Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 30 juni 2014

Finbesök!

Här kommer ett snabbt blogginlägg om dagen idag. Jag skrev ju i förra blogginlägget att jag skulle få besök på eftermiddagen, och det fick jag! Men vi åkte in till stan efter en stund för att äta middag på en restaurang och där spelade jag in en kort video. Kvalitén är inte den bästa både för det dåliga ljuset och för allt bakgrundsljud, men håll till godo:
Jag ska förtydliga att Maggie kom till oss som utbytesstudent för 9 år sedan och bodde hos oss i ca ett halvår, och sen har vi hållit kontakten hela tiden sen dess!

Barnboken som Linnéa har skrivit går att beställa HÄR. Gör det! Den var riktigt rolig! :D

Anneli.

Ytterligare en annan del av Stockholm

Igår hade jag en supertrevlig dag med min Ärkepolare "tantista"! Vi hade bestämt träff kl 13.00 för en lunch på den Indiska restaurangen Hurry Curry på Hötorget.
Jag var där ovanligt tidigt och medan jag väntade på tantista filmade jag det här:
Och så fotade jag Hötorget från andra hållet än jag filmade (med ryggen åt Hurry Curry):
När tantista hade kommit och vi ätit god Indisk mat, druckit varsin kopp kaffe och suttit och pratat en stund var det dags att gå och hämta ut biobiljetterna, möta upp Adrian vid Åhléns på T-centralen och sen gå till bion.
Filmen vi såg var Maleficent, och den var jättebra! Jag kan verkligen rekommendera den! Självklart är "smaken som baken" och alla kommer säkert inte att gilla filmen, men gillar du sago-, fantasy- och äventyrsfilmer så tror jag absolut att du kommer att gilla den! :o)

Efter bion promenerade vi alla tre till MAX-restaurangen som ligger vid Kungsträdgården och köpte lite "mat" (ja, det är ju inte det nyttigaste man kan äta...) som vi sen åt på en parkbänk i just Kungsträdgården. Vad vi inte visste när vi satt där var att Rolling Stones just tagit in på Grand Hotel inte långt därifrån! Det hade ju varit kul om vi hade sett dem när de kom! Men det kanske var lika bra att vi inte gjorde, för jag vet inte hur jag skulle kunnat tygla tantista... :P Hon har en "sweet spot" och särskild faiblesse för Mick Jagger och hade hon fått syn på honom vet jag inte vad som hade hänt...!! ;-) Jag hade nog inte kunnat hålla henne!! Hehehe..! Men vi får ju se dem imorgon så då får hon förhoppningsvis sitt lystmäte! :D
Men idag är idag... Nu ska jag äta lite frukost/frunch och sen meditera. Lite senare i eftermiddag får jag besök! Det kanske jag skriver mer om senare, men nu: mot köket! :D

Anneli.

söndag 29 juni 2014

I en annan del av Stockholm

Här kommer nu ett blogginlägg från min promenad igår - i form av ett vlogginlägg! :D!
På första videon kom inte de sista sekunderna med när jag laddade upp videon, men det enda ni missar är att jag säger hej då och "over and out".
Nu ska jag åka in till stan och äta lunch (frukost...) med tantista och sen ska vi möta upp Adrian och gå på bio och se Maleficent!
Ni får ha en bra dag - det ska iallafall jag ha!

Anneli.

lördag 28 juni 2014

Gissa var jag är...

och gissa vad jag ska göra...

Några av er vet redan, men de allra flesta av er har inte en susning, för jag har inte skrivit något om det - än! :o)

Vi kan börja med var jag är nånstans. Jag befinner mig i skrivandes stund i Fjollträsk (Stockholm) - närmare bestämt på Lappkärrsberget i närheten av universitetet. Här bor nämligen mitt mittemellanbarn Ylvali och hennes sambo, och här ska jag sova några nätter. :D

Vad ska jag göra då? Ja, idag har jag inga speciella planer. Tänkte gå ut en sväng och se lite på omgivningarna bara. Men imorgon ska jag träffa min kära ärkepolare "tantista" som hon kallar sig när hon ibland kommenterar här på bloggen, och vi ska bl a gå på bio och se filmen Maleficent! Tjohoo! Jag har inte gått på bio sen tantista och jag såg filmen Philomena den 22 december förra året! Adrian - som ju är här i Stockholm sen före midsommar - ska också följa med på bion! Åh det ska bli så kul!! :D
Men ÄNNU roligare ska vi ha på tisdag! För då ser ni, DÅ ska tantista och jag (och en kompis till) gå på konsert och se....... *Trumvirvel*........ Rolling Stones!!!!!!!!!
Och för er som trodde att jag bara lyssnar på hårdrock kan jag berätta att jag tack vare mina äldre syskon är uppväxt med band som t ex Beatles, The Animals, The Kinks och Rolling Stones - och jag gillar den musiken också! :P

Men nu ska jag ta mig ut på den där promenaden! På återseende!

Anneli.

tisdag 24 juni 2014

En omtumlande dag

Idag tog jag ledigt från jobbet för att åka till TFT-Hälsan i Västerås! På väg dit satt jag och tänkte på vad jag skulle berätta för er om dagens möte med Ola och den hälsoundersökning jag skulle genomgå hos honom, men nu när jag kommit hem känner jag mig ganska omtumlad och vet knappt vad jag har varit med om...!
Jag har ju varit hos Ola på TFT-Hälsan några gånger förut och då liksom idag gjort en blodanalys för att se vad jag har för brister i kroppen. Jag har även gjort något som heter Frekvensanalys och som också visar näringsstatus + att man kan se olika organs status och olika funktioner i kroppen. Ja.. jag kan inte riktigt förklara..
Iallafall... idag fick jag som "bonus" även prova på en ny apparat som Ola skaffat sig som heter Vector och har med Bioresonans att göra. Bioresonans... vad 17 är det? Ja, alltså... jag är inte i stånd att förklara det, men så här skriver Ola bl a på sin hemsida: "Vector Bioresonans. Fördjupande analys på organ och funktioner. Vi söker belastningar och förklaringar till symptom. Bland annat mickroorganismer som stör funktioner i kroppen. Det kan vara bakterier, virus, svamp med flera".
Spännande värre om nån frågar mig! Rena Science fiction! Och jag kan INTE förklara hur det funkar eller vad apparaten egentligen gör! Men: Jag KAN ge er adressen till en hemsida som berättar mer! Jag gör en länk av adressen så kan ni bara klicka på den så kommer ni direkt dit! Adressen är: http://frekvenskliniken.se/.

Jaha, men hur gick det då? Vad upptäcktes?
Jo, jag hade brist på B12 (inte så förvånande), Zink och Magnesium. Mina binjurar var trötta, liksom galla och lever. Och så var det det här med sköldkörteln.... jag har ju knölstruma och har haft i några år. Läkarna säger att mina värden är inom det normala och att min svårighet att gå ner i vikt, och lätthet att gå upp i vikt inte har nånting med struman att göra. MEN: Olas tester visar att det har det visst! Jag hade nånting som heter "Reverse T3" och jag kan inte riktigt förklara det, men vanliga doktorer "fattar inte" (mitt antagande) skillnaden mellan ett fungerande T3 och ett icke fungerande T3 - för dem ser det lika dant ut för de tittar inte efter rätt saker eller hur jag ska säga.  Men det Ola fick fram förklarar varför det har varit så svårt för mig att gå ner i vikt, och det känns både skönt och hoppfullt!
Nu har jag fått med mig lite näringspreparat/naturmedel, och en liten flaska med "frekvensdroppar" som den där apparaten Vector "tillverkat", så nu jäklar ska det väl bli ordning på den häringa käringa!! :P Jag hoppas och tror det i alla fall!

Men nu till de riktigt GODA NYHETERNA! :D
Enligt den här Vector-apparaten har jag ett friskt hjärta!
Jamen, är det inte det jag sagt hela tiden? Jag ska ha ett friskt hjärta har jag sagt gång på gång, samtidigt som jag trappade ner på och slutade med mina hjärtmediciner och istället började äta magnesium och Omega3!
Så från att ha ett hjärta med alla arytmier som finns och en förstorad kammare har jag nu på egen hand gjort mig frisk! Eller nästan på egen hand... Jag tror ju att det var ett bra val att börja äta hjärtmedicin så att mitt hjärta fick lite "semester" och kunde börja hela sig själv med hjälp av rätt näring och en bergfast tro på att jag kunde bli frisk, men jag har gjort det och jag är sååå himla glad!
I ärlighetens namn så kan hjärtat fortfarande rusa iväg lite ibland, men det är inte så ofta och jag tror att det åtminstone delvis har att göra med min superdåliga kondition. Med det har verkligen gått åt rätt håll och vad gäller hjärtat så känns det som att jag åtminstone nästan är i mål! Nästa projekt blir att ha en frisk sköldkörtel, och det projektet påbörjas NU! :D Bring it on, livet! :o)

Anneli.

PS. Förutom länkarna i det här blogginlägget tänkte jag att jag kan ge er kontaktuppgifter till Ola (som heter Björkman i efternamn):
Tel.nr: 021-309 309.
Besöksadress: Ängsgårdsgatan 9, 2 tr Västerås.
E-post: ola.bjorkman@tft.se
Och; Nej! Jag får inte betalt för att göra reklam för Ola! Det gör jag helt på eget bevåg för att jag tycker att han är så duktig och för att ge er en chans att kanske få hjälp mer er hälsa! DS.

söndag 22 juni 2014

22 juni 1999

Jag döpte detta blogginlägg till 22 juni 1999, men för att berätta denna historia behöver jag börja betydligt tidigare - ca 10 månader tidigare.

Vid den här tiden hade jag 4 underbara barn och trodde att jag inte skulle ha några fler, och t o m bestämt mig för att sterilisera mig.  Jag hade en tid inbokad till kuratorn man var tvungen att träffa för att kolla upp att man verkligen fattade vad det innebar att bli steriliserad.
Ett par veckor innan jag skulle till kuratorn pratade jag med Janne om det definitiva med en sterilisering och vi begrundade detta en stund. Sen sa jag: du Janne... ska vi inte ha en till unge först? Och så blev det! Jag ringde och avbokade tiden till kuratorn och sen kan ni nog gissa vad vi gjorde...! :P

Drygt 9 månader senare - närmare bestämt den 21 juni - var det dags att åka till BB i Falun. Jag visste att detta skulle bli min sista förlossning och mitt sista barn, och den här gången hade jag bestämt att nu banne mig skulle jag föda på mina villkor och på mitt sätt! Vid alla de andra förlossningarna hade jag känt mig mer eller mindre överkörd och det tänkte jag inte låta hända denna gång!! Av denna anledning hade jag fått träffa och prata med en specialistbarnmorska, och min helt underbara gynekolog Ann-Sofi (som är barnmorska i grund och botten) hade lovat att ställa upp som ansvarig för min förlossning (trots att hon inte skulle närvara), men hon litade på att jag visste vad jag gjorde!
Det var nämligen så här att jag absolut ville föda detta mitt sista barn i vatten, och på BB i Falun finns ett stort badkar där jag ville föda. Jag hotade med att stanna hemma och föda barnet själv om jag inte fick som jag ville (vilket jag verkligen hade gjort!), så till slut gick de med på mina krav!

Den 21 juni 1999 började som en vanlig dag men ju längre dagen led desto mer stod det klart att det faktiskt var dags - precis en vecka över tiden! För första gången sen Linnéa föddes behövdes ingen barnvakt - Linnéa var ju 17 år och Rickard 14, så jag kunde med trygg hand lämna över småsyskonen till dem!

Janne och jag åkte mot Falun straxt efter kl 20.00 och väl där fick vi ett rum och sen började väntan på att det skulle ta fart "på riktigt". Efter en stund kom min tvillingsyrra Rosali som skulle vara med även på denna förlossning (hon var med på både Ylvalis och Martins förlossningar, men mer om det i deras blogginlägg) och det kändes bra att ha två personer som stöttade mig och kunde föra min talan om det skulle behövas! (Nu behövdes inte det, men sånt kan man ju inte veta i förväg!)

Mina förlossningar har aldrig gått särskilt snabbt, och det gjorde inte den här heller. Men hur det än är så går tiden och förlossningen fortskred lite i taget. Nån gång efter 02.30-snåret kände jag att det började bli allvar och sa till barnmorskan att det var dags att hoppa i badkaret. Ja... hoppa och hoppa... Men i kom jag efter en dusch med sån där bakteriedödande tvål, Hibiscrub eller vad det heter.
Värkarna blev mer och mer intensiva men i det varma vattnet kändes det mycket mindre än uppe i luften och mellan värkarna kunde jag verkligen slappna av! Jag såg på barnmorskan att hon inte var riktigt bekväm med att jag skulle föda i vattnet - hon hade säkert fått höra nån skräckhistoria där det inte slutat väl - men jag var helt trygg i mitt beslut!
Klockan 03.46 kom en blond och mycket söt bebis ut lugnt och fint! Det var en pojke på (om jag minns rätt - hittar inte papperna..) 52 cm och 4 520 g. Adrian var född! ♥ (Och jag som hade varit så säker på att det skulle bli en flicka! Så fel man kan ha!)  :o)
♥ Grattis på 15-årsdagen Adrian! ♥
Jag älskar dig!

Anneli - världens lyckligaste 5-barnsmamma.

lördag 21 juni 2014

Tea time

Hoppas ni alla har haft en fin midsommar!
Själv har jag bara tagit det lugnt och inte sett en enda midsommarstång eller hört någon av de traditionella sånglekarna - precis som jag vill ha det! (Skutta runt en midsommarstång - eller julgran för den delen - är och har aldrig varit min grej!)

Idag är det ju det "riktiga" midsommar, alltså sommarsolståndet och enligt folktro en magisk dag och natt. Jag har ju sedan man fått läsa om att det finns farliga ämnen i helt vanligt té och även i själva påsarna som som téet ligger i (om man använder påsté) tänkt att jag skulle plocka egna örter och göra eget, naturligt örtté - precis som min familj alltid har gjort, men som jag tyvärr kommit ifrån på äldre dar. Idag fick jag äntligen tummer ur... ja, ni vet vad... och gick ut i vår trädgård med sax och påsar och plockade svartavinbärsblad och hallonblad! Och med tanke på att det faktiskt är sommarsolståndet idag så räknar jag iskallt med att det blir extra krut i det här örttéet!! :P
Här har jag på rena lakan lagt ut alla bladen på de två sängarna jag har ute i Da House: svartavinbärsbladen till höger och hallonbladen till vänster.
 Vinbärsbladen
Hallonbladen
Om jag får tummen ur... ja, ni vet ju vad... så ska jag plocka pepparmynta imorgon! Av dessa tre olika blad ska jag sen göra "Sjögrens blandning"; en téblandning som min mamma alltid bjöd på när vi hade gäster i mitt föräldrahem - för kaffe hade vi inte! 
Mmmm... Det ska bli gott! Jag har inte druckit "Sjögrens blandning" på många år! Men först ska bladen bara torkas (och även plockas vad gäller pepparmyntan) och blandas, men sen så!! :P

Anneli.

torsdag 19 juni 2014

GLAD MIDSOMMAR!

En riktigt glad midsommar önskar jag alla mina bloggläsare! Vädret kanske inte är det bästa, men i rätt sällskap spelar det inte så stor roll! :D

Anneli.

onsdag 18 juni 2014

Jennas pinn- & springparadis

Igår lovade jag er ju en ny video på Jenna och hennes framfart, och här kommer den:

Idag hade jag inte tänkt att filma, för jag tänker att ni kanske tröttnar på alla mina Jennarelaterade videos, men jag kunde inte låta bli... Ni vet vad man säger: "Det hjärtat är fullt av talar munnen", eller i mitt fall "Det hjärtat är fullt av visas på bloggen"! :P Så här kommer en liten bonusvideo:
Nu ska jag ut till Da House och ha cirkel! Ni får ha det så bra! Det ska i alla fall jag ha!

Anneli.

tisdag 17 juni 2014

Escape to the country

Nu blir det ett vlogginlägg igen! :D Denna gång har jag filmat sista biten hem från jobbet! Jag måste ju variera mig lite - jag kan ju inte bara filma Jenna... Fast jag har filmat Jenna idag... men det sparar jag till blogginlägget imorgon!
Däremot tog jag kort på den fina och fantastiskt väldoftande Scheresminbusken som står vid ena gaveln på det gula huset där jag brukar släppa lös Jenna, och det kan jag visa er redan nu:
Jasmin och Scheresmin är bland mina absoluta favoritblommor - både för att de är så vackra, men också för den otroligt goda doften! Mmmmm....!
Förresten: Titeln på dagens blogginlägg; Escape to the country kommer från ett TV-program på kanal 8 som handlar om folk som vill fly storstan och flytta ut på landet, och jag tyckte att det var en passande titel på dagens blogginlägg eftersom jag åker från stan och ut på landet när jag åker hem!

Anneli.

måndag 16 juni 2014

Blog with a dog

Det blir mycket Jenna nu på bloggen... men hon är ju så himla go och härlig!
Idag gick vi till samma ställe som jag skrev om i fredags och idag hade jag kameran med mig! Vill ni se? Ja, varsågoda då:
Min blogg har nästan blivit en "vlogg" på sistone; ni vet en blogg där man istället för att skriva spelar in videos och lägger ut. :P Jag har faktiskt tänkt ganska länge på att jag skulle spela in mig när jag pratar och lägga ut här - åtminstone nån gång ibland, men jag har aldrig kommit till skott... Det är roligare att filma andra; Jenna till exempel!

På Disney channel finns ett ungdomsprogram som heter "Dog with a blog" och det här börjar ju bli "Blog with a dog"! ;-)

I helgen åkte jag mycket riktigt till Borlänge som jag skrev om i fredags. Och självklart blev det en rundvandring på IKEA... Men det enda jag hade med mig ut därifrån var ett skohorn i plast som ser ut typ som en orm och en burk ekologisk smörgåsgurka! Det är inte klokt att de har börjat sälja mat på IKEA, men det är roligt att de har lite ekologiska varor! Det vill man ju gynna!
Sen sov jag över hos Rosalis brukare Åsa och på söndag morgon när Rosali slutade sitt skift skjutsade hon hem mig och stannade här till på eftermiddagen! Vi hinner inte umgås så ofta och knappt prata i telefonen känns det som så det var roligt att få lite tid bara hon och jag!

Nu ska jag ut på facebook en stund och sen försöka komma i säng i dräglig tid. Jag är supertrött och behöver verkligen min "skönhetssömn"!
På återseende kära bloggläsare!

Anneli.

fredag 13 juni 2014

Välkommen fredag!

Välkommen fredag! Jag hade egentligen tänkt att vara ledig från jobbet idag och få lite långhelg, men det blev inte riktigt så.. Jennas husse frågade om jag kunde gå ut med henne då han oplanerat fick hoppa in på på sitt jobb, så jag sa ja och hoppade oplanerat in på mitt jobb! ;P
Jag träffade en kompis utanför där Jenna bor så vi fick sällskap av henne! Eftersom jag inte hade något jobbrelaterat inplanerat så gjorde vi oss ingen brådska utan tvärtom tog vi det väldigt lugnt!
På Jennas och mina promenader brukar vi passera ett stort hus som kommunen äger men som just nu inte används eftersom det behöver repareras, och på baksidan av det huset är det en stor, härlig tomt. Där dristade jag mig idag att för första gången släppa Jenna lös och låta henne springa fritt. Gu' va glad hon blev! Och gissa om hon sprang; som en skottspole - fram och tillbaka! Och så hittade hon förstås jättespännande pinnar som hon var tvungen att ligga och gnaga på. Och sen sprang hon ännu mer! :D Det var en fröjd att se henne! Såå himla glad! :D
Tyvärr hade jag inte min kamera med mig (fotot här ovan är från ett tidigare tillfälle) så det blev inga bilder eller nån video tagen, men det kanske jag kan ordna en annan dag! :D

Nu ska jag slita lite på soffan och byxbaken, lägga upp fötterna i högläge (aj, ont!) och bara softa resten av kvällen! Imorgon ska jag åka till Borlänge och hälsa på min kära tvillingsyrra på sitt jobb hos Åsa och kanske åker vi till IKEA... det gör vi nog..!! :D

Ha en härlig helg, kära bloggläsare!

Anneli.

onsdag 11 juni 2014

Jaaaa! Det lyckades!

Idag regnar det här i Avesta... (skönt med lite mindre värme tycker ju jag då som inte är någon sol- och värmedyrkande person...), men vilken tur då att jag filmade lite på min promenad med Jenna igår och att jag lyckades ladda upp filmsnuttarna denna gång!! :D Jag tror att den första videon som inte ville ladda upp sig var för lång, så nu blev det kortisar och då fick jag det ju att funka! :D Så håll till godo:



En härlig dag önskar jag er alla!

Anneli.

tisdag 10 juni 2014

Ett mysterium...

När jag gick in till Da House i förmiddags för att sätta mig i min dagliga meditation såg jag något mycket märkligt... ett mysterium rent av! Eller kanske ett litet mirakel..?

Kommer ni ihåg bilderna jag la ut den 18 maj på min utslagna liljeblomma och på en knopp som ännu inte slagit ut? Klicka HÄR om du vill komma till det blogginlägget (öppnas i ett nytt fönster så att du lugnt kan fortsätta läsa här).
I alla fall... knoppen slog aldrig ut. Nä, den försvann! Ja, faktiskt försvann! Den måste ha trillat av, men varför? Och varför kan jag inte hitta den? Den är spårlöst försvunnen! Men vad som är nästan ännu konstigare är att den blomman som blommade och som jag tog kort på; den blommar IGEN!! What??? Det har jag aldrig varit med om förut! Och det är verkligen samma blomma som blommade idag igen! Kolla här får ni se:
Och knoppen som ramlade av och försvann skulle ha suttit på det där lilla skottet som ni kan se precis mellan handtagen. Klicka på bilden så den blir större, så ser ni bättre.
Här kommer en närbild på den nya blomman:
Titta mellan de två ljusa bladen så ser ni lite av den vissna blomman som blommade den 18 maj!
Kan det vara så att den här blomman kompenserar för knoppen som ramlade av och aldrig fick en chans att blomma? Kan blommor reinkarnera? Haha.. man kan nästan tro det i alla fall!! :P
Det får vara hur det vill med den saken - glad blev jag i alla fall! :D

Anneli.

måndag 9 juni 2014

En (liten del av en) dag på jobbet

Dagens blogginlägg skulle ha blivit en video, men när blir det nånsin som man tänkt sig...?!?

Jag var ute på en promenad med Golden Retriever-tiken Jenna igen och tanken var att jag skulle spela in en video och visa er. Och jag spelade in en video, men den går inte att ladda upp här av nån underlig anledning...! MORR! Men som tur var så tog jag ett par kort också, och dem kan jag i alla fall visa er!
Första kortet är på Klosterskolan; en jättefin byggnad som har varit skola en gång i tiden. Om den också har varit ett kloster vet jag inte, men det låter ju så på namnet. Fin byggnad hur som!
Nästa kort är på Jenna när hon rullar runt i gräset med en pinne i munnen! Jenna ÄLSKAR pinnar! När hon hittar en så lägger hon sig ner och vill INTE gå vidare förrän hela pinnen blivit till flis! Och så får hon såna här "spatt-ryck" och rullar runt, runt i gräset!
Lyckligare hund får man leta efter! :D

Anneli.

söndag 8 juni 2014

Mera glutenfritt

Jag fortsätter på det glutenfria temat genom att visa vad jag gjort igår och idag.
Igår sköljde jag råris, vanligt vitt ris och bovete och sen torkade jag det i ugnen - var för sig förstås! (Ni anar inte hur smutsig säd är!!)
Idag har jag malt båda rissorterna och bovetet till mjöl:
Mjölet ska jag baka glutenfritt bröd av och göra glutenfria pannkakor med. Jag hade tänkt att göra det redan idag, men energin räckte inte...! :-(

Som ni ser på bilden så har jag en alldeles egen sädeskvarn! Förr i världen använde jag den till att mala vanligt mjöl, men den funkade precis lika bra till glutenfria sädesslag kan jag berätta!
Hushållsmaskinen - av märket Bosch - har mååånga år på nacken, och för några år sen köpte jag mig en likadan fast ny, för jag tänkte att den där gamla inte skulle hålla så värst länge till. Men det visade sig att den nya gick sönder och jag fortsätter att använda min gamla trotjänare! :P  Det var visst bättre förr.... ;-) I alla fall verkar kvalitén på hushållsmaskiner ha varit bättre förr!

Anneli.

lördag 7 juni 2014

Glutenfri middag

I början av maj i år skrev jag här på bloggen om att jag skulle prova att vara utan gluten- och sojaprodukter för att se hur det skulle påverka min hälsa, och sen den 4 maj har jag inte ätit vare sig gluten eller soja - förutom att jag inte tänkte mig för en gång under första veckan och "råkade" äta en glasstrut som ju naturligtvis innehöll gluten, och så har jag vid några tillfällen ätit smaksatta riskakor och de innehåller sojalecitin. Visserligen i små mängder, men ändå...! Men jag tycker att jag har skött mig rätt bra trots nämnda små "fadäser"! :P
Tyvärr har jag inte märkt nåt varken bra eller dåligt med att minimera gluten och soja, men det hade jag egentligen inte förväntat mig heller - det lär nog ta mycket längre tid! Eller så märker man inte nåt förrän man provar att äta gluten och soja igen. Time will tell! Jag tänkte vara utan i minst 6 veckor och sen får vi se hur jag gör!

Jag har införskaffat mig en bok om glutenfria bakverk efter att på en annan blogg läst att just den här boken skulle vara så bra. Boken är denna:
Receptet jag gjorde till middag var på en slags ugnspannkaka med bär, och så här blev min:
Den blev riktigt god faktiskt! Receptet heter "Amerikansk puffpancake" och jag fotade av receptet så att även ni kan prova att göra det! Klicka på bilden så kommer den upp större!
Jag följde inte receptet till 100 %. Jag bytte ut blåbären mot hallon och honungen mot en mycket mindre mängd rårörsocker. I receptet står 2 msk honung och det bytte jag ut mot 2 tsk rårörsocker! Det blev fullt tillräckligt sött tycker jag!
Men två portioner var inte riktigt tillräckligt för att mätta både mig och Adrian så jag gjorde en STOOOR skål popcorn till efterrätt:
Mums filibabba! Bästa lördagsgodiset om nån frågar mig! :D

Anneli.

torsdag 5 juni 2014

Butternutskotten har flyttat hemifrån!

I lördags skrev jag och visade min lilla köksodling - kommer ni ihåg? Jag hade ju satt Butternutpumpa i 3 blomkrukor och trott att ingenting skulle komma upp i den ena, så jag satte ner en kruksallad från affären i den. Och sen kom 2 av 3 små Butternut-skott upp och fick trängas med salladen. Så här såg det ut:
Nu får det som är kvar av salladen (jag har ätit upp några blad) växa för sig själv igen, för Janne har satt ut Butternut-skotten i landet där han bl a även snart ska sätta gurka. Och massa annat också förstås!
Det ska bli spännande att se om de små skotten klarar sig, växer och så småningom ger någon skörd! Janne har aldrig odlat pumpa förut, så det blir ett experiment! :D

Förresten: Den sötpotatis som jag lyckades få rötter på och som det börjat växa blad på fick tyvärr nån slags bladmögel så den var jag tvungen att slänga, annars kunde det ha smittat över på andra grödor sa Janne. :-( Så kan det gå!
Ingen sötpotatis alltså, men jag sätter mitt hopp till pumporna istället! :D

Anneli.

onsdag 4 juni 2014

Welcome to Da House!

Idag är det som bekant onsdag. Onsdag är bästa dagen i veckan om nån frågar mig för då har jag min Mediala utvecklingscirkel! ♥
Så idag säger jag bara: Welcome to Da House alla cirkeldeltagare!


Rykande färska foton! De togs för mindre än en halvtimme sen! :D

Anneli.

tisdag 3 juni 2014

Badtips

Jag älskar att bada! Både i sjö och badkar!
Än är vattnet lite väl kallt i våra svenska sjöar så jag håller mig till mitt badkar än så länge!
Nånstans på nätet (minns inte var...) hittade jag denna:
Precis vad jag behöver! :o)

Om nån vill få tag på mig så hittar ni mig i badkaret! ;o)

Anneli.