Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 30 oktober 2013

Mentalt utcheckad - igen

Trött är bara förnamnet!! Mentalt utcheckad är en underdrift..!
Idag hade vi styrelsemöte på jobbet och det tog drygt 2½ timmar!! Dessutom är jag sekreterare så jag måste vara på alerten och lyssna samtidigt som jag för de anteckningar som ska ligga till grund för protokollet. (Samtidigt händer det vanliga livet, vilket är rätt utmattande just nu..)
Protokollet ska jag renskriva imorgon.

Styrelsemötena är en av grundpelarna i ett Socialt företag. Det är där det mesta om den dagliga verksamheten bestäms, så det är en viktig del av arbetet!

Men nu avslutar jag detta blogginlägg! Jag märker att jag bara sitter och stirrar på dataskärmen, och trots att jag tänker att jag ska skriva om ditten och datten så orkar jag inte..!
Men så får det vara efter en dag som denna!! :P

En trevlig kväll önskar jag er alla!

Anneli.

tisdag 29 oktober 2013

Flyers och milstolpe

Som jag skrev i gårdagens blogginlägg så blev en av mina arbetsuppgifter på jobbet idag att skära våra reklamflyers som jag printade ut igår.
Klicka på bilderna så blir de större! 
De dryga 200 flyers som jag printade ut igår kommer man inte så långt med, så imorgon ska fler skrivas ut och skäras!

Ja, det var om våra flyers det, och nu ska jag berätta om milstolpen:
Den har med min vikt att göra! Jag har ju sen den 30 mars i år hållit på med 5:2-dieten och gått ner lite drygt 10 kilo i vikt. Men de senaste 20 dagarna har jag bara gått ner ett ynka litet hekto! Men det lilla hektot tog mig till exakt samma vikt jag lyckades gå ner till för 2-3 år sen och som är det minsta jag vägt på många år! Men under den här "magiska vikten" lyckades jag inte komma - tvärt om började jag ju gå upp i vikt igen efter ett tag! :-(
Trots att jag nu tycks ha hamnat på en platå så tänker jag att det är det högst tillfälligt!! Rätt vad det är lossnar det igen och jag fortsätter gå ner!! Just watch me!! :P Den här gången ska jag fortsätta att gå ner i vikt!!

Anneli.

måndag 28 oktober 2013

En dans på rosor

Jag vet inte om det beror på att jag fick en Access Bars-behandling i går, men idag har allt känts så lätt! :D Jag har sovit alldeles för lite natten till idag så egentligen är jag ganska trött, men ändå känns det så bra! Jag känner mig glad och tillfreds med mig själv, och på jobbet gick det som en dans! Jag har bl a ändrat lite på Södra Dalarnas Serviceteams reklamflyer och (till att böra med) printat ut drygt 100 stycken som jag imorgon ska skära itu så det bli dryga 200 flyers som sen ska delas ut i brevlådor runtom i Avesta. Om jag kommer ihåg det så kan jag fota dem och visa här på bloggen imorgon! :D

Ärkepolaren Katta kom förbi en sväng på jobbet och vi bestämde att hon kommer till mig på onsdag så ska jag få ännu en Access Bars-behandling. Efter det kanske jag svävar fram en decimeter ovanför golvet, haha! :D Den som lever får se!
Ungefär så här glad känner jag mig idag!! :D Inte helt fel kan jag säga!!
Jag har en devis som jag försöker leva efter som går så här: Ta alltid ut glädje i förskott. Det värsta som kan hända är att du varit glad i onödan! :P Men eller hur!?! :D

Livet ÄR en dans på rosor! Det gäller bara att undvika taggarna!! ♥

Anneli.

söndag 27 oktober 2013

Da House, Access Bars och ostkaka

Sorry folks... jag har inte orkat blogga sen i torsdags..! Jag har jobbat ganska mycket, haft en hel del att fundera på och varit ganska trött. Men här kommer nu ett blogginlägg i alla fall! :D

Idag har jag varit ute i Da house och pysslat lite. Janne bar in ved till mig och jag la veden i två korgar; tändved i den lilla och vedklabbar i den stora.
Den gröna pallen brukade min pappa sitta på när han eldade i kaminen och den sitter jag på nu när jag eldar! Här har jag bara "laddat" kaminen inför morgondagens eldning.
När jag ändå var ute i Da house så passade jag på att fota lite för att visa er. Här ovan från vardagsrummet ut mot köket.
Sen flyttade jag kameran lite åt höger...
... och sen ännu mera åt höger!
Resten av lägenheten får jag visa er en annan gång!

Ärkepolaren Katta kom förbi också. Hon har ju gått en kurs i nåt som heter Access Bars och idag fick jag prova på en behandling! Det var helt otrooooligt skönt och avslappnande!! Rekommenderas!!

Efter behandlingen fikade vi och åt hemgjord körsbärsostkaka. Mums!! Katta berättade att hon hört hur det har gått hos familjen som vi hade "spökjakt" hos den 8:de oktober. Klicka HÄR om du vill läsa om den. Det hade i alla fall blivit väldigt lugnt - lugnare än det någonsin varit tydligen, så det verkar som att vi lyckades få över den arga, störande andemannen som jag fick kontakt med! Det var ju bra nyheter! :D

Jahapp folks! Det var allt för idag! :D

Anneli.

torsdag 24 oktober 2013

Ha rätt eller vara lycklig

Inatt när jag satt uppe och nattsuddade så lyssnade jag på orientalisk hårdrock/metall på youtube, en musikstil jag verkligen tagit till mitt hjärta på sistone! (Skrev ju om det i torsdags; 17/10).
Nu har jag upptäckt ett annat orientaliskt hårdrocksband som heter Orphaned Land och kommer från Israel. Speciellt en låt har jag fastnat för: All is one. Lyssna på texten - och läs den (länken går till en textad version av den officiella videon).
Fast i ärlighetens namn har jag inte gjort nån direkt analys av texten - låttexter är ofta svåra att förstå sig på tycker jag, men budskapet som jag uppfattar det är ändå: vi alla hör ihop, så varför bråkar vi!?!

Det här med att hålla sams är ju en utmaning... Hur ska länder kunna hålla sams när vi inte ens kan vara sams med människor som vi faktiskt älskar!?!
Dr Phil (som jag kollade på rätt ofta förr i tiden) säger att man måste välja: vill man ha rätt eller vill man vara lycklig...! Det är alltför sällan man kan vara både och! Så länge jag hävdar att det är jag som har rätt - mitt sätt är det rätta - så kommer jag att få kämpa för att få folk att fatta det och då finns inte mycket plats/tid till att vara lycklig! Kan jag istället släppa min känsla av att det är viktigt att ha rätt så kan jag istället fokusera på att vara lycklig! Eller hur!?!
Nu är det ju lättare sagt än gjort, men nånstans måste man ju börja och den enda personen man eventuellt kan förändra är sig själv! Små steg i rätt riktning kommer att föra oss dit vi vill, så jag försöker att att lägga ner kämpandet när jag upptäcker vad jag håller på med - men lätt är det inte..!! :-(

Men nu har jag inte tid att sitta här! Jobbet väntar!
Ha en bra dag alla bloggläsare!!

Anneli.

tisdag 22 oktober 2013

Motsättningsfullt

"Är det sånt här som kallas "husmorssemester"? Morsan på rymmen...!! ;-) Hihi..!!
Det är i alla fall sånt här jag behöver lite då och då för att orka ta nya tag i vardagen"! Så avslutade jag fredagens blogginlägg. Ändå sitter jag här och är så sjukligt trött!! Orkar inte riktigt ta några nya tag...!
Men jag är inte bara trött... nä, för på nåt konstigt sätt känner jag mig ändå... ja, vad ska jag kalla det... glad... nöjd... salig... tacksam... Jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara det..! Tröttheten till trots känner jag mig "upplyft" och nästan lite pånyttfödd! Ja, det där lät ju lite religiöst och det var verkligen inte så jag menade!!
Men att vara på Änglamässan bland alla underbara, flummiga, härliga, positiva människor ger mig en "kick" - gör mig glad! Man får tro vad man vill, men människorna som ställer ut och som besöker den här typen av mässor tror ändå på vad de håller på med och har hjärtat med i det de gör, och det är så härligt att uppleva!

Nu var det ju inte bara mässan som var rolig av det jag gjorde under helgen. Jag fick ju äran att sova över hos en kompis som jag fått kontakt med tack vare just Änglamässan och det var första gången jag var hemma hos henne. Vi hade både "fredagsmys" när jag kom på kvällen och sen "lördagsmys" efter mässan på lördagen. Mycket trevligt med tända ljus, popcorn och djupa samtal! :D

Men för att komma tillbaka till den här dubbla, konstiga "trött-men-upplyft-känslan" så tänker jag att det ena inte utesluter det andra, att visst; jag är trött - men ur ett annat perspektiv/på ett annat sätt känner jag den här svårförklarade känslan som ändå är såå positiv! Jag vet inte om ni förstår vad jag menar, och jag kan inte förklara det bättre... Men det är i alla fall möjlig att vara trött ur ett perspektiv och uppfylld av positiv energi ur ett annat!

Nu ska jag ta min positiva energi och bege mig ut i livet = jobbet. A woman's got to do what a woman's got to do! :P

Anneli.

fredag 18 oktober 2013

Ledig!

Nu tar jag ledigt från mitt ordinarie liv och drar till Västerås över helgen! Lördag och söndag kan den som vill hitta mig på Änglamässan för där tänker jag häcka hela helgen! :D Ja, inte på natten då, för då är det stängt och jag ska sova över hos en kompis! :P
Datorn lämnar jag hemma till Adrians stora glädje, och jag får ytterligare ett tillfälle att öva mig på att klara mig utan dator, internet, facebook, youtube, mail och blogg. Fast det kan hända att jag som hastigast kan kika in på facebook och mail hos min kompis, för hon har ju en dator.. men jag kan hur som inte sitta där och häcka som jag med största sannolikhet skulle ha gjort om jag varit hemma, för vi ska ha lite kvällsmys på lördagskvällen! :D

Är det sånt här som kallas "husmorssemester"? Morsan på rymmen...!! ;-) Hihi..!!
Det är i alla fall sånt här jag behöver lite då och då för att orka ta nya tag i vardagen! Så..... I'm outta here!! :D

Anneli.

torsdag 17 oktober 2013

Fördomsfri?

Tycker du att du är fördomsfri?
Jag brukar tycka att jag är det. Till jag kommer på mig själv med att ha fördomar om något...!! ;-)
Jag tror nog att vi lite till mans (och kvinns) har fördomar om olika saker. T ex märker jag ganska ofta att människor har fördomar om Medium...! Att ett Medium är nån slags "lite bättre" person än "vanliga dödliga". (Detta bland människor som tror på att man kan kommunicera med de döda förstås. De andra tycker bara att vi är ena riktiga rikspuckon!! ;-) Hihi..!!
Av förekommen anledning brukar jag försöka passa på att berätta att jag är tatuerad, hårdrockare och svär som en borstbindare - allt för att slippa bli "helgonförklarad"/satt på piedestal eller verka bättre än nån annan.

Mitt senaste "wake up call" vad gäller att se hur jag INTE är fördomsfri fick jag härom natten när jag satt uppe och nattsuddade som vanligt. På facebook är jag med i en grupp som lägger ut massa hårdrock/metalmusik och tipsar varandra om bra musik i de stilarna, och där hade min systerson F lagt ut en länk till ett Tunisiskt hårdrocks/metallband. Min första tanke var att "men det kan väl inte låta nåt bra. I Tunisien kan man väl ändå inte spela hårdrock". Men tänk va fel jag hade!!

Alltså... jag är inte bara hårdrockare - jag gillar faktiskt massa olika sorters musik (även om hårdrocken ligger närmast hjärtat), och bl a är jag en riktigt sucker för Orientalisk musik. Och gruppen som F la ut en länk till visade sig spela helt underbar hårdrock med orientaliska toner!! Tur att jag inte är mer fördomsfull än att jag i alla fall kan ge folk/saker/musik en chans! Jag blev tokkär i gruppen Myrath från Tunisien! Jag lyssnade på 3 hela album natten till idag och kunde knappt gå och lägga mig!! Och det första jag gjorde när jag vaknade var att sätta på datorn, gå ut på youtube och sätta på deras album "Hope". Mmmm.... Eargasm...!! ♥

Jag tror att alla har att vinna på att försöka vara så lite fördomsfulla som bara går! Tänk va mycket härligt och underbart man kan upptäcka om man bara är lite öppen för att det finns mer att upptäcka utanför den egna lilla lådan!!

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka iväg till jobbet! Önskar er alla en fantastisk dag!

Anneli.

onsdag 16 oktober 2013

Nattuggla, del 2

Sen jag skrev förra blogginlägget om att jag är en riktig nattuggla så har jag fått klart för mig att det finns en diagnos som heter: DSPS; Delayed sleep phase syndome (kallas ibland också för DSPD; Delayed sleep phase disorder).
Min Ärkepolare "tantista" upplyste mig om detta i en kommentar till förra inlägget, där hon också länkade till wikipedia's artikel om DSPS. tantista har liksom jag svårt att anpassa sig till "normala" tider och sitter uppe och nattsuddar, och sure enough så visar det sig att hon lider av DSPS.
Efter att ha läst igenom wikipedias artikel, och nu också en artikel i svenska läkartidningen, har jag förstått att även jag lider av detta! Igenkänningsfaktorn var skrämmande hög när jag läste artiklarna och det enda som inte riktigt stämmer in på mig är att det skulle vara svårt att väcka mig på morgonen. Nu är det i och för sig ingen som försöker göra det - åtminstone inte förrän framåt 8.30 - 9.00-snåret som tidigast - men då vaknar jag ofta nästan bara av att nån tar i dörrhantaget! Men jag har en teori om det: i och med att jag har sömnapné så sover jag väldigt ytligt och då är det ju inte så konstigt att man är lättväckt!

Det känns himla skönt att veta att det faktiskt finns en diagnos och att jag (med allra största sannolikhet - jag har ju inte varit till läkaren än) har den! Efter att i hela mitt liv fått hört att jag bara är lat och slö känns det som att jag äntligen fått lite upprättelse! Jag är inte lat - jag är trött! Jag försöker anpassa mig, och det passar inte mig!

Så här sitter jag nu, ensam uppe som vanligt vid denna tid... Jag tycker förallandel att det är rätt skönt med mörkret och tystnaden och att ingen avbryter mig eller stör, och eftersom jag bara jobbar halvtid och nästan alltid på eftermiddagarna så funkar ju mitt liv ganska bra trots att jag är så osynkad med resten av samhället. Men nog hade det varit trevlig att vara lite mer "normal"...! Jag äter aldrig frukost med familjen och i veckorna ser jag dem inte förrän framåt kvällen. På helgerna äter jag frukost när de äter lunch... och efter kl 22.00 - 23.00 nån gång sitter jag här ensam igen...!
Men det här är mitt liv och det är bara att göra det bästa av det!

Anneli.

söndag 13 oktober 2013

Nattuggla

Jag är en obotlig(?) nattuggla; har svårt med att komma upp på mornarna och är som piggast efter kl 20.00. Varje gång jag har försökt förändra det här så har det "funkat" så länge jag har kämpat och skärpt mig, men det brukar inte ta särskilt lång tid innan jag börjar blir deprimerad. Det vore roligt att förstå varför...
Jag har hört lite olika förklaringar till varför vissa människor är kvällsmänniskor medan andra är morgonmänniskor, bl a att man kan ha olika långt dygn/dygnsrytm. Morgonpiggas dygn är kortare än kvällspiggas. Det kan diffa på flera timmar! Vissa kan ha en dygnsrytm som bara är kanske 22 timmar medan andra har dygn som är uppåt 28 timmar! Jag vet inte hur väl underbyggt de här påståendena är, men NÅT måste det ju vara som gör att vissa vaknar med ett "äntligen morgon" och andra bara vill dra täcket över huvudet och ligga kvar i sängen många timmar till.

Själv har jag ganska nyligen klivit ur sängen. Natten till idag satt jag uppe och pratade i telefonen med min kära vän "tantista" och vi la inte på luren förrän efter kl 03.00. Då var jag inte särskilt trött - jag kunde ha fortsatt att prata i en timma till utan problem, men jag försöker ha lite självbevarelsedrift och anpassa mig.... Inte för att det brukar hjälpa så värst mycket; lägger jag mig för tidigt eller utan att vara riktigt trött ligger jag bara vaken och vrider mig i timmar, så mer sömn får jag inte ändå! Bara mer ont i kroppen av att ha legat för länge... Lite moment 22 alltså...!

Men varför är det alltid vi som är kvällspigga som ska anpassa oss efter de som är morgonpigga?? Det känns inte helt rättvist...! Ett mer flexibelt samhälle vore önskvärt..! Kan vi fixa det, tack!?! (Inte för att jag vet hur det ska gå till, men det vore roligt att nån gång få känna att det är Ok att vara kvällspigg och morgontrött...!)
Men nu när jag ändå är uppe och vaken ska jag försöka göra det bästa av den här dagen!
Carpe Diem!! :D

Anneli.

torsdag 10 oktober 2013

Snigelpost

Förra måndagen gjorde jag ett nytt Holter-EKG (24-timmars registrering av mitt hjärta) och idag fick jag snigelpost från min hjärtläkare Jens med resultatet.

Efter att jag förstått att min stora viktuppgång och svårighet att gå ner i vikt (i alla fall till stor del) berodde på en av mina hjärtmediciner (Sotalol), tog jag kontakt med Jens och hörde med honom om jag kunde få byta medicin. Han sa att han skulle återkomma när han letat fram en alternativ medicin vilket han också gjorde.
För att få börja med den nya medicinen var jag tvungen att sluta med Sotalol så den fick gå ur kroppen och sen var planen att jag skulle läggas in på lasarettet ett par dygn så att den nya medicinen fick provas under bevakning. 
Sagt och gjort: jag slutade med Sotalol men sen gick det (tack och lov) inte som planerat..! Det blev aldrig nån sängplats ledig för mig på lasarettet, men under tiden som jag väntade hann jag upptäcka att mitt hjärta slog lika bra utan Sotalol! :D Så Jens och jag kom överens om att "ta sommarlov" och så skulle han höra av sig till hösten, vilket han gjorde genom att skicka kallelsen till det nya Holter-EKG:t. Och idag kom alltså svaret!
Vill ni veta vad han skrev i brevet till mig? Jo, exakt så här:

"Hej!

Nu har du genomgått en 24 timmars hjärtfrekvensmätning. Denna visar i stort sett normala förhållanden. Du har en regelbunden rytm med enstaka extraslag som du kan känna som lite fladder. I nuläget tycker jag att vi inte behöver någon förändring i dina läkemedel men om du skulle få mer påverkan av dina extraslag så skulle du i första hand kunna utöka Bisoprolol.
Om du har funderingar får du gärna kontakta mig.

Med vänlig hälsning

Jens Monheim
Överläkare"

Ja, vad säger man..!?! Jag är självklart jätteglad! Jag har ju hela tiden sagt att jag ska ha ett friskt hjärta!
Och jag har ju faktiskt lyckats med "det omöjliga" (enligt läkare), d v s att trappa ner på mina mediciner (istället för trappa upp som brukligt är) och t o m helt slutat med den ena, samtidigt som mitt hjärta har återfått normal storlek igen från den förstoring som sågs för ett par år sen!
Av den medicin som jag fortfarande äter (Bisoprolol) tar jag endast en halv tablett av minsta dosen! Tyvärr verkar den dosen vara nödvändig, för när jag försökt ta ännu mindre kommer mina gamla symptom tillbaka. I alla fall har de gjort det hittills... Men jag kommer försöka sänka igen så småning om - det kan ni vara säkra på!!

Jag tror på tankens kraft, och det är ju faktiskt vetenskapligt bevisat att oro/ilska/uppgivenhet och liknande känslor försämrar immunförsvaret, så varför skulle inte en positiv hållning/tro förbättra det!?! Tror man att något är möjligt så är chansen att uppnå det man vill bra mycket större än om man inte tror det, eller hur!?! 
Jag ska ha ett friskt hjärta - punkt!!

Och det är i alla händelser roligare att vara glad och positiv!! :D Win - win!!

Anneli.

onsdag 9 oktober 2013

Till andra sidan

Trots feber och förkylning blev det "spökjakt" igår! Men jag tar det i kronologisk ordning:

På förmiddagen var jag på jobbet för att vara med på styrelsemötet, men när det var klart åkte jag hem igen. Katta - som också sitter med i vår styrelse - åkte med mig och vi satt och snackade i soffan ute i Da house (eller "Glada Ladan" som Katta kallar det! ;-). Jag var jättetrött, snuvig och hade måttlig feber och medan Katta berättade om en kurs hon gått, kämpade jag för att hålla mig vaken. Det gick så där... Direkt Katta gick på toa somnade jag!! :P Men Katta är inte den som är den - hon la sig helt sonika i andra änden av soffan och sov en stund hon också!! :D När vi vaknade hade Janne kokat soppa till oss och kom in med den till oss! (Har jag nämnt att jag är gift med en helt fantastisk man? :-)

Efter att ha sovit och fått mat i magen mådde jag lite bättre och vi bestämde oss för att åka för att ta reda på vad det var för Andlig aktivitet i det där huset. MEN; det var inte det huset som jag trodde att det var! Om ni läste min bloggpost från 16 september förra året som jag länkade till i förra blogginlägget så skrev jag att Katta och jag hade varit i två hus; ett där vi bara kände in energierna och snackade lite med andarna och sen hos grannen där vi faktiskt efter att ha känt in och kommunicerat med en arg Ande försökte få honom därifrån. Om vi lyckades eller inte fick vi inget svar på (förrän igår) men det var det huset jag trodde att vi skulle till! Men icke! Där hade det i alla fall blivit lugnt sen vi var dit, medan det hade blivit värre i det huset där vi bara hade gått runt och känt in energierna då för ett år sen!

Nåväl, Katta och jag började på övervåningen och jag fick genast kontakt med en lång, smal, äldre man som förmedlade till mig att han var irriterad över något som hade med familjen att göra. Jag ska inte berätta, för det berör bara familjen, men när jag berättade för pappan i familjen (som var den enda som var hemma just då) så förstod han precis vad mannen menade. Just när jag trodde att jag var färdig och skulle låta Katta berätta vad hon fått fram så märkte jag av ytterligare en man - och han var inget trevlig kan jag utan att överdriva säga!! Det visade sig vara han som "ställt till det" i huset och gjort så att familjen mått dåligt - och han skulle bort!! Men innan vi hjälpte honom över till andra sidan berättade Katta vad hon hade känt in i huset.
Om vi lyckades få bort den otrevlige anden vet jag inte än, men det visar sig för vi blev lovade att få en uppdatering när det gått en tid! Men upplevelsen när vi "hjälpte honom över" var ändå att han gick! Hoppas, hoppas att han verkligen gjorde det! Time will tell!

Idag ska jag hålla mig borta från jobbet, och jobba lite hemifrån istället! Jag har mindre feber idag, men näsan har fullkomligt sprungit läck istället och jag snyter mig typ hela tiden! Högen av begagnade näsdukar bredvid mig har växt medan jag skrivit det här blogginlägget, och jag lär nog gå och hämta stora papperskorgen om jag ska kunna sitta kvar här och jobba!! Och en packe näsdukar till...!!

Håll er friska där ute, för det här är väldigt lite roligt...!! :P

Anneli.

måndag 7 oktober 2013

Statistik, feber och en eventuell spökjakt

Idag mår jag så där lite halvrisigt... har lite feber och känner att jag har en förkylning i kroppen. :-( Trots detta har jag jobbat, för det var sånt som helt enkelt var tvunget att göras och som helst skulle ha gjorts förra veckan som hängde över mig. Men nu är det gjort och jag tänker bara ta det lugnt resten av dagen, för imorgon vill och behöver jag vara på jobbet igen - vi ska nämligen ha styrelsemöte!
Jag kurerar mig bäst jag kan med C-vitamin, Echínaforce och vitkål. Kanske har jag lite Kan Jang kvar i kylen också... ska kolla det!

Nåt roligt är i alla fall att jag har många fler läsare av mina bloggar än vad jag trodde! Jag gick in och kollade statistiken (något jag i stort sett aldrig gör) och blev glatt överraskad! :D Den här bloggen hade flest läsare, sen min LCHF Veggiestyle-blogg och sist min green-blogg. :D

Apropå imorgon förresten: Under förutsättning att jag är tillräckligt frisk så ska kompisen Katta och jag iväg på "spökjakt" hos en tjej en bit söder om Avesta. Hon som bor i huset besväras av oönskad andlig aktivitet, där andarna t o m börjat bli fysiska! Exakt hur vet jag inte, för det är Katta som har pratat med henne. Men vad jag vet är att Katta och jag har varit hos henne en gång tidigare för ganska precis ett år sedan, men lugnet efter vi hade varit där varade visst inte särskilt länge..! Vill du läsa om förra gången vi var där så är det bara att klicka HÄR!
Återkommer med vidare rapportering nån gång efter att vi kommit tillbaka från "spökjakten"!

Nu ska jag se till att få lite mat i magen och sen bara ta det lugnt och vila resten av kvällen!
Ha det så bra alla där ute i cyberrymden!

Anneli.

söndag 6 oktober 2013

En dag i köket

Idag har jag bakat nästan hela dagen och hunnit med 3 sorters bröd! Samtliga LCHF och och då förstås också glutenfria.
På senaste tiden har jag ju ätit bröd och t o m bullar vilket jag egentligen inte vill och mår så bra av! Men det är ju så gott!! *Suck*
Det känns tyvärr ganska svårt/jobbigt att gå tillbaka till min vegetariska variant av LCHF (fast varför? Jag mådde ju bra av den!), men jag vill åtminstone börja närma mig den kosthållningen igen.

Den största fällan är just bröd, vilket förklarar dagens aktivitet i köket!
Supergott knäckebröd med kanel, ingefära och kardemumma. 
Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater. 
Tékakor med brödkryddor.

Vill ni ha recepten så är det bara att klicka HÄR! :D

När jag hade bakat färdigt så hade jag så ont i fötterna att jag bara har blivit sittande här i soffan framför datorn! Tur då att jag har en så snäll man som lagade middag till Adrian och mig! :D

Nu närmast väntar en stunds facebookande och sen blir det sängen! En ny jobbvecka står för dörren!
Ha det!!

Anneli.

lördag 5 oktober 2013

Dagen efter kvällen före

HÄXGÄNGET! 
Hallå kära bloggläsare! Kan från säker källa avslöja att samtliga "häxor" överlevde gårdagens nattvandring vid Sala Silvergruva! :P Vi blev inte ens mer gråhåriga än vi var innan! ;-)
Det var inte lätt att fotografera när det var så mörkt..! Detta är i alla fall Drottning Christinas schakt.

Jag fick en kommentar av Sabine-Välbefinnaren igår, där hon skrev: Ohh det låter som en super spännande kväll. Önskar du kunde berätta mer i detalj vad ni fick uppleva. Ha det gott. Kram
Så jag ska väl försöka svara på det så gott jag kan! Jag utgår ifrån att det är själva spökerierna Sabine är nyfiken på, så det är det jag kommer att skriva om!

Som ni kanske vet så är jag medial, d v s jag kan kommunicera med de döda.
Kompisen Katta och jag får med jämna mellanrum för oss att vi ska ut och "jaga spöken" - eller rättare sagt; Katta får för sig att vi ska det och jag hakar på..!! :P Men... den här gången kan jag inte skylla på Katta, det var faktiskt kompisen i Sala som var upphovskvinnan till "spökjakten" vid Sala Silvergruva! Men resultatet blev detsamma: vi åkte nånstans och "jagade spöken"!! :P

Egentligen tycker jag inte om att använda ordet "spöke" eftersom det är så laddat med "läskighet", men det är roligare att skriva...! Ande är väl ett bättre ord och från och med nu så ska jag använda det!

Allting är i grund och botten energi/vibrationer och olika saker och personer är energi/vibrationer på olika frekvenser. Svårt att förklara så här lite snabbt i ett blogginlägg... men typ som att ratta in olika radiostationer.
Andeväsen är också energi.

Nu känner jag att jag är ute på djupt vatten här för egentligen skulle jag vilja förklara mer ingående men det blir för långt för ett blogginlägg som redan är så här långt!

I alla fall; energi... man kan lära sig att känna skillnad på olika energier, och känner man energin av en människa med "det inte är nån där" så är det en ande!
Medial kan man förresten vara på lite olika sätt, främst 3:
1. Claire Voyant = klart seende av ande
2: Claire Audient = klart hörande av ande
3: Claire Sentient = klart kännande av ande
Alla Medium är Claire Sentient, d v s man känner av andeväsen, men förvånansvärt få Medium ser och/eller hör andarna (om de inte väljer att visa sig och/eller göra väsen för att vi ska se och/eller höra dem)!
Jag är "bara" Claire Sentient, förutom att jag kan få bilder i huvudet ibland och få till  mig ord eller meningar men utan att jag hör dem.

Så när vi är ute på olika ställen så känner vi in vad vi har för energier omkring oss och det kan vara riktigt spännande!
Jag kan inte svara för vad de andra kände igår, men när jag "tonade in mig" som det kallas så kändes det att det var väldigt mycket energier runtomkring oss! Inte bara från andepersoner, men också från platsen i sig själv - den är ju historisk med anor från 1500-talet! Jag ville inte ha kontakt med nån ande igår, utan bara känna in i största allmänhet, vilket jag också gjorde. Det räckte gott för mig denna gång!

Nästa vecka om allt går enligt planerna ska Katta och jag iväg till ett hus där de som bor i det besväras av andar och då blir det ju att vi försöker kommunicera med de andarna och ska försöka få dem att lämna människorna i fred. Mer om det efter att vi varit där!

Men det här får räcka för denna gång! Har ni frågor är det bara att skriva dem som en kommentar så ska jag svara efter bästa förmåga!

Anneli.

fredag 4 oktober 2013

Jaga spöken - igen

ÄNTLIGEN FREDAG!! :D
Om en dryg timme ska "tjejgänget" - eller ska jag kalla oss Häxgänget... :P - åka till en häx... jag menar kompis som bor i Sala. Vi ska börja kvällen med att äta middag tillsammans och sen ska vi ut på äventyr i skogen!
Som ni kanske vet är Sala känt för sin silvergruva, men vad jag inte visste är att det finns nerlagda gruvor runt om i skogarna och det är till en av dem vi ska bege oss! Häx... eh... kompisen påstår att det spökar där, och inte vet jag om hon bara säger så för att försöka skrämma oss, men vi är som tur är inte så lättskrämda! Snarare tvärt om! Vi kommer försöka leta rätt på dem! (Spökena alltså!) Och när vi är klara med det åker vi hem till kompisen och fikar. Känner jag mina häxo... förlåt; kompisar rätt så åker Tarotkorten fram också! En spännande och rolig kväll alltså! :D

Sen är det ju helg som nog ingen har missat..!! ;-) Jag har så mycket jag vill göra så jag blir trött bara av att tänka på det! På helgen är det väl meningen att man ska vila upp sig, men hur ska man hinna det?? I veckorna orkar jag inte många knop när jag kommer hem från jobbet, och då återstår helgen till allt man behöver och vill göra! Så nån mycket vila blir det ju inte..!! Och innan man vet ordet av så är det måndag igen!

Men det är inget jag ska tänka på nu. Nä, nu ska jag bara fokusera på kvällen och allt det roliga vi ska ha! I morgon ska jag sova ut och sen försöka orka med åtminstone en del av det jag vill/borde göra!

En trevlig helg önskar jag alla mina läsare!!

Anneli.

torsdag 3 oktober 2013

The botten is nådd

Ja ni får ursäkta att jag helt fräckt stjäl Timbuktus låt-titel och skamlöst använder den till detta blogginlägg, men det är ungefär så jag känner mig just nu!

Dagen började toppenbra och jag småsjöng för mig själv när jag öppnade dörren och klev in på jobbet. Jag hade lyssnat på bra musik i bilden och fortsatte sjunga på låten som jag stängde av mitt i efter att ha parkerat bilen.

På jobbet är det rätt mycket att göra, och i o m att vi fått en ny verksamhetsledare i tisdags så känns det som att mycket "hänger i luften" tills vi hittat rutiner, vem-gör-vad och lärt känna varandra lite bättre. Det tar en hel del tid... och energi!  Och efter att jag som jag gjort idag; jobbat med siffror hela dagen så känner jag mig mentalt utcheckad! Så vad min energinivå anbelangar så stämmer tyvärr titeln till Timbuktus låt och mitt blogginlägg helt perfekt!! :-(

Meeen! Det var egentligen inte det jag tänkte på när jag bestämde titeln. Nä, när jag kom hem från jobbet och slog på datorn så gick jag in på min mail för att kolla om det kommit in nåt nytt sen i går kväll, och det hade det...!! Flera mail var om spamkommentarer här från bloggen!!

När jag tog bort ordkollen för den som vill kommentera här på bloggen så började jag få in konstiga kommentarer (samtliga på engelska), men det hade jag räknat med. Men att de kommer in dagligen, och så pass många hade jag inte riktigt trott! Rekordet hittills är 18 stycken på mindre än ett dygn, men idag var det "bara" 14...!! Men jag upplever att det eskalerar och blir värre och värre och jag undrar hur mycket det egentligen kan bli! Jag tycker redan att "The botten is nådd", men jag misstänker att så inte är fallet..!! :-( Tack och lov hamnar de till 99½ % i skräppostfiltret så ni slipper se dem!
Jag tänkte härda ut ett tag till, för det var flera av er som klagade på att det inte funkade att kommentera förut. (Ibland funkade det och ibland inte..!) Blir det för jävligt, så lär jag bli tvungen att sätta tillbaka ordkontrollen. Men jag hoppas jag slipper!!

Anneli.

tisdag 1 oktober 2013

Vegetariska Världsdagen

Det är Vegetariska Världsdagen idag! Visste ni det? Det gjorde inte jag förrän min älskade make sa att de bara serverar vegetarisk lunch i skolan idag just på grund av att det är det! :D Jag hade aldrig hört talas om den förut! Är det första gången, eller har den Vegetariska Världsdagen varit förut?
Ja, som ni märker så har jag noll koll!! Men jag tycker att det är ett bra initiativ!

För mig som ätit vegetariskt i hela mitt liv blir det ingen skillnad på vad jag ställer fram på matbordet, men hur gör ni andra? Äter ni bara vegetariskt idag?

Hade jag vetat om den här dagen i förväg så hade jag kunnat förbereda och lägga ut nåt gott vegetariskt recept men nu hinner jag inte - jag ska iväg till Adrians skola på föräldramöte om en stund - så istället lägger jag ut detta:
Min supersmaskiga Raw Food-lunch som jag åt på Bliss Cafe på söder i Stockholm för ganska precis ett år sen! Mmmm...! Det var jättegott! Längtar dit igen!

Om ni vill laga nåt vegetariskt idag så kan ni ju alltid göra Broccolipajen som jag la ut bild och recept på i fredags! Den vart inte helt fel den heller!! :P

Anneli.