Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 20 mars 2015

1 505 kronor fattigare

"Ja se det snöar, ja se det snöar, det var väl rol...." Nääää!! Det ska ju vara vårens första dag idag - det är ju vårdagjämningen! Så här får det väl inte vara!?!
Ja, ja... Det är bara att leva med! Våren är här på allvar snart nog! *Läääängtar*

Nåt annat jag får leva med är att jag helt oplanerat blev
1 505 kr fattigare idag! Om pengarna gått till nåt kul hade det väl varit en sak, men pengarna gick till..... tandläkaren! Jag råkade nämligen bita av en stor bit av en kindtand i förmiddags när jag åt frukost!
Jag ringde till tandläkarmottagningen på en gång och hade tur som fick en tandläkartid redan i eftermiddags så jag iallafall slapp gå med en trasig tand under helgen! Och med tanke på att jag inte har varit hos tandläkaren på 11 år(!) så känns det rätt Ok att lägga så mycket pengar på tandvård!
(Även om jag inte varit hos tandläkaren på så lång tid så har jag ju varit hos tandhygienisten med ca 1½ års mellanrum, men det brukar bli betydligt billigare i och med att jag aldrig har några hål och knappt någon tandsten heller!)

Vänstra kinden och halva tungan är fortfarande bedövade och jag har inte vågat äta middag än. Magen knorrar hungrigt, men jag väntar ett tag till innan jag vågar tugga på nåt! Under tiden sitter jag och pimplar té för att dämpa de värsta hungerkänslorna! :o)
Men.... börjar det inte kännas som att bedövningen håller på att släppa...?!? Jo, jag tror banne mig det!! Då ska jag nog ta och förflytta mig ut till köket och se om jag hittar nåt ätbart!

Anneli.

lördag 14 mars 2015

En annan dag

Sen... Imorgon... En annan dag...
De här tre påståendena har blivit vardagsuttryck för mig. Jag skjuter upp allt, allt, allt jag inte måste göra just nu, och jag gör bara det absolut nödvändigaste... utbränd är bara förnamnet... Jag orkar knappt släpa mig in i duschen... orkar knappt kolla mina mail... har i princip slutat läsa andras bloggar och öppnar bara mail som ser riktigt viktiga ut.
Jag fattar inte att jag har varit dum nog att börja jobba...!! Visserligen bara 10 timmar i veckan, men ändå! Jag har jobbat i två veckor nu och redan allvarligt övervägt att sjukskriva mig igen...

Men... Jag GILLAR ju att jobba! Jag har faktiskt saknat jobbet! Men det hjälps inte! Det är en stor utmaning bara att komma upp i tid för att vara på jobbet till kl 13.00!
Ska det vara så här? Nä... egentligen inte... men min extrema envishet manar mig att bita ihop och bara göra't. Jag intalar mig att det kommer att bli bättre... sen...! Gud förbjude att min läkare visar sig ha rätt (i att jag inte kommer att komma tillbaka till jobbet överhuvudtaget)!

Så... for now... får det vara som det är. Jag orkar inte ens bestämma mig för vad jag ska göra; och det är den bittra sanningen -så illa är det! Jag tänker att jag snart vänjer mig och att det blir lättare när våren kommit lite längre och temperaturerna blivit behagligare... Jag håller tummarna och hoppas...

Jag har insett att jag egentligen varit utbränd ända sen 2001 då jag blev sjukskriven för "trötthet" och var borta från arbetslivet i 3½ år. Sen blev jag helt plötsligt utförsäkrad p g a FK's nya regler - trots att jag som grädde på moset hade fått två nya diagnoser under sjukskrivningen (hjärtfel och struma) som man var för sig blir väldigt trött av! Att ingenting var bättre i mitt liv (snarare tvärt om!) togs ingen hänsyn till!
Först tvingades jag iväg på nån slags rehabilitering; Grön Rehab, som var rena rama lekstugan. Visserligen med trevliga människor, men inte gav det mig särskilt mycket! Sen skulle jag ut på praktik tyckte de, men istället fick jag börja på kursen i Socialt företagande. När AF tyckte att det tog för lång tid skickade de mig till nån slags jobbcoach som tyvärr inte gav så mycket det heller och parallellt fortsatte jag på Socialt företagar-kursen. Tillslut startade vi då Södra Dalarnas Serviceteam och på den vägen är det! Först var jag praktikant, men från den 21 januari för två år sen blev jag anställd! Men det har varit en riktigt tuff resa - speciellt med tanke på att jag fortfarande inte blivit återställd efter första utbrändheten! Och här är jag nu.

Så vad göra? Ja, efter att ha kämpat så hårt för att få företaget att inte bara funka - utan växa och bli starkare - så är jag inte beredd att kasta in handduken! Det gäller bara att hitta rätt nivå att lägga ribban - både vad det gäller arbetstid och arbetsuppgifter!

Anneli.

tisdag 3 mars 2015

Andra dagen på jobbet

Haha! Nä då! Jag tänker inte skriva om varenda dag på jobbet! Lovar!! Men idag var jag på promenad med Jenna för första gången på eeeeevigheter!! :D Självklart tog jag några kort på henne, och tänkte att jag skulle visa er:
Som vanligt hittade hon en smaskig pinne som absolut skulle gnagas; där och då! :o)
Det obligatoriska "spattrycket"!! ;-) Det ser läskigt ut när hon snurrar runt med en pinne i munnen, men hon verkar ha stenkoll så att hon inte sätter pinnen i halsen!

Det var jätteroligt att träffa Jenna igen, men tyvärr har min kondition blivit obefintlig! Den var dålig redan innan, men efter 4½ månad av stillasittande under min sjukskrivning, med viktuppgång som en naturlig följd av det, orkar jag ingenting nu! Trapporna upp till Jenna var som att bestiga Mount Everest snudd på, och under promenaden flåsade jag som en bälg! Sad but true! :-(
Jag får ta och göra nåt åt det, för så kan jag ju inte ha det!

När jag sen kom till lokalen så stod bakning på schemat! Vi ska ha Öppet Hus i april och håller på att förbereda för att bjuda våra besökare på ekologiskt fika då! Jag bakade mina supersmaskiga Havrekakor - samma recept som de jag bakade till min födelsedag - och slängde sen in dem i frysen i väntan på dagen vi ska ha Öppet Hus! Men några av kakorna lät jag vara framme så att de andra får smaka dem imorgon när de kommer till jobbet!

Nu ska jag ägna resten av kvällen till soffhäng och lite TV. Det är allt jag orkar efter dagen som varit!

Anneli.

måndag 2 mars 2015

Första dagen på jobbet

Idag var första dagen på jobbet efter min 4½ månader långa sjukskrivning. Jag har bara en sak att säga om det:
TACK GODE GUD FÖR TIPP-EX!!!!! 
Sen säger jag ingenting mer om den saken! :P

Istället tänker jag visa mina fina, nya, handgjorda och specialdesignade smycken som min älskade unge "Lilla Y" har gjort till mig och som jag fick av henne nu när jag var i Stockholm. Lilla Y är för övrigt inte så liten ska jag kanske förtydliga; nästa gång hon fyller år blir hon 24 år!

Jag lägger upp 2 bilder; en tagen med blixt och en utan. Jag fick inte till någon riktigt bra bild, ljusförhållandet var inte det optimala - och jag har ju bara min mobiltelefon att fota med! Men håll till godo! 
Först kommer fotot taget med blixt:
Och sen fotot utan blixt:
Man ser olika detaljer olika bra beroende på om det är med eller utan blixt. Färgåtergivningen är inte så jättebra tyvärr. De pärlorna som är längst ner på örhängena är mer rosa-lila än vad bilderna visat t ex, och rosa-lila är det genomgående färgtemat både på halsbandet och örhängena. Men den nedre bilden - den utan blixt, är den som bäst återger färgerna iallafall!

Jaha, det här blir allt för idag! Nu ska jag inventera kylskåpet och se om det finns nåt ätbart! :o)

Anneli.

söndag 1 mars 2015

Masrally

Vägen från Stockholm till fjällen går via Avesta. Här uppe kallar vi det för "Masrallyt" när turisterna åker till eller ifrån fjällen.
När jag åkte hem från Stockholm i eftermiddags (jo nu sitter jag hemma i soffan igen) så var värsta Masrallyt igång!
Både sportlovet och Skid-VM i Falun tog slut idag och det märktes på en aldrig sinande ström av bilar i motgående körfält! Billysena från alla som körde söderut var som ett oändligt pärlband! Men norrut var det "fri lejd"!

När jag startade min hemfärd kl 16.15 var det +4 grader i Stockholm. När jag kommit i höjd med Barkarby började det regna och nånstans mellan Enköping och Sala började regnet blandas med snö, och temperaturen hade sjunkit till +2 grader. Ju längre norrut jag kom desto mer snö var blandat i regnet och straxt före Sala var det bara 1 plusgrad. Straxt norr om Sala var det nollgradigt och det snöblandade regnet hade förvandlats till rent snöfall. Och så fortsatte det hela vägen hem!

Nu är det riktigt skönt att vara hemma igen! Mitt huvud och mina ögon är ordentligt trötta efter att ha kört med så mycket billysen mot mig, så om en stund ska jag lägga mig i badkaret med varmt, skönt vatten och badskum och förbereda mig mentalt för att börja jobba så smått imorgon... Det känns så där... vet inte riktigt om jag verkligen är redo... men det visar sig! Jag ska ju bara jobba 10 timmar/veckan de första 2 månaderna, så det blir nog bra!
Vi håller tummarna!

Anneli.