Så långt hår tror jag väl inte att jag nånsin kommer att få, men jag har haft hår som nådde ner på rumpan och så långt får det gärna bli igen!
Sen handlar det ju inte bara om längden - ett hår behöver få näring och vård för att också vara snyggt, och det har jag varit desto sämre på...! Jag klipper mig helst aldrig fast jag vet att det behövs, och inte heller har jag hållit på med inpackningar och sånt. Men å andra sidan så har jag inte heller hållit på att föna, permanenta eller färga håret, eller haft massa olika produkter i som kanske inte egentligen är så bra för håret i längden.
Nä, jag är mer en sån där "wash-and-go"-tjej och har alltid varit!
Men så här med "ålderns rätt" så har jag insett att om jag ska fortsätta ha ett hår som jag är någotsånär nöjd med så behöver jag ta hand om det! Och jag har blivit bättre på att toppa håret på sistone...!
Och jag har ju gjort ett par oljeinpackningar det senaste månaderna! Så lite duktigare på att ta hand om mitt hår har jag ju blivit!! :P

Igår kom jag mig äntligen för att göra en riktig näringskur för håret, något jag har tänkt på att göra ända sen jag var på Salong Gaia för nästan 2 veckor sen. Det kan du läsa om HÄR.
Så, jag blandade ihop
1 äggula
1 msk Ekologisk kokosolja
1 msk honung
1 msk ricinolja
Sen rörde jag bara ihop det och kladdade in det i håret (tog även lite vatten i håret för att kunna fördela det ordentligt). Det var jättemysko konsistens och jag inser så här efteråt att det hade varit bättre att ha det i nytvättat, vått hår, men jag hade i det innan jag tvättade håret, precis som jag har haft med oljeinpckningarna. Men det här är liksom inte samma grej... insåg jag... när jag 11 timmar senare tvättade ur det...! :P
Nåja! Man lär sig av sina "misstag" - och nu slipper ju ni göra det i alla fall! Och det var ju inte som att det var dåligt för håret!! Oh nej då!! Jag inser bara att det hade varit bättre att använda den här "geggan" som en inpackning efter hårtvätt, och låta det sitta i 20 - 30 minuter! Men håret blev mjukt och känns jättebra nu när jag har borstat igenom det på morgonen. (Jag tvättade håret igår kväll och gick och lade mig med vått hår).
Och så här ser håret ut nu:
Fast egentligen vill jag ha så här lång hår. Minst!!
Men jag kan ju inte gå runt med näsan i vädret för att det ska se längre ut..!! ;-) Hihihi...! :D

Nä, gott folk!! Nu ska käre maken och jag åka in till stan och handla lite förnödenheter, men jag kommer att återkomma med kanske fler tips för håret och bilder på hur det (förhoppningsvis) växer!!
So long!!

Anneli.