Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 28 oktober 2014

Bak och bad

Nu har jag varit sjukskriven i två veckor och jag har verkligen försökt ta det lugnt och inte ha några krav på mig själv. Inte helt lätt kan jag säga... Speciellt min hjärna går fortfarande på högvarv...
Mitt sovmönster är värre än någonsin! Jag somnar oftast inte förrän vid kl 06.00 - 07.00 på morgonen vilket får till följd att jag inte kliver upp förrän runt lunch... Typ... Rena rama tonårsfasonerna!! :P Men jag vet inte vad jag ska göra... jag är ju som minst trött på nätterna... :-(

Den här veckan är det höstlov och Adrian är hemma från skolan. Så jag tänkte att eftersom jag är hemma på dagarna nu så vore det kul att göra nåt med honom som vi andars inte hinner eller jag orkar... Adrian ville baka, så...
i söndags bakade vi piroger:
Igår gjorde vi en supersmaskig paj:
och sen gjorde vi jättegoda (och nyttiga!) chokladbollar:
Men idag... idag är MIN dag! När jag klev upp ut lopphögen vid 11.30-snåret så gick jag direkt  och la mig i badkaret med salt och bikarbonat i vattnet, och sen sov jag vidare i badkaret några timmar... Sååå himla skönt! (No worries folks!! Jag flyter som en kork!) Det var länge sen jag hade russinfingrar och russintår, men det kan jag lova att jag hade idag när jag till slut klev ur badkaret!! :D
Och sen jag kom ut från badrummet har jag inte gjort ett enda vettigt handtag och tänker inte göra heller! Jag har en fastedag idag, så jag tänker inte ens laga nån mat! Adrian har ju verkligen visat nu att han klarar sånt själv, och dessutom har han ju sin pappa till hjälp om det skulle behövas!
Jag ska bara ta det lugnt resten av dagen/kvällen!! Kanske är det nåt bra på TV?!?

Anneli.

torsdag 16 oktober 2014

Spagettipumpe-facit

Igår var jag med Janne en sväng ut till odlingarna för att plocka in mina spagettipumpor bl a. Självklart var kameran med ut så att jag kan visa er hur min spagettipumpeskörd blev till slut! Ni har ju fått följa med på hela resan med dem och nu avslutar vi spagettipumpeuppdateringarna med ett facit på hur det gick!
Men för att friska upp ert minne och visa nytillkomna bloggläsare hela resan, börjar jag från början:

Den 6/7; cirka 4 veckor efter Janne sådde de 5 spagettipumpefröna hade de 4 frön som tog sig kommit upp så här mycket:
Efter 12 dagar, d v s den 18/7 såg det ut så här:
Den 10/8 höll första blomman precis på att slå ut:
Nästa foto är taget precis två veckor senare, d v s den 24/8:
Här är samma pumpa den 6/9; knappt 2 veckor senare:
Och här kommer nu äntligen en bild från gårdagens fotografering:
Av fem frön, varav fyra tog sig fick vi alltså 5 pumpor! Tilläggas bör att fröna kom i jorden ganska precis en månad försent och att det skulle förmodligen ha blivit massor med pumpor annars. Det var mängder av blommor som aldrig fick tillräckligt med tid på sig för att bli nåt...! Nästa sommar hoppas vi på ett bättre resultat, men sånt vet man aldrig i förväg! Det beror på om vädret är vad pumpor föredrar..!

Nu återstår bara att ta reda på hur i hela friden man tillagar spagettipumpa och sen göra det och hoppas på att det är gott! Jag har som jag skrev en gång förut aldrig smakat spagettipumpa i hela mitt liv!
Det låter som att det kan bli en bloggpost om det här framöver...! :P

Anneli.

onsdag 15 oktober 2014

Jag kan knappt fatta det...

... eller rättare sagt: jag fattar det inte - inte än iallafall! JAG ÄR ÄNTLIGEN SJUKSKRIVEN!!! Visserligen bara till den 11/11 till att börja med, men det är ingen som tror att jag ska vara redo att gå tillbaka till jobbet den 12 november (utom möjligtvis försäkringskassan...*torrt, glädjelöst skratt* Va' då jag desillusionerad?? Liiite kanske...).

På läkarintyget står som diagnos: "Andra specificerade reaktioner på svår stress" (vad nu det betyder...) och "Sjukdomskänsla och trötthet". You can say that again... :-(
Under behandling har min doktor skrivit: "Återbesök, samtal, ev medicinering".  Medicinering... jo det kan han inbilla sig!! Nu tänker jag köra mitt race med det jag tror på och vet funkar!! Slutdiskuterat!!

Vad är då min plan? Först och främst VILA! Utesluta alla "måsten" som bara går! Fortsätta med mina dagliga meditationer och proppa i mig massor av näring i form av gröna, färskpressade juicer och smoothies. Och det är ungefär det...! Det får räcka så!!

Nu kan jag för mitt inre höra hur några av mina kompisar (nämner inga namn... de vet vilka de är, hihihi...) påpekar att jag måste ut och röra på mig: gå ut på promenader, börja träna på gym.. SKIT PÅ ER har jag lust att säga, men så säger inte jag - jag är en fin flicka... (Hihihi... var det nån som gick på det där?? *Blink, blink* ;-) Nä men nu ska jag ta det här i MIN takt, på MITT sätt, och när jag är redo för att lägga till lite promenader eller nåt annat så kommer jag att göra det - utan nån annans tjat eller påpekanden!! Vad jag verkligen inte behöver just nu är att tvinga mig till nåt jag inte orkar eller vill! Jag kan ju inte lägga till ännu ett "måste" när det var alla "måsten" som fått mig hit där jag är idag!
Nä, nu ska jag göra det här Anneli style och jag är rätt säker på att det kommer att bli bra. Så småningom!

Anneli.

tisdag 7 oktober 2014

Ännu ett livstecken

Ja mina vänner.... som ni märker går det lång tid mellan blogginläggen just nu... :-( Jag längtar efter att skriva men har ingen inspiration... Stressen i mitt liv håller på att äta upp mig inifrån och jag är ständigt så trött att det flimrar framför ögonen.. :-( MEN; det finns ljusglimtar i min tillvaro! :D
Den första är att jag när jag vägde mig en dag i förra veckan faktiskt hade gått ner några hekto så att jag för första gången på ca 14 år sprängt min "magiska gräns" som kroppen vägrat att gå under - med ett helt hekto!! :P Ett hekto låter inte som just nånting, men när man varje gång man lyckats gå ner till "nånting komma 1" sticker iväg uppåt igen - ibland flera kilo - för att sedan kämpa sig ner till "nånting komma 1" igen, och helt plötsligt (utan att ha förstått hur) väger "nånting komma 0"... ja då känns det iallafall lite hoppfullt! :o)

Den andra ljusglimten är att när jag var iväg till tandhygienisten igår fick svart på vitt att jag gör nånting rätt!! Efter att i flera år haft djupare och fler tandfickor konstaterade för varje tandläkarbesök, med hotande tandlossning som följd så kunde vi igår konstatera att nu har det vänt - och det med besked! Nästan överallt har tandfickorna blivit grundare! Det är bara på ett enda ställe som det fortfarande är en djup ficka; på ena sidan av en av de bakersta tänderna. Men det har alltså blivit markant mycket bättre!! :D Ni kan ju gissa vem som gick ifrån tandläkarmottagningen med bredaste flinet i stan!! :P

Hur gör man då för att förbättra sin tandhälsa? Ja, det tänkte jag skriva ett helt blogginlägg om. Men inte nu. Och inte här... När jag får lite bättre med energi tänkte jag skriva om det på min "Gröna blogg" och om jag kommer ihåg så skriver jag här när jag har gjort det, så ni som är intresserade kan gå in och läsa om det!

Nästa - förhoppningsvis - ljusglimt i min tillvaro kommer om precis en vecka. Då ska jag tillbaka till min doktor, och jag hoppas och ber om att jag ska få bli sjukskriven! Det är omänskligt att jobba som jag har gjort de senaste åren och det är omänskligt att må så som jag gör till följd av det! Jag vet inte hur i hela friden jag ska stå ut en hel vecka till, men det måste gå! Jag är envisare en en röd gris och ger mig inte i första taget!! Hmmm Det är väl därför jag har det som jag har det och mår som jag mår... (Det är verkligen på gott och ont att vara envis...!)

Och med detta avslutar jag mitt blogginlägg! Vet inte när jag orkar skriva igen, men jag lovar att hålla er underrättade om hur det går nästa tisdag iallafall!

Anneli.