Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 30 januari 2013

Livets berg-och-dalbana

"Just idag är jag stark, just idag mår jag bra..." Kentas gamla låt dök upp i mitt huvud som från ingenstans.
Igår var det annat ljud i skällan...! Igår kände jag mig självmordsbenägen; jag var trött och missmodig och ville bara dra nåt gammalt över mig! Och framför allt ville jag inte driva ett Socialt företag!! Jag var sååå nära att bara skita i alltihop!
Varför? Jaa... många anledningar..! Bland annat min fysiska (o)hälsa, extrema trötthet och att jag hela tiden måste gå över mina gränser för att företagandet och mitt liv ska fungera och gå framåt. Jag känner mig lite inmålad i ett hörn och har på nåt sätt inte till fullo förstått vad det innebär att driva ett företag på det här viset. (Jag har ju varit egenföretagare, men det är inte samma sak!)
De jag har runt omkring mig förstår inte - och kan inte förstå - min situation. Dessutom så är jag extremt skicklig på att "skärpa mig" när jag måste så ingen kan se eller förstå hur jag verkligen mår.. Jag har nåt slags "duktighetssyndrom" som kickar in så fort jag tycker att jag behöver. Det är inte alltid bra kan jag säga...!! Det gör ju att jag går över mina gränser utan att fatta det förrän efteråt.
Igår kulminerade alla dessa jobbiga tankar och känslor när jag kom hem från jobbet och hade en lunta med papper om bl a försäkringar och fackliga saker att läsa igenom och då bara brast allt! Ja, jag skulle aldrig ta livet av mig, men jag ljuger inte om jag säger att jag kände mig självmordsbenägen!! Världen blev plötsligt svart! Jag har aldrig varit med om nåt liknande! Jag är ju normalt en väldigt glad och positiv person - men igår... igår var min gräns nådd!
Jag känner mig fortfarande lite skakig, men har åtminstone fått lite nytt hopp! Idag har jag nämligen varit på TFT-Hälsan i Västerås hos Ola (som jag känner lite sen förut) för en Hälsoanalys och fått med mig en hel arsenal med näringspreparat hem!
Det visade sig att jag har en del näringsbrister som bl a bidrar till att jag ständigt är så trött! Jag har svår kalcium - och C-vitaminbrist bland annat! Selen, B6 och B12 var annat som jag hade brist på och så en hel del mineraler.
Som "grädde på moset" så fick jag med mig en burk Crataegus som är för hjärtat! Allt är förstås helt naturligt - annars skulle jag inte äta det!
Nu ska det verkligen bli spännande att se om jag kan börja bli piggare och må lite bättre! Det lär väl inte hända över en natt, men jag håller tummarna och hoppas! För annars så vet jag inte hur det ska gå..! I'm at the end of my rope here som de säger på utrikiska!

Med förhoppning om en bättre morgondag!

Anneli.

tisdag 29 januari 2013

Ännu ett vikt-igt blogginlägg

Hallå allihopa! Nu var det verkligen jättelänge sen jag skrev något om min vikt. Ni som följt mig ett tag vet ju att jag "förr i världen" vägde mig varje måndagsmorgon och rapporterade hur mycket jag hade gått upp eller ner. Men sen bestämde jag mig för att lägga ner det och inte väga mig på länge. Så har också skett, men någon gång ibland har jag ställt mig på vågen bara för att kontrollera att det inte barkar käpprätt åt fel håll.
Men nu skulle jag i alla fall vilja uppdatera bloggen och er som läser den på hur det har gått, för nu har jag börjat med nåt nytt ser ni! :P

Innan jag går in på det nya ska jag bara säga att över Jul och Nyår har jag fuskat med maten rätt ordentligt! För mig som varit så strikt som bara en vegetarian-LCHF-wannabe kan vara så har mina avsteg över helgerna varit riktigt stora: Jag har ätit vanliga pepparkakor innehållande både socker och vetemjöl, några lussebullar har också slunkit ner och jag har nästan fått pippi på Leksansknäcke! Och ska jag vara riktigt ärlig så har det t o m hänt att jag ätit lite julgodis... inte mycket, men ändå!
Detta har naturligtvis resulterat i viktuppgång! Säkert ungefär 3 kg. Det kanske inte verkar vara nåt oöverstigligt för de flesta av er, men för mig som verkar vara vad jag brukar kalla för "Weight loss resistant" så känns det som katastrof!
I alla fall så råkade jag i början av januari snubbla in på en träningsblogg som skrev om "peroidisk fasta" vilket var ett helt okänt begrepp för mig!
Det går tydligen ut på att det dagliga näringsintaget ska göras inom 8 timmar för män och 10 timmar för kvinnor och resten av dygnet äter man inte! Bara dricker sånt som inte innehåller några kalorier. Och detta ska då göra att kroppen inte lagrar fett...!
Observera att jag läste detta på en träningsblogg och jag tränar ju inte. Men; det är typ nästan så jag äter - förutom att jag alltid brukar äta nåt litet innan jag går och lägger mig, så där straxt efter midnatt. Jag hade fått för mig att jag inte kunde somna om jag var hungrig, plus att dietisten som jag gick hos under många år menade på att det inte får gå alltför många timmar mellan målen för då "skruvar man ner" kroppens förbränning. Och eftersom jag oftast inte äter frukost förrän tidigast vid 10.00 - 11.00-snåret (och ibland ännu senare...) så åt jag innan jag lade mig istället.
Enligt den här träningsbloggen (kommer tyvärr inte ihåg vilken det var) så är det rent skitsnack att kroppen drar ner förbränningen på det sättet, och eftersom jag redan är ytterst tveksam till dietisternas budskap så tänkte jag att det där kunde vara nåt för mig. Det var ju bara att strunta i att äta nåt innan jag går och lägger mig!

Sagt och gjort: den 10 januari började jag att hoppa över mitt vanliga kvällsmål, men annars levde/lever jag som vanligt! Jag fuskade t o m fortfarande med att äta pepparkakor ända tills för bara en knapp vecka sen (då de tog slut)!
När jag i morse ställde mig på vågen så hade jag till min glädje gått ner 1,3 kg sen den 10 januari! :D BARA på att hoppa över mitt lilla kvällsmål!
Och när jag säger LILLA kvällsmål så menar jag verkligen LILLA! Det kunde bestå av några matskedar Fjällfil eller en Finncrisp med smör och ost eller bara ett par skivor ost t ex. Inga mängder alltså och inget jag blev mätt på! Det räckte med att det låg nåt nere i magen och skramlade!
Ja... och tack vare det här (vad annars?) så har jag gått ner 1,3 kg! :D Det känns ju inte helt fel!! Hoppas nu bara att det håller i sig, för jag trivs bra med det här sättet att äta! Det går ju t o m bra att somna fast magen kurrar lite! :P

Ja, nån gång i framtiden kommer jag säkerligen att återkomma till detta och hur det går! Men jag tänker inte börja hålla på och väga mig så där igen! Bara nån gång då och då! Det känns bra! :D

Anneli.

fredag 25 januari 2013

Mentalt utcheckad

Jag börjar dagens blogginlägg med att "knyta ihop säcken" om branden jag skrev om igår.
Självklart skrev Avesta Tidning om händelsen och hade flera foton med.
Mannen som Janne hade sett sitta på huk utanför huset och som var svart av sot hade räddat sig ut genom ett fönster och fick snabbt komma till lasarettet. Hans tillstånd är inte livshotande stod det i tidningen. Det var ju skönt, men hela hans hem, alla hans ägodelar har gått upp i rök! :-(  Jag hoppas verkligen att han får all hjälp han behöver!

Ok! Nu byter vi ämne!
Jag har ju varit uppe i Djurås idag och träffat andra Sociala företagare vilket var mycket givande och jättekul! Men min "stackars" hjärna har nästan stängt ner!! Jag är så trött i skallen och har faktiskt en skaplig huvudvärk efter att ha suttit så länge (ca 4 timmar) och varit skärpt och försökt hänga med i snacket med all information, diskussioner och förstås presentationer av oss själva och vad vi håller på med i våra olika företag. Det tar på krafterna för mig att vara så fokuserad under så lång tid!
Men nu är det helg och jag tänker bara ta det luuuugnt!! Sova länge, beta av mail och bloggar som blivit försummade i veckan, häcka på facebook och kolla vad kompisarna har för sig och... nä, det får nog räcka! :P Man ska ju inte förta sig!! ;-)

Men nu ropar Bröderna Bus utifrån köket att middagen är klar! Bäst att gå ut och äta innan maten vissnar - de har bl a gjort en matig sallad! Mums!! :D

Anneli.

torsdag 24 januari 2013

Det brinner i Avesta!

Idag har vi i Södra Dalarnas Serviceteam haft infomöte på Arbetsförmedlingen. Av olika anledningar behövde Janne och jag ta varsin bil in till stan, och Janne åkte en stund före mig. Vi träffades igen utanför AF och när vi skulle gå in berättade Janne att det brann i ett hus alldeles utanför lokalen! Han hade just åkt förbi där det brann och sett hur stora lågor kom ut genom ett fönster på undervåningen till villan och utanför satt en man på huk - svart av sot och såg väldigt medtagen ut. Antagligen var det han som bodde i huset, men det vet vi förstås inte.
Efter ganska precis en timme var vi klara uppe på AF och åkte upp till lokalen, och då körde jag ju alldeles förbi huset som vid det laget var helt övertänt! Polis och brandkår var på plats och förhoppningsvis hade den sotige mannen hämtats med ambulans och fått vård.
Från ena fönstret i lokalen tog jag dessa kort:
Försökte mig på en närbild också, men man ser inte så mycket av själva elden:
När jag åkte från lokalen klockan 17.35 brann det fortfarande! Tak och väggar hade rasat in helt och skorstenstocken stod svart och ensam mitt i elden. Det var sorgligt att se!!

Jag ska faktiskt tillbaka till lokalen senare ikväll för att sova över. Imorgon bitti ska nämligen Eva och jag åka till Djurås och träffa andra Sociala företagare, och det är lättare för henne att hämta upp mig i lokalen.
Undrar om det fortfarande kommer att brinna ikväll när jag kommer...?

Usch och fy va hemskt att få hela sitt hem slukat av lågorna! Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara att förlora allt på det viset! Och jag hoppas att jag aldrig behöver få veta!
Mina tankar går till den/de som bodde i huset!

Anneli.

onsdag 23 januari 2013

Det är kallt!

Därför lägger jag in en kort liten video på lite eld och en av våra kattungar "från förr"! Kattungen heter Nino och flyttade till Holland av alla ställen man kan flytta till! :P

Idag har vi i Södra Dalarnas Serviceteam varit iväg för att titta och räkna på ett städuppdrag som vi ska lämna en offert på! Jättekul att det äntligen börjar hända lite!
Imorgon ska vi ha en informationsträff på Arbetsförmedlingen! Vi behöver som bekant bli flera och vi ska ju ta in folk både på arbetsträning och praktik! Och så hoppas vi ju på att hitta bra personer som vi sen också kan anställa!
Kära tid vad spännande livet är just nu!! :P

Ha det så bra alla kära bloggläsare!

Anneli.

måndag 21 januari 2013

Första dagen som...

... ANSTÄLLD!!! :D
Vilken milstolpe! Jag räknas inte som arbetslös längre - något jag aldrig känt mig som heller å andra sidan...! Jag har inga som helst problem att sysselsätta mig; har aldrig haft och lär aldrig få! Det finns ju hur mycket som helst att göra!
Jobbet idag var precis som innan jag officiellt blev anställd - ingen skillnad där inte! Det är ungefär som när man fyller år; inte känner man sig ett år äldre bara för att man vaknar upp på morgonen och har födelsedag!?! Det är liksom bara en "teknikalitet"!! :P

Fast det känns lite knepigt det här med att vara anställd... i sitt eget företag..! Att ha/driva ett Socialt företag i föreningsform (vilket är den vanligaste formen) innebär att man får jobba som om man var egenföretagare, men är "bara" anställd...!! Mellan två världar på nåt vis..! Men det ska nog gå det med!! :D
Idag är första dagen i resten av mitt liv! Jepp! Så är det! :D

Anneli.

lördag 19 januari 2013

Ska det va så här?

Ska det det, ska det det? (Försöker låta som Sverker Olofsson när han hade TV-programmet "PLUS"!)
Det jag syftar på är vårt samhälle: hur vi har byggt upp det, hur vi prioriterar och vad som anses viktigt.
Jag tror jag har skrivit det nån gång förut här på bloggen, att nu förstår jag människor som säger "äntligen fredag"!
I veckorna tänker jag på olika saker som jag vill/behöver göra och känner att; "nä, jag orkar inte, jag får göra det till helgen". Men när helgen kommer så vill jag bara sova och göra ingenting - vila upp mig så att jag orkar med arbetsveckan som kommer.
Ska det vara så?? Det är ju helt sjukt!! Och jag jobbar ju bara halvtid!! Hur orkar människor jobba heltid - jag fattar inte! (Nä, jag veeet att alla inte är lika trötta som jag, men är det verkligen rimligt att ägna så mycket av sin tid till att jobba? Det är väl bättre att människor får jobba kortare tid och istället dela med sig av sitt arbete så att alla som vill ha ett jobb kan få ett!?!)

Jag har precis kommit hem ifrån en trevlig kväll med tjejerna. En av dem har nyligen flyttat och bjöd oss andra på "inflyttningspartaj"! Men fast jag vet att det kommer att bli jätteroligt och hur trevligt som helst så måste jag nästan tvinga mig till att tacka Ja till inbjudan! Jag är så slut så jag orkar nästan inte ens ha roligt!! Men det var väl ändå inte så här vi ville att livet skulle vara? *Suck*

Och när jag ändå håller på: I detta vårt samhälle anses jobb vara det viktigaste av allt! Hela tillvaron kretsar kring arbete; att alla ska ha arbete. Det är nästan som att makthavarna tror att bara folk har ett jobb att gå till så blir världen en bättre plats..!!
I got news for you: Om man är sjuk/utbränd/utmattat så är prio 1 INTE att få ett jobb!!! Det är att bli FRISK!!! SEN vill nog de allra flesta ha ett jobb och dra sitt strå till stacken!

När jag framför mina åsikter i detta så får jag ofta höra att det bara är att rösta rätt på valdagen, men hur ska man kunna göra det när det inte finns ett enda parti som förstår detta?? Om jag orkade så skulle jag starta ett eget parti och införa medborgarlön och försöka se till att INDIVIDEN blir sedd, bemött och framför allt behandlad med respekt! Men tyvärr så orkar jag inte...!
Så jag biter ihop, gör mitt bästa och hoppas på att det trots allt går vägen...!!

Anneli.

torsdag 17 januari 2013

Dominoeffekt

Nu har hoppet börjat spira ordentligt vad gäller vårt Sociala företag!
Efter kommunens företagarfrukost i tisdags så har 2 personer ringt och velat ha offerter på städning! :D Båda de som ringde hade suttit med på frukosten och lyssnat till bl a min presentation av oss och Södra Dalarnas Serviceteam! Det ena leder till det andra - dominoeffekt! :D
Dessutom har vi fått klart att från och med nu på måndag så kommer Nettan och jag att äntligen bli anställda!! Vi har ju hittills "bara" haft praktikplats hos oss själva.. hur konstigt det än låter!! :P Dessutom ska jag återigen bli ordförande i styrelsen - något som reglerna satte stopp för då när det begav sig. Nu är dessa regler (alltså att man inte kan sitta i styrelsen och anställa sig själv) ändrade och vi återgår till så som det var tänkt från början. Läskigt, roligt och spännande!! :P

Imorgon ska Nettan och jag åka till banken för att skriva på lite papper och sen ska vi kolla på västar till vårt första uppdrag åt kommunen: att vara bussvärdar! Vi kommer snart att få gå en kurs för det ändamålet.
På gång är också att vi ska få in några praktikanter snart! Bra då att Nettan och jag har gått handledarutbildning! Nu kommer den till nytta - äntligen! :D

Ja, som ni förstår så ser det rätt ljust ut och det är verkligen spännande tider för oss! Nu gäller det att "hålla tungan rätt i mun" så att energin räcker och så att vi kommer ihåg allt som ska göras! Bara allt pappersarbete tar enormt mycket tid, och för att inte tala om allt man måste komma ihåg...!!
Men vi har massor av stöd och hjälp, och vi lär oss vartefter hur allting ska skötas! Det blir nog bra det här! :D

Anneli.

tisdag 15 januari 2013

Morgonstund har...

... INTE guld i mund!!! Åtminstone inte klockan 03.45...!! Det var då jag svängde benen över sängkanten för att förbereda mig på min arbetsdag som började kl 05.00!
Men mot all förmodan så gick det faktiskt bra att komma upp, iväg och i tid! Men jag kan inte påstå att jag längtar efter att göra om det...!! :P
Däremot så var själva arbetet ganska roligt, och ännu roligare blev det av att vi fick så mycket beröm! :D
Här kommer några foton från Avesta Kommuns Företagarfrukost:
Först ut har vi vår projektledare Eva som lägger sista handen på frukostbordet genom att tända ljusen.
Vi hade dukat långbord/gående bord och här är första tredjedelen av det.
Här har vi mitten av långbordet. Visst är det fint! Det är Nettan och Eva som dukat fram allting!
Och här har vi slutligen sista tredjedelen av frukostbordet!
Så var frukosten i full gång! Det kom inte 60 personer som det var sagt... Det kom ca 70 pers!! Vi blev lite oroliga att maten inte skulle räcka, men vissa saker räckte precis och av annat blev det lite över så på det hela taget kan man säga att det blev ganska perfekt! :D Gott var det tydligen också, för vi fick mycket beröm! Både för maten och för den fina dukningen! :D
På sista bilden står jag inför alla och har en liten presentation av Sociala företag i allmänhet och Södra Dalarnas Serviceteam i synnerhet! Det är Eva som tagit den bilden.
Som vanligt kan ni klicka på bilderna så de blir större.

Jaha, när frukosten var över och alla gått till sitt så var det bara disken och undanplockningen kvar..!! Men som tur var slapp vi städa också! Det tog tillräckligt lång tid ändå!

Nu är jag hemma igen och vill inget hellre än att sova!! Men jag ska försöka hålla mig vaken några timmar till. Men ett kan jag garantera: i natt blir det inget nattsuddande för mig i alla fall!! :P

Anneli.

måndag 14 januari 2013

Okristligt tidigt...

Dagens tiotusenkronorsfråga: När börjar min arbetsdag imorgon?
Efter som jag ändå inte har tio tusen kronor till en eventuell vinnare så kan jag lika bra avslöja svaret redan nu:
Kl 05.00!
Kommunens företagsfrukost ska vara klar till kl 07.00 och trots att vi var där och förberedde allt vi kunde idag på eftermiddagen så lär det ta sin lilla tid att fixa frulle till ca 60 pers. Så här kommer jag inte att bli sittandes så länge!
Förutom att försöka komma i säng redan till 21-tiden (hur nu det ska gå...) så ska jag innan jag hoppar i bingen förbereda en liten presentation av Södra Dalarnas Serviceteam och oss som jobbar där, för vem annars än yours truly skulle hålla i presentationen..!?! :P
Tur då att jag faktiskt älskar att stå inför en massa folk och prata!! Men missta nu inte det för att vara fri från nervositet!! Oh nej!!
Folk brukar säga till mig: "Du är så modig som vågar stå och prata inför folk", men det har ingenting med mod att göra - tro mig!
MOD = När man trots att man är rädd ändå gör någonting.
Jag är inte rädd - alltså behövs inget mod! Men nervös blir jag! Men det gör ingenting! Det är bara att göra det ändå!! :D Och det är precis vad jag kommer att göra imorgon! :D

Till sist, här kommer - apropå INTE MOD: Svea Hund på Göta Lejon.

Anneli.

söndag 13 januari 2013

Tjugondag Knut

Åh vilken härligt slö dag jag har haft idag! Sov länge och sen när jag väl kom upp ur lopphögen så tog jag ett lååångt, varmt bad innan jag gick ner och åt frukost! Då var väl klockan i det närmaste halv två...!! :P
Sen tittade Janne och jag på TV - något vi sällan gör så här på dagtid, men vi hade missat säsongsstarten av "Once upon a time"  som startade på 5:an i torsdags, så vi såg reprisen nu idag. "Once upon a time" är ett av få TV-program som jag tittar på. Jag älskar den serien!! ♥
Efter det var jag ute på facebook en liten stund innan jag åkte in till lokalen för att träffa min kompis Katarina kl 18.00. Egentligen skulle vi göra lite PSYCH-K med varandra hade vi tänkt men vi satt och fikade och "löste världsproblemen" i tre timmar istället, och sen var hon tvungen att åka hem till man och barn igen. När hon åkt satte jag fart och städade bort julen i lokalen - det är ju faktiskt Tjugondag Knut idag! :D

Innan jag hoppade in i bilen för att åka hem så fick blommorna lite vatten, och det var i grevens tid kan jag säga..! Och nu sitter jag här vid datorn igen! Men idag hade jag faktiskt tänkt att försöka komma i säng senast till midnatt!! Jag bara måste vända dygnet lite mer åt "rätt" håll! Det har gått helt över styr med den saken över jul och nyår..!! Och på tisdag morgon ska jag börja jobba INNAN tuppen ens har vaknat - då har vi i Södra Dalarnas Serviceteam uppdraget att fixa frukost till ca 60 personer (företagsfrukost som kommunen anordnar) och den ska vara färdig till kl 07.00! Hur tidigt vi måste börja jobba vet jag inte än - det beror på hur mycket vi hinner förbereda imorgon eftermiddag (vi ska ställa i ordning bord och stolar i lokalen och eventuellt lite annat som går att förbereda), men jag har i alla fall bestämt mig för att jag nog ska försöka sova några timmar innan det är dags att åka till jobbet istället för att hålla mig vaken och sova efteråt som jag funderade på ett tag.

Ja, så då är det väl inget annat att göra än att avsluta detta blogginlägg och förbereda sig för sängen!
Natti natti, folkens!

Anneli.

lördag 12 januari 2013

Nu är glada julen slut, slut slut..

Julegranen kastats ut, ut, ut! :D

Av nån underlig anledning så fick jag sån energi och lust att städa ut julen och möblera om lite här idag! Visserligen är det inte Tjugondag Knut förrän imorgon, men jag ville inte vänta! Sagt och gjort! Grabbarna mina hjälpte förstås till, vilket var en förutsättning för att jag skulle orka!
Martin, som var den som klädde granen dagen före julafton var också den som tog bort allt bling-bling och lämnade bara julljusen till sin far att ta bort. Sen åkte granen ut genom fönstret!
Alla julstjärnor och ljusstakar packades ner tillsammans med julkrubban och några andra små juldekorationer som ungarna tillverkat på dagis och lekis. Puts väck, och det känns bara bra!

Vad gäller ommöbleringen så har Janne och jag länge pratat om att göra om det genomgångsrum som är mellan vardagsrummet och köket i vårt hus till ett "kattrum", men för att kunna påbörja detta så blev det så att vi var tvungna att flytta skrivbordet med vår gamla dator som Janne använder in till vardagsrummet, vilket jag har tjatat på att vi ska göra en längre tid, för då kan vi sitta bredvid varandra istället för som hittills i varsina rum! (Jag har alltid haft min laptop i vardagsrummet). Även mina stora hibiskusar flyttades in till vardagsrummet så katterna fick ha fönstret som sin egen utkiksplats.
Fotot här ovan taget sommaren 2011 på nämnda hibiskusar!

Det är inte på långa vägar färdigt med ommöbleringen än, och vi får väl se när nästa inspirations- och energikick kommer...! Men till dess så funkar det att ha som det blev, även om det ser lite knasigt ut i vardagsrummet just nu..! :P

Anneli.

Var tar tiden vägen?

Nu var det ett tag sen jag gjorde ett blogginlägg här...! Tiden rinner iväg och jag vet inte vart...!
Varje dag tänker jag att jag ska skriva ett blogginlägg, men allt för ofta kommer det annat emellan! På dagarna jobbar jag ju numera och på eftermiddagen och kvällen "slåss" Adrian och jag om datorn..!! :P Så blir det att jag sitter här mitt i natten och bloggar, läser andras bloggar och mina mail och facebookar lite...! Det är ju ett jäkla oskick...! :-/

Det är rätt mycket med det Sociala företaget nu. Inte för att vi har fått in så många jobb än, men det är många telefonsamtal att ringa, möten att göra, planering inför uppdrag o s v.
Nu t ex har vi fullt upp med ett cateringuppdrag där vi ska fixa frukost till ca 60 personer(!) på kommunens företagarfrukost på tisdag! Och det är inte bara att inhandla all mat, skölja grönsaker och skiva dem plus skiva bröd, brygga kaffe och koka tévatten som ska göras! Vi ska ställa i ordning bord och stolar och duka fram, sen ska det diskas, plockas undan och städas efteråt!
Jag ska även göra en skylt som ska stå på frukostbordet där det står att det är vi = Södra Dalarnas Serviceteam, som ordnar frukosten. Sen ska jag printa ut och vika 100 foldrar och ta med mig så folk kan ta om de vill. OCH: som om inte det räckte så ska jag presentera oss inför alla företagarna och ska försöka skriva ihop nåt slags "manus" innan så jag kommer ihåg allt jag ska säga..!

Sa jag föresten att frukosten ska vara färdig och framdukad till kl 7.00...? Jag funderar om det ens är nån idé för mig att gå och lägga mig över huvud taget..!! Det kanske är lika bra att hålla sig vaken och sova när allt är klart..! Vi får se hur jag gör..!

Men nu ska jag i alla fall gå och lägga mig...!! Eller snart... jag ska bara kolla några fler mail och gå in en snabbis på facebook först..!

Anneli.

måndag 7 januari 2013

Olydiga jag...

Nu sitter jag här igen med ett nytt 24-timmars Holter-EKG runt halsen. Det var ett tag sen jag var och kollade hjärtat och jag har dragit ner rätt mycket på min medicin på sistone, så det kändes verkligen som att det var dags för en koll igen!
Den här Holter-EKG-dosan är mindre än de jag har haft förut och förutom den lilla tygpåsen den ligger i och som hänger runt min hals hals så hålls den fast med en slags brynja - som kliar som faan!!!

Sedan jag nån gång i januari 2010 blev diagnostiserad med hjärtsvikt (fast sen ändrade de sig och sa att hjärtsvikt var det inte, men de vet inte vad det egentligen är för fel på mitt hjärta, vet inte varför jag har fått fel på hjärtat och vad det än är så är jag för ung för att ha det...) så har jag provat flera olika mediciner som i varierande grad har dämpat symptomen. Den kombon av mediciner (Sotalol och Bisoprolol) jag har ätit typ 1 - 1½ år nu är den som faktiskt näst intill helt tagit bort symptomen vilket har varit jätteskönt! Men; som den olydiga, envisa och mot mediciner mycket misstänksamma person jag är så har jag minskat på den rekommenderade dosen. Kanske lite för mycket...!! Vi får väl se vad som visas på EKG;t. Tyvärr skulle jag inte få komma till min doktor förrän i mars(!) så det dröjer innan jag får svar...!
Tålamod är en dygd sägs det ju, så jag får väl uppbåda lite här nu då...!!

Anneli.

fredag 4 januari 2013

Chocoholic...

Det är bara att erkänna... Jag ÄLSKAR choklad! Man skulle utan att överdriva kunna kalla mig Chocoholic!! Men numera äter jag bara riktigt fin mörk choklad - helst ekologisk!

Men man kan göra mer med choklad än att bara äta den..!! Man kan smörja in sig med den också!!
Ja... kanske inte med choklad från en vanlig chokladkaka precis... men med hudvårdsprodukter som innehåller choklad! :D
Mina absoluta favoriter är:
1. Lulu's Chocolate Luscious Body Butter! Mmmmm...!! Den doftar helt underbart och smälter in i huden och gör den alldeles mjuk och len! Och det bästa är att den bara har helt naturliga ingredienser som faktiskt går att äta - om man nu skulle få för sig att göra det..!! :P
2. Ceraten Ganache for lips - lika underbara och lika naturliga de!! Klicka på bilden så blir den större så att ni kan läsa vilka smaker/dofter ceraten har.
Dessa - och många fler - produkter finns att köpa på loveko.se
När Nettan fyllde år nu efter jul så skramlade vi i "tjejgänget" ihop presentpengar för att gemensamt beställa produkter från Loveko till henne, bland annat cerat och bodybutter! Och eftersom det var jag som gjorde själva beställningen så passade jag på att beställa lite till mig själv också!! :D Så nu går även jag omkring och doftar som en pralin och är len som en babyrumpa!! :P Hihi!!

Och bara för att vara tydlig: ingen har bett mig göra reklam för ovanstående web-shop eller produkter!! Det gör jag helt på eget initiativ för att jag är så nöjd med produkterna, sortimentet och den snabba expedieringen! ♥

Anneli.