Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 29 januari 2016

2 timmar och 10 minuter

Jaa...haa....? 2 timmar och 10 minuter...?? What?
Ja, jag kan riktigt höra hur ni tänker! ;o) Eller så inbillar jag mig bara...! :P Eller hoppas, kanske...!?!
Ja, det får vara hur det vill med den saken, för nu tänker jag avslöja vad jag menar med min överskrift:
2 timmar och 10 minuter - ganska exakt - tog det att färglägga denna bild:
Allt färglagt i ett svep, endast avbrutet de få sekunder det tar att föra en kopp kaffe till munnen för att ta en klunk eller två.
Den här bilden var riktigt rolig att färglägga för det var inte så himla mycket detaljer, och lite mer variation jämfört med alla de där snäckorna på uppslaget före.

Nästa bild att färglägga i min vuxenmålarbok kommer också att bli ganska lätt tror jag... naturligtvis beroende på hur mycket jag vill/orkar nörda in mig i detaljer. Så här ser den ut nu iallafall:
Om du vill så kan du klicka på bilden så blir den större.

Jag har gett upp lite på det här med stickning... högst tillfälligt i och för sig... Men det här med att antingen repa upp hela stickningen eller försöka rätta till de där två maskorna som blivit felvända ca 14 varv längre ner förtog glädjen lite grann... Men jag kommer tillbaka - det gör jag alltid!! :o)

Och det gäller även här på bloggen! :P

Anneli.

torsdag 28 januari 2016

Julen varar än till påska?

Med risk för att verka galen (eller galnare än vad jag är kanske jag ska säga...) så kommer här en liten men rykande färsk videosnutt från vårt vardagsrum:
Och det här är dagens blogginlägg! Eller ska jag säga vlogginlägg kanske!?! :o)

Anneli.

onsdag 27 januari 2016

Äntligen färdig!

För ovanlighetens skull sitter jag i Da House och bloggar! Jag har tagit med min laptop, bryggt mig en kopp kaffe, satt på musik (just nu; "Platinum", av och med Mike Oldfield) och sitter nu här vid vardagsrumsbordet med fingrarna på tangentbordet!

Apropå musik så har Janne och jag väldigt lika musiksmak, men jag är väl lite mer "hard core" hårdrockare än vad han är... och han i sin tur går i gång såå mycket mer på 70-talsmusik än jag gör... Just Mike Oldfield - som i och för sig var verksam även på 70-talet, men inte är det allra minsta hårdrockare - är en artist som jag är mer förtjust i än vad Janne är... och speciellt den här skivan jag spelar nu! Låten "Punkadiddle" är min favoritlåt från den här plattan, för att den är så knasig och jag blir glad av den! Janne har inte så stor förståelse för det kan jag meddela...! :P Bra då att jag kan slinka in hit och spela den hur mycket och hur högt jag vill! :o) Förresten är hela plattan rätt knasig... ;o)

Meeen... Det var ju inte det här jag skulle skriva om egentligen... Jag hade bara tänkt att berätta och visa att bilden med alla snäckorna i min vuxenmålarbok äntligen är färdig:
ÄNTLIGEN!!! De sista snäckorna färglade jag på ren vilja, bara för att bli klar nån gång! (Jag kan vara jäkligt envis på det sättet... också...!) ;o)

När jag börjar färglägga nästa bild är oklart i skrivandes stund. Just nu är det stickning som gäller! Men... Jag skrev ju igår att jag hade fått repa upp en bit för att rätta till en grej och att nu skulle jag banne mig inte repa upp den en gång till. I think I spoke too soon... Jag har stickad en bit mer än halvvägs, men den ser inte riktigt bra ut... det har blivit nåt knasigt mitt i... som att jag tappat en maska och sen råkat få på den åt fel håll eller nåt... Det ser fel ut helt enkelt, och det är alldeles för långt för att jag ska orka sticka baklänges för att rätta till det! Nä, då är det faktiskt lättare att repa upp hela skiten (ursäkta min franska...) och börja om från början! *Suck* Men det blir tredje gången gillt, så då tycker man ju att det borde bli bra! Men kul känns det inte!

Men nu är både kaffet och skivan slut, och jag ska väl göra lite annat än att bara sitta här... Sticka till exempel! ;o) Eller rättare sagt: repa upp, lägga nya maskor och sen sticka! Snacka om pensionärsliv...! :P

Anneli.

tisdag 26 januari 2016

Mera stickning

Igår skrev jag att jag trodde att jag skulle bli färdig med den bambudisktrasan jag höll på med och som jag visade en bild på igår, och så rätt jag hade! Precis till kl 20.00 när stick-caféet slutade klippte jag av den sista av trådarna jag hade fäst! Och innan det hade jag förstås stickat några centimeter till, tills jag tyckte att den var färdig!

När jag kom hem började jag genast att lägga upp maskor till en ny disktrasa! Sen stickade jag kanske 12 - 13 varv innan jag såg att nåt hade blivit fel 1½ rad bort. Åååååh! Bara att börja "sticka baklänges" för att försöka rätta till! Men hur jag än gjorde så lyckades jag inte få till det, och till slut blev jag så förbaskad att jag repade upp alltihop och började om från början! Morr!
Men nu har jag kommit en liten bit på den nya iallafall!
Nåt som slog mig när jag såg fotot här ovan var att den nya ser så mycket mindre ut än den som nu är färdig (och som jag kanske kommer att virka på en kant runt - vi får se...) trots att jag lagt upp exakt lika många maskor! Konstigt! Men nu tänker jag banne mig inte repa upp den en gång till - det blir som det blir!

Och apropå stickning, så la en facebookvän ut denna bild på min facebookvägg:
Det var ju bra att veta! Och det visar ju att jag verkligen är på rätt väg i mitt liv! Även om det bara blir massor av disktrasor av mina stickningar...! :P

Anneli.

måndag 25 januari 2016

Som en karamell

Det var länge sen nu som jag visade vad jag håller på och stickar på! Ja, alltså... det är fortfarande "bara" bambu-disktrasor som gäller; nåt mer avancerat mäktar jag inte med, men det garn jag stickade mina första 3 disktrasor av är ju typ slut, så nu har jag börjat på nytt! :o)

För precis en vecka sen - när jag var på stickcaféet med min språkkompis - så nystade jag upp det gula och det orangea garnerna och började sticka på denna:
Och nu har jag hunnit så här långt! :o)
Jag tycker färgkombinationen är superfin! Nästan lite som en karamell! Jag skulle inte ha nåt emot en kofta i det här stuket, men det skulle jag aldrig orka sticka... Och gult är väl egentligen inte min färg... Jag tycker att jag ser blek ut i det...
Men det här är en disktrasa, och ikväll är det stickcafé igen och kanske, kanske blir jag färdig med denna då! Vi får se!

Anneli.

lördag 23 januari 2016

Det ska va gött å leva...

Idag släpade jag ut en fåtölj till vardagsrummet när jag var ute i Da House för att elda. Det var inte ett helt fel beslut kan jag meddela...
En varm, härlig brasa, bra musik (det är förstås Peter Gabriel som ylar i bakgrunden), en skön fåtölj och en fotpall... Aaaah.... Det är livet det! :o)

Anneli.

fredag 22 januari 2016

Gnistrande snö

I mitt liv händer inte så mycket just nu. Jag orkar inte så mycket men försöker hålla humöret uppe ändå! Musik är ett av de bästa sätten att göra det tycker jag, men även att titta på film ibland! Helst ser jag komedier, för att skratta tror jag är livsviktigt - inte bara när man är utbränd, utan för ALLA!

Nåt annat som för mig har varit en riktigt humörhöjare är att det har varit så fantastiskt vackert ute den senaste veckan: solsken på gnistrande, vit snö. Kan det bli så mycket vackrare? Jag har ju tagit en del kort som ni har sett, och idag tog jag ytterligare ett!
Den här björken har jag visat förut här på bloggen vet jag. Det är mitt absoluta favoritträd i hela trädgården! Den kanske inte ser så mycket ut för världen så här på ett foto, men den är så maffigt stor, och... jag bara älskar den!
Egentligen hade jag velat vänta ett par timmar med att ta det här kortet, men det började torna upp sig massa moln på himlen så jag tog det säkra före det osäkra och gick ut och fotade den på en gång! Och - sure enough - nu när det förmodligen hade blivit som finast att fota björken - om solen hade varit framme - så är det helmulet på himlen! Men jag tänkte att det kanske var sista gången att fånga de av snö och sol gnistrade grenarna, för tydligen ska det bli plusgrader i helgen och sen vet man inte hur det blir med kyla, snö och sol.

Janne var med mig ut och fotade, och han tog också några kort med sin kamera, men hur de blev har jag ingen aning om i skrivandes stund, för innan han hann lägga in korten i datorn så var han tvungen att åka in till stan för att handla och hämta Adrian i skolan. Men om nåt av hans foton blev bättre än mitt så kanske jag visar er det i ett annat blogginlägg!

Anneli.

torsdag 21 januari 2016

Som att återse en kär gammal vän!

När jag var ute i Da House i eftermiddags för att elda och meditera så kollade jag igenom mina CD-skivor medan jag väntade på att elden skulle falna så jag kunde stänga spjället. Längst bak hittade jag en CD med Peter Gabriel som jag av nån underlig anledning hade glömt bort; albumet US.
Jag har inte spelat den på flera år och kom inte ihåg vilka låtar som är på den, men tänkte att det antagligen inte var en av mina favoritskivor eftersom den låg gömd längst bak. Istället för att ta på mig mina läsglasögon så att jag kunde se vilka låtar som var på just den här CD:n så bestämde jag mig för att spela den.

Jag kan säga på en gång att jag hade fel! Oj! va jag hade fel! Det här är en av mina älsklingsskivor med Peter Gabriel - jag hade bara glömt bort den!
Eller vad sägs om låtar som t ex: "Steam" och "Diggin in the dirt"?!? Eller min favorit: "Kiss that frog"? Alltså... När "Kiss that frog" kom var jag bara tvungen att brista ut i både dans och sång! :P Det gick inte att sitta still, och inte hålla tyst heller! :o) Jamen lyssna på den! (Alla låttitlar är länkar - bara att klicka på dem!)

När jag ändå är inne på ämnet Peter Gabriel... Låten "Don't Give Up"... alltså.... den är så sjuuukt bra! Och jag skulle byta plats med Kate Bush vilken dag som helst! ;o)

Men nu får det räcka med musik här på bloggen för idag! Men själv kommer jag nog lyssna vidare... fast först blir det lite middagsmat!

Anneli.

tisdag 19 januari 2016

Sagolikt vackert

Idag har jag varit i Da House och pulat i flera timmar, och både på vägen dit och på vägen tillbaka in i vårt bostadshus tog jag några foton. Det var ju så sagolikt vackert ute med solen som lös så fint på all den vita snön!
De här korten tog jag på väg in till Da House:
Det här är förstås vår boningshus!
Från framsidan av huset.
Också på framsidan. :o)

Sen satt vår underbara katt Stark (uttalas som på engelska; staark) och nästan poserade vid en snödriva:
Och som ni ser så kunde jag inte låta bli att plåta honom! :o)

När jag var färdig i Da House och skulle gå in till vårt hus igen så tog jag några kort till:
Här kommer sista kortet för idag! Jag lovar! ;o)
Visst är den svenska vintern kall och mörk, och oftast alldeles för lång... men den kan också vara alldeles sagolikt vacker! Som idag! ♥ Tacksam ♥

Anneli.

måndag 18 januari 2016

Film-maraton

Idag har jag bara EN fråga:
Nån som vill joina mig på en filmhelg eller två?
Häromdagen damp dessa ner i brevlådan nämligen! :o)

Jag har visserligen sett alla filmerna ett antal gånger, men de är ju såå bra!! Jag kan se dem hur många gånger som helst känns det som! :o)

Så vad säger ni? Nån som är sugen? ;o)

Anneli.

söndag 17 januari 2016

Vintrig solnedgång

För en gångs skull (ja, inte händer det ofta precis...) har jag sovit riktigt gott inatt! :o) Det är nästan som att jag minns hur det är att vakna utvilad... nästan...! Good enough - man får vara glad när det är på rätt sida om sin "normalreferens"!

Efter att jag hade fått i mig lite brunch gick jag ut till Da House för att elda och meditera, och väl där så hjälpte Janne mig att ta in mera ved! Det går åt en hel del nu när det har varit och är så kallt!

Medan jag väntade på att elden skulle falna så jag kunde stänga spjället så målade jag några av snäckorna i min vuxenmålarbok. Det är inte så många snäckor kvar nu! :o) Men jag ska inte visa er nån bild på hur långt jag har kommit - jag väntar med det tills bilden är helt färdigmålad! Istället visar jag hur vacker himlen var när jag gick från Da House och in till vårt boningshus:
Inte helt fel, eller hur!?! ♥

Nu ska jag snart försöka hitta på nån middagsmat. Äta bör man annars dör man! (Äta gör man, ändå dör man...! Men det tar iallafall längre tid..!) ;o)

Anneli.

lördag 16 januari 2016

Granen står så grön och grann i stugan...

Som jag har skrivit tidigare så har vår julgran massor av granskott - och då kan man ju inte slänga ut den! Och med "man" menar jag jag....! ;o)
Ja! Jag vet att granen är ful! Men den är grön! Och har granskott!
Ja men titta bara!!! Den lever ju! :o)
Dessutom är det himla trevligt att det är nåt som lyser när mörkret faller på, så förutom julgransljusen så är även stjärnor och sjuarmade ljusstakar fredade ett tag till hemma hos oss! So shoot me! (Eller... Nä förresten, gör inte det!)
Den här sista bilden tog jag för att visa er de fina klockorna som finns kvar efter min farmor! Jag har 3 stycken, men jag minns att det var fler när jag var barn. Som ni förstår så är jag superrädd om dem! Inte bara för att de är så gamla, utan för att jag verkligen tycker såå mycket om dem, och de är en del av min barndom! ♥

Anneli.

fredag 15 januari 2016

Nån som fryser?

Jag har det varmt och skönt!
Jag spelade in en liten videosnutt också! Vill bara be om ursäkt för kvalitén, och också förtydliga att när jag säger: "men det är betydligt varmare här ute" så menar jag förstås här ute ute i Da House, till skillnad från inne i vårt boningshus.

Anneli.

torsdag 14 januari 2016

Snäckor, snäckor, bara massa snäckor...

Det jag skrev igår att jag skulle göra var precis det som hände! :o) Fast innan jag kunde börja elda så hade jag 3 lådor ved att stapla/lägga in i vedlåren (som är en gammal fållbänk), men sen satte jag en härlig, sprakande brasa, kokade mig lite kaffe, spelade musik och färglade några av snäckorna från målarboken. Så man kan säga att för en gångs skull blev det som jag hade tänkt mig att det skulle bli! Ja, förutom det där med veden då... Men det var rätt snabbt gjort ändå! :o)

Vill ni se hur långt jag kommit med snäck-bilden? Ja, men då kommer väl en bild här då:
Och nu har jag iallafall gjort det jobbigaste, d v s målat de snäckor som är mitt i skarven! Jamen...varför måste de ha bilder i skarven? Dumt tycker jag! För att kunna färglägga så långt in som möjligt där så måste man ha en supervässad penna i ena handen och med den andra försiktigt "bända upp" målarboken så mycket som möjligt så man kommer åt så långt in som möjligt. Tråkigt och jobbigt, men nu är det gjort, så resten kommer nog gå som en dans! :o)

Alldeles straxt ska jag ut och elda i Da House igen och då ska jag förutom att fortsätta måla lite, också meditera! Jag har varit lite dålig på det på sistone, men nu ska jag försöka få in den rutinen igen! Jag tror att meditation är ett av de allra bästa sättet att komma ut ur, och läka utbrändhet!

Men innan jag kan gå ut till Da House så måste jag vänta på att mitt glutenfria bröd som står i ugnen ska bli klart! :o) Blir brödet bra så kommer jag antagligen att skriva receptet på min Gröna blogg, så kan ni gå in och kolla på det där! Men det kommer nog inte bli idag jag gör det isåfall... Men jag ska försöka komma ihåg att säga till och länka till det i nästa blogginlägg! OM brödet blir bra alltså...!

Anneli.

onsdag 13 januari 2016

Elda, sticka, måla...

Om en liten stund ska jag gå ut till Da House och elda. Det är rätt kallt ute idag (ca -12 just nu), och det ska bli kallare; ner till ca -19 grader inatt. Luftvärmepumpen jag har i Da House slutar fungera när det blir kallare än -16 - -17 grader... när man behöver den som bäst alltså! Så då är det bara att pallra sig ut och sätta en ordentlig brasa! Jag har ju visserligen element där också, men att bara värma med dem blir svindyrt och det finns roligare saker att lägga pengarna på tycker jag! Garn till exempel! ;o)
Nu har jag stickat 3 stycken disktrasor som ni ser! Den första med slätstickning och de andra två med bara räta. Och så har alla tre en virkad kant också.
När jag hade stickat klart den första (till vänster i bild) så tyckte jag att den var för stor och därför gjorde jag de andra två lite mindre. Men nu när jag ser dem så här tillsammans så tycker jag att storleken kanske borde vara nånstans mittemellan dem... Till den stora minns jag inte hur många maskor jag la upp, men till de små la jag upp 41 maskor på stickor nr 3. Hmmm... Det får bli några maskor till på nästa!
Men innan jag kan börja på nåt nytt så måste jag nysta upp ännu en av härvorna med bambugarn, för det som är kvar av det första garnet räcker inte till en hel disktrasa.

Men innan jag gör det så tänkte jag faktiskt passa på att måla lite i min vuxenmålarbok när jag ändå är ute och eldar i Da House! Det är jättelänge sen jag målade nåt - stickningen har liksom tagit över som "terapiform" i mitt liv... Bilden som jag målade på sist jag målade, vilket var den 9 december(!) (men jag påbörjade den redan den 21 oktober), är inte ens halvfärdig...! Så här såg - och ser - den ut just nu:
Jag blev lite trött på alla snäckorna - det blev liksom för mycket samma, samma... men jag vill att en bild ska bli klar innan börjar på nån ny, så det är bara att fortsätta! Målar jag lite i taget så blir den ju klar till sist! :o) Så... Det är precis vad jag tänker göra nu! Och elda! Och koka mig en kopp kaffe! Och spela nån bra musik! Och bara få vara helt ensam och ifred en stund!! Aaaaaah....! ♥

Anneli.

måndag 11 januari 2016

Nu blommar det i Nyhyttan!

Som jag skrev i förra blogginlägget så blir det ingen julgransplundring här på onsdag! För vem kan kasta ut en gran som visserligen är rätt ful... men LEVER!?! Inte jag iallafall!
Jag berättade ju att vår julgran har knoppar, och idag har de första "slagit ut"! Så nu har vi granskott i granen! :o)
Min pappa (som var konditor, bagare och kock) brukade gå ut i skogen och plocka granskott på våren för att baka granskottslimpor, men jag har ju slutat äta bröd sen nyår så de här får sitta kvar! :o)
Ni som äter bröd kanske vill ha receptet? Ok! Här kommer det:

HASSES GRANSKOTTSLIMPA
1 l vatten
2 dl granskott
1 hg jäst
2-3 tsk salt
50 g smör
13 dl rågmjöl
7 dl vetemjöl

Gör så här:
Finhacka granskotten och koka upp dem i en del av vattnet. Häll i resten av vattnet och smöret och låt bli fingervarmt.
Rör ner jästen, saltet och mjölet och rör/knåda degen smidig. Låt jäsa 30 - 40 minuter under bakduk. Ta upp degen på bakbord, knåda igen och dela upp degen i 3 delar. Forma limpor och lägg i formar eller på plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter och grädda sen i 175 grader i ca 1 timme.
Låt svalna på galler under bakduk.
Går utmärkt att frysa - skiva gärna först!

Nu är det ju inte riktigt dags att baka dessa limpor eftersom det inte finns några granskott att plocka ute i naturen än, men kopiera receptet och ta fram det i vår igen!

Anneli.

lördag 9 januari 2016

Gabriella poserar!

Har ni städat bort julen än?

Här i huset är alla julgejor kvar! Inte för att de är så många... men kvar framme är de! Nu när det äntligen är snö ute och det ser lite juligt ut när man tittar ut genom fönstren (till skillnad från i julas) så vill jag njuta av framför allt som lyser lite till!
Så sjuarmade staken och adventsstjärnorna får vara kvar i fönstren ett tag till, och julgranen har inte tappat ett endaste barr, så den får stå kvar den också!

Förresten så håller julgranen på att få knoppar, så om ett tag kommer den vara full av granskott! :o) Bild kommer i ett blogginlägg framöver!

En av våra katter - Gabriella - hoppade upp på en av högtalarna i vardagsrummet och poserade så fint härom dagen, så jag passade på att ta några kort! Så här blev ett av dem:
Och här kommer ett kort till:
Visst är hon söt, vår Gabriella! ♥

Nu ska jag gå ut i Da House och elda i kaminen! Vi har haft så kallt här så värmepumpen la av, och det var endast 10 grader varmt därinne när vi upptäckte det! Så nu är alla elementen på därute, men för att minska på kostnaden så eldar jag i kaminen också! Mys, mys, mys!! :o)
Anneli.

fredag 8 januari 2016

Premiär!

Vilken konstig vinter vi har haft så här långt! Idag var första gången som jag hade mina vinterkläder när jag åkte in till stan för att handla! Hittills har jag haft mina gympadojjor och en fleecejacka bara, men idag behövdes lite varmare kläder!
Det blev även premiär för nya halsduken! Den var väldigt varm och gosig, kan jag meddela! :o)

Anneli.

tisdag 5 januari 2016

Fääärdig - igen!

Det tog inte så lång tid! Runt ungefär 5 timmar sammanlagt! Och så här blev resultatet:
Kanske inte världssnyggast - ni får ju faktiskt ta i beaktning att jag är ny på det här med stickning - men va fasen! Det är ju en disktrasa!! Hur snygg måste den va, liksom?!?

Trots att jag blivit varnad att bara sticka slätstickning för att det kommer rulla ihop sig i kanterna, så gjorde jag det ändå! Jag kände att det var en tillräcklig utmaning bara att sticka, och hålla reda på om det var aviga eller räta maskor jag höll på med!
Mycket riktigt så rullade kanterna ihop sig! Det blev lite bättre när jag virkade på en kant runt om, men så rak och fin som ni ser på bilden blev den av att jag handtvättade den med lite diskmedel, pressade ut så mycket vatten jag kunde med hjälp av en kökshandduk och sen lade den att torka plant på en torr kökshandduk. Men efter att jag har använt den och jag sköljt ur den och hängt den på tork så är risken stor att kanterna rullar ihop sig igen, men då får det väl vara så!

Jag har fått lite tips på andra sätt att sticka disktrasor som jag ska undersöka lite närmare innan jag påbörjar nästa. Men det får inte vara alltför avancerat, för då kommer jag inte orka eller ens tycka att det är avkopplande och roligt att sticka! Men jag uppdaterar er på hur det går, jag lovar! :o)

Jag avslutar detta blogginlägg med ett mysterium:
Den 12 december berättade jag för er att jag hade köpt mina stickor + 2 virknålar för endast 7 kr på en second hand-butik här i Avesta. Igår, när jag skulle ta fram mina virknålar för att virka på kanten på disktrasan, så såg jag att jag hade 3 virknålar!
What?? Var kom den tredje ifrån?? Jag köpte ju de 2 virknålarna för att jag inte hade nån virknål!
Det enda jag kan komma på som förklarar detta mysterium är att de virknålar jag köpte va en hona och en hane... ;o)
Men det är ändå lite konstigt att deras avkomma redan är längre än båda sina föräldrar...! ;-)

Ok! Nog tok för idag! Nu ska jag ut i köket och göra mig en kopp té!

Anneli.

måndag 4 januari 2016

Två utmaningar!

Igår försökte jag sticka lite med nya bambugarnet, och tänkte att jag skulle sticka slätstickning. Det var bara ett problem... jag kunde för mitt liv inte minnas hur man stickar aviga! Halsduken jag gjorde var ju bara stickade med räta maskor.
Jag ringde min kära tvillingsyrra Rosali för att fråga hur man gör och hon förklarade efter konstens alla regler. Jag trodde att jag förstått, men när jag fattade stickorna och försökte så bara gick det inte! Gaaaahhhhh! Det lät ju så lätt på telefonen!! Nåja, hellre brödlös än rådlös; jag googlade och hittade en bra instruktionsvideo, och se! DÅ fick jag till det!

Jag teststickade lite bara för att se hur det kommer att se ut och sen repade jag upp alltihop, och nu ska jag börja sticka "på riktigt" tänkte jag! Hjälp! Det blir en utmaning att försöka komma ihåg att sticka aviga vartannat varv... Då måste jag ju tänka!! ;o)

Och som av en händelse börjar Stickcaféet ikväll igen, och jag ska träffa min språkkompis och alla de andra där! Jag har "tjuvstartat" lite genom att lägga upp maskorna:
Som ni ser så har jag garn, sax och virknålar i en skål, och det är riktigt smart kan jag berätta! Skålen - en keramikskål som jag fått ett blomsterarrangemang i i en gång i tiden - gör att garnnystanet inte rullar iväg nånstans även om jag råkar dra lite häftig i garnet! Smart va!?! :o)

Apropå språkkompisar: Om någon av er är intresserad av att bli språkkompis; hör av er till era kommuner och fråga om de har behov av fler såna eller kan starta upp en sån verksamhet! Det behövs garanterat fler enligt vad jag har hört!

Nu ska jag göra mig i ordning och åka in till stan! Det ska bli kul att träffa alla igen efter helgerna som varit, och speciellt ska det bli roligt att träffa min språkkompis! :o) Och sticka förstås! Och fika...! Men där kommer utmaning nr 2: Jag har ju bestämt mig för att utesluta vitt socker och gluten från och med nyår, och hittills har det gått bra! Men... då har jag ju inte fikat med andra, och på ett ställe där det finns ett stort kakfat...! Men det ska nog gå bra! När jag har bestämt mig har jag bestämt mig! :o)

Men nu måste jag dra!! Morsning och good bye för idag!

Anneli.

söndag 3 januari 2016

Fot(o) bevis

Efter gårdagens blogginlägg om att halsduken var klar fick jag en del kommentarer på facebook om det. Bland annat skrev min kompis Catharina flera kommentarer och vår konversation gick in på att mitt bambugarn behöver nystas innan jag kan börja sticka med det. Så här skrev vi till varandra:
C: Nu har du lite nystande framför dig innan du kan börja med nästa projekt - garnet du köpte låg ju på härvor. Långtråkigt jobb tycker jag som inte har nån Janne som kan stå med armarna ut.
A: Hahaha! Tvivlar på att Janne orkar... kanske om det är nåt riktigt bra på TV samtidigt... Annars får jag använda en stolsrygg! Inte lika smidigt, men det funkar!
Sen diskuterade vi en nystmaskin, och Catharina skrev:
C: Den är jättebra, jag har sett den in action i butiken, men jag har för ont om plats för att hålla på med tockna dära mackapärer. Jag lägger härvan över knäna bara. Men det är risky business, lätt hänt att det trasslar ihop sig. Lika lömskt som mobilhörlurssladdar.
A: Hahaha!!! Vilken kul inre bild jag fick...!! Men jag som är lite vig kan kanske sätta härvan på mina fötter när jag sitter i soffan med benen rakt fram... Ska testa!
C: Posta ett foto, hörru!
A: I just might do that...!!
Och här kommer det! :o)
OBS! Jag är nyduschad och har helt rena kläder på mig!! :P Om nu nån har några åsikter om vilka kroppsdelar som borde göra vad...!! ;o) Hehehe...!
Ja, så nu är det bara att börja sticka! :o)

Har jag sagt vad jag tänkte ha det här bambugarnet till? Jo, ser ni. I bambu växer det inte bakterier som det kan göra i andra typer av material, så det lämpar sig väldigt bra till disktrasor! Och det är precis vad jag tänkte sticka!

Anneli.

lördag 2 januari 2016

Fääärdig!

Nu är äntligen min halsduk färdig! :o) Jag har inte gjort nåt med den på precis 3 veckor, men idag fick jag helt plötsligt ork, lust och inspiration! Det är bara att passa på när de tre infinner sig samtidigt!
Det jag hade kvar var ju att fästa alla trådar, och sen ville jag om garnet räckte virka en kant runtom. Och som ni ser så räckte garnet! :o) Det blev en kant! Tjohoo! 
Nästa gång jag blir sugen på att sticka så blir det med mitt nya Bambugarn! Och det känns ju inte som att det kommer att ta så länge som 3 veckor tills den lusten infaller sig...! Men jag rapporterar - jag lovar!! :P 

Anneli.