Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 31 mars 2014

Ett skepp kommer lastat

Vad då med?
Minns ni den gamla leken? Det här "skeppet" (min bil) kommer i alla fall lastat med ett gäng fyllda baguetter! :P Men vi tar det i kronologisk ordning!
Först fixar man ordning ingredienserna:
Sen brer man på smör på bröden och fyller dem:
Och sen slår man in dem i plastfolie och lägger dem i lämplig transportkartong:
Klara för leverans! :D

Idag har vi alltså haft ett cateringuppdrag på jobbet! Kul som sjutton! :D
Just dessa mackor skulle till en kurs för kvinnliga (eventuellt) blivande företagare. En kurs som jag för övrigt också går. Så jag levererade dem, åt upp en av dem och fick höra mycket beröm för dem! :D

Jag har haft en riktigt bra dag idag! Det hoppas jag att ni också har haft! :D

Anneli.

söndag 30 mars 2014

Förberedelser

Idag har vi haft ännu en fin dag, om än inte lika varm som igår. Men värmen kommer snart nog, och jag är bara glad om den inte kommer för fort!
Våren är nog min favoritårstid! Det är så härligt att se allting börja leva upp igen. Jag kan bli alldeles lycklig bara av att se de första tussilagona lysa upp dikeskanterna eller vitsipporna i skogspartierna på vår tomt och för att inte tala om det gröna skimmer som lyser runt björkarna när bladen börjar spricka ut! Men blir det för varmt för fort så går det också för fort - och går fort över - och jag vill gärna dra ut på allt det härliga med att värmen och grönskan får komma lite i taget!

Janne har fullt upp i trädgården - bl a med träden han har fällt!
Veden som blir kommer att värma skönt nästa vinter!
Jag har inte heller legat på latsidan idag! Jag har faktiskt jobbat! :D Alltså; jobbat på jobbet! Imorgon har vi nämligen ett cateringuppdrag: vi ska göra 18 fyllda baguetter till en kurs och vi gör förstås rörorna själva till dem! Eftersom rörorna är godare när de har fått "goa till sig" över natten har jag gjort 2 av dem redan idag.
Vi ska göra 4 olika baguetter: med coleslaw och salami, med rostbiff och potatissallad, med kycklingröra och så ett par vegetariska med "bara" potatissallad. Så idag har jag gjort potatissalladen och coleslaw-salladen. Nettan ska göra kycklingröran och den är jag bara glad att jag slipper göra, vegetarian som jag är! :P Så imorgon kommer vi att börja med att handla lite grönsaker att fylla och dekorera mackorna med, hämta brödet och sen åka upp till lokalen och sätta fart! :D Det ska bli såå kul!! Både Nettan och jag gillar att hålla på med catering! Fler såna jobb, tack!! :D

Anneli.

lördag 29 mars 2014

Vi har vår i luften! Var har ni er?

Ja, ni får ursäkta det dåliga skämtet i titeln... Jag kunde inte låta bli en dag som denna! Solen bara vräker ner och vi har 15 grader varmt här i Nyhyttan - i skuggan!! :D Det är dessutom näst intill vindstilla och såå himla skönt ute!
Jag har varit ute på en liten vårpromenad för att försöka fånga in våren i bild!
Jag började på vår egen tomt. Janne har i några dagar sågat ner träd som ska bli till ved när det är kapat, hugget och torkat:
Det ligger mycket påskris här bland det som ska bli ved!

Min favoritbjörk på vår tomt ska INTE huggas ner! Den är så vacker tycker jag! Oavsett om det är på vintern när snön ligger vit på grenarna (som jag tog kort på i vintras), på sommaren när den står i full skrud eller när den som nu står naken i vårsolen
Jag vet inte varför, men jag bara älskar det här trädet! ♥

Katten Teyla som blivit kastrerad får numera springa helt fritt på tomten och man kan verkligen se hur lycklig hon är!
När jag vandrade runt på vår stora tomt kom jag tillslut ner till landen:
Här kommer - tro't eller ej - snart att råda full aktivitet när Janne och hans föräldrar börjar med sådden av allehanda grödor; ärtor, bönor, gurka, vitkål, broccoli, majs, potatis, morötter, lök, blommor mm.

Jag fortsatte min vårpromenad förbi brevlådorna och ut mot "stora vägen" och där tog jag kort på dessa fina "videkissar":
Ok. Man ser inte så mycket på den bilden, så här kommer en annan också:
Och sen kan jag inte låta bli att visa den sista bilden också:
Syns det att vi bor på landet?? ;-)

Ja, det var min vårpromenad i bilder och ord, och det får bli allt för idag! Hoppas ni njuter i solskenet lika mycket som jag!

Anneli.

fredag 28 mars 2014

Vårtecken

Idag har jag haft en välbehövligt lugn dag! Det var bara jag som skulle vara i lokalen (de andra var ute på jobb) så jag kunde välja vilken tid jag ville vara där! Självklart blev det på eftermiddagen vilket innebar en lång, skön förmiddag hemma! :D
Väl på jobbet gjorde jag något jag tänkt göra hela veckan, d v s ta kort på påskliljorna som jag först hade i en kruka utanför lokalen på den tiden då det var jag som hyrde den:
När de hade blommat ut planterade jag lökarna i buskaget utanför lokalen där de nu kommit upp för andra gången:
Bilden här ovan tog jag nu i eftermiddags.
Så här tidigt på våren har inte buskarna börjat växa till sig än så mina påskliljor syns extra väl. Och ännu mer sen när de börjar blomma! :D
Jag är glad att de verkar trivas där för jag blir så glad av att se dem! Hoppas att andra som ser dem blir det också! :D

Nu önskar jag alla mina fina bloggläsare en trevlig helg! Det ska ju bli soligt och varmt säger meteorologerna, så det är bara att njuta! ÄNTLIGEN VÅR PÅ RIKTIGT!! :D

Anneli.

torsdag 27 mars 2014

27 mars 1982

I början på 80-talet bodde jag i min första egna lägenhet med mina tre första barns pappa; T. Vi hade en 2-rummare i Björkhagen (södra Stockholm) där vi trivdes väldigt bra!

I slutet av juli 1981 började jag misstänka att jag var gravid och lämnade in ett graviditetstest på Apoteket. Man gjorde så på den tiden (om man inte gick till Mödravårdscentralen). Sen ringde man till Apoteket dagen efter för att få reda på om man var gravid eller inte. INTE sa hon jag pratade med.

Några dagar senare hade mensen fortfarande inte kommit, så jag knallade iväg till mödravården och gjorde ett nytt test. Dagen efter ringde jag och barnmorskan som svarade sa:
"Ja, du är verkligen gravid"!! Jag hade tydligen väldigt mycket av de där hormonerna som talar om att man väntar barn! (Jag misstänker att Apoteket blandade ihop mitt test med någon annans, så den stackaren fick antagligen höra att hon var gravid fast hon inte var det...!)

Graviditeten var inte planerad, men jag var glad ändå! Jag hade trots mina unga år längtat efter barn i flera år!

På eftermiddagen den 23 mars började jag få värkar. De kom regelbundet var 20:onde minut men var inte särskilt starka. Timmarna gick och inget mer hände. De relativt svaga värkarna kom och gick, timme ut och timme in. Och timmar blev till dygn. Först ett och sedan två. Skulle den här bebisen aldrig komma ut?!?
Efter två dygn började värkarna komma starkare och tätare, ganska precis var 10:onde minut. Nu började det visst hända något! :D ÄNTLIGEN!!

På eftermiddagen den 26 mars ringde jag T på jobbet och sa att när han kom hem så var det nog bäst att åka in till BB. "Ska jag komma hem tidigare" frågade han. Nä det behövs inte sa jag, men kom direkt hem efter jobbet! Och det gjorde han.

För att vara förstagångspappa måste jag säga att han var ganska cool. När han kom hem frågade han om vi inte skulle laga middag först eftersom man inte får äta nåt när man väl kommit in på förlossningsavdelningen.
Ok sa jag, och så gjorde vi det! Men diska efteråt det fick han inte! :P

Ungefär kl 20.00 bestämde vi oss för att nu åker vi in till Södersjukhuset där jag skulle föda. Precis som vi kliver ut genom dörren så ringer telefonen. T gick tillbaka in och svarade. Det var min mamma som undrade hur det var med mig. "Vi är precis på väg till BB" sa T "och vi måste skynda oss för annars missar vi tunnelbanan". Jag hörde ända ut i hallen hur min mamma skrek: "TUNNELBANAN"?? Hennes bebis (jag är mammas yngsta barn) skulle föda sitt första barn och ta tunnelbanan till BB!! Jag trodde hon skulle dåna!!! :P
Nåväl, vi hann med tunnelbanan, bytte till 48:ans buss i Skanstull och kl 21.00 stod vi utanför förlossningen.

Jag var bara öppen ca 4 cm (av 10) när jag kom in och förlossningsarbetet gick ganska långsamt. Jag pratade med min barnmorska om att jag ville föda naturligt och att jag inte ville ha någon smärtlindring - möjligtvis lite lustgas...! "Lustgas" sa hon. Jag sätter på 100 % syrgas för lustgas blir man bara fånig av"! Och så blev det! :D
Efter en stund tyckte barnmorskan att vi skulle försöka sova lite, för hon trodde inte barnet skulle komma ut på förrän fram på morgonen. Tyvärr övertalade hon mig att ta Petidin - ett smärtstillande preparat som hon menade skulle hjälpa mig att få sova lite, och hon lovade att det skulle ha gått ur kroppen innan förlossningen startade på allvar. Men Petidinet hjälpte inte det minsta kan jag säga!! Jag hade precis lika ont - fast det kändes som att smärtan var bredvid mig.. helmysko!!

Nåväl.. nån gång frampå småtimmarna - runt 5-tiden drog värkarna igång starkare och tätare och för att skynda på förloppet lite så tog barnmorskan hål på fosterhinnan så att vattnet skulle gå - och jäklar i min lilla låda; då tog det verkligen fart!! Kl 6.00 tittade en liten hand ut och sen en hjässa med rött hår! När ena armen och hela huvudet var ute sa barnmorskan till mig: "Nu kan du dra ut bebisen"!
Klockan 6.03 drog jag ut mitt eget barn och la det på min mage. Jag var mamma! En svindlande känsla - ett lyckorus - som inte går att beskriva! ♥
Vi en närmare titt såg jag att det var en liten flicka! En Gudomligt söt liten rödhårig flicka! ♥ 49 cm lång och 3.580 g tung!
♥ Grattis Linnéa på 32-årsdagen! ♥
Jag älskar dig!

Anneli - världens stoltaste mamma!

måndag 24 mars 2014

Den som väntar på nåt gott...

...väntar ALLTID för länge!! Så det så!!

Alltså... Jag har en fastedag idag, och jag visste förstås redan igår att jag skulle fasta idag, vilket förklarar varför jag frös in ALLT bröd jag bakade igår..! (Glutenfritt) bröd är godast dagsfärskt, och det näst godaste är att ta fram fryst bröd och värma det - och sen äta det! Och det är precis vad jag tänker göra imorgon! Jag har längtat hela dagen efter att få sätta tänderna i brödet, och nu är det bara en natt kvar till jag får det! :D Eller... rättare sagt: en kväll, en natt och ända fram till klockan 12.00 - jag äter ju (nästan) aldrig förrän då, principfast som jag är...! :P Men sen... Sen.... Mmmmmmm....!
Jag dreglar nästan bara jag tänker på det! (Kan det vara för att jag är hungrig, tro..!) :P Men nu tror jag att jag tar mig en kopp té så länge och sjunker ner i TV-soffan för att titta på Musketörerna på TV 4.

Anneli.

söndag 23 mars 2014

Nästan som en riktig mamma

I min familj har vi ett internskämt om mig: att jag är nästan som en riktig mamma!
Alltså... på grund av att jag är så förbålt morgontrött (och tillika kvällspigg) så äter jag aldrig frukost med mina barn och oftast ser jag dem inte förrän de kommer hem från skolan eller jag kommer hem från jobbet - vilket som nu inträffar först. Så har det varit i 20 år nu. (Numera är det ju bara ett barn som bor hemma...) Janne är dessutom hemmapappa, och på grund av min kroniska trötthet har det blivit han som mer och mer sköter hem och hushåll. Min roll i den här familjen är förutom att jobba och dra in lite pengar, mer som en traditionell 50- 60-tals-man: jag jobbar, kommer hem och sen gör jag inte så mycket mer... Jo, jag lagar min egen mat (och ibland till Adrian) och jag sköter alla krukväxter! Nån gång ibland sätter jag på en maskin med tvätt och jag diskar lite då och då. That's about it faktiskt!

Men idag har jag varit i köket nästan hela dagen. Jag har bakat två sorters bröd (båda glutenfria, LCHF-bröd. Recepten hittar du HÄR och HÄR.)
Formbrödet bakade jag i den nya silikonformen som jag köpte på IKEA igår!
Och så här ser den ut på undersidan:
Fint men rätt onödigt tycker jag då man ändå inte ser undersidan...!
Nu ligger både formbrödet och tékakorna i frysen - formbrödet skuret i skivor så det är lätt att ta fram så många man vill ha och tina upp i brödrosten! :-)

Jag har även experimenterat med att göra LCHF-våfflor baserat på det HÄR receptet, och båda varianterna jag gjorde (först till mellis och sen till efterrätt efter middan) blev goda till smaken - men svampiga i konsistensen... Jag vet inte hur - eller ens OM - det går att få frasiga våfflor utan vetemjöl eller annan stärkelse..! :-(

I alla fall... När jag nu hade stått där i köket och bakat bröd och gräddat (och ätit) första omgången våfflor så lagade jag mat till Adrian och mig utan att Adrian visste nåt, och precis en minut innan maten var klar hörde jag hur han frågade sin pappa om han hade börjat laga nån middag till honom. Perfekt timing! :P Jag dukade snabbt och sen ropade jag till Adrian att han skulle komma och äta.

När Adrian och jag satt och åt kom Janne ut i köket för att laga sin mat och jag sa "idag har jag varit nästan som en riktig mamma"! Då sa Adrian "pappa är som en riktig mamma"! Haha!! Ja, så är det nog i vår lilla familj! :D Vi skulle nog platsa i TV-programmet "familjen annorlunda"! :P

Efter allt ståhej i köket ska jag nu ta mig en välförtjänt kväll i soffan framför datorn. Imorgon är det måndag igen vilket innebär att jag ska åka till jobbet, så nu är sista chansen att vila upp sig lite inför arbetsveckan!

En trevlig vecka önskar jag er alla!

Anneli.

lördag 22 mars 2014

En dag på IKEA

Som jag skrev igår så åkte jag till Borlänge idag för att träffa tvillingsyrran Rosali och kompisen Åsa, och för att besöka det relativt nyöppnade IKEA-varuhuset - beläget bredvid det stora köpcentret Kupolen. Det var första gången jag var på IKEA i Borlänge.
Rosali, Åsa och jag hade bestämt träff på IKEAs fik kl 14.00 och jag var där i god tid. Eller VI var där i god tid, för vi kom typ samtidigt alla tre! :D
Efter lite mat och fika skulle vi gå runt i varuhuset som planerat och på väg ut ur fiket hängde denna roliga och rätt fina installation:
Himla fyndig tycker jag! Tallrikar i olika storlekar och former plus diskborstar! :D Det är som Kurbits i modern tappning! :P

Ja, sen traskade vi runt i varuhuset och kollade på än det ena och än det andra... Åsa behövde en kudde och Rosali köpte några presenter till sitt lilla barnbarn Didrik.
Vad kom jag hem med då?? Jo detta:
En jättefin bakform i silikon, en timer och två måttsatser. Måttsatser kan man inte ha för många om nån frågar mig!! För när man behöver en så ligger de man har alltid i nån påse med havregryn, mjöl eller liknande, och ibland ska man mäta både torra och blöta ingredienser samtidigt och då är det också bra att ha flera! Men nu hoppas jag att jag ska klara mig ett tag! :D

Anneli.

fredag 21 mars 2014

Kung Bore - vik hädan!

Igår föll stora, mjuka flingor ner från himlen och snön låg i tjocka drivor på marken. Det var snorhalt på vägarna och många av statusarna på facebook vittnade om halkan och svårigheten att ta sig fram.
Idag när jag körde hem från jobbet fanns nästan ingen snö kvar och på en grässluttning lyste det gult av tussilago! Vädret pendlar verkligen mellan hoppa och förtvivlan!

Men fy farao vilken blåst! Jag höll nästan inte på att få igen ytterdörren när jag skulle gå ut i förmiddags för vinden låg på så att dörren bara ville blåsa upp! Tur man har lite muskler..! Men vi kan trots allt tacka blåsten för att snön försvinner så snabbt! (Inget ont som inte har nåt gott med sig!)

Nu har jag ett meddelande till Kung Bore: VIK HÄDAN!! NUUU!! (Och Gumman Tö - var är du?)
Ja, våren vinner nog över vintern vad det lider, och jag läääängtar! :P

En av anledningarna till att jag längtar efter våren extra mycket just nu är för att jag har en fastedag idag, och jag blir så frusen när jag inte äter! Nästa söndag är det precis 1 år sen jag började med 5:2-dieten, men de sista veckorna har jag bara fastat 1 dag i veckan. Det har varit lite för mycket runt omkring mig för att jag lyckats få två fastedagar i veckan att funka. Men jag ska försöka skärpa mig!
En annan dag... Imorgon ska jag åka till Borlänge och träffa Rosali och Åsa! Vi ska träffas på IKEA (det blir första gången jag åker dit!) och vi ska äta lunch och fika där - och förstås gå runt och titta på allt vad de har! Det ska bli kul! :D

En riktigt trevlig helg önskar jag alla mina bloggläsare! ♥

Anneli.

torsdag 20 mars 2014

Total avslappning

 Oh happy day....  Oh happy daay... :D 
Låter jag glad? Mmmm...!! Det är jag också! :D
Idag ser ni, så har jag fått en totalt avslappnande, superskön och helt fantastisk behandling av ärekpolaren Katta! Aaaaaah....! Sååå himla skönt - och väääldigt välbehövligt!

Jag har ju till och från (mest till...) haft väldigt ont i nacken i typ 8 veckor och till det varit väldigt stressad vilket inte är bra... Hjärtat har börjat uppvisa symptom igen, men jag vill inte börja ta medicin igen!! Bättre då att göra något åt stressen som jag tror är boven i dramat!
 Det här är ett väldigt bra sätt att få bukt med stress!
Jag blev så avslappnad så jag nästan svävade ovanför massagebänken!
Katta kan sina grejer - det är ett som är säkert! ♥
Och jag vet nån som kommer somna ovaggad ikväll...! :P

♥ Tack Katta! ♥

Anneli.

tisdag 18 mars 2014

Intressant om känslor

Hittade en himla intressant bild på facebook - närmare bestämt denna:
Texten på bilden handlar om känslor och hur de påverkar oss. (Klicka på bilden så kommer den upp större!)

Fritt översatt står det så här:
*Negativa känslor kan skapa "nervsystemskaos" medan positiva känslor gör det motsatta.
*Positiva känslor kan öka hjärnans förmåga att göra bra val.
*Du kan boosta ditt immunförsvar genom att fokusera på positiva känslor.
*Positiva känslor skapar fysiologiska fördelar i din kropp.
*Under fosterutvecklingen bildas hjärtat och börjar slå innan hjärnan börjar utvecklas.
*Det mänskliga hjärtats magnetfält kan mätas flera feet utanför kroppen (1 feet = 30,48 cm).
*En mammas hjärnvågor kan synkronisera med sin babys hjärtslag, även när de är några feet ifrån varandra.

Rätt häftig information va!?! Och det visar verkligen hur viktigt det är att vi försöker fokusera på det som faktiskt fungerar och är positivt i våra liv!

Meeen... Sen är det ju den där lilla, lilla detaljen att vi är människor... människor som dessutom är en produkt av vår samtid, våra föräldrar, syskon, vänner o s v... Det är inte alltid lätt att förhålla sig positiv - och det är ingen som påstår heller! Men vill vi ha ett så bra, roligt, härligt liv som vi bara kan så är det ju bra att vara medveten om ovanstående och träna sig på att fokusera på det som är bra istället för att prata om allt som inte är bra i sitt liv! Practice makes ferfect som de säger på utrikiska! Eller som vi säger på svenska: övning ger färdighet!

Anneli.

söndag 16 mars 2014

När knoppar brister 2

Nu ikväll tog jag svärmor med mig och åkte till Falun för att se musikalen "När knoppar brister" igen! Rosali visste inte att vi skulle komma för jag ville överraska henne - och det gjorde jag!! :D Hon blev jätteglad!
I ensemblen: Som Karin Boye: Världens bästa Rosali Henriksson - min tvillingsyrra! ♥
Som Karins bror bl a: Världens bäste Daniel Hammarstedt.
Tonsättare och pianoackompanjör: Världens bäste Ole Saxe.

Självklart tog jag nya kort, men de blev inte så himla bra... men jag lägger ut de som blev Ok!
Här ovan spelar syrran tvärflöjt som ni ser.
Här "en pjäs i pjäsen" där Rosali och Daniel spelar två av de karaktärer som Karin Boye skrev om i en novell. Ole skymtar lite bakom keyboarden och mikrofonen.
Efteråt fick de ställa upp för fotografering - och det var inte bara jag som ville fota...! :-)
Och på sista kortet är även Ole med!
Svärmor var nöjd med kvällen och det var förstås jag med! Men nu är det skönt att vara hemma igen!

Anneli.

lördag 15 mars 2014

46 koppar

Idag har jag varit ute i Da House för att ta reda på hur många koppar och muggar jag har där egentligen. Jag har aldrig räknat dem förut, men eftersom jag har fått en förfrågan - eller rättare sagt två - så tog jag tag i det idag.
Sammanlagt hade jag 46 koppar och muggar i olika storlekar, färger och former.
Jag börjar med alla stora muggar. De är närmare bestämt 14 till antalet. Den lila koppen är min, den gröna bredvid är Kattas och den limegröna bakom Kattas kopp är Nettans!
Gu' nåde den som tar någon av våra koppar!! :P
Här har vi de mer "normala" muggarna, och då menar jag i storlek. De är 17 stycken. Koppen längst fram i mitten var min pappas. Den fick han när han pratade - eller om det möjligtvis var tävlade - i Radio Dalarna. Han ringde in till Radio Dalarna lite då och då och kom till och med med i ett program som hette "Musik för mig - kanske för dig" där det var han som fick bestämma musiken! :D
Alla utom två av de här kaffekopparna har tillhört min farmor! Och de två som inte tillhört min farmor är de två till vänster. Den (f.d) gula glaskoppen var min pappas "frukostkopp" som jag minns från min barndoms söndagsmornar, men den helt transparenta glaskoppen har jag faktiskt ingen aning var den kommer ifrån!
De här kopparna används väldigt sällan, men jag har faktiskt ett par bekanta som gärna vill dricka sitt kaffe i små tunna kaffekoppar, och då plockar jag fram någon av dessa!
Den här bålskålen med tillhörande koppar (8 st) från serien "Fleur" fick jag ärva efter min mamma eftersom jag redan har tallrikar, skålar, dricksglas och ännu mera koppar från den serien (för 12 personer)!
Ja, det var alla koppar och muggar som jag har ute i Da House! Hur många jag har här inne i bostadshuset har jag ingen aning om, och inte orkar jag plocka fram dem heller!! Kanske nån gång i framtiden, men inte nu! Men det är säkert nånstans runt 50 stycken om jag försöker mig på en snabb överslagsräkning ur minnet!

Nu ska jag ut i köket och laga mat till Adrian och mig! (Janne vill inte ha det jag ska laga så han fixar sin egen mat!) Ha en bra lördagskväll y'all!

Anneli.

fredag 14 mars 2014

Anneli Konsulting

I hela mitt liv - eller åtminstone den delen av mitt liv som jag minns, vilket är från ca 6 års ålder - har jag varit den man kommit till när man har behövt ett råd, prata ut, en axel att gråta mot eller vill bolla idéer. Detta är något jag fått med modersmjölken; min mamma var likadan! Så att lyssna, stödja och vara ett bollplank är en ganska stor del av mig och mitt liv! Inte konstigt att jag utbildade mig till kursledare i Sorgbearbetning! :P
När jag arbetar med Tarotkort jobbar jag lite på samma sätt; jag säger inte att jag spår eller ser mig själv som en spådam - jag coachar och ger stöd, hjälper personen att se på sin situation ur ett annat perspektiv. Jag försöket ta fram det bästa hos mina klienter, ge råd och framförallt stöd att våga ta egna beslut. Inga Tarotkort i världen kan bestämma vad som kommer att hända i någons liv, bara visa på möjligheter eller vad man kanske ska tänka på. Besluten är alltid individens, och det man beslutar kommer att påverka vad som händer i verkligheten - inte Tarotkorten!
Så kom inte till mig om du vill bli "spådd" - det är inte min grej! (Jag kan spå, men tycker att det är lite väl flummigt för min smak och hur som helst så föredrar jag att hjälpa människor på ett mer jordnära och konstruktivt sätt!)
Idag har jag hjälpt på ett helt annat sätt; jag har varit lite av en konsult i Socialt företagande. En bekant ville få information om vad det innebär med Socialt företagande och självklart ställde jag upp, träffade personen och försökte svara på frågor och berätta det jag vet och mina erfarenheter. Kul tycker jag att Socialt företagande sprider sig mer och mer! Här i Avesta har vi ännu bara ett - Södra Dalarnas Serviceteam - men vem vet, snart kanske det finns fler!?!
Så här ser vår logga ut! :D

Jaha mina vänner! Detta får vara allt för idag! I helgen ska jag försöka komma till skott med att ta kort på alla mina koppar och muggar, som efterfrågat! Bilderna kommer på en blogg nära dig!! ;-)

Anneli.

tisdag 11 mars 2014

I'm a muglady...

Efter mitt blogginlägg igår om min fina tékopp som jag då inte visste vad den hette, så har jag fått svar - både som kommentar här på bloggen och på facebook. Den tillhör en serie som heter Old Höganäs.
Tack vare gårdagens blogginlägg har jag fått förfrågningar om att fota alla mina koppar och muggar och lägga upp bilderna här på bloggen. Om jag orkar så gör jag det i helgen.

Igår kväll efter att jag fått veta att koppen tillhörde Old Höganäs-serien började jag bildgoogla på det - men det skulle jag aldrig ha gjort... Jag blev så s j u k t  sugen på att köpa fler såna koppar! Som om jag inte har mer än tillräckligt att dricka té och kaffe ur...!  *Suck* Det är bara att försöka stå emot, för jag får inte plats med en enda mugg eller kopp till! :P
Jag erkänner... I'm a muglady...! ;-)

Vet ni... jag är alldeles för trött för att orka skriva nåt mer ikväll! Hade vansinnigt ont i nacken inatt och väckte Janne av att jag skrek av smärta flera gånger..! :-( Så sömn är en bristvara hos mig just nu! Hoppas på en bättre natt nu den som kommer för annars vet jag inte hur jag ska orka!

Om ni vill läsa om hur jag gör egen tandkräm

eller kokos-nutella
så är det bara att gå in på min "Gröna blogg"!

Anneli.

måndag 10 mars 2014

En téholists bekännelser

Att jag är en riktig "Téholist" (till skillnad från alkoholist) vet de flesta av mina trogna bloggläsare. Jag älskar té! Men kaffe slinker också ner! Jag är inte nödbedd! ;o)

När man som jag dricker så stora mängder té (och en del - men inte lika mycket kaffe) så behöver man ju ha något att dricka ur. En av mina facebook-kompisar och jag diskuterade koppar och muggar härom dagen och hon frågade mig hur många jag har. Jag gissade på ett 50-tal, men det visade sig vara fel - jag har många fler än så...!! Jag vet inte exakt hur många - än, men jag tänker ta och räkna dem nån gång faktiskt! Det kan vara kul att veta... :P

Min äldsta dotter (Linnéa) känner naturligtvis till min faiblesse för koppar och muggar och av henne fick jag en kopp med fat i födelsedagspresent när jag fyllde år häromsistens. Idag använde jag den för första gången! :D
Jag vet inte vad porslinet heter, men Linnéa och hennes sambo har massor av delar till den här serien och just kopparna tycker jag är så himla goda att dricka ur! Det är nånting med den runda formen som tilltalar mig... och trots att jag egentligen inte gillar färgen så älskar jag de här kopparna! Och nu är jag alltså den lyckliga innehavaren till en! :D
Mmmmm...! Kaffet smakade extra bra idag - kanske tack vare koppen! :P
♥ Tack Linnéa! ♥

Anneli.

lördag 8 mars 2014

Synbart synfel...

I torsdagens blogginlägg hintade jag ju om att det egentligen var något annat jag hade tänkt skriva om än det som till sist blev publicerat. Nu tänker jag berätta vad det var:
Jag har ju tidigare skrivit om att jag varit på synundersökning för att jag behöver glasögon och att optikern remitterade mig till Avesta lasarett för vidare utredning. I onsdags var det äntligen dags för den där ögonkontrollen!

Det är inga stora fel på mina ögon, utan snarare flera "små" fel, vilket gör det ganska komplicerat...
Iallafall; hon som kollade mina ögon med de här speciella syntesten som de inte gör hos optikern såg direkt jag kom in till henne vad som var problemet - eller ett av problemen rättare sagt! Och när hon gjorde de där testerna fick hon bekräftat det hon direkt hade sett hos mig.
Jag håller ofta mitt huvud lite snett och aningens tillbakalutat (och det var det hon såg) och det gör jag tydligen för att kompensera att jag egentligen är lite skelögd (och kort - jag måste ju se upp till nästan alla människor... :P )! Genom att hålla huvudet så som jag gör kan jag hålla båda ögonen synkroniserade så skelningen inte syns, och på det sättet optimera synen. MEN... det kan vara orsaken till att jag har så förbålt ont i nacken sa hon, plus att jag hela tiden anstränger och spänner ögonen vilket är väldigt tröttande! Inte undra på att jag inte orkar läsa och är så trött!!

Alternativen är enligt ögonspecialisten två:
1. Något som heter "prismaglasögon" där glasen är tjockare ut åt kanterna - speciellt åt det håll där problemet sitter. Men i mitt fall skulle glasen behöva vara så tjocka att det inte skulle vara varken praktiskt eller snyggt.
2. Operation. En ganska enkel operation sa hon och skrev en remiss till en ögonkirurg i Falun.

Men en operation.... vet inte om jag är så speciellt sugen på det... Men vad finns det för val? Finns det några andra val?
Jag frågade om det inte går att träna upp ögonen - det är ju trots allt musklerna i ögonen som ställer till det och muskler går ju att träna! Men svaret blev Nej, det går inte att träna upp de musklerna och då förstås inte heller synen sa hon.
Hmmmm.....! Jag vet inte om jag tror på det där... jag har nämligen fått låna en bok av en kompis som har tränat upp synen med hjälp av övningarna i den boken!
Jag har inte börjat läsa boken än - bara bläddrat lite i den och läst inledningen, och problemet är just att jag inte orkar läsa...! Men jag har en plan: Nu har jag ju varit till två olika optiker och en ögonspecialist och tack vare det så har jag ju tre dokument på hur min syn är nu. Lite i taget ska jag läsa det viktigaste i boken och sen göra övningarna och när jag känner att jag faktiskt ser bättre (eller t o m perfekt!! Hoppet är ju det sista som lämnar människan..!) så går jag iväg och gör en synundersökning igen för att få svart på vitt vad som har hänt! Operation känns som det sista alternativet - jag vill i alla fall testa detta först!

Vad tror ni? Har nån av er som läser det här tränat upp ögonen/synen med hjälp av detta eller liknande program? Skriv och berätta i så fall!

Jag kommer naturligtvis att uppdatera er på hur det går för mig! Stayed tuned!! :P

Anneli.

fredag 7 mars 2014

Thank God it's friday

Så här...
 ... tänker jag spendera större delen av denna helg!
Jag är helt slut! Inte för att jag har jobbat hårt på något vis - inte fysiskt i alla fall, men jag har haft ganska mycket på jobbet, och jag har inte sovit så bra på grund av nackvärken jag skrev om igår.

Vanligtvis när helgen närmar sig brukar jag planera för allt jag vill och behöver göra när jag äntligen är ledig från jobbet, men alltför sällan blir mina planer satta i verket... jag brukar helt enkelt vara för trött - med dåligt samvete som följd...! :-(
Den här helgen kör jag med omvänd psykologi: OM det blir någonting gjort så är det en bonus! :P Mitt samvete jublar vid blotta tanken!! :o)

En underbar helg önskar jag alla mina bloggläsare!

Anneli.

PS. Den otroligt söta bilden är naturligtvis ärligen snodd på facebook! DS.

torsdag 6 mars 2014

Å nu blir det ett asgarv

Nu har jag suttit här en låååång stund och försökt få ihop ett blogginlägg... det är inte det att jag inte har nåt att skriva om, utan snarare hur detaljerad jag ska vara och hur lång tid det tar att skriva om det jag tänkte skriva om... och så ska ju ni orka läsa det också - om det blir långt menar jag...!

Jag är trött som 17, har ont som satan i nacken - en värk som kommit och gått i 6 veckors tid och som jag inte riktigt vet var den kommer ifrån och varför den är näst intill bra ena dagen och sen gör superont nästa dag...! Sover extra dåligt p g a värken gör jag också... så det är inte så kul just nu...

Vad göra? Jo, det där jag hade tänkt att skriva om tar jag en annan dag, och istället börjar vi skratta tycker jag! Skratt ska ju kunna minska värk och höja immunförsvaret! :D
Vilken bra idé! Då lägger jag in en bild istället, som jag i vanlig ordning ärligen "snott" på facebook, och så blir vi glada och får skratta lite allihop!
Man kan ju inte annat än att bli glad när man ser den där bilden!! Eller hur!?!

Och med det säger jag go'natt!!

Anneli.

tisdag 4 mars 2014

Inte vilken dag som helst...

Det har väl inte undgått någon att det ät Semmeldagen idag!?! Till och med jag som inte ätit semlor på 4 år har fått min beskärda del: till "frukost" och till efterrätt efter middagen nu ikväll! :P

Jag börjar ju oftast jobba kl 13.00 - så också idag (jobbar ju halvtid), och idag när jag skulle åka till jobbet kom jag på att jag inte hade ätit nån frukost... så jag slängde i mig en liten näve cashewnötter och drog iväg! Som "tur" var hade Nettan köpt en hel semmeltårta till styrelsemötet och vi var bara 4 personer på mötet idag, så vi kunde äta så mycket vi ville! :D Vilken frulle!! (Liiite skillnad mot frukosten jag åt, skrev om och visade er i söndags...! Det pendlar verkligen mellan hopp och förtvivlan!! ;-)
När jag kom hem från jobbet hade Janne köpt en varsin semla till Adrian och mig och även den satte jag glatt i mig! Efter middagen naturligtvis!! Något annat kommer inte på fråga!! (NÅN ordning får det ju vara!!)
Men det är en himla tur att det bara är semmeldag en gång om året!! :P

Nu sitter jag här i soffan och jäser, och så får det vara en dag som denna!

God semmeldag på er!!

Anneli.

måndag 3 mars 2014

En spännande kväll

Ikväll har jag för första gången varit på en Seans med Terry Evans - ni vet han från TV-programmet "Det okända". Avesta Teater var fullsatt! Gissningsvis var det nånstans mellan 300 - 400 personer där för att bevista evenemanget!

Jag har ju bara sett Terry på TV förut och visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig, men det är alltid spännande att se andra Medium när det jobbar!
210 kr per biljett kostade det, vilket var lite dyrt tycker jag, men det visade sig vara väl spenderade pengar! Terry var inte bara väldigt duktig och rent av klockren - han var en riktig entertainer också! Han fick hela publiken att nästan kikna av skratt emellanåt! :D Och en gång fick han oss även till tårar, och det var när en liten ande-pojke kom med ett meddelande till sina föräldrar som satt i publiken! ♥
Det satt även några riktiga skeptiker med i publiken och några av dem fick ta emot varsin andekontakt, och min gissning är att de inte är lika skeptiska längre! Terry sa flera saker som han aldrig någonsin hade kunnat veta eller gissa sig till! De fick nog något att fundera över..!! :D
De här två fotona på Annica (på övre bilden) och Katta (på undre bilden) när de fotade mig tog jag precis innan seansen började.
Under själva seansen fick man inte vare sig fota eller ta upp ljudinspelning så det gjorde jag såklart inte!

Nu är jag ganska trött och ska så sakteliga ta och avsluta min dag! Imorgon har vi styrelsemöte på jobbet och då vill jag vara pigg och alert!
Natti natti!

Anneli.

söndag 2 mars 2014

Super-frulle

Eller kanske snarare Super-brunch/frunch - beroende på vilket språk man använder! Jag äter ju inte mitt första mål mat förrän efter kl 12.00. (Brunch = breakfast and lunch, frunch = frukost och lunch, eller rättare sagt så menas det när man slår ihop dessa måltider till en måltid. Men det visste ni säkert redan - annars gör ni det nu!) :P

Alltså.. Det är en sak som jag tycker är helt galen och tokig men som även jag tyvärr lever med/i till allt för stor del... Jag tänker då närmast på att vi människor tar bättre hand om våra bilar och andra ägodelar än vi tar han om oss själva...! Det är tragiskt! Vi kan serva vår bil för flera tusentals kronor, men vi unnar oss oftast inte t ex en massage! Vi väljer ut bästa oljan till motorn på vår bil, men köper själva mat som inte är värd sitt namn...! I bästa fall kostar vi på oss en skön utlandssemester, men har inte "råd" att köpa ekologisk mat...! Hur i hela friden prioriterar vi egentligen??
G-A-L-E-T!!!
Hur kan man tro att våra kroppar ska fungera optimalt när vi inte ger dem all den näring de behöver, utan snarare tvärt om tuggar i oss det ena värre än det andra!?! Och så blir vi förvånade när vi blir sjuka stup i kvarten..!! HALLÅ!! What's wrong with this picture??

I min familj har vi prioriterat bort utlandssemestrar (och massa annat) till förmån för ekologisk mat så långt det går. Vi är inga höginkomsttagare - snarare tvärt om - men med omprioriteringar går det att äta ganska vettigt och fortfarande ha tak över huvudet och kläder på kroppen!

Tycker ni att Ekologisk mat är dyr?? Räkna på vad det kostar att vara sjuk då! Jag lovar att det är väl investerade pengar att försöka leva så hälsosamt man kan!

Nu har ju jag tyvärr inte fattat det här förrän efter att jag redan har gått och "skaffat" mig både övervikt och hjärtfel (och lite till...) men det är aldrig försent att göra förbättringar! Och det går alldeles utmärkt att både äta bra mat OCH leva billigt! Ett bra exempel på det är den underbara bloggen Skippa nudlarna! Väl värt ett besök!!

Jaha.. vad bestod min Super-frulle av då?
Jo: En stor kopp med Golden Milk (med 2½ dl kokosmjölk, 1 rågad tsk gurkmeja med liiite svartpeppar i, 1 ägg, 1 msk linfrö, 1 msk chiafrö, 2 msk hampafrö) och i lilla skålen: 4 små fikon, 2 msk cashewnötter, 1 liten näve torkade mullbär, 1 msk söta aprikoskärnor och ca 6 bittra aprikoskärnor. 100 % ekologiskt och fullproppat med näring och antioxidanter!
Det här mina vänner är en riktig Supermåltid! Tyvärr tar jag mig inte råd att äta så här nyttig alla dagar, men varje dag som jag gör det känns som en seger för min hälsa!

Om en stund tänkte jag utveckla det här på min Gröna blogg, så titta gärna in där lite senare idag och läs mer om ni är intresserade!

Anneli.

lördag 1 mars 2014

107, WTF?

Alltså.. Det här är ju inte klokt! På det senaste dygnet har jag fått 107 spamkommentarer! Nytt rekord! Brukar bloggar få så här många spam?
Jag vet ju att man kan ha en ordkontroll som kommentatörer måste fylla i för att kunna publicera sina kommentarer, och jag hade det förut men jag tog bort den för att flera klagade på att det inte funkade att kommentera eller att det krånglade.
Nu är det inte så många som kommenterar här på bloggen... De flesta kommenterar på facebook istället. Men det är ju egentligen inget stort jobb att radera alla de här spamkommentarerna, så jag står väl ut ett tag till! :P
Men konstig är det med allt spam...! What's in it for them, lixom?

Ja ja! Nu ska jag gå och lägga mig!!
Natti natti!

Anneli.