Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 31 maj 2013

Smultronställe

Alldeles vi vårat garage har jag mitt eget smultronställe! Ja, inte smultronställe som favoritplats på jorden, utan precis vad jag säger: smultronställe!
Jag ser verkligen fram emot att dessa smultronblommor ska bli röda, mogna, söta, goda smultron!! *Dregel* :P

Anneli.

torsdag 30 maj 2013

Nya tider stundar

Jag vill verkligen inte tjata om det... men jag är trött!!
Alltså... jag är alltid trött, men ibland är det mer än vanligt och idag är en sån dag! Tyvärr har jag fortfarande ont i nacken och axlarna också vilket inte gör att nånting känns bättre..! Egentligen borde jag sjukskriva mig, men det går inte... Att dra igång ett Socialt företag med de förutsättningar som just vi har går att likställa med att starta eget, och som egenföretagare sjukskriver man sig inte i första taget..!! Det är bara att bita ihop och köra på!
Men nya, förhoppningasvis bättre tider stundar! Vi har fått in lite nytt folk i styrelsen och jag är varken ordförande eller verksamhetsledare längre, vilket känns bra, och det kommer förhoppningsvis att underlätta för mig! Jag sitter fortfarande med i styrelsen förstås, men ännu har vi inte haft vårt första styrelsemöte med den nya styrelsen och därför heller inte bestämt vilka roller var och en ska ha - det är bara ordföranden som är klar. Men det blir nog bra när vi fått jobba in oss! :D

Igår kväll hade jag sista Andlig, Medial och Personlig Utvecklingscirkel med gänget i Borlänge vilket både känns trist och lite skönt! Trist för att det är vad jag älskar att göra och skönt för att jag ju är så trött.
Av mina gulliga cirkeldeltagare fick jag dessa:
Och jag som ääääälskar lila!! Och blommor!! Så; lila blommor - det kunde inte blivit bättre!! :D

Nu ska jag göra lite annat än att blogga innan det är dags för mig att glida ner i badkaret för ett varmt, skönt bikarbonatbad! Att bada med bikarbonat i vattnet hjälper faktiskt en del mot värken, även om det hittills inte tagit bort den helt. Men att känna sig bättre får helt enkelt duga! :D

Anneli.

söndag 26 maj 2013

Mors Dag

Önskar alla mammor en fin Mors Dag!

Dessa fina Liljekonvaljer och koppen med té blev jag väckt med idag av mina fina grabbar! ♥ ♥ ♥
Eftersom jag fastar idag så blev det inget smaskens till téet, men det känns helt Ok! Jag åt så det räckte igår...!! :P Och imorgon ska jag äta igen! Det är luuuugnt!! ;-)

Anneli.

lördag 25 maj 2013

Fullmåne över Avesta

Ja, inte bara här förstås...!
Jag har precis kommit hem från en mycket trevlig fest med gänget! På väg ut från Avesta (jag bor ju en bit utanför, på "bonnvischan" ;-), på väg hem kunde jag inte låta bli att stanna bilen, kliva ur och fotografera månen. Stor och rund hängde den där över trädtopparna!
Det är sannerligen inte lätt att få en bra bild på månen! Av ca 10 - 12 bilder var den här den minst dåliga - men så har jag ju bara min gamla mobilkamera också...!! Hade jag en bra systemkamera hade det nog blivit bättre, men nu har jag inte det! :-(

Ja, mer än så här blir det inte denna gång för nu ska fru Sjögren strax sova! :P

fredag 24 maj 2013

De lever!! De lever!!

Den 30/6 -12 skrev jag ett blogginlägg som bl a handlade om att jag fått några gullviveplantor av en kompis och att det av misstag även följt med en liten Lönnplanta och att Janne planterat dem på vår tomt. HÄR kan du läsa om det! Idag har jag varit och inspekterat området där Janne planterade både gullvivorna och den lilla lönnen och de lever!!! :D Tjohoo!! :D
Här står några av Gullvivorna...
 Och här under är den lilla lönnen!
Med betoning på lilla...!! Om ni jämför bilderna från när Janne precis fått ner den i jorden (se länken ovan) så hade den åtminstone 3 blad då och denna har bara 2 stycken, men toppen ser ut att ha blivit avbruten/avbiten och det är ju tidigare på året nu så förhoppningsvis växer den till sig! Det känns i alla fall hoppfullt!
Och som av en händelse så ska "gänget och jag" på fest hos kompisen jag fick gullvivorna och lönnen av och då ska jag försöka komma ihåg att berätta att de lever och visa henne bilderna! :D

En riktigt trevlig helg önskar jag er alla! ♥

Anneli.

torsdag 23 maj 2013

Det är mycket nu - igen!

Tyvärr hinner och orkar jag inte skriva så mycket nu... Mycket händer och mycket måste tas omhand. Tänker mest på jobbet...! Vi har fått in jobb som det är bråttom med och vi håller på att "omgruppera" oss för att få en effektivare organisation. Jag kan tyvärr inte berätta just nåt om det... affärshemligheter.. men mycket är det just nu!! ;-) :P

Men det finns annat jag kan berätta...!! :D T ex att jag har tagit ett beslut! Något jag har funderat på hårt och länge och som varit väääääldigt svårt att komma fram till!! Men nu har jag bestämt mig!
Först lite bakgrundshistoria: Har ni någonsin undrat varför min blogg heter som den gör? "Anneli In Da House". Da House... Vilket hus..?? Jo ser ni, när jag startade den här bloggen så hade jag mina andliga och mediala cirklar hemma - fast inte i vårat hus som vi bor i, utan i lägenheten som Janne och hans pappa byggde till min pappa och som han bodde i sista året han levde. Den lägenheten ligger i vår lada - tvärs över våran gräsmatta - ca 25 meter från vårat boningshus, och när man kommer körandes hit så ser man inte att det är en lada utan det ser ut som att det är ett litet hus. Det är egentligen bara från vårat boningshus som man ser att det är en lada faktiskt! Så det är "da house"! När jag sen skaffade mig min lokal i stan och flyttade min verksamhet dit så kunde jag ju inte byta namn på bloggen bara för det som ni förstår! Men - och nu kommer vi äntligen till mitt beslut, och det är inte att byta namn på bloggen - det är att jag ska säga upp lokalen och flytta tillbaka till "Da House"! Nu när jag väl tagit beslutet så känns det helt rätt!!
Jag vet inte exakt när flyttlasset går tillbaka hit, för det är nämligen som så att Södra Dalarnas Serviceteam ska ta över lokalen och vi måste ha ett styrelsemöte för att bestämma detaljerna. Vi håller ju redan till där, men snart kommer vi alltså att disponera den själva! Det kommer att bli toppenbra!!

Men det är jättemycket att göra innan jag kan flytta tillbaka till min fina lilla lägenhet. Martin bor ju där just nu, men han kommer med allra största sannolikhet att flytta till Stockholm nån gång i sommar. Han tar ju snart studenten och ska plugga på KTH till hösten om allt går efter hans planer. Eventuellt kommer han att behöva flytta in i sitt gamla rum igen innan det bär av till huvudstaden, men det beror på hur det löser sig med boende i Stockholm för honom.
Och sen ska det röjas och städas, rensas och slängas innan det blir dags att återta lägenheten, så jag lär ha att göra en tid framöver! Hoppas att orken räcker till...!

Innan jag avslutar detta blogginlägg ska jag också berätta att efter jag tog det där badet med bikarbonat så har min nacke och mina axlar faktiskt blivit bättre!! Direkt efter badet kände jag att jag inte hade lika ont längre, och på morgonen var jag ännu bättre! Tyvärr blev det sämre igen under dagen och på kvällen hade jag nästan lika ont som innan...! Men sen har det blivit bättre och bättre liksom av sig själv och nu är jag riktigt skaplig!! Hoppas att jag snart blir helt återställd - men annars får jag väl ta ett nytt bikarbonatbad!
Har du ont i kroppen så kan jag verkligen rekommendera att du provar att bada med bikarbonat i vattnet! Det är enkelt och billigt och förhoppningsvis hjälper det även dig! :D Gå in på länken jag hade med i förra blogginlägget om du vill veta mer om bikarbonat och t ex hur mycket man ska ta till ett bad!

Anneli.

söndag 19 maj 2013

Bär ner mig till sjön...

Hallå alla kära bloggläsare! Som titeln på dagens blogginlägg indikerar så längtar jag efter att bada och simma!! Min egen tvillingsyrra har redan badat i havet nånstans i Helsingborgs-trakten och hon är lite av en badkruka - i alla fall jämfört med mig - ( :P ) så om hon redan badat betyder det att temperaturen i vattnet är uppe på dräglig badnivå! Men det är i Skåne det... här på mina breddgrader är det nog tyvärr inte så varmt ännu...! Men jag läääängtar tills det är badbart även i Dalarna!!

Men i väntan på badtemperaturer utomhus så tänkte jag ta mig ett varmt skönt bad i mitt badkar om en stund! Ni som följt min blogg ett tag kanske kommer ihåg att jag skrivit om att jag har gjort eget badsalt, men idag tänkte jag prova nåt nytt i badvattnet, nämligen bikarbonat!
Jag har i 2 veckor haft jätteont i mina axlar och min nacke och idag har det helt plötsligt blivit ännu värre av nån anledning! Men som av en händelse så läste jag häromdagen om att Bikarbonatbad kan - bland mycket annat - ta bort värk och det är naturligtvis den effekten jag hoppas på!
Vill du läsa mer om det fantastiska bikarbonatet och om de hälsofördelar det har så högerklicka HÄR så kommer du till Sanna Ehdins blogg, där hon skriver om det.

Igår var Janne och jag in till stan en sväng för att handla "förnödenheter" och då köpte jag även en liten rosbuske som jag har ställt utanför lokalen.
Visst blev det fint! Jag har inte planterat den ordentligt än för jag hade inga handskar och rosbusken har en del taggar som jag inte vill riva mig på...!!

Men nu tänker jag nog ta det där badet!! Håll tummarna för att det funkar mot axel- & nackvärken!

Anneli.

lördag 18 maj 2013

7 veckor - facit!

Det är nu 7 veckor sen jag började med "halvfaste-dieten". Ja, jag kan ju inte riktigt kalla det jag håller på med för 5:2-dieten eftersom jag oftast fastar mer än bara 2 dagar i veckan. Det var bara de 2 första veckorna som jag fastade 2 av veckans dagar, resten av veckorna har jag fastat minst 3 dagar i veckan! Men minst 2 dagar är ju det jag har satt upp som "regel" för mig själv och allt annat är bonus!

Då, för 7 veckor sen, så rivstartade jag ju med att fasta 2 dagar i sträck (något jag sen fick veta att man inte ska göra, så det blev bara den gången). Men på de 50 dagarna som har gått (om jag räknar med idag också) så har jag fastat 21 dagar (idag fastar jag). Detta har resulterat i att jag faktiskt har *trumvirvel* gått ner 4,1 kilo!!! Och utan att ha jojjat upp och ner så där som jag brukar!! Det känns nästan overkligt!! Och speciellt med tanke på att min ena hjärtmedicin förhindrar viktnedgång så måste jag ju erkänna att det känns nästan mirakulöst bra! :D Minus ca 6 hg i veckan - det ni, det är stort för mig som känt mig som "weight loss resistant"!! :D Och det var faktiskt i torsdags morse som jag vägde mig, så teoretiskt kan jag ha gått ner nåt litet hekto till!! :D *Ler stort* :D

Nu uppdatering om lite annat:
Sen i tisdags har jag varit ute och åkt buss som bussvärd i 2 dagar, haft ett cirkeltillfälle till (i Borlänge i onsdags) och även varit i Borlänge igår på kurs. Kursen igår var del 2 av grundkursen i Livsmedelshygien. Diplom väntas dimpa ner i brevlådan inom kort! :D
När man läser om alla baciller, parasiter, mögel och virus som kan växa till sig i vår mat om det förvaras eller tillagas fel så blir man näst intill hypokondrisk!! Men fy fasiken vilka läskiga, sjukdomsframkallande ämnen, gifter och parasiter det finns!!
Jag vet inte om det beror på att jag har haft tur, men mig veterligen har jag aldrig blivit matförgiftad. Vanlig kräksjuka har jag ju haft - oftast är det barnen som kommit hem med nån smitta från skolan, men matförgiftad... nej jag tror faktiskt inte det! Hoppas att jag slipper det även i framtiden!!

Visste ni förresten att det att det finns människor som är immuna mot kräksjukor? Det är inte utan att jag blir väldigt avundsjuk på dem!!

Men nu vankas det middag i det Sjögrenska huset! Fast jag kommer inte äta just så mycket, och jag har inte ens bestämt mig på vad jag ska slösa mina 400 kcal jag har kvar att äta idag...! Nåt proteinrikt... Låter som det blir Keso!! :P

Anneli.

fredag 17 maj 2013

Nära döden-upplevelser

Min kära kompis C postade nåt riktigt intressant på min facebookvägg härom dagen! Det var en länk till Morgonpasset i P3 där narkosläkaren Göran Grip var gäst och pratade om Nära döden-upplevelser.
Jag tänkte att detta blogginlägg inte ska bli så mycket längre än så här för jag är så in i dödens trött, så jag lägger bara ut länken till programmet så att ni som missade det kan gå in och lyssna och sen ska jag försöka ta mig samman och skriva mer imorgon istället! Ok?? Ok!! :P

Här kommer LÄNKEN! Högerklicka gärna på den så att den öppnas i ett eget fönster så blir det lättare för dig att komma tillbaka hit sen och kommentera! För det kan du väl göra? Det kan bli en intressant diskussion!! Och du kanske har en egen NDU-upplevelse du kan berätta om!?!

Anneli.

tisdag 14 maj 2013

Så fort kan det vända!

Idag ringde väckarklockan redan kl 06.00. På tok för tidigt för undertecknad, men vi har börjat komma in på slutspurten på uppdraget som Bussvärdar som Avesta Kommun köpt in från Södra Dalarnas Serviceteam och det är vissa bussturer som vi måste ha hunnit med att åka innan projektet tar slut! Bl a den tidiga buss som jag skulle åka med i morse, så det var bara att samla ihop sig bäst det gick och svänga benen över sängkanten! Men pigg har jag inte varit på en enda fläck på hela dagen!! Snarare har jag gått - eller rättare sagt åkt buss - som en zombie hela dagen!

Efter jobbet handlade jag till fikat på min Andliga, Mediala och Personliga Utvecklingscirkel och åkte sen till lokalen. Eftersom jag var i god tid så hann jag sitta och slöa lite innan deltagarna kom, och jag kan meddela  att det var med en enorm viljeansträngning som jag lyckades hålla mig vaken!
När alla hade kommit var det dags för meditation, och jag kan villigt erkänna att mina cirkeldeltagare mediterade - jag sov! Jag hann inte höra många ord av CD-skivans ledda meditation förrän John Blund hämtade mig! Men efter de 40 minuternas meditation/sömn och en stor kopp kaffe med grädde så var det som att vända på en hand!! Då kom jag in i andra andningen!! Cirkeln gick som en dans och inte förrän deltagarna hade åkt hem till sig började tröttheten smyga sig på igen...! Och nu sitter jag här och är lika trött igen!! Men alldeles straxt ska jag gå och lägga mig så att jag orkar med morgondagens arbetspass, vilket i praktiken innebär ett kort planeringsmöte kl 10.00 och sen bussåkande resten av dagen. Och sen åker jag till Borlänge för att ha cirkel där också! Sen lär det inte bli svårt att somna ovaggad på onsdag kväll! :P

Jaha, men då tar väl jag och går och borstar tänderna nu då så jag kan krypa ner i sängen och få mig lite skönhetssömn! Det ska Gudarna veta att jag behöver!! :P

Anneli.

söndag 12 maj 2013

Inspiration?

Näe... Ingen inspiration...!
Jag avskyr att inte ha någon inspiration! Speciellt när jag inte har inspiration till att skriva!! Jag ÄLSKAR ju att skriva!! Men nu är jag bara trött och håglös...! Vill ingenting - orkar ingenting...! :-( Har försökt mig på att läsa lite, men det går inget vidare det heller..! Fast jag ÄLSKAR att läsa!! :-(

Nåt som känns positivt iallafall är att det funkar riktigt bra det här med 5:2-dieten - eller som i mitt fall: 3:4-dieten! Michael Mosley som TV-programmet "Vetenskapens värld" gjorde ett inslag om har även skrivit en bok om denna "halvfaste-metod" som utkommer på Svenska nån gång i augusti tror jag det var. Jag har lagt den på bevakning på Adlibris och tänker köpa den så fort den kommer ut! Högerklicka HÄR så kommer du rakt till boken!

Idag har jag ätit och imorgon ska jag fasta igen. Eller halvfasta rättare sagt. Man får ju äta upp till 500 kcal som kvinna (och upp till 600 kcal för män), och nåt jag inte fattade från början (men gör nu) är att det är viktigt att äta något proteinrikt på fastedagarna. Detta för att kroppen inte ska ta sitt proteinbehov från musklerna.
Jag har för den sakens skull ätit ganska mycket Keso med någon form av smaksättning, t ex: hackade tomater + kryddor, eller Ajvar Relish + örtsalt, och imorgon tänkte jag äta Keso med mosad banan och ingefära eller kardemumma.

För mig som aldrig är riktigt hungrig om mornarna har det passat bäst att äta till middagen, men det går ju bra att äta det mål som passar en bäst!

Förresten så till "frukost" brukar jag ta en kopp té med 2 msk Chiafrön som får svälla i téet tills det är lagom svalt för att drickas. Det är väl inte optimalt supersmaskens kanske, men för mig ett bra sätt att få i mig Omega3 och det innehåller bara 100 kcal, så sen har jag upp till 400 kcal kvar till middan!

Jag har inte vägt mig sen sist, men kan nog snart inte hålla mig längre...! Jag lovar att berätta om det hänt nåt på vågen - när jag väl bestämt mig för att ställa mig på den!

Anneli.

måndag 6 maj 2013

Mera vår!

Det är så härligt att det äntligen är vår! Ett tag kändes det nästan som att den aldrig skulle komma...! Men så klart så kom den - till slut!
Hoppas nu bara att det inte går för snabbt - det vore skönt att få njuta länge av den innan det blir sommar och (för) varmt (för en sillmjölke som mig som inte klarar värme alltför väl..)! :P

Förra året planterade jag några påskliljor i en stor kruka som jag hade utanför lokalen. När de hade vissnat så grävde jag ner lökarna bland buskarna precis utanför dörren in dit. Till min stora glädje har de nu kommit upp och blommar så fint! :D
Så här såg de ut när de var planterade i krukan utanför dörren till lokalen förra året:
Då var de några fler till antalet, men jag är iallafall glad för de 5 som kommit upp i år!

Nu ska jag snart gå och lägga mig! Imorgon ska jag på kurs i "Visuell kommunikation för tryck och webb" hela dagen och klockan 07.30 måste jag sitta i bilen för att komma fram i tid! Kursen är ända borta i Leksand! Fattar nästan inte hur jag ska orka för jag är så trött att jag knappt kan hålla upp ögonen..! Men på nåt vis ska det gå!

Hoppas solen lyser på er och att ni njuter minst lika mycket av våren som jag gör!

Anneli.

söndag 5 maj 2013

"Renande Oljeterapi"

Kommer ni ihåg när jag för drygt ett år sen skrev om "Oil Pulling" och efterlyste ett svenskt ord/uttryck för det? Jag fick in en del förslag, men inget som kändes så där riktigt bra. Men igår skrev nån som heter Maud en kommentar där hon sa att "Renande Oljeterapi" nog är en korrekt översättning. Renande Oljeterapi... ja, det är det bästa förslaget - helt klart!!
Tyvärr har jag inte hållit på med det på väldigt länge...! Det liksom rann ut i sanden när min kokosolja och sen sesamolja tog slut... (de är de oljor jag tycker är bäst till Oil Pulling/Renande Oljeterapi). Men jag ska försöka komma igång med det igen tänkte jag..!
Vill du läsa vad jag har skrivit om Oil Pulling så skriv in det i sökrutan här i högerkolumnen och klicka på "sök" så kommer fler inlägg om det att komma upp!

I går och idag har jag spenderat åtskilliga timmar vid datorn för att göra en ny folder/flyer till Södra Dalarnas Serviceteam, och alldeles nyss bestämde jag mig för att nu är jag nöjd med den! Det som återstår är lite "fin-lir" och att de andra ska få tycka till om den. Sen ska den printas ut och börja delas ut till Avestas hushåll!

Ikväll blir det fest! En i kompisgänget har fyllt år och nu är det dags att fira henne! Det ska verkligen bli kul efter alla timmar vid datorn! Jag behöver verkligen komma ut lite!
Sååå.... bäst jag sätter fart med lite annat som ska göras innan det är dags att åka hemifrån! Ha en skön söndag!!

Anneli.

fredag 3 maj 2013

Hur man än vänder sig har man rumpan bak!

I förra blogginlägget skrev jag ju om att jag var så trött, och det har tyvärr hållit i sig..!! :-( Men idag av nån underlig anledning som ingen människa begriper så har jag varit ovanligt pigg för att vara så trött! :P Tur det, för jag har varit uppe med tuppen idag för att åka upp till Borlänge och gå första delen (av 2) på en grundkurs i livsmedelshantering. Vi har fått lära oss om bakterier och virus, svamp och mögel, och hur man bör förvara mat och vad man ska tänka på, om hygien och hållbarhet med mera, med mera! Intressant faktiskt, men man blir nästan lite "hypokondrisk" och börjar tänka på att "man kanske inte borde göra som man har gjort"... Vi pratade om lagar och regler och om innan vi hade dessa! Hur överlevde vi då? När vi inte "förstod bättre" än att dricka opastöriserad mjölk, eller åt mat som stått framme i rumstemperatur hela natten...! Vi kom fram till att det kanske inte alltid var så himla farligt, men att reglerna behöver finnas för att alla som håller på med mat som ska "ut i offentligheten" (säljas eller bjudas som smakprov t ex) behöver ha en viss standard för att inte folk ska bli sjuka av den! Man kan inte bedriva en restaurang eller ett café där folk blir matförgiftade lite då och då! Det är riktigt dåligt för businessen om inte annat!!!

Något annat som fick mina små grå att börja fundera var detta: Det slängs på tok för mycket mat - det är ett känt faktum!! Och även om man tog tillvara på matavfallet och i rötanläggningar omvandlade det till biogas så är det bara ca 10 % av den energin som gått åt för att få fram maten som kan återvinnas. 90 % bara försvinner till ingen nytta! Men om man har +4 grader i kylen istället för som brukligt är; +8 grader så håller sig t ex mjölken 1 - 2 veckor över bäst-före-datumet - utan problem! Då hinner man använda upp den istället för att slänga det som man inte har gjort av med innan utgångsdatumet och på så vis skulle vi kunna slänga mycket mindre mat. MEN: I den andra vågskålen ska då läggas kostnaden för att ha 4 grader kallare i kylskåpet...! Det kommer ju också med en kostnad och miljökonsekvens!
What to do, what to do...?? Ja, jag vet faktiskt inte!! Hur man än vänder sig så har man ju rumpan bak liksom...!
Är det nån av er som läser detta som har nån åsikt, insikt eller tanke på detta?? Kommentera gärna i så fall! Jag är idel öra! Eller... öga i det här fallet!! :P

Ha det nu så bra! Och kommentera för sjutton om du har nån idé om vad som är bäst: slänga eller ha kallare i kylen, eller om du har andra smarta idéer!! :D Jag ser verkligen fram emot att få läsa era kommentarer!!

Anneli.

PS. Jag är INTE rädd för att dricka opastöriserad mjölk!! Det drack jag under hela min uppväxt när vi bodde på vårt landställe utanför Södertälje hela somrarna! DS.