Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 28 februari 2014

Men ANNARS är det bra...

Men shitt påmfritt! Jag har inte bloggat sen i måndags!! Jag har ju varit barnledig (och är fortfarande) så man kan ju tycka att jag borde haft tid...! Men jag har faktiskt skrivit 2 blogginlägg på min LCHF-blogg - trots att jag inte längre äter helt enligt den kostmodellen. Men när jag gör någonting lyckat som passar för LCHF så är det ju roligt att dela med sig av recepten där! Den här gången var det 2 potatisrecept som jag omvandlade till mindre kolhydratrika ersättningsmaträtter. Vill du veta vilka så klicka HÄR och HÄR!

Jag må ha varit barnledig denna vecka, men jag har jobbat som vanligt! Tyvärr så har jag superont i nacken och har därför sovit riktigt dåligt och varit extra trött. Nacken har smärtat till och från i över en månad, men den här veckan har det varit värre än innan. :-( Vet inte vad jag gjort för att få så ont men nu får det räcka tycker jag! (Var är en duktig - men billig - massör när man behöver det?)
Men ANNARS är det bra! :D

Jag vet att jag nån gång för typ ett halvår sen berättade att jag får så mycket spamkommentarer här på bloggen (som tack-och-lov hamnar i skräpkorgen) - men nu har ett nytt rekord tangerats! Innan idag så fick jag mellan 25 - 35 spamkommentarer per dygn, men under det senaste dygnet har inget mindre än 76 spam ramlat in!! WTF som ungdomarna säger?!?!
Ja ja.. jag tar bara bort dem och så är det inget mer med det!

Men nu ska jag se till att komma i säng! Klockan är en bit över midnatt när jag skriver det här, och det är en arbetsdag till innan det blir helg! Så marsch pannkaka Anneli! Gå direkt till sovrummet - utan att passera Gå! ;-) (Men badrummet måste jag i alla fall passera..!!) :P

Anneli.

måndag 24 februari 2014

Barnledig

Igår åkte jag ju till Stockholm för att bli firad av mina älskade barn - så nu har jag blivit firad i dagarna tre! Så kan det gå när man fyller år...! :D Tur att jag verkligen gillar både att bli firad och att fira andra!
Jag tänker att enda anledningen till varför man fyller år är för att man ska fira sin dag och göra nåt roligt! Alltså inte fira att man blivit ett år äldre, men ändå fira att man fyller år! Hänger ni med!?!
Men having said that, så ska jag bara förtydliga att jag inte har nån åldersnoja över huvud taget! Ålder är bara en siffra - men man vill ju "hänga med" så länge som möjligt!
Vi började med att samlas på en restaurang på söder för gemensam lunchbuffé och sen drog vi vidare hem till mellandottern med sambo för samvaro och fika! Men det dröjde innan det fanns plats i våra magar för nån fika! Alla var proppmätta efter lunchen! :P Men när väl fikat kom fram så lät vi oss väl smaka, och jag fick lite sång till kaffet (Ja må du leva)!

Jag vet inte om jag säger det här varje år, men det känns som att det var den bästa födelsedagen ever! Det är inte så ofta jag har förmånen att umgås med alla mina 5 barn samtidigt, men det gjorde jag ju igår! ♥ Och som "grädde på mose... eh.. tårtan" ;-) så var två av mina bästa och äldsta vänner med också; "tantista" och min käre killkompis T som varit min kompis sen vi var typ 5 pannkakor höga!
Det är med ett STORT leende jag tänker på dagen som var igår! ♥

Idag sitter jag här i min soffa i mitt vardagsrum i mitt hus igen, men en person fattas...! Adrian stannade nämligen i Stockholm och ska bo hos sin äldsta storebror hela veckan. Han har ju sportlov, men jag befarar att den enda sporten han kommer att utöva är sån som är på data- och TV-spel...!
Ja, ja..! Jag få i alla fall ha min dator ifred, vilket inte är fallet när han är hemma!

Men nu ska jag dra iväg till jobbet! Ha en bra dag allihop!

Anneli.

lördag 22 februari 2014

Baka baka liten kaka

Trots en sen start på dagen (vaknade kl 12.00..) har jag hunnit ganska mycket idag! Jag har bakat!
Först bakade jag en Tigerkaka:
och sen bakade Adrian och jag nån slags äppelmuffins med en topping med bl a havregryn och sirap:
Sist bakade jag havreflarn som jag lade ihop två och två med smält choklad emellan:
Varför alla dessa go'saker undrar ni kanske? Jo, ser ni, imorgon tar jag Adrian med mig och drar ner till Stockholm för att sent omsider bli firad av mina barn! Vi ska äta på restaurang och fika hemma hos mellandottern med sambo! Vi ska ha "fika-knytis" och bakverken här ovan är mitt bidrag! 
Bästa presenten blir i alla fall att få träffa ALLA mina barn (med i förekommande fall sambos) SAMTIDIGT!
Jag lääängtar till imorgon!! ♥

Anneli.

PS. Uppdatering om kokosmjölken som jag hoppades skulle bli kokosyoghurt: Nä! Det blev ingen yoghurt! Däremot använde jag "citron-kokosmjölken" till Golden Milk som jag skrivit om på min GRÖNA BLOGG, och det blev riktigt gott!! DS.

torsdag 20 februari 2014

Morgonstund har...

...guld i mund??
Näe!! Bara dålig smak tycker jag...! I alla fall innan jag fått borstat tänderna...! :P
Bild snodd från facebook.
Jag har dock kommit liite längre än kattungen på bilden..! ;-) Och nu ska jag sätta lite fart på min dag! :D

En bra dag önskar jag alla mina bloggläsare! ♥

Anneli.

tisdag 18 februari 2014

Experimenterar

Vissa dagar får jag bara som ett ryck och blir jättekreativ! Idag är en sån dag!
Jag vet inte om det beror på Affirmationerna, att det varit soligt två dagar i rad och fåglarna sjunger i buskar och snår eller nåt helt annat, men idag är en dag som jag verkligen vill göra något!! Och gör!! (Såna dagar är tyvärr rätt ovanliga...)

Jaha... vad gör jag då? Ja, vad annat än experimenterar!?! :P Haha!! (Det är som när jag ska laga en ny maträtt... tror ni att jag följer receptet?? Nä... undertecknad tror alltid att hon kan förbättra det och börjar experimentera! Ibland blir det bra och ibland blir det.... inte lika bra...! ;-) Hihihi!!

I alla fall... jag har gjort kokosmjölk nu ikväll. Men inte bara kokosmjölk - jag experimenterar med att av kokosmjölken göra "kokosyoghurt" också! Jag läste på nån Amerikansk blogg om att det tydligen ska gå att göra nåt yoghurtliknande av kokosmjölk och citron. Det stod inga mått eller hur man ska gå till väga, men vad gör det; jag experimenterar väl tänkte jag och skred till verket!
(Kokosmjölk: 200 g Ekologiska kokosflingor + 7 dl kokande vatten. Låt dra 1 timme, mixa ordentligt och sila. Klart!)
Bilden här ovan är tagen vid ett tidigare tillfälle, när jag gjorde på lite mer än vad jag gjorde idag så fullt så mycket mjölk är det inte nu. Men till den mängden som blev på 200 g kokosflingor och 7 dl vatten har jag nu haft i saften av 1½ ekologiska citroner (ganska små). På den där Amerikanska bloggen stod det att man skulle vispa i citronsaften, och jag vispade och vispade!! Men inte fasen vill det tjockna! Och med mer citron kommer det nog smaka för mycket tänker jag...! Men kanske behöver det stå och goa till sig??
Just nu står det ute på köksbordet men när jag går och lägger mig ska jag ställa in det i kylen, och sen får vi se imorgon om det har blivit nåt som kan liknas vid yoghurt..!! Efter att ha stått i drygt 3 timmar är det fortfarande bara kokosmjölk fast med citronsmak...! Det blir spännande att se om det blir nåt av det här! :D Jag får väl baka sockerkaka eller muffins på citronkokosmjölken om det inte blir yoghurt...!

Om nån av er som läser det här har gjort kokosyoghurt med lyckat resultat så berätta gärna hur ni gör!
Och självklart berättar jag för er hur resultatet av detta experiment blev! :D

Anneli.

söndag 16 februari 2014

Jag jobbar på det...

Som ni kanske vet så har jag äntligen kommit igång med att skriva och läsa affirmationer igen, vilket känns så otroligt "empowering" att göra!! (Finns det nåt bra ord på svenska för empowering? Jag kan inte komma på nåt, men hoppas att ni vet vad jag menar).
För dig som inte vet vad en affirmation är eller hur man affirmerar men gärna vill veta det så kan du läsa mitt blogginlägg från den 29 januari i år, och dit kommer du lättast genom att klicka HÄR!
Moving on...
På facebook (mitt vanligaste ställe att "stjäla" bilder från) hittade jag denna:
Så himla sant! Nu när jag sitter i Da House (det är i stort sett alltid där jag sitter när jag affirmerar) och läser mina egna ord, skrivna som om de redan var sanna (vissa ÄR redan sanna, men jag har med dem ändå för att öka känslan av att allting är möjligt) så känner jag verkligen hur dåligt jag mår när jag går emot mig själv! Kontrasten blir så stor när jag jämför!
Men det är väl det som är problemet! Vi jämför inte!!
Hur många av oss går runt i samma gamla invanda mönster - dag ut och dag in - utan att reflektera över att vi vill något annat, något nytt!?! Vi har gjort det så länge så vi nästan tror att vi mår bra!
Men innerst inne vet vi sanningen... nånting pockar på! Men vad gör vi (oftast)? Känner vi efter riktigt noga VAD det är vi känner? Gör vi något konstruktivt för att ändra på vår situation? Handen på hjärtat: hur många gör det? De flesta av oss reagerar istället med att DÖVA den här känslan; med godis, mat, alkohol, shopping - you name it!

Att affirmera ger istället den här känslan av enpowerment - du tar tillbaka din makt att förändra, din makt över dig själv! Det börjar lite lågmält med att du känner att du blir gladare. När du blir glad får du energi, När du får energi orkar och vill du göra något. När du gör något så börjar saker att hända i ditt liv! Då SKAPAR du ditt liv! Och det är precis det jag håller på med! Jag jobbar på det...! :D
Och apropå skapa så har jag skapat en facebook-grupp som heter: "Förbättra ditt liv med Affirmationer/Kreativ Visualisering" där du gärna får gå med om du vill bli inspirerad och få hjälp med att Affirmera! Klicka HÄR så kommer du dit!

Gå med vettja!! Tillsammans hjälps vi åt att skapa våra liv så som vi vill ha dem!!

Anneli.

fredag 14 februari 2014

Nytt i bokhyllan

Här kommer dagens fråga:
Vad är nytt i bokhyllan?
(Ni får ursäkta den dåliga kvalitén på bilden, men den är tagen med en mobilkamera som inte är särskilt bra).
Nån som ser vad som är nytt? Eller... nytt och nytt... Vi har haft det inne i "stora huset" - alltså där vi bor, men idag har Janne hjälp mig att bära in, ställt upp och installerat den i bokhyllan i Da House!
För att ni ska få nåt att jämföra med så lägger jag ut en gammal bild:
För er som inte orkar/vill leta vad som är skillnad så ska jag nu avslöja att det är.......... stereon! :D
Den gamla stereon var det skitdåligt (ursäkta språket...) ljud i, och både Janne och jag (fast främst Janne..) är riktiga musik- och ljudnördar! När jag fyllde år i lördags fick jag ju 5 hårdrocks/metal-skivor i present och när jag spelade dem på hög volym i den gamla stereon så lät det fördj.... riktigt dåligt!
NU däremot låter det kalasbra!! :D Eller FETT NAJS som ungdomarna säger! :D Observera att jag nu har 4 riktigt bra högtalare istället för två dåliga! Hade jag haft plats så skulle jag kunna ha 7 högtalare..!! Det hade ju varit mumma, men som det nu är får jag nöja mig med fyra!
För er som kanske också är ljudnördar kan jag som jämförelse berätta att den gamla stereon hade 2 X 15 watt, medan den "nya" har 120 watt per högtalare! Liiite skillnad alltså..!! :P Så gissa tre gånger vem som inte kommer sitta så mycket framför datorn längre...!! :P

Over and out!!

Anneli.

torsdag 13 februari 2014

Hej bloggvärlden!

Nu har jag inte skrivit på ett par dagar igen. Jag tänkte att ni skulle få dela min glädje över mitt nyklippta hår och mina vunna pengar som jag skrev i förra blogginlägget ett tag till...!
Nä, riktigt så var det inte! Jag har faktiskt haft rätt mycket för mig på sistone! Förutom allt det dagliga med att man ska vakna, laga mat, äta, jobba, handla förnödenheter o s v så hade jag i tisdags en kursdeltagare från en Sorgbearbetningskurs här för att läsa upp ett nytt fullbordansbrev.
Nå, det borde väl gå ganska fort tänker ni kanske.. och ja, det skulle möjligtvis kunna ta nån halvtimme så där, men när vi sen har såå himla mycket annat intressant att prata om så springer tiden iväg och det hinner nästan bli "dagen efter" innan jag kommer in i huset igen, och då orkar/prioriterar jag inte skriva ett blogginlägg!
Och igår... igår var mig lyckodag; då startade jag upp min Mediala utvecklingscirkel igen! :D Jag har haft uppehåll sen i början av november och ända till nu, och jag har verkligen saknat mina älskade cirklar! Men igår drog den så äntligen igång igen! :D Tjohoo!! :D
Och nu - nu sitter jag här och bloggar! Men jag  behöver snart börja tänka på att komma iväg till jobbet så så mycket mer än så här hinner jag inte skriva just nu!

Jag önskar er alla en underbar dag! ♥

Anneli.

PS. Vill ni veta mer om Handlingsprogrammet Sorgbearbetning så gå in på http://www.sorg.se/. DS.

måndag 10 februari 2014

Klipp X 2

Sen den 3 februari  - då jag för första gången tvättade mitt hår med ägg(!) - så har jag tvättat håret ytterligare 2 gånger med ägg (1 gång med ägg & äppelvinäger och en gång med ägg & Molkosan) och håret blir fantastiskt nog rent! Och massor med näring får det på köpet! Jag har skrivit om det på min GRÖNA BLOGG om ni vill läsa. Jag har för avsikt att skriva en uppdatering angående att tvätta håret med ägg på gröna bloggen, men jag vet inte när jag kommer mig för att göra det... Time will tell!

I alla fall, för att återgå till det som jag hade tänkt att det här blogginlägget skulle handla om - nämligen klipp - så är det så här; sen jag den 20 januari la ut ett kort på hur mitt hår såg ut efter en oljeinpackning och samtidigt råkade avslöja hur desperat mitt hår var av en klippning så HAR jag klippt mig!!
Kortet taget i eftermiddags.
Ja, det var lite skillnad mot kortet från den 20/1:
Jaha.. det var klipp nr 1 det! Men klipp nr 2 är av helt annan art! 

Igår skrev jag ju så här: "Trisslotterna var tyvärr nitlotter, så nu sätter jag mitt hopp till.. ja, den där vad-det-nu-heter med fotbollsmatcherna..""! Och när Janne hjälpte mig att kolla om det var nån vinst på den så var det det!! :P
Inget jag blev miljonär på, men 461 kr var inte fel det heller! :D Tjohoo! Så det blev ju ett riktigt klipp det!! Och tillsammans med presentkortet jag fick av tjejgänget på min födelsedag och femhundringen jag fick av mina svärföräldrar, så blir det ju lite att handla för i alla fall! :D

Anneli.

söndag 9 februari 2014

I dagarna två

Ja nu har jag då blivit ordentligt firad! I dagarna två! :D Det känns som att jag gått upp 5 kilo, och varken igår eller idag har jag ätit nån lagad mat... bara massa smaskens... Fast en del var åtminstone nyttigt smaskens som t ex Raw Food-glassen jag gjorde; en variant igår och en annan idag!

Men vi tar det i kronologisk ordning och börjar alltså igår som var min riktiga födelsedag:
Här ovan har vi en del av kön till bordet där fikat var uppdukat, och på kortet här nedan hann jag precis klämma mig emellan för att snabbt föreviga go'sakerna innan polarna rensat faten:
Förresten ska jag vara ärlig och säga att mina gäster lyckades inte rensa faten, det kom ju nygjord Raw Food-glass också (som inte fastnade på bild..)!
Men det var bara bra att det blev kvar, för då slapp jag göra nått nytt till de som kom idag! Det gäller ju att göra det lätt för sig!! :P
Här ovan har vi mina fina födelsedagskort! :D
Och här ser ni mina Hårdrocks/metal-skivor som jag fick av Janne! Enligt "ryktet" har inte alla CD-skivor kommit som han hade beställt, så fler är visst på väg! :P Tjohoo!! :D
Min kompis K som kom idag hade med sig dessa smaskiga superbär, två trisslotter och... ja vad heter det..? Ett andel/spelkvitto på fotbollsmatcher...! Jag har aldrig någonsin spelat på sånt där och vet inte ens hur man kollar om man har vunnit..! Men som tur är vet Janne det så han får hjälpa mig! :D
Trisslotterna var tyvärr nitlotter, så nu sätter jag mitt hopp till.. ja, den där vad-det-nu-heter med fotbollsmatcherna..!! :P
Sista kortet blir på den samlade skaran presenter och kort, fast minus lotter och vad det nu hette det där med fotbollen, och ett presentkort jag fick av polarna igår, och ett kuvert med 500 kronor som jag fick av mina svärföräldrar! :D

Imorgon blir det syndernas förlåtelse, d v s en fastedag! :P Det ser jag faktiskt fram emot efter två dagar med alldeles för mycket smaskens! Det kostar på att fylla år!! ;-) Tur att det bara är en gång om året!! :P

Anneli.

fredag 7 februari 2014

Från peruk till mössa

Nu är jag hemma igen! Jag har haft det supertrevligt i Ludvika och Grangärde!

I onsdags åkte jag ju till Ludvika direkt efter jobbet för att se föreställningen/musikalen "När knoppar brister" med min kära tvillingsyster som självaste Karin Boye som ju var den som musikalen handlar om.
Jag är inte särskilt intresserad av poesi, och om Karin Boye vet jag egentligen ingenting, men när syrran går in i rollen som Karin vill jag ju gärna vara med och titta och framförallt lyssna! Rosali sjunger såå vackert - som en ängel!
Det var otroligt mycket text för Rosali att komma ihåg, både i långa monologer, dialoger och sångtexter! Jag är djupt imponerad av hennes prestation! Sångerna var förstås Karin Boyes tonsatta dikter, och Rosali spelade dessutom tvärflöjt i flera av låtarna!
På fotot här ovan ser ni Rosali tillsammans med Daniel Hammarstedt som hade två mindre roller i musikalen, och i bakgrunden sitter självaste tonsättaren och manusförfattaren Ole Saxe och ackompanjerar Rosalis vackra sång på piano. Och apropå vacker sång: Daniel kunde minsann sjunga han med! Vilken härlig röst!!
Ole hade även han en mindre roll på slutet av föreställningen. Han spelade en journalist som intervjuade Karin.

Efteråt var det kaffe med dopp och det smakade riktigt bra, särskilt med tanke på att jag inte hade ätit något sen frukosten vid 12-snåret..! :P
När vi kom hem till Rosali lite senare fick jag äntligen lite riktig mat! Ni kan tro att jag var hungrig!!

Dagen efter, d v s igår kom syrrans dotter med liten Didrik och Didriks pappa. Didrik har vuxit jättemycket sen sist! Och 3 månader har han blivit - precis idag! :D
Didrik tyckte inte om blixten! Jag tog ganska många kort och han blundar på alla! Så jag lovar - han är inte drogad!! ;-) Utom möjligtvis av sin mammas mjölk - han var ganska nytankad när jag tog kort på honom! :D
Bara för att ni ska få se hur mycket han faktiskt har vuxit så lägger jag ut fotot som togs på honom samma dag som de blev utskrivna från BB:
Observera att han har samma mössa på sig på båda bilderna, och jag tror inte att den har krympt!! :P Men det skiljer ca 2,4 kilo och drygt 2½ månader mellan bilderna! ♥

Nu ska jag ta och göra kväll och försöka få en god natts sömn så att jag orkar fira min födelsedag imorgon!

Happy birthday to me!! ;-) Och Happy birthday to Rosali!! ♥

Anneli.

tisdag 4 februari 2014

Tyst var det här!

Hallå ute i cyberrymden!
Eller... NI är ju inte i cyberrymden - och inte jag heller, men på nåt sätt ur nåt perspektiv är det väl där vi möts... eller!?!

I alla fall, idag tänkte jag bara tala om att det kommer att bli tyst här ett några dagar framöver. Ja, inte för att bloggen har för vana att väsnas direkt... men vad jag menar är att jag kommer med största sannolikhet inte ha tid att blogga de närmaste dagarna! Det är hektiska dagar jag har framför mig, med början direkt efter jobbet imorgon!
Min målar-kompis (han som hjälpte mig att tapetsera om i Da House i somras) och min äldsta syrra kommer och hämtar mig på jobbet för vidare färd mot Ludvika och Lillkyrkan där min älskade tvillingsyrra ska spela Karin Boye i en musikal. Efteråt åker vi hem till syrran och sover över. Jag har tagit ledigt från jobbet på torsdagen så att det ska funka.

På fredag ska jag åka till Vikarbyn (utanför Rättvik) på en kurs/träff med andra Sociala företagare, och när jag kommer hem igen ska jag förbereda för min födelsedag som infaller på lördag! :D Som vanligt kommer jag att ställa till med kalas för kompisgänget, så det blir till att baka nåt smaskens på fredagskvällen!
Så som ni förstår har jag fullt upp, och tyvärr är det bloggen jag kommer att behöva bortprioritera..!! :-(

Om ni saknar mig för mycket så får ni väl läsa gamla blogginlägg så länge!! :P But I'll be back - promise!!

Under tiden som jag har annat för mig så har jag ett litet uppdrag till ER!!! Jag tänkte att jag skulle be er skriva olika ämnen som ni vill att jag ska skriva om. Vad vill ni läsa om här på bloggen?
Skriv nu inte "Kärnfysik" eller "Gruvbrytning" eller nåt sånt som jag inte vet ett skvatt om!! Kanske mer om mig och mitt liv eller annat ni tror att jag kan skriva om/svara på! Eller kanske bara ge mig en bloggtitel som jag kan skriva fritt ikring...!?
Skriv i kommentarsfältet här på bloggen är ni snälla (alltså INTE på facebook)!!

Det här ska bli spännande!! Man vet ju aldrig vad ni hittar på...! :P

Anneli.

måndag 3 februari 2014

Förbättra ditt liv!

Alltså... jag vet inte om man kan bli så mycket mer superpepp än jag är just nu!! Tänker hela tiden på att jag vill gå ut i Da House och fortsätta skriva affirmationer - och jag kommer hela tiden på fler områden att affirmera om!

En positiv bi-effekt av allt detta affirmerande är att jag känner mig så glad! Jag är ju i grunden en "glad skit" och har alltid varit, men nu är det på en annan nivå på nåt vis!
Min teori är att när man gör nånting bra för sig själv och tar tillbaka sin kraft som jag vill kalla det - ja, då är det sånt här som händer!

När man börjar göra bra saker för sig själv så ger det ringar på vattnet, både i form av att det blir lättare att göra andra ännu mer bra saker för sig själv, men också att man lättare ser det goda i andra människor och blir mer tolerant och tålmodig! I alla fall har det den effekten på mig! Jag tänker att det beror på att när man gör nåt åt sin situation så får man kraft till skillnad från när man bara klagar på att pengarna aldrig räcker till, att ungarna är bråkiga, att man inte har den kärleksfulla relation man längtar efter o s v - det drar ut energin som en magnet drar till sig metall!

Att känna att man inte är tillfreds med livet kan verkligen dränera en på energi, eller hur!?! När man då gör något - det kan vara vadsomhelst, det måste inte vara att affirmera - då känner man hur energin kommer tillbaka och allting känns helt plötsligt lättare!

Så vad väntar du på? Fråga dig själv hur DU kan förbättra ditt liv och skrid till verket! Det behöver inte vara nåt revolutionerande, det räcker med nåt litet som sätter igång ringarna på vattnet! "Varje resa börjar med det första steget" som nån vis typ lär ha sagt nån gång!

Jag önskar dig stort lycka till med resten av ditt liv!
Go get it!! ♥

Anneli.

söndag 2 februari 2014

Jag är så pepp!

För er som inte är intresserade av Affirmationer, Attraktionslagen och positivt tänkande kommer här en liten varning: Detta blogginlägg kommer att handla om just det, och bara det! Så nu vet ni det och kan lämna denna blogg till förmån för något roligare :P Ni är hjärtligt välkomna tillbaka en annan gång!

För er andra kommer här en fördjupning av mitt förra blogginlägg i ämnet (det jag skrev i onsdags):

Alltså, så här är det: I eftermiddags kom helt plötsligt inspirationen över mig och jag gick ut i Da House för att skriva fler Affirmationer. Jag var verkligen superpepp och skred genast till verket! Jaa, Ok då! Jag gjorde mig en kopp kaffe först. Men sen skred jag till verket! :P
När jag hade skrivit ett tag så kom jag på hur jag skulle förbättra och "effektivisera" mitt affirmerande! Så här:
Meningen är ju att man ska läsa sina affirmationer minst en gång om dagen - helst fler - men ofta har man så mycket att göra och det är annat som lockar så det inte blir av, eller så "tvingar" man sig till det utan nån större inspiration.

På 80-talet när jag höll på som mest med affirmationer var jag faktiskt riktigt disciplinerad och nådde också ganska mycket framgång med det jag affirmerade om. Men då fanns det inte de hjälpmedel som finns idag.
Vad då hjälpmedel undrar du kanske. Jo ser ni, jag pratar om mobiltelefonen! :-) Och, Nej. Jag menar inte att jag/ni/vi ska ringa nån, men de flesta mobiltelefoner nuförtiden har ju en inspelningsfunktion där man kan prata in sånt man vill komma ihåg! Och nu har jag bestämt mig för att läsa in mina affirmationer på min mobiltelefon så att jag kan lyssna på dem när jag vill! Är jag smart eller är jag smart!?! ;-)

Det är så här tänker jag; att det finns en kraftfull vits med att lyssna på sig själv när man säger positiva påståenden som är menade att stärka en. Det finns ju massor av CD-skivor med stärkande budskap om allt från att gå ner i vikt till att våga prata inför folk, men då är det ju en främmande röst som talar till dig! Hör man sig själv säga stärkande budskap blir det än mer kraftfullt tror jag!

Jag har inte börjat prata in affirmationerna än utan håller på att kategorisera dem i olika ämnen: Hälsa, ekonomi, relationer o s v. Sen tänker jag läsa in mina affirmationer i respektive ämne i olika inspelningar så att jag sen kan välja vilken kategori jag vill fokusera på just då. Förstår ni hur jag menar?

Visst funkar det om man läser in alla sina affirmationer på en gång om man hellre vill det, men jag är en sån som gärna broderar ut mina affirmationer så de kan bli ganska långa ibland... Dessutom är repetition en av framgångsfaktorerna så jag kommer att i samma inspelning läsa om mina affirmationer i ett ämne flera gånger efter varandra!

Jag hoppas att jag har inspirerat er att skriva egna affirmationer och kanske även spela in dem för att göra det lättare att faktiskt använda dem!

Lycka till y'all! ♥ And stay positive! :D

Anneli.

lördag 1 februari 2014

Gott och blandat

Trodde ni att det här blogginlägget skulle handla om godis? Men det ska det inte! Jag tänkte bara berätta om lite olika saker som inte hör ihop!
Det första är att jag är hemkommen från en trevlig eftermiddag/kväll i goda vänner lag!
Idag var det ju syjunta hos Nettan, och hon bjöd på jättegod soppa, bröd och en helt fantastiskt god fruktsallad till efterrätt! Flitens lampa lös runt det stora bordet men varken Nettan och jag handarbetade... vi satt bara där och såg dekorativa ut och deltog i konversationen. :P Och precis som jag förutspått så kom Tarotkorten fram på slutet! Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag ÄLSKAR att hålla på med Tarot! Det ger såå många insikter!
Jag drog väldigt positiva kort idag och de tolkningar jag fick var precis vad jag behövde höra! :D

Nåt annat jag har sysslat med den sista tiden är att kicka igång Föreningen Aurora Helhetshälsa; en förening som jag försökte dra igång i samband med att jag började hyra min f d lokal i stan för drygt 3 år sen, men som jag då inte hade energi och driv nog att få riktig fart på. Nu hoppas jag att jag har det! I helgens upplaga av Annonsbladet kommer första annonsen av - till att börja med - 4 stycken, och jag har gjort ordning och skrivit massor på hemsidan. Gå gärna in dit och kolla runt!

Innan jag publicerar det här blogginlägget så bara måste jag visa ett par sköna kort som jag tog igår på en av våra katter.
Får jag presentera; Teyla:
och en liten bit av Adrian som hon gosar in sig hos! :D
Teyla är verkligen en störtskön katt med en egen stil! ♥

Men nu är det over and out för idag!

Anneli.