Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 30 mars 2016

Halvvägs

Idag har jag haft en riktigt slö dag! Inte för att jag gör så värst många knop annars heller, men idag har det varit... segt...
Jag antar att det sitter i huvudet, men det känns som att tiden typ fastnat i sirap och går långsammare eller nåt, och det är som att även jag går långsammare på grund av det! Huvudet känns som uppstoppat med bomull, fast inte på samma vis som när man är riktigt förkyld, för jag har inga som helst förkylningssymptom, men... det är segt på nåt vis... som att världen - eller iallafall min värld - går i ultrarapid! Svårt att förklara...

Vad har jag gjort idag då? Ja, hittills har jag lyckats tagit mig in i duschen, och t o m tvättat håret! (Det är inte alla dagar jag lyckas med det minsann!) Sen gjorde jag mig en stor kopp "Fet-kaffe", nåt som jag drack en del av på den tiden jag åt LCHF. (Fet-kaffe = kaffe, smör, ägg och en skvätt grädde. Godare än det låter! Man mixar det med stavmixer så det blir massa härligt skum på ytan.) Och det är det enda jag har fått i mig idag... (och klockan är 18 nånting när jag skriver detta).
Vidare har jag pratat med en mycket god vän som var bekymrad inför ett möte och ville att jag skulle tända ett ljus för henne, vilket jag naturligtvis gjorde!
Sen har jag mediterat, och sist men inte minst färglagt lite i målarboken! Jag har kommit lite mer än halvvägs på den bilden jag visade i förra blogginlägget:
Och nu är det väl dags att laga lite middag... Fast först vill jag ha en kopp té! Jag är konstigt nog mer törstig än hungrig!

Men då går jag väl ut i köket och fixar det nu då! :o)

Anneli.

tisdag 29 mars 2016

Snurrigt värre

Idag vaknade jag med nåt så ovanligt (för mig) som huvudvärk. En rejäl sådan också! Ja, så jag till och med var lite snurrig i skallen! Trots massor av vatten och lite senare även örtté så ville den inte ge med sig.

Tyvärr sitter jag lite för mycket vid datorn, och idag var inget undantag. Men när huvudvärken bara inte ville släppa så stängde jag av datorn och gick ut till Da House för att färglägga nästa bild i min vuxenmålarbok. När jag vände på bladet och såg bilden som stod på tur så blev jag nästan lite förskräckt! Som om det inte räckte att jag var lite snurrig i huvudet, så var även bilden lite snurrig...
Först tänkte jag att "det här går ju inte! Var ska jag börja?". Men när jag tog några djupa andetag och bara bestämde mig för att sätta en färgpenna mot pappret och börja, utan krav på att göra färdigt nånting, så gick det riktigt bra!
Och om det var därför eller om det var för att jag kom bort från dataskärmen ska jag låta vara osagt, men huvudvärken började släppa - äntligen! :o) Nu mår jag så pass bra att jag kan börja tänka på att få i mig lite middagsmat! Och som tur är har jag mat i frysen! Bara att stoppa in i ugnen och värma! Skönt, för efter en hel dag med huvudvärk så är jag inte så lockad att ställa mig i köket och laga mat!
Så medan min mat värms upp så ska jag sätta mig bredvid Janne och titta på lite TV!

Anneli.

måndag 28 mars 2016

Jag dööör!

Onsdagen den 9 mars skrev jag här på bloggen om att jag på kvällen skulle på Utställning och mingel som Avesta kommun anordnade för invandrare och språkkompisar. Vad jag inte visste när jag skrev det blogginlägget var att det skulle vara journalister där... och titta bara vad som hände:
Ja men jag dööör!!! Hade jag tänkt på att det kunde vara journalister där så hade jag åtminstone fixat till håret, och inte bara satt upp det i en hästsvans!!! Haha... men jag får väl bjuda på det!! :P Men första sidan...
Känner ni igen disktrasan förresten? Det var den jag gav till min tvillingsyrra Rosali i inflyttningspresent! :o)

Inne i tidningen är det en helsida där det bl a står om språkvänner:
Vid båda de röda citationstecknen står det saker som jag har sagt. Typiskt mig att alltid hamna i tidningar... och typiskt mig att alltid bli intervjuad och citerad! Men jag är ju en sån person som liksom hörs och syns... jag kan inte rå för det! När Rosali och jag var små så var det inte ovanligt att hon ryckte mig i tröjärmen och sa: "Tyst Anneli! Jag skäms för dig", så man kan väl säga utan att överdriva att jag är född sån!
Men det är ju som jag alltid brukar säga: "Man får väl va' som man e' när man inte blev som man skulle"! ;o)

Anneli.

söndag 27 mars 2016

Ändrade planer

Det blev ingen kurs idag - och lika glad för det är jag! Jag fattar inte hur jag skulle ha kommit upp i tid, och har faktiskt oroat mig för det! Men jag oroade mig i onödan - kursen blev inställd/uppskjuten.

Istället gick jag ut i Da House för jag tänkte färglägga lite i min vuxenmålarbok, men väl därute såg jag att mina krukväxter höll på att törsta ihjäl och när jag ändå skulle vattna dem så började jag med att klippa bort vissna blad, fylla på lite ny jord, och sen fick de vatten! :o)
Och så här fint (om man bortser från de skitiga fönstren) blev det!
Jag har nog Nyhyttans, eller t o m Avestas skitigaste fönster! I julas putsade jag dem på insidan, men det var alldeles för kallt för att stå ute och putsa utsidan! Och nu har jag inte haft nån som helst energi till att göra det... Vi får se om jag orkar prioritera fönsterputsning nån gång i "modern tid"...

När jag hade fixat med krukväxterna bytte jag några glödlampor och ordnade plats i ett av köksskåpen till fler glödlampor som jag köpte på mig igår när vi åkte till Stockholm. Och sen satte jag mig och färglade i målarboken. Eller, nä det gjorde jag inte. Jag satte på kaffe först! Men sen så! :o) Jag fortsatte med bilden på alla fiskarna:
Lagom till kaffet var uppdrucket var jag färdig med den! Men då hade jag en STOR kopp kaffe som tog en stund att dricka upp..!
Här kommer en närbild:
Jag har alltid önskat mig ett akvarium, men det här är nog det närmsta jag kommer. Ett akvarium kräver en hel del skötsel, och jag prioriterar min ork och energi till andra saker! Men när jag följer med Janne när han åker till Zoo-affären för att köpa kattmat så brukar jag stå och dregla på akvarie-avdelningen tills han är klar. Det får räcka med det för att "tillfredsställa" min längtan efter ett eget! :P

Anneli.

lördag 26 mars 2016

En veckas BF

Idag åkte familjen Sjögren ner till Stockholm på en snabbvisit. Tre personer åkte ner, men bara två kom tillbaka! Adrian ska nämligen hälsa på sina storasyskon nu under påsklovet. Det innebär att Janne och jag har BF en hel vecka! BF = BarnFritt! :o) Lika bra att börja "träna sig" på att inte ha några barn hemma, för Adrian kommer förmodligen att flytta hemifrån om lite drygt 2 år...! Från 5 barn till inga barn... Undrar hur det kommer kännas...? Jaja, den dagen den sorgen!

Mitt äldsta barn - Linnéa - fyller år imorgon, och det var till Linnéa vi körde Adrian, och självklart passade jag på att pussa lite på henne och gratta med ett påskägg med lite presenter i. :o) ♥ Och inte så förvånande så var en av presenterna en av bambudisktrasorna jag stickat!
Det var Adrian som fick välja vilken disktrasa hon skulle få, och han valde den här ovan!

Mitt näst äldsta barn - Rickard - har sin födelsedag endast 9 dagar efter Linnéa, så jag hade med ett påskägg med presenter till honom också, och som tur var så var han hemma hos Linnéa när vi kom så jag fick pussa lite på honom också! :o) ♥
I Rickards påskägg låg förstås också en bambudisktrasa, och även denna hade Adrian valt. Han valde en av de blå:
Så... Nu ska Janne och jag ha det lugnt och skönt en hel vecka! Eller lugnt och tråkigt...? Ja, lugnt blir det iallafall!!
;o) :P :o)

Anneli.

fredag 25 mars 2016

Med en gnutta inspiration

Natten till söndag ska som bekant klockorna ställas om en timme i o m att Sverige ställer om till sommartid. Jag HATAR sommartid!! Men det var inte det jag tänkte skriva om... 

På söndag händer ytterligare en sak i mitt liv: jag ska gå på kurs i Access Bars. Igen. Jag gick den kursen i november förra året, men jag har inte tränat det allra minsta på att ge Bars sen dess, så nu tänkte jag att jag ska fräscha upp minnet lite så jag kan komma igång med att ge Bars. 

Jaha.. Vad har det här med en gnutta inspiration att göra? Lugn! Jag kommer dit!

Bortsett från att jag måste gå upp i ottan på söndag för att kunna vara inne i stan till kl 10.00 - som ju då egentligen är kl 9.00 och okristligt tidigt för mig - så behöver jag förbereda lite att äta som jag kan ta med mig. Nu när jag äter glutenfritt och nästintill sockerfritt så blir det ju svårare att hitta nåt ute att äta, och alltså behöver jag ta med mig både nåt till lunch och nåt till fikat. 

Så inte nog med att jag försöker vrida tillbaka mitt dygn så att det ens ska vara möjligt att komma upp till kursen på söndag, så ska jag alltså även fixa några olika saker att ta med som jag kan äta. Och jag som är så trött... :o( 
Men - och det är här inspirationen kommer in - när jag satt och funderade på vad jag skulle kunna ta med mig så bara ramlade inspirationen över mig, och för en stund nästan glömde jag hur trött jag var! Helt plötsligt bara visste jag vad jag ville göra! Och som tur var så hade jag alla ingredienser jag behövde hemma!
Jag bakade lite nyttigare gluten- och sockerfria muffins! :o) Förutom dem ni ser på bilden så blev det två muffins till som jag gjorde i vanliga muffinsformar, men Adrian och jag åt upp varsin! De var klart godkända i både smak och konsistens, men jag ska fila lite till på receptet - de går att förbättra! Men de duger alldeles utmärkt till mig att ha med till kursen!

Sen är det bara nåt till lunch att ta med också... Men det får jag fundera på! Förmodligen blir det bara nåt lätt/snabbt/kallt att stoppa i munnen, för vad jag vet så finns det bara micro där vi ska vara och jag vill inte äta micrad mat! 
Men det ordnar sig! :o)

Om ni undrar vad Access Bars är för något så kan ni googla det! Bl a DEN HÄR länken fick jag upp när jag gjorde det!

Anneli.

torsdag 24 mars 2016

Glad Påsk!

Tittar in som hastigast för att önska er alla en
Glad Påsk!

Anneli.

onsdag 23 mars 2016

Ett framgångsrecept?

För ungefär 2 år sen hade jag en period när jag skrev rätt mycket om affirmationer här på bloggen, och under den perioden var jag riktigt "duktig" och affirmerade mer eller mindre varje dag i flera månader.
(Duktig igen, måste jag tillägga, för redan på 80-talet och under några år i början av 90-talet höll jag på mycket med affirmationer. Men sen "hände livet" och att affirmera blev inte så högt prioriterat längre. Och dessutom hade jag ju fått det jag affirmerat om, d v s ny man och flera barn!) :o) ♥ (o:

Disciplinen att sätta sig varje dag för att affirmera ebbade ut med tiden (då för 2 år sen alltså) och till slut affirmerade jag inte alls. Nu när jag ser tillbaka på den tiden av mitt liv så förstår jag ju att jag var utbränd redan då (och långt före det...), och att det var en bidragande orsak till att det ebbade ut. Men det är inte hela sanningen...

Nä, en annan viktig del av sanningen är att jag kan vara alldeles för överambitiös! När jag ser mina affirmationer från den tiden så inser jag att de ju är spaltkilometer långa! Klart som korvspad att jag inte orkade läsa allt det där varenda dag!!!
Nä, jag tror framgångsreceptet om man ska lyckas med affirmationer är att ta en sak i taget! Eller kanske två... om det är inom ungefär samma område eller påverkar varandra. Men inte mer! Ska man klara av att långsiktigt göra nånting - oavsett vad - så måste man göra det lätt för sig! Men jag har varit alldeles för duktig på att krångla till saker och ting... Det får bli slut på det nu!
En grundläggande sak i livet på den här planeten är pengar, så jag tar det som exempel:

Har du mindre pengar än vad du önskade att du hade? Har du kanske till och med problem att överhuvudtaget få ekonomin att gå ihop?
Pengar är tyvärr ofta en källa till bekymmer, och att oroa sig över t ex ekonomin får oss att tappa energi och "styrfart" i livet, håller du inte med?
Så vad kan man göra för att ändra på det då? Affirmera? Funkar det verkligen?
Ja, säger jag. Klart det gör!
"Men" kanske du säger. "Jag orkar inte jobba mer än jag redan gör, och mina räkningar och skulder äter upp allt jag får in. Och så måste jag äta också... Hur kan affirmationer ändra på det"?

Ja, ETT är då säkert: Det går inte att förbättra nånting medan man fokuserar på problemet! Det är regel nr 1. Visst att verkligheten ser ut som den gör, det är ju svårt att blunda för! Men det finns flera små steg man kan ta, och förutom att rent praktiskt se över sin ekonomi för att hitta vart pengar försvinner "i onödan" så att man kanske kan göra förändringar, så kommer här tre tips:

1. Sluta genast att säga: "Jag har inte råd"!
Du behöver inte gnugga in det faktum att plånboken är alldeles för tunn - det gör ju ingenting bättre! Snarare tvärtom...! Byt ut "jag har inte råd" till "jag prioriterar inte det". När du säger "jag har inte råd" så finns det liksom inget val. Men när du säger "jag prioriterar inte det" så visar du dig själv (och andra) att du väljer! Det är en helt annan känsla! Och affirmationer har allt att göra med känsla! Vilket leder oss till nr 2:

2. Allting som ger dig en bättre känsla är bra!
Bli medveten om hur du känner dig när du tänker eller säger det du tänker eller säger om dig själv och din situation. Det handlar inte om att blunda för sin verklighet - det handlar om att lägga ditt fokus på det som gör att du känner en bättre känsla! Det här är en konst som man behöver tid och envishet för att lära sig! Det kommer inte över en natt! I hela ditt liv (tills nu!) har du övat på att tänka och säga som du gör! Självklart kommer det ta tid att börja tänka och prata annorlunda! Men för varje gång du tränar på det kommer du bli lite bättre på det! OCH: När man har en bra känsla gör man lättare bra val, plus att man får energi som man kan använda till att förändra och förbättra!

3. Du behöver inte veta HUR din situation ska förbättras!
Om du redan visste HUR du skulle få den ekonomi du vill ha så skulle du ju redan göra det, eller hur?!? Att affirmera sig till ett bättre liv handlar om tillit; att lita på att livet - universum - vill dig väl och kan ge dig det du behöver! Det du behöver göra är att försätta dig i "receive mode" = "mottagningsläge", och det gör du genom valen som ger dig en bättre känsla, som i sin tur gör dig mer positiv och som i sin tur gör att du dras till det du vill ha!
Ja, jag vet att det här låter flummigt... men när du börjar fokusera på det som är bra (=bra känsla) blir det som en dominoeffekt, och det blir lättare och lättare att se och vara tacksam för det som redan är bra i ens liv, och det i sin tur gör faktiskt att man drar till sig och drar sig till mer av det man vill ha!

Jag har skrivit om det här i tidigare blogginlägg, och istället för att göra ett redan långt blogginlägg ännu längre så länkar jag till 2 av de blogginläggen så du kan gå in och läsa dem om du vill!
I det första av de blogginläggen går jag igenom HUR man affirmerar. Klicka HÄR för att komma dit.
I det andra blogginlägget blir det lite fördjupning och ett tips. Klicka HÄR för att komma dit!

Till sist vill jag tacka dig för att du läste ända hit! Det finns så himla mycket att skriva i det här ämnet, men du ska ju orka läsa det också, så jag avslutar här!  
Men har du frågor eller vill berätta hur du gjort för att affirmera till dig saker/händelser/personer o.s.v. så skriv jättegärna i kommentarsfältet!
Och du; lycka till med att affirmera dig ett bättre liv! ♥

Anneli.

tisdag 22 mars 2016

Nu är det slut!

Igår hade vi avslutning på stickcaféet! Det känns tråkigt att det inte blir nåt mer nu, men studieförbundet som haft den här cirkeln (som ju stickcaféet egentligen var) fick inte tag på nån ny cirkelledare. Jag har blivit tillfrågad om inte jag kunde ta över så stickcaféet kunde fortsätta, men det finns tyvärr inte på kartan att jag skulle orka ta på mig nåt sånt! :o( Så nu är det som det är. Men kanske kommer det bli ett nytt stickcafé till hösten. Jag hoppas det, och de gör de andra deltagarna också efter vad de sa!

Som vanligt började vi med att sticka och prata innan vi fikade, och så här långt hann jag på min 10:de bambudisktrasa:
Maskorna hade jag lagt upp hemma innan jag åkte intill stan, för jag vet ju hur svårt det är att räkna samtidigt som man pratar eller lyssnar på nån annan som pratar! Men allt annat stickade jag medan jag var där!

Dagen till ära fick vi smörgåstårta till fikat, och vår cirkelledare hade beställt en vegetarisk och glutenfri liten smörgåstårta till mig! :o) Det var mycket uppskattat kan jag säga! Mums!

Från och med nu kommer jag få sticka på egen hand. Men det tror jag faktiskt att jag kommer fortsätta göra, även om jag kanske inte kommer sticka lika ofta och mycket utan draghjälpen från stickcaféet och alla underbara deltagare! Men jag har ju faktiskt fått lite "blodad tand" nu, och jag har även garn kvar till typ 4 - 5 disktrasor till! Och sen finns det mer garn att köpa...! :P
Det blir nog bra ska ni se!! :o)

Anneli.

söndag 20 mars 2016

Vårdagjämning

Idag är det alltså vårdagjämning... Jag tittar ut genom fönstret här där jag sitter vid datorn, och ute är det grått och inte speciellt vårlikt... Om man inte betänker att snön nästan är borta och det är 6 - 7 plusgrader... Bara igår såg jag skillnad på vår gräsmatta från det att jag åkte in till Hälsomässan i stan vid 14-tiden och tills jag kom hem vid 17.15. Men så blåste det rätt ordentligt då också, och vind hjälper verkligen till med att smälta snö och is!
Men inga som helst blommor har kommit upp på eller runt vår tomt vad jag har sett, och som det verkar just nu så lär det dröja ett tag till! :o(
För att få lite vårstämning så får jag rota fram ett gammalt vårfoto istället:
Det ska väl inte dröja alltför länge förrän vi har vitsippor på gräsmattan igen får jag hoppas! För nu längtar jag verkligen efter lite mer sol och varmare temperaturer!

Anneli.

lördag 19 mars 2016

Nu kan påsken komma!

Igår bestämde jag mig! "Det får vara slut med förhalande", sa jag till mig själv och tågade ut till Da House! Nu ska juldekorationerna bort!
Sagt och gjort! När jag har bestämt mig (på riktigt!) så har jag bestämt mig! Punkt!

Den här gången kollrade jag inte bort mig med att sätta på kaffe eller sätta mig och färglägga i målarboken, utan jag skred direkt till verket! Eller nästan direkt... Först tog jag några foton... Jag ville ju ha bildbevis att visa er! ;o) Så här kommer några "före och efter"-bilder:
FÖRE:
EFTER:
FÖRE:
EFTER:
Det känns riktigt skönt att det är gjort! Och nu kan påsken komma! ;o)
Nu när jag tänker efter så är det ju snart dags att ta fram påskdekorationerna... men jag vet inte om jag orkar... och risken är att de i sin tur får sitta uppe till jul eller nåt...! :P Så det tål att tänkas på...
Och medan jag tänker på det så kommer här en sista titt på julornamenten (när jag ändå fotat dem...), och sen stänger vi jul-kapitlet till typ december!
Idag har jag varit in till stan, för att kolla kommersen på en Alternativ- & Hälsomässa som en bekant till mig anordnat. Jag kände även flera av utställarna, så det var inget alternativ att stanna hemma, trots att jag är supertrött idag. Och ångrar mig gör jag inte! Det var jättekul att gå runt och titta på alla montrar och prata med både kända och okända! Och så tog jag mig en fika med glutenfri och supergod kladdkaka med vispad grädde! Så det var klart värt det! Men nu är dagens energi förbrukad, så det blir bara dator och TV resten av den här kvällen! Och så får det vara!

Anneli.

torsdag 17 mars 2016

Inte riktigt hundra...

Idag mår jag inte riktigt hundra... Jag har ont i huvudet - nästan som om jag hade baksmälla... Men alkohol har jag inte druckit på många år, så det kan det inte vara! Men jag tror att jag vet vad det beror på:
Igår fick jag en superhärlig Regndroppsmassage (som en del av min födelsedagspresent), och efter att man fått en kroppsbehandling ska man dricka mycket vatten närmsta dygnet. Det har undertecknad varit dålig på... Så idag försöker jag skärpa mig och dricka mer! Hittills har det inte hjälpt, men skam den som ger sig! :P

Jag hade planerat att gå ut i Da House för att plocka bort julornamenten från fönstren idag, men det sket sig... Visserligen gick jag ut dit, men väl där skulle jag bara sätta på en kopp kaffe först, och när jag ändå satt där vid köksbordet med min kopp så tog jag fram vuxenmålarboken och började färglägga en bild.
Och sen tog orken slut... :-(
Men, det är ju ett tag kvar fram till påsk, som en av mina vänner på facebook skrev, så jag har ju lite tid på mig att få bort juldekorationerna från fönstren! ;o)
Resten av den här dagen lär det inte bli många knop gjorda... förutom att jag lovat Adrian att vi ska hjälpas åt med middagsmaten. Det blir "Flygande Sjögren" här idag, vilket naturligtvis är en vegetarisk variant av "Flygande Jakob"! Mums! :o)

Anneli.

tisdag 15 mars 2016

Medan jag sov...

Min man, han kan han! ♥
Medan jag fortfarande låg och sov var han in till stan och köpte en lampa till den mörka hörnan i vårt vardagsrum där jag sen i julas låtit en adventsstjärna stå kvar för att ljusa upp lite. Men från och med idag - 15 mars 2016 - ser det ut så här:
Klart bättre! :o) Adventsstjärnan som stod där tills idag var den sista julprylen som inte var nerpackad än. Ja, utom i Da House förstås... Där ute har jag inte orkat plocka bort snögubbarna på fönstren... än...! Kanske är dags att göra det snart... Men så länge som det är snö ute - och vi har fortfarande snö här! - så har jag tänkt att det inte är nån brådska. Men snön håller på att smälta bort och det känns faktiskt att våren står för dörren! Janne säger att natten till idag var första natten med plusgrader här hos oss, och jag ser faktiskt skillnad från igår när jag tittar ut över nejden! Det är inte mycket snö kvar nu!

I Stockholm var det ingen snö kvar alls, och jag såg t o m snödroppar och en annan vårblomma som jag inte vet vad den heter! Det har jag inte sett än i mina trakter, men det kommer! Längtar till all snö försvunnit och våren är här på riktigt! Det är inte långt borta nu! :o) Fast... bakslag lär det väl bli... det blir det ju alltid, så det får man leva med! Men rätt som det är slår våren till på riktigt! Lääängtar...!

Anneli.

måndag 14 mars 2016

Fjollträsk t.o.r

Nu är jag tillbaka efter 3 dygn i Fjollträsk! Jag har varit helt utan internet och dator, och nästan helt utan TV under den tiden! Men precis lagom till Melodifestivalen i lördags fick syrran och jag låna en liten TV så att vi kunde se när Frans vann med sin låt "If I were sorry". Ja, vi såg förstås hela showen..! :o)

Men jag tar det i kronologisk ordning:
I förra blogginlägget (i onsdags) skrev jag ju och visade den första blå bambudisktrasan jag stickat, och som då var nånstans mellan halvfärdig och färdig. Senare på kvällen var jag på "stickcafé-minglet" och medan jag var där så stickade jag den färdig.
Här ovan är några av våra "alster" som vi ställde ut. Längst fram ligger mina disktrasor, och min halsduk hänger i bokhyllan som ni ser.

När jag kom hem efter minglet så fäste jag alla trådarna i min blå disktrasa så att den blev helt klar. Jag hade nämligen lite bråttom att få den färdig eftersom jag tänkte ge den till min kära tvillingsyster Rosali i inflyttningspresent! Och så här såg den ut precis innan jag packade ner den i min resväska:
På tåget ner till Stockholm började jag sticka på en ny, likadan disktrasa, och när jag hade kommit fram till Rosalis lägenhet så visade jag den för henne. "Åh va snygg" utbrast hon. "Den skulle ju passa perfekt i mitt kök - det är ju precis de färger jag har här"! "Vilken tur då" sa jag, "att jag redan har stickat en till dig"! Och så tog jag fram den färdiga, blå disktrasan och gav henne.
Och tänk! Jag tyckte den gjorde sig väldigt bra där i syrrans lilla kök! :o)
Behöver jag säga att hon blev jätteglad? För det blev hon! Den gamla disktrasan hon hade degraderades genast till en golvtrasa! :o)

Sen under de här dagarna så hjälpte jag syrran att packa upp kartonger, hänga upp tavlor och ge allmänna råd om hur hon kunde möblera på bästa sätt. Att komma från en stor villa till en liten (med betoning på liten) lägenhet är INTE lätt kan jag tala om! Det blev hård utrensning bland alla grejerna, och "pussel-läggning" med det som var kvar! Rosalis ena dotter kom och hjälpte oss ett tag, och när vi skulle skjutsa hem henne slank vi in på en Indisk restaurang och åt lite välbehövlig middag:
Mmmmm..... Palak Paneer! Såååå himla gott! Och sen åkte vi tillbaka hem till Rosali och fortsatte med att få ordning på lägenheten!

Som ni förstår så får man inte ordning på en lägenhet på bara 3 dagar, men det var dags för mig att åka hem igår, så nu får syrran klara sig utan mig! Men det går nog bra - hon får säkert mer hjälp av sina barn om hon ber om det!

Om en stund ska jag åka in på stickcaféet igen. Det kanske är näst sista gången!! Vår cirkelledare kan inte fortsätta mer än denna och en gång till, så om vi inte får tag på en ny cirkelledare så blir det inget mer än så! :o( Åtminstone inte förrän till hösten...! Så det är bäst att passa på! Så... Over and out för denna gång!

Anneli.

onsdag 9 mars 2016

Utställning och mingel

Ikväll ska vi som är med på stickcaféet ha en liten "utställning" på våra alster under en mingelkväll som kommunen ordnar för invandrare och språkkompisar. Jag kommer förstås att ha min halsduk och mina bambudisktrasor där!
Jag ska försöka blir färdig med den disktrasan som jag håller på med nu tänkte jag, för det är ju roligt om det blir nån med annan färg också än de andra jag har gjort.
Så här långt har jag kommit i skrivandes stund:
I värsta fall så får väl stickorna sitta kvar! Det är helt Ok att visa upp  "Work in progress" också!

Sen tänkte jag också meddela att detta blir mitt sista blogginlägg för denna vecka. Jag åker nämligen till Stockholm i morgon för att hälsa på min kära tvillingsyrra Rosali över helgen, och just nu har hon inget internet. Det blir skönt att slippa släpa med datorn, men jag är ju en liten datanörd och är van att häcka på internet till långt in på småtimmarna... Men det ska nog gå bra! Syrran kommer nog att hålla mig sysselsatt, för hon vill ha lite hjälp och tips med möblering och vilka tavlor som ska upp var i sin nya lägenhet. Och så tänkte jag ta med min stickning om det eventuellt skulle bli en paus i möblerandet! :o)

Så nu ska jag skynda mig att packa! Helst vill jag att allt ska vara klart innan utställningen och minglet, men vi får se vad jag hinner med!

Anneli.

måndag 7 mars 2016

Nysta, nysta, nystan...

Nu är jag lite trött på att sticka med gult och orange... Missförstå mig rätt: det är superfina färger - speciellt tillsammans, men jag har stickat 4 stycken gul/orangea disktrasor nu och vill ha lite variation!
I flera dagar har jag tänkt på att jag ska nysta upp de två sista garnhärvorna av mitt Bambugarn, men inte kunnat uppbåda orken för det. Men nu ikväll har det äntligen blivit av; det är ju måndag och stickkafé! :o) Jag har nyss kommit hem därifrån!
Jag hann visserligen bara sticka 4 varv efter att jag hade nystat upp båda garnerna och fikat lite, men det är ju bara att fortsätta nu när jag är hemma!
Fast först ska jag kolla lite vad mina facebook-kompisar har för sig! ;o)

Anneli.

torsdag 3 mars 2016

Terapi på hög nivå

Som jag har sagt förut så är jag inte den typiska "handarbetspersonen". Jag har egentligen aldrig gillat att handarbeta. Under mina år här på denna planet så har jag försökt mig på både att sy, virka och sticka, men aldrig riktigt fastnat för nåt det. Men trots det så har jag nu stickat i lite drygt 3 månader! Först den här lite för korta halsduken:
Och sen fler och fler Bambudisktrasor. Jag håller på med min sjunde nu! Så här ser de ut allihopa:
Alla - utom min första - är stickade med bara rätstickning. Det blir lättast så! Jag har tillräckligt med sjå bara att hålla reda på när det är dags att byta färg på garnet nu när jag stickar med två färger! Och direkt jag krånglar till det genom att försöka mig på t ex mosstickning eller göra så att det blir som en bård runt om, ja då inte bara tappar jag maskor; jag tappar bort mig fullständigt så det blir massor av fel, och jag tappar också lusten att sticka överhuvudtaget! Så antingen stickar jag i terapeutiskt syfte, eller inte alls - så är det bara! Och så länge som jag terapi-stickar så tycker jag att det är kul, och det är ju hela poängen!

Sen har vi ju det där med att det blir en himla massa Bambudisktrasor... Vad ska jag göra med dem? Jag kan ju inte bara samla dem på hög... och jag har redan bambudisktrasor både i Da House och här inne i vårt boningshus. OCH: Jag har två ännu inte ens nystade härvor till, att sticka fler Bambudisktrasor av! Och så kanske det blir en eller två av restgarnerna också...
Asch! Det ordnar sig! Jag får väl fixa nya hem åt dem! :o)

Men nu är det dags att fixa sig nåt att äta, och sen får datorn och stickningen slåss om min tid och min gunst för resten av kvällen!

Anneli.

tisdag 1 mars 2016

Färgglada maneter

Sen jag var hos min språkkompis i fredags har jag inte gjort många knop... Har mest suttit vid datorn och spelat spel och facebookat lite. Jag har varit fruktansvärt trött och liksom "håglös"... Jag orkade inte ens åka in till stick-caféet igår! Då är det illa! :o/

Idag "skärpte jag till mig" och gick ut till Da House för att måla lite i min vuxenmålarbok. När jag kom ut dit så upptäckte jag att jag inte diskat sen förra tisdagen, då jag hade några kompisar på fika där ute...! Så det var bara att kavla upp ärmarna och ta itu med det! Och så fick de stackars krukväxterna lite vatten också. Men sen satte jag mig vid köksbordet och färglade en av bilderna i målarboken:
Bilden jag målade idag var inte så avancerad, vilket passade mig utmärkt!
Min ork och koncentrationsförmåga är verkligen inte den bästa just nu har jag märkt, och jag blir arg på mig själv för att jag är så "slö" och inte tar mig för att göra nåt av allt jag borde ta tag i... Men så kommer jag på att jag faktiskt är mitt i en utbrändhet, och att sitta och färglägga bilder som variation till allt datorsittande får helt enkelt vara fullt tillräckligt!
Och så här ser dagens bild ut i närbild:
Färgglada maneter! Japp! :o)

Nu ska Janne, Adrian och jag se på nån film på TV:n. Det blir bra det, för så värst mycket annat orkar jag inte göra!

Anneli.