Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 31 augusti 2014

Välkommen september... eller nåt...

Det är inte klokt! Om en knapp timme är det september! Sommaren är officiellt slut och hösten är här! Jaha ja... ja, det är väl bara att finna sig i... men konstigt känns det - speciellt med tanke på att jag inte haft någon semester än...! Och när jag tänker efter så hade jag ingen semester förra sommaren heller... eller rättare sagt så hade jag ingen semester på hela förra året... bara några dagar kompledigt, men det kan ju inte räknas - det var ju redan inarbetat! Och så var jag sjukskriven tre veckor - med urinvägsinfektionen från Helvetet! Så det kan verkligen inte räknas! Är det konstigt att jag är så trött och slutkörd!?!

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och det är bara att bita ihop och se glad ut! Tids nog ska jag väl få min efterlängtade semester och tills dess kan jag bara göra mitt bästa!!

Men för att skriva om nåt positivt också så kan jag berätta att spagettipumporna i landet växer så det knakar! Ska försöka se till att det blir nya bilder tagna på dem så ni får se! Och om nån av er har något tips på hur man tillagar och äter dem så är jag idel öra! Jag har aldrig ätit spagettipumpa i hela mitt liv!

Anneli.

torsdag 28 augusti 2014

Tystnad

(Själv)förtroende är tyst.
Osäkerhet är högljudd.
That's all I'm saying!/Det är allt jag säger! Iallafall idag! (Trött! Supertrött!!)

Anneli.

måndag 25 augusti 2014

En oväntad gäst

Ni som följt min blogg ett tag kunde i våras bl a läsa om och se foton på när Janne jobbade i trädgården med att kapa ett träd han fällt och som han sen högg till lagom stora vedklabbar.
Vedklabbarna ställde Janne upp mot väggen på uthuset ni ser i bakgrunden för att de skulle få torka till över sommaren.

För ett par veckor sen började han bära in veden till vedboden, och när nästan allt var inburet och han skulle ta bort de sista vedträna fick han till sin förvåning se detta:
EN FLADDERMUS!!!

Och nu en VARNING till känsliga bloggläsare: Här kommer en närbild:
Vad hände sen då? Jo, Janne ställde tillbaka några av vedklabbarna så den lille stackaren skulle få skydd mot solen, och dagen efter hade han fattat att han var tvungen att flytta till nåt nytt sovställe och sen dess har vi inte sett honom. Eller henne.... Jag kollade inte så noga..!! :P

Anneli.

söndag 24 augusti 2014

2 veckor senare...

Idag gick jag ut till odlingarna för att se hur långt mina spagettipumpor kommit, och kolla här får ni se:
För precis 2 veckor sen såg det ut så här:
Första blomman skulle precis till att slå ut!
Och idag såg samma planta ut så här:
Alla fyra plantorna har några små pumpor, och här är en annan av dem:
En del pumpablommor har ruttnat på grund av regnet den senaste veckan, men trots det ser det ut att bli åtminstone några färdiga pumpor - iallafall om det blir lite mer värme framöver...! Eftersom vi aldrig odlat pumpa förut så har vi ingen aning om hur lång tid och hur mycket värme de behöver för att hinna växa klart innan frosten kommer! Det här är verkligen ett experiment!

När jag ändå var "mitt i spenaten" så passade jag på att fota lite annat också, min Gurkört till exempel - den har verkligen växt på sig sen sist:
Vitkålen har börjat "knyta sig":
och Grönkålen har växt en del den med:
Förra året var första året som Janne odlade grönkål till mig, men jag fick aldrig smaka den - rådjuren åt upp alltihop!
I år är ett högt staket uppsatt runt hela odlingen så nu kommer de inte in där längre! Bra det, så jag äntligen får äta och göra juice av dem!

Ja, det var allt för denna gång! När jag orkar skriva igen står skrivet i stjärnorna...! Jag har fortfarande inte kunnat ta nån semester och det tar ut sin rätt.. Men så fort jag får lite inspiration och energi så skriver jag igen! Tills dess får ni ha det så bra kära bloggläsare!

Anneli.

tisdag 19 augusti 2014

Blåbär, the lazy way

Det pendlar mellan hopp och förtvivlan i mitt liv just nu... Jag har fortfarande inte kunnat ta semester utan jobbar på som vanligt. Eller nästan mer än vanligt... Idag gick jag inte från jobbet förrän klockan var nästan 19.00...!

Jag visste att det inte fanns på världskartan att jag skulle orka laga mig nån mat när jag kom hem så jag slank förbi Avestas bästa Tai-restaurang One Na och beställde min favoriträtt som heter nåt så konstigt så jag inte kan uttala det! :P Men gott som 17 är det iallafall!
Tjejerna som lagar maten har fler talanger än att laga just mat! De plockar blåbär också! :P Och inte bara plockar: de säljer dem också - till min stora glädje! För nåt annat som inte finns på världskartan är att jag skulle orka gå ut i skogen och plocka blåbär! Så jag köpte de sista 5 kilona som var kvar!
Jag tänker frysa in dem i mindre portionspåsar för att ha i mina smoothiesar! Och kanske, kanske blir det en blåbärspaj eller två också! :D

Anneli.

lördag 16 augusti 2014

Pengar växer visst på träd!

Som ni såg på gårdagens blogginlägg så fyllde min näst yngste son 20(!) år igår, och det firades förstås efter konstens alla regler enligt Sjögrenska familjetraditioner!

Till 20-årsdagen har alla mina och även tvillingsyrrans barn fått ett pengaträd istället för "vanliga" presenter, och det är alltid lika uppskattat kan jag säga!

Va?? Vad är det jag hör?? "Pengar växer inte på träd"?? Jo, men det gör de ju! Här kommer bildbeviset:
Och här en närbild:
Jamen Ok då!! Pengarna kanske faktiskt inte växer på trädet, men ett pengaträd är det iallafall!! :P

Fika gjorde vi förstås också! Jag hade gjort två sorters tårtor; en Cappucchinotårta och en gräddtårta med körsbär - båda var väldigt uppskattade!
Och så var det lite annat smaskens också som ni ser! :o)

Gästerna gjorde heder åt anrättningarna:
Och innan vi skiljdes åt plockade Martin av alla pengar från sitt pengaträd:
Här är precis innan han började, och visst ser han glad ut!?! :o) Och med all rätt; det var en skaplig summa pengar i det där trädet! :P Precis vad en "fattig student" behöver! :D

Anneli.

fredag 15 augusti 2014

15 augusti 1994

Som vanligt när jag skriver om nåt av mina barns födelseberättelse så började det hela mycket tidigare än själva förlossningen. Det kanske inte är så konstigt; en graviditet är ju iallafall omkring 9 månader! Men dagens berättelse börjar ännu lite tidigare!

Direkt efter skolavslutningen juni 1993 gick flyttlasset för mig och mina då 3 barn från Stockholm till Grangärde utanför Ludvika. Ungefär en månad innan vi flyttade hade jag fått kontakt med Janne och vi hade brevväxlat intensivt under den månaden, men aldrig setts - inte ens på foto!

När barnen och jag hade bott i nya huset i en knapp vecka kom Janne och hälsade på mig för första gången, och kärleken var ett faktum! Det tog bara 13 dagar så var vi förlovade och efter 5 månader var jag gravid! Vi gifte oss när jag var i 5:te månaden och direkt efter skolavslutningen 1994 flyttade barnen och jag hit till Avesta där vi fortfarande bor. Då var det bara drygt 2 månader kvar av graviditeten och jag var stor som ett hus!

Efter att Janne och jag gifte oss blev Janne väldigt sjuk och jag trodde att jag skulle bli änka innan ens vårt första barn var fött. Det var en jobbig tid för oss alla, men som tur var hade livet andra planer med Janne och oss! Precis lagom tills det var dags för förlossningen hade han repat sig så pass att han t o m kunde köra mig till Falu BB.

Söndagen den 14 augusti började som vilken annan morgon som helst. Det var en vecka kvar till beräknad förlossning, och jag hade ju gått över tiden med de andra tre barnen så jag hade inga som helst förväntningar på att det skulle vara nåt på gång. Men så fel jag hade! Vart efter dagen led stod det mer och mer klart att det faktiskt var dags att ta min redan packade väska och åka till BB. Wow!! En vecka före tiden - den var ny!! :D

Vi kom fram till Falu lasarett vid 21-tiden har jag för mig och blev visade in i ett rum. Min kära tvillingsyrra anslöt sig till oss efter ett tag, för hon ville vara med även på denna förlossning!
Natten gick och förlossningen framskred ganska långsamt. Vi försökte vila så mycket som möjligt. På morgonen bad jag om att få bada i det stora badkaret som finns där på BB-avdelningen och det fick jag.
Det var helt ljuvligt att lägga sig i det varma, sköna vattnet! Värkarna blev mycket lindrigare och jag ville verkligen stanna i vattnet och föda mitt barn! Men barnmorskan var inte alls inne på den linjen! När jag började få krystvärkar och vägrade gå upp ur badkaret så drog hon helt sonika ur proppen så vattnet sakta rann ut! Jag blev arg, ledsen och besviken men kunde ingenting göra förutom att fortsätta föda fram mitt barn! Men det var så tydligt att i samma takt som vattnet försvann tilltog smärtan av värkarna! :-(
När bebisen kom ut var det mindre än en decimeter kvar av vattnet och det var till ingen hjälp! Men besvikelsen över att inte ha fått föda i vattnet byttes snart ut till lycka, för kl 9.05 låg där på min mage en välskapt liten pojke med 10 fingrar och 10 tår! Eller liten och liten... han vägde 4 209 g och var 51 cm lång! Och jättesöt!
Nu hade jag fyra barn - två flickor och två pojkar - och trodde att jag var färdig med barnafödandet! Tänk vad man kan inbilla sig!! ;-)
♥ Grattis på 20-årsdagen Martin ♥
Jag älskar dig!

Anneli - världens stoltaste (då) fyrbarnsmamma.

söndag 10 augusti 2014

Torkan till trots...

6 dagar sen jag bloggade... Jag ber om ursäkt för det! Men jag är så onaturligt trött och stressad och jag vill inte hålla på och gnälla över det! Dessutom har jag inte haft nån inspiration...
Men här kommer iallafall ett blogginlägg - inspirerat av våra odlingar! :D

Det är bedrövligt torrt i landen, och trots att Janne vattnat så mycket han orkat så har inte allt gått att rädda...!! Ärtorna till exempel är ett minne blott :-(
Men nu fokuserar vi på det som faktiskt växer tycker jag!
Jag börjar med:
Luktärt!
Sen tar vi:
Min Gurkört! Ser ni humlan till vänster? :P
Efter det tar vi:
Grönkålen!
Och sen tar vi:
Potatisen - den sista plantan som blommar!
Så går vi raskt över till:
Spagettipumpa till vänster och Västeråsgurka till höger!
Och så en närbild på en blommande Västeråsgurka:
Med en humla! :D
Sist kommer här en närbild på en av spagettipumpeplantorna:
Med blomknopp och en humla! :P
Att spagettipumpeplantan har börjat blomma just idag är lite extra roligt eftersom min kusin M som skickade fröna till mig fyller år idag! Så med en spagettipumpeblomma - eller en knopp åtminstone - ber jag att få gratulera Kusin M! :D

Anneli.

måndag 4 augusti 2014

Dramatisk himmel över Avesta

När jag gick från jobbet idag kl 16.45 såg himlen ovanför Avesta ut så här:
Vacker och lite dramatisk!

När jag sen kommit ut ur stan på min väg hemåt såg himlen ännu mer dramatisk ut, och jag var bara "tvungen" att stanna och fota igen! Här är resultatet; från vänster....
via "mitten"....
till höger....
Och jäklar i min lilla låda vad det blåste!

Jag vet inte om molnen "bara" är åskmoln... det brinner fortfarande utanför Sala så det kan vara rök därifrån också kanske...!

Iallafall... när jag vände ryggen åt den dramatiska himlen såg jag detta:
Så norrut är himlen full av åskmoln (och kanske brandrök) och söderut är himlen blå med några molntussar... Mysko....!

Ja det här får bli allt för idag! :D

Anneli.

Somrig present

När min "extradotter" Maggie var här och hälsade på förra veckan så fick jag en present av henne. Efter 12 år kommer hon fortfarande ihåg att jag är "Téholist", så det var nog en given present att köpa té åt mig!
Båda sorterna var jättegoda kan jag tala om!

På facebook hade Maggie postat det här fotot:
Det undre bilden sitter på vårt kylskåp och har så gjort sen Maggie bodde hos oss, och den övre bilden är helt nytagen! Rolig jämförelse!

Nu ska jag förbereda mig för att åka till jobbet! På återseende!

Anneli.

lördag 2 augusti 2014

Supersol?

Jag har ju flera gånger lagt ut foton på fullmånen men idag blir det ett kort på solen!
Det såg bättre ut i verkligheten... men fotot blev rätt bra ändå på nåt vis tycker jag.

Den 13 juli i år la jag ju ut en bild på "supermånen", så det här kanske är "supersolen"? :P
Nä tyvärr var det nog rök från skogsbranden utanför Sala som gjorde att himlen och solen såg ut som de gjorde! Ett tag idag kunde man inte ha fönstren öppna för det luktade så mycket brandrök! Hoppas att räddningstjänsten får elden under kontroll snart! Ett rejält åskregn skulle underlätta...!

Anneli.