Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 31 juli 2016

Älskade ungar! ♥

Igår hade jag finbesök här i Hammarbyhöjden! Jag fick nämligen besök av min näst yngsta son Martin och hans flickvän Rebecca! Glad som en lärka i skyn var jag! :o) Det blir ju inte så ofta vi träffas tyvärr...! Men igår gjorde vi, och jag njöt i fulla drag!
Min äldsta son Rickard skulle också kommit egentligen, men han sköt upp besöket till på måndag (imorgon alltså). Synd på ett vis (för att brorsorna inte fick träffa varandra), men jag får ju njuta två dagar istället!! :o)

Innan Martin och Rebecca åkte hem så gick vi till en Indisk restaurang och käkade middag, och det var såååå gott!
Vi Sjögrenar ääälskar verkligen Indisk mat, och som ni kan se så gick ingenting till spillo:
Det var snudd på att vi slickade tallrikarna... :P Men kan man ju inte bära sig åt på restaurang, så vi lät bli! ;o)

Idag är planen att jag ska på "hemligt uppdrag", och vad det är får ni se imorgon!
Stay tuned folks! (Prenumerera på blogginläggen vetja!)

Anneli.

lördag 30 juli 2016

Mitt orginalrecept på havrebollar

Min kära Arch Dude Catharina är heeelt galen! Ja, i mina havrebollar alltså! ;o) Hon har tjatat på mig att jag måste lägga ut receptet så att ni, mina kära bloggläsare, får ta del av det, och nu gör jag det!

För bara en liten stund sen la jag på min Gröna Blogg ut receptet på mina sockerfria havrebollar och de i sin tur är en modifierad variant av detta mitt orginalrecept. Vill ni se det receptet och kanske t o m prova att göra dem så klicka HÄR!

Men nu ska ni få orginalreceptet - det som Catharina ville att jag skulle lägga ut!
ANNELIS SUPERGODA HAVREBOLLAR

1 liter havregryn
250 g smör
2 dl rårörsocker
5 - 6 tsk kakao
2 - 3 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa havssalt
1 dl vispgrädde
riven kokos att rulla bollarna i

GÖR SÅ HÄR:
Skär smöret i bitar och lägg det i en matberedare. Häll på havregryn, kakao, vaniljpulver och salt. Kör ihop det till en smet och häll sist i grädden medan matberedaren fortfarande går. Blanda väl.
Ställ in smeten i kylen några timmar och rulla sen bollar av den. Förvara i kyl eller frys.
Ät och njut! :o) Och bjud en vän, som kanske också blir helt galen...! I havrebollarna alltså! ;o)

Anneli.

fredag 29 juli 2016

Yarn over - my ass!

Nu har jag suttit och stickat med mitt nya garn och mina nya rundstickor i flera timmar, och så här frustrerande lite har jag åstadkommit - so far:
Jag har väl stickat ungefär så här långt 5 - 6 gånger och sedan repat upp alltihop lika många gånger - minus denna. Jag säger bara en sak: Yarn over - my ass!

Enligt min Arch Dude Catharina så skulle det lättaste sjalmönstret som finns i hela världen vara ett där man gör nåt som på engelska kallas för "yarn over", alltså "garn över". På youtube finns tutorials, och visst ser det enkelt ut:
Men det får vara så enkelt det vill - jag fick inte till det! Och jag försökte alltså 5 - 6 gånger, och varje gång blev det nåt galet... så jag gav upp och stickade på mitt sätt istället, d v s jag lägger till en ny maska mellan första och andra maskan på varje varv, och hittills har det funkat! :o) Så nu är det bara att hålla tungan rätt i mun så att det fortsätter att gå bra!

Men jag har inte bara stickat idag! Jag har gjort en havrebollssmet också! Catharina tjatar så på att jag ska lägga ut receptet på dem så att fler kan göra dessa delikata bollar, och... tja, när jag har rullat bollarna ikväll så får jag väl ta och fota dem och tillägna morgondagens blogginlägg till dem! Med receptet förstås! DET är nåt att se fram emot vänner!
Vi ses imorgon! :o)

Anneli.

torsdag 28 juli 2016

Minnenas allé del 3

Igår var jag ju på språng mest hela dagen, och det har straffat sig kan jag säga utan att överdriva! Jag har fortfarande jätteont i mina fötter och svullnaden från igår hade inte riktigt gått ner trots en hel natts sömn. Så kan det gå när man känner sig äventyrlig och lite övermodig...! Så idag blir det seriöst soffhäng hela dagen med fötterna i högläge så mycket jag kan!

Men först kommer här den utlovade videon från igår. Jag skrev ju att jag vek av lite från den närmsta vägen till Slussen och anledningen kommer här:
Min mamma växte upp (bland annat) här med sin mamma, pappa och syster. Min mormor dog innan jag föddes så för mig har det här alltid varit "morfars lägenhet", och jag har massor av minnen härifrån! Bland annat hur vi barnbarn satt och värmde oss framför kakelugnen när det var kallt på vintern, och att morfars julgran var enorm! Det är så högt i tak i de där lägenheterna att granen säkert var en bra bit över 2 meter! Och så hade han riktiga, levande ljus i den! ♥ Det var tider det! :o)

Förresten: när morfar bodde här var Kvarngatan en kullerstensgata! Gissa att mina onda, ömma fötter var glada att det numera är asfalterat! :P

Nu ska jag ta hand om mina stackars fossingar! Jag kanske rent av sätter mig med fötterna i högläge och provar mina nya rundstickor! :o)

Anneli.

onsdag 27 juli 2016

Serious knitting på gång!

Idag har jag haft en dag på språng, och jag har en hel del att visa er! :o)

Efter frukost, d v s straxt efter klockan 12.00 gick jag till T-banan för att åka till Dr Yang i Ropsten. Min älskade make aka Janne var nämligen där på behandling så jag passade på att pussa lite på honom när han ändå var i stan! ♥ Dessutom hade han med sig en sak till mig, nämligen min alldeles nya och rykande färska T-shirt:
"I might look like I'm listening to you but in my head I'm playing my drums"! Moahahahaha...! ;o) Den är så... JAG! :P

Fast jag hade beställt den i lila, och så kom en blå... Men det var ju en snygg blå färg iallafall!
Jag funderar på att maila företaget och klaga på att jag fick fel färg. Har jag tur så skickar de den T-shirten som jag faktiskt har beställt! För jag ville verkligen ha en lila...!

Anyho: När Janne åkte hem till Avesta igen så tog jag tunnelbanan till Mariatorget och gick till en garnaffär som heter "Litet Nystan" och ligger på Sankt Paulsgatan 20. Alltså, snacka om "a knitter's paradise"!! De hade jättemycket fina garner! Jag köpte det här:
Och av det här garnet tänkte jag sticka mig en sjal! :o) Återigen hade jag egentligen velat ha ett lila garn, men det fanns inget i den kvalité som jag ville ha, så då tog jag det här blåa. Det passar ju ypperligt till min nya T-shirt såg jag sen när jag kom hem. :o)

Meeen... Man kan ju inte sticka utan stickor, och min Ärkepolare Catharina hade ju faktiskt rätt när hon sa att jag antagligen inte skulle få så där ont om jag stickar med rundstickor. Men de rundstickor som jag lånade av henne är återlämnade och hade ändå varit i fel storlek, så jag slog på stort och köpte de här:
Jaaahaaa...? Kan vi få se inuti, kanske ni tänker nu. Ok! Inga problem! Så här såg det ut när jag tog bort kartongen:
Men!?! tänker ni kanske nu. Visa för i jösse namn vad som är inuti! (Jag kan nästan höra irritationen i era röster!) ;o) Ja, men Ok då! Här kommer det:
TADAA! 8 par rundstickor i olika storlek!
Och när jag lyfte på stickorna så låg kablarna som man ska skruva på stickorna - 4 st i olika längd - därunder:
Vad som är i de små påsarna har jag inte en susning om! Det lär jag få fråga Catharina om misstänker jag! :P 

Ja, så nu har jag både garn och stickor, så inte kommer jag ha en enda sekund tråkigt framöver! :o)

Efter besöket på garnaffären så började jag gå mot slussens T-bana, men innan jag kommit så långt så vek jag av lite från den närmaste vägen för att spela in en liten videofilm igen, men den gör jag ett eget blogginlägg om imorgon för nu är det här blogginlägget redan så långt!

Jag ska bara säga innan jag avslutar att jag har gått jättelångt idag (för att vara mig alltså) och min fötter är heeelt paj! Jag har så jäkla ont att jag knappt kan stå! Och svullna som 17 är de! Men: Jag kan nu ändå säga att de nya promenadskorna som jag köpte gör det onda värre! Idag hade jag mina sandaler som jag har låtit klistra i ett par mjuka inlägg i och det gick mycket bättre att gå i dem än i promenadskorna! Det tog liksom längre tid att få så här infernaliskt ont! Så nu vet jag det! :o)

Men då så hörni... Då är ni välkomna tillbaka imorgon när jag lagt ut videofilmen jag tog idag! :o)

Anneli.

tisdag 26 juli 2016

Och hela himlen öppnade sig!

Precis när jag tänkte gå ut igår så började det åska och regna! Och det var inte måttliga mängder heller! Hela himlen öppnade sig! Det blev t o m översvämning i T-banan märkte jag sen när jag kom in till stan - för ut kom jag tillslut! Först ut, och sen in - till stan! :o) Men jag väntade tills regnet lugnat ner sig!

Jag hade bestämt träff med min Arch Dude (Ärkekompis för er som undrar...) vid Medborgarplatsen så att vi kunde gå på bio och se filmen "Legenden om Tarzan".
Fotografen är förstås Min Arch Dude Catharina!
Filmen var riktigt bra! Innan jag såg den hade jag väldigt svårt att föreställa mig Alexander Skarsgård som Tarzan, men jag måste erkänna att han var riktigt bra i den rollen! Och som gammalt Tarzan-fan (läste massor av Tarzan-serietidningar som barn + såg alla de gamla filmerna) så tycker jag att de hade lyckats behålla essensen av originalet! Eller som jag föreställer mig originalet iallafall! :o)
Hur gick det med fötterna då kanske ni undrar? Jo, tackar som frågar! Förvånansvärt bra! Men om det beror på att jag hade vilat dem i 2 dagar eller om det berodde på att jag hade mina gamla gympadojor på mig ska jag låta vara osagt. I gympaskorna har jag mjuka inlägg, men i mina nya promenadskor - som var de enda skor jag hade använt sen jag kom hit till Stockholm - finns inga såna. De är tvärt om bara "platta" och utan mjuka, stötdämpande sulor. Men sköna ändå... 

Nästa gång jag ska gå ut nånstans så ska jag prova hur det blir med fötterna om jag går med mina sandaler som jag också lyckats få in mjuka, stötdämpande sulor i. 
Men det blir inte idag, för om en stund får jag gäster! :o)

Anneli.

måndag 25 juli 2016

Om man stickar riktigt fort...

... räcker garnet längre då? ;o)

Igår satt jag och stickade hela eftermiddagen och kvällen. Kändes det som iallafall... Jag ville ju sticka upp mina restgarner, men visste inte hur långt de skulle räcka. Det är himla svårt att uppskatta sånt tycker jag! Men det är ju bara att prova tänkte jag och satte fart på stickorna.

Hela tiden jag stickade var jag orolig att garnet inte skulle räcka. Jag tycker om symmetri och hade en idé om hur jag ville att disktrasan skulle se ut, vilket innebar att jag inte förrän precis på slutet skulle kunna veta om garnet räckte. Det var en nagelbitare kan jag tala om!

Jag stickade så snabbt jag kunde, för jag var så himla nyfiken på om garnet skulle räcka och om det skulle bli som jag såg det i mitt huvud! Och med en god portion envishet, tungan rätt i mun, superbra hårdrocksmusik från youtube och mina lånade rundstickor "klickande" för varje maska jag gjorde blev resultatet nästan bättre än förväntat:
Jag är supernöjd! Fast... det blev hela 24 trådar att fästa! 2 gjorde jag igår, men resten är kvar. Fästa trådar är så himla tråkigt tycker jag! Men det är ett nödvändigt ont om man vill sticka, så det är bara att göra! Tänker mig att jag tar det lite peu om peu, så det kommer ta ett tag att få denna bambudisktrasa färdig...! Men det är bara att leva med! :o)

Idag tänkte jag ta och häva min husarrest och prova att gå ut. Hur det går är jag övertygad om att ni kan läsa i en blogg nära er imorgon! :o)

Anneli.

söndag 24 juli 2016

Husarrest, dag 2

Idag har jag mer "normalont" i mina fötter så det har nog gjort susen att ha husarrest! Lite svullen är jag fortfarande, men det är inget ovanligt att jag är det, så all is well! Eller iallafall som det brukar... Men för säkerhets skull stannar jag inne minst en dag till, för jag märker att jag inte har några marginaler... :o(

Gårdagens blogginlägg avslutades ju med att jag skulle gå ut i köket och laga lite middag, och det var precis vad jag gjorde! :o) Gott som tusan blev det!
Tur för mig att jag efter alla år med massa ungar inte vet hur man lagar mat för en person bara, för det här räckte till precis två måltider vilket betyder att jag inte behöver laga mat ikväll - bara värma! :o)
Jag tror att jag saknar Adalet (min språkkompis), för jag fick för mig att jag skulle äta med pinnar, precis som jag alltid gör hemma hos henne! ♥

Idag har jag dristat mig till att diska, vilket mina fötter förbjudit mig att göra ett par dagar. Som "belöning" efter jag var klar satte jag mig sen i en fåtölj med benen på en fotpall och så började jag sticka på en ny Bambudisktrasa av det allra sista garnet. Jag har inte tagit nåt kort på det, för det är inte så mycket att visa upp än... Inte för att det har hindrat mig förut, men jag tänkte visa vad jag gjorde efter att jag stickat lite istället:
JAG TOG OSKULDEN PÅ MINA NYA FÄRGPENNOR! :o)
Än så länge bara de "vanliga", alltså inte metallic-pennorna, för dem tänkte jag spara till en annan bild.
Jag tycker att man klart och tydligt ser var jag färglagt med de nya pennorna; det är liksom "mustigare" färg där! Håller ni inte med!?! De färgpennor jag har hemma är ju bara ungarnas gamla färgpennor från skolan som jag har fått ärva. De här nya är bättre märker jag..! Ja, det kostar väl inte på ungarna mer än nödvändigt i skolan kanske..! :P

Nu tänkte jag sätta mig och sticka lite mer medan det finns gott om dagsljus. När man med ålderns rätt börjar bli lite "skumögd" gäller det att passa på! :o)

Anneli.

lördag 23 juli 2016

Husarrest, dag 1

Eftersom mina fötter har gett mig husarrest så får jag roa mig med annat som inte har med stå och gå att göra!
Det är så vackert väder ute, men gå ut vågar jag inte göra! Visserligen har jag inte lika ont i fötterna idag, men jag är fortfarande svullen. Så länge jag låg kvar i sängen såg fötterna normala ut, men det behövdes bara att jag satte fötterna på golvet och gick de kanske 10 - 12 stegen till toan. När jag satt där och pinkade i godan ro så tittade jag ner på mina fötter, och nog fasen var de redan lite svullna! Vad är det för dålig fot-karma jag har? *Suck och morr och snyft*

Men roa sig var det ju! Nåt måste jag ju fördriva tiden med när jag inte kan gå ut!
Jodåsåatt... idag har jag roat mig med att sticka färdigt Bambudisktrasan jag började på i söndags! Trådarna fäste jag på en gång efter att jag maskat av, så nu är den helt klar:
Det gick lättare än jag trodde att vänja sig vid rundstickor, och tänk; jag måste nog ge min Arch Dude-polare Catharina rätt: Det ÄR bättre med rundstickor jämfört med de "gammaldags flaggstänger" (Catharinas beskrivning på vanliga raka stickor) jag hade förut! På stickcaféet i torsdags stickade jag ju mer eller mindre 4 timmar non stop utan att få tillstymmelse av ont i armen så som jag fick förut! (Jo, lite småpauser tog jag, men jag stickade långt mer än vad jag brukar annars!)

Men vad ska jag roa mig med nu då? Resterna som är kvar av Bambugarnet kanske räcker till en disktrasa till om jag blandar ihop dem i en "rest-trasa", men å andra sidan har jag ju mina nya färgpennor att "ta oskulden av"...! :P Eller så kan jag spela lite Minecraft... DET var länge sen! Och så finns ju facebook med både vänner och spel... Och telefon har jag ju så att jag kan ringa folk! What to chose, what to chose..? ;o) Ja ett är då säkert: jag kommer inte dö av tristess iallafall!

Men nu säger mig kurret i magen att det är en bra idé att börja tänka på vad jag ska laga till middag... Dags att stappla ut i köket och se vad för smaskens jag kan hitta på av det som finns i kyl, frys och skafferi! :o)

Anneli.

fredag 22 juli 2016

Anneli gör stan - fötterna protesterar

Efter att jag postat gårdagens blogginlägg åt jag lite frukost och gjorde mig i ordning för att åka in till stan. Jag hade stämt träff med min ärkepolare aka Arch Dude Catharina.
Efter ett snabbt besök på Gryningens Hälsokost åkte vi in till T-Centralen och började gå utmed Drottninggatan. Jag slank in på HM och köpte mig ett 3-pack strumpor och sen en sväng in på Indiska också, men hittade inget jag gillade. Orkade inte kolla så noga heller, för mina fötter gjorde redan rejält ont!

Planen var att gå upp till bokhandeln Vattumannen högt upp på Drottninggatan, men det fanns inte på kartan att mina fötter skulle orka bära mig ända dit, så Catharina fick gå dit själv medan jag satt och vilade på en bänk. Efter en stund började jag halta iväg så sakteliga för att vi skulle mötas upp vid en pizzeria längre upp på Drottninggatan, och på min väg spelade jag in två videor. Här är den första:
Och här kommer den andra:
Efter min lilla avstickare till den här underbara innergården, satte jag mig vid ett bord på den Pizzerian som Catharina och jag bestämt att vi skulle äta på. Al Forno tror jag den heter. Jag behövde inte vänta länge innan hon kom, och vi beställde varsin Pizza. Och så här såg min glutenfria ut:
Den hade en tunn, knaprig botten som i ärlighetens namn var rätt smaklös, men det var ju kul att kunna äta en Pizza! Fyllningen var rätt god, men inte fasen var det värd 125 kr! Nåja... vi lyckades flirta till oss kaffe efter maten och det var iallafall riktigt gott!

När Pizzorna låg i våra magar gick/stapplade vi upp till Konserthuset för att vara med på ett stickcafé på Espresso House. Där satt vi i nästan 4 timmar, och det var jättetrevligt! Jag hann ganska långt på min nya Bambudisktrasa - vilken i ordningen är jag osäker på... jag har tappat räkningen!

När nedanstående foto togs hade jag redan stickat en bra stund och hunnit ganska långt:
Några timmar senare såg det ut så här:
23 varv kvar till jag ska maska av! Om bara garnen räcker... Jag håller tummarna, för det vore roligt om det blev en fullstor, blå disktrasa till!

Medan jag satt där i gott sällskap och stickade för allt vad garnen höll så smög Catharina runt och tog kort... Här är ett av dem:
Det var en mycket trevlig avslutning på min eftermiddag/kväll på stan! Fast det var inte riktigt lika trevligt att ta sig hem... Mina fötter var heeelt paj och protesterade för varje steg jag tog! Så ont i fötterna som jag hade på väg hem, under natten till idag och under dagen idag har jag aldrig haft i hela mitt liv! Fy för den lede! Och ganska svullna är de också!

Jag hade tänkt att jag skulle gå ut och handla lite idag, men det var bara att inse att det inte skulle gå! Men jag hade sån tur att min kompis Helene kom förbi och skjutsade mig till en affär! Hon skulle ändå ner till Sickla och handla, så hon "dumpade" mig på Ica medan hon gjorde sina ärenden. Efter min runda på Ica såg mina fötter ut så här:
Jag är svullen ända upp på benen!
Det här är inte kul kan jag intyga! Men jag har ingenting inbokat under helgen, så jag tänker bara stanna hemma och ta fotbad och pyssla om mig lite grann! Because I'm worth it! And need it! Desperately!!

Innan jag avslutar detta långa blogginlägg så lägger jag in ett foto till - bara för att avsluta det lite mer positivt! :P
Det fina blomsterarrangemanget står utanför nämnda Ica, där jag satt och väntade på att Helene skulle komma och plocka upp mig för hemfärd.
Nu är jag hemma igen, och här stannar jag och tänker inte ta ett enda steg mer än nödvändigt på hela helgen! Så det så!

Anneli.

torsdag 21 juli 2016

Jeppe odlar

Anledningen till att jag fått ynnesten att bo i Stockholm i 3 veckor är för att jag är lägenhetsvakt! Jag brukar skämtsamt säga att jag är här i min dotter Linnéas och hennes sambo Jeppes lägenhet för att passa deras dammråttor, men i ärlighetens namn så har jag inte sett en enda! Men nåt annat som behöver vård och tillsyn är krukväxterna, så dem tar jag hand om efter bästa förmåga!

Jeppe har visst en förkärlek att odla, för på deras balkong står nämligen dessa:
Det är en Zucchiniplanta, och om allt går enligt planerna så ska det bli gula zucchinis av de där blommorna!
I samma låda står också några morötter som den skarpögde kanske redan sett bakom zucchiniplantan!
I lådan bredvid hittar vi en tomatplanta, och nån sorts kryddväxt + lite kinesisk gräslök.
Tomatplantan blommar även den:
Det här bevisar ju att bara för att man bor i en lägenhet i Stockholm så behöver man inte ge upp sina odlingsdrömmar!
På balkongen finns även några kryddväxter i en blomlåda och en jordgubbsplanta i en ampel, men det blev inga kort tagna på dessa. Ni får faktiskt nöja er med det som blev! ;o) Hihi!

Anneli.

onsdag 20 juli 2016

Hemlängtan? Inte då!

Idag är min 8:nde dag här i Stockholm, och i Hammarbyhöjden har jag varit sen i fredags. Jag njuter i fulla drag och kan inte påstå att jag direkt har nån hemlängtan. Fast jag saknar min älskade man lite, det gör jag! ♥

Meeen; idag fick jag träffa honom en liten stund då vi båda var hos vår vän och akupunktör Dr Yang i Ropsten. (Jag har skrivit om det på min Gröna Blogg tidigare idag.)
Jag passade på att ta med min smutstvätt och några grejor som jag kommit på att jag inte behöver här; allt för att lätta lite på min alltför stora packning! :P Och Janne åker ju bil, så det var ingen konst för honom att få med mina grejor!

Nåt han INTE fick ta med sig var min vuxenmålarbok och mina nya färgpennor! Hittills har det inte blivit av att jag tagit fram dem - jag har haft så mycket annat för mig - men jag längtar efter att sätta mig vid köksbordet här och färglägga lite!

Igår när min "Arch Dude" var här tog jag fram färgpennorna och visade dem för henne, och då satte målarsuget in på allvar! Idag har jag ju inte varit hemma förrän nu på sen eftermiddag/kvällen, men prioriterade disken i köket och blogginlägget på min Gröna Blogg, så inget har blivit färglagt än, och nu sitter jag ju här och skriver...

Nå väl... När jag satt här och dreglade över mina nya färgpennor så kunde jag inte låta bli att ta några kort på dem:
Visst är de fina!?! 
Tänk att man kan känna sig så glad bara av att se några färgpennor! :P Om det inte vore för att jag behöver laga mig lite kvällsmat så skulle jag börja färglägga direkt efter jag postat det här blogginlägget, men jag har i vanlig ordning glömt bort att äta så jag lär nog prioritera att få nåt i magen..!

UPPDATERING:
Men innan jag fixar lite käk så ska jag bara berätta hur det gått med den där BioCell Collagen II + Hyaluronsyra-kapslarna som jag började äta den 8 juli och som jag skrev om HÄR.
Idag tog jag de sista kapslarna ur första burken, och att de tog slut så snabbt beror på att jag överdoserat dem i hopp om snabbare resultat (enligt rekommendation från företaget som tillverkar dem så kan man istället för att ta 2 kapslar/dag ta 6 kapslar/dag i 14 dagar). Tyvärr har resultat uteblivit förutom att jag har lite mindre ont av artrosen jag har i min vänstra tumme. Det är väl bra i och för sig, men det var ju fötterna jag hade hoppats att de skulle hjälpa för! Det kanske de gör också, men isåfall tar det visst ett tag till. Som tur var hade Janne en ny burk med sig till mig så jag fortsätter med dem och håller tummarna för att de "kickar in" snart!
Men nu måste jag ut i köket och fixa mig lite mat! Jag börjar bli riktigt hungrig!

Anneli.

tisdag 19 juli 2016

Minnenas allé del 2

Idag tänkte jag visa er nästa nostalgitripp här i mina gamla kvarter i Stockholm.
Den här gången har jag varit i Kärrtorp där jag bodde fram till jag flyttade upp till Dalarna för 23 år sen. I Kärrtorp finns den andra - och sista - lägenheten som jag hade här i Stockholm.
Självklart blev det en liten video:
Sen filmade jag lite nere i Centrum också:
Lika konstigt och främmande som det var att stå utanför min första lägenhet (som jag ju visade er i lördags) kändes det att gå runt i Kärrtorp! Det är verkligen som att jag bodde här "i mitt förra liv"! På ett sätt kan jag längta tillbaka lite grann, men jag inser ju att det aldrig skulle bli så som det var här då. De flesta av dem jag kände när jag bodde här har flyttat, våra barn har växt upp och livet skulle bli väldigt annorlunda här om jag flyttade tillbaka nu. Så nä, det känns inte ett dugg aktuellt! Och så trivs jag alldeles för bra med att bo på landet!

Nu tänkte jag straxt börja förbereda kvällsmaten, för jag har bjudit hit min kära "Arch Dude" Catharina på middag, och jag vill ju inte stå för mycket i köket när hon kommer! Så det här blir allt för idag!

Anneli.

måndag 18 juli 2016

Hjälp! Jag kan inte duscha!

Nån gång under dagen igår flög det in en fjäril genom det öppna badrumsfönstret och parkerade sig i badkaret! I morse var den kvar och såg inte ut att vilja flyga ut igen, trots att jag hade öppnat fönstret på vid gavel.
Man kan ju inte duscha med en fjäril! Den skulle aldrig överleva det, och så grym skulle jag aldrig vara! Men det löste sig! Jag tog försiktigt, försiktigt och lyfte upp den och släppte ut den genom samma fönster som den kom in igenom! Problem solved! :P

Apropå igår så hade jag en väääldigt trevlig kväll med kompisar, Tarot och stickning! Ärkepolaren Catharina har lånat ut ett par rundstickor till mig, så nu har jag börjat sticka på en ny bambudisktrasa!
Det här med rundstickor... it takes some getting used to kan jag säga för att uttrycka det på utrikiska. Det kändes väääldigt ovant, och jag är inte riktigt vän med dem än. Men jag har ju inte stickat så många varv heller så det kommer nog att kännas bättre när jag kommit lite längre. Fast jag vet inte om jag inbillar mig... jag tycker att stickningen blir lösare på nåt vis... Jag får sticka lite till så blir det nog lättare att avgöra! Men vad skulle det göra om det blir lite lösare förresten? Herre gud! Det är en disktrasa, inte en galaklänning! ;o)
Fortsättning följer...

Anneli.

söndag 17 juli 2016

Mer körsbärspaj åt folket!

Om en liten stund kommer ett par kompisar hit på fika och jag har förberett lite smaskens till oss!
Av körsbären Rosali och jag plockade hemma hos henne har jag nu gjort en körsbärspaj! Ja, man ser ju inte körsbären eftersom de är gömda under ett täcke av "typ smuldeg", men jag lovar att de är där! Vartenda ett av dem!
Som vanligt när jag får gäster och ska bjuda på nåt så improviserar jag istället för att gå efter ett recept, så jag hoppas att pajen är god!
Snart får vi veta! :o)
Spänningen är oliiidlig!! ;o)

Men så att... här har inte jag tid att sitta! Jag ska ut i köket och mala kaffe så det är klart till mina gäster kommer! :o)

Anneli.

lördag 16 juli 2016

Minnenas allé

Nu har jag installerat mig i Hammarbyhöjden. Här ska jag stanna ända tills jag åker hem den 4 augusti. Sweet!! :o)

Efter min "frunch" tog jag mig en promenad, och jag hade ett bestämt mål med den, nämligen:
Det kändes konstigt... ja till och med främmande att stå utanför huset som jag hade min första egna lägenhet i. Det känns så länge sen... som att jag helt plötsligt fann mig själv stående i mitt föregående liv på nåt vis... Och det ÄR ju faktiskt rätt länge sen... Jag bodde här några år i början av 1980-talet.

Nu är jag "hemma" igen; varm, svettig och med fötter som vägrar ta ett enda steg till! Trots nya och bekväma promenadskor får jag superont i fötterna efter bara en liten stunds promenad... och sen ska jag kunna gå vidare eller åtminstone hem igen... :o( Hur ska det här gå?
Ja, det måste gå! Vad är alternativet liksom? Jag tänker inte sitta här som en fånge när jag äntligen får vara en längre sammanhållande tid i Stockholm!

Men nu - nu blir det högläge och vila för fötterna så jag kan gå ut på nya små äventyr en annan dag!

Anneli.

torsdag 14 juli 2016

Första dygnet i Fjollträsk

Hmmm... Jag vet inte om detta kommer att funka, för nu kör jag bara med min mobils internet, och jag är osäker på hur mycket det räcker till... Men OM ni ser det här blogginlägget så betyder ju det att mitt ynka lilla GB surf räckte - logiskt eller hur!?! ;o)

Jag kom alltså till Stockholm igår eftermiddags. Jag hade sån tur att jag fick åka bil hela vägen, och tur var det för jösses va packning jag hade:
Största resväskan, ryggan, en "week end-bag" och min handväska. Men... som om det inte var nog så hade jag en hel kasse fullproppad med mat + en liten kylväska; också med mat förstås! Den lila "week end-bagen" i bild är även den fullproppad med mat...!

I ärlighetens namn så hade jag inte tagit med mig så mycket mat om det inte var för att jag visste att jag skulle åka bil. Jag veeet ju att det finns mataffärer även i Stockholm (blink, blink), men jag har alldeles för ont i fötterna och svårt att bära tungt för att gå och handla mer än nödvändigt, så när det stod klart att jag skulle få skjuts så tyckte jag att det var lika bra att ta med lite basvaror, så kan jag bara komplettera lite med det jag behöver när jag behöver det.

Min första anhalt här i Fjollträsk är hos min tvillingsyrra Rosali. Där hon bor nu - i Saltsjö-Boo - har hon det så bra att hon har tillgång till en trädgård med bl a ett körsbärsträd som hon får "palla" bär ifrån! Och det gjorde vi:
De här körsbären var verkligen supergoda!
Som ni såg i videon så var där ju en katt med i trädet också, och honom tog jag jättemånga kort på! Men på nåt konstigt vis lyckades han alltid vrida på huvudet precis som jag tog kortet! Hur jag än prasslade och gjorde ljud för att han skulle titta åt mitt håll så vände han bort huvudet så fort jag skulle fota (som jag ju säger i videon...)! Men några bra bilder fick jag iallafall, och här kommer ett av dem:
Till skillnad från Rosali och mig så spanade den här kissen inte efter körsbär, men vad han spanade efter förtäljer inte den här historien!

Nu ska jag skynda mig att publicera det här blogginlägget innan mitt internet eventuellt tar slut! Imorgon ska jag byta Satsjö-Boo mot Hammarbyhöjden där jag ska stanna resten av min Stockholmsvistelse, så nästa blogginlägg kommer därifrån! Och det bästa av allt: där har jag fri tillgång till internet och behöver inte oroa mig för att surfen tar slut! :o)

Anneli.

tisdag 12 juli 2016

Panik och paket

Nu börjar paniken smyga sig på mig på allvar! HUR ska jag orka och hinna och komma ihåg allt jag behöver packa! Och hur ska allt få plats...? Hjääälp!

Och här sitter jag och skriver ett blogginlägg när jag egentligen borde se till att få allting nerpackat! Hur tänker jag???

Så här tänker jag: jag pallar inte att fara runt som ett skållat troll hela tiden! Jag blir alldeles snurrig i huvudet! Dessutom behöver jag sitta ner och vila mina fötter mellan varven, för annars dröjer det inte länge förrän jag inte kan stå och gå alls! Och om jag ändå behöver sitta en stund så kan jag lika gärna skriva ett blogginlägg!
Och så har mitt paket från Adlibris kommit, och jag lovade ju att visa er vad jag beställt!
Ni trodde väl inte att jag skulle åka till Stockholm och vara borta i 3 veckor utan att ta med mig målargrejor?!? Men: Jag tar inte med mig den nya målarboken, för jag har så mycket kvar av den gamla! Att jag ens köpte en till målarbok beror på att Adlibris hade ett paketerbjudande på målarbok + färgpennor. Det stora paketet med färgpennor och målarboken kom som ett paket, och metallic-färgpennorna köpte jag extra! Dem ska det bli extra spännande att färglägga med! :o)

Sen köpte jag en sak till när jag ändå var inne på Adlibris, nämligen denna:
Jag blev rekommenderad att läsa - och praktisera - den av en kompis, och på Adlibris fanns den i pocket för ynka 42 kronor, så då slog jag till! :o) Vad gör man inte för att förbättra sin hälsa!?!

Men nu har jag suttit tillräckligt länge! Packningen packar sig inte själv, så det är bäst jag sätter lite fart igen!
Nästa blogginlägg blir från Stockholm, men förmodligen inte förrän tidigast på fredag, för jag har antagligen inte tillgång till internet förrän då. Men det märker ni!

Prenumerera gärna på bloggen om ni inte redan gör det, så missar ni ingenting!

Anneli.

måndag 11 juli 2016

Ibland är jag riktigt listig!

I vintras köpte jag mig en ryggsäck som jag tänkte använda just när jag åker till Stockholm (eller förallandel även nån annan stans...), för det är så skönt att ha händerna fria när man åker tunnelbana och buss eller går på stan. Jag har letat efter en bra ryggsäck som har flera fack, och viktigast av allt; ett fack som är på baksidan - mot ryggen - som man t ex kan ha plånboken i utan att behöva vara rädd att nån stjäl den utan att man märker nåt.
En sån ryggsäck visade sig vara ganska svårt att hitta! Men i en väskaffär i Hedemora såg jag en väska som om den varit en ryggsäck hade varit nästan helt perfekt! Jag frågade butiksinnehavaren om det fanns nån liknande fast som ryggsäck, men det gjorde det inte. Däremot så erbjöd han sig att göra om väskan till ryggsäck för en hundring, och glad att äntligen ha hittat nåt som skulle funka tackade jag Ja.

Det gick nån vecka, och sen ringde han och sa att jag kunde hämta min ryggsäck, vilket jag gjorde redan samma dag.
När jag kom hem med den och inspekterade den lite noggrannare insåg jag att remmarna kanske var i smalaste laget och att det fanns risk att de skulle skära in i axlarna om jag bar något tungt i ryggsäcken. Jag får väl sy på några "axelvaddar" tänkte jag för mig själv när jag la in ryggan i en garderob i väntan på att det skulle hända. Men det hände ju inte... förrän igår eftermiddag/kväll! :o)
Remmarna är fastsydda både upptill och nertill, så det gick inte att trä på nåt, utan jag var tvungen att sy "axelvaddarna" färdigt förutom just att sätta dem runt remmarna, och sen sy fast dem för hand.

Men jag började med att mäta hur långa och breda jag ville ha dem, och sen rita upp ett mönster på ett papper och sen med hjälp av det klippa ut 4 lager fleecetyg till vardera axelvadd. Sen sydde jag på ett svart, lite stadigare tyg på ovansidan + "vingarna" som jag sen skulle fästa vadderingen med.
På bilden här ovan ser ni den sidan som ska vara mot kroppen. Vingarna är vikta runt om och syns inte här.
Och det här är ovansidan. Vingarna vek jag sen runt remmen och sydde fast för hand.
Här ovan ser ni hur det såg ut när jag hade sytt på den ena axelvadden och den andra bara ligger ovanpå.
Här tog jag en lite närmare bild för att ni skulle kunna se lite bättre hur jag gjort. Axelvaddarna är alltså INTE fastsydda i remmarna utan bara i sig själva för att de ska kunna löpa uppåt och nedåt på remmarna.
Och; för att påpeka det uppenbara: Jag kan inte sy! Åtminstone inte så det ser snyggt ut! Men här är det funktionen som räknas, så det får se ut så här! Jag tycker iallafall att jag var ganska listig som utan att egentligen veta hur man gör ändå lyckades klura ut hur jag skulle kunna få till det! :o) Jag har mina ljusa stunder! :P
Nu återstår bara att testa den i verkligheten för att se om det blev så bra som jag hoppas och tror!

Anneli.

söndag 10 juli 2016

Mera resfeber...

Resfebern fortsätter, men jag blir som handlingsförlamad... Jag har skrivit lite listor på vad jag måste komma ihåg att packa ner, men jag kommer mig inte riktigt för att göra det... Men jag VILL inte att det ska bli panik i "elfte timmen"...
Hur får man tummen ur...? *Suck*

Men äta bör man -  annars dör man! Så jag gjorde en fruktsallad till Adrian och mig som vi åt ute i trädgården:
Precis när jag stod i köket och gjorde fruktsalladen kom Janne in med nyplockade jordgubbar! Vilken timing! :o)
Självklart snodde jag åt mig lite av jordgubbarna och så slängde jag i lite cashewnötter också, och voilà! Fruktsallad De Lux! :o)

Som vanligt har jag tränat på att spela trummor också, och idag var det extra roligt! Precis som innan Adrian åkte till Stockholm, så kom han upp till mig när han hörde att jag börjat spela! ♥ Först lyssnade han bara, men sen visade han två nya takter som jag fick träna på! Hjääälp... :P
Men jag tänker så här: nu är det ju bara 2 dagar kvar att spela på innan det är min tur att åka till Stockholm, så fram till jag åker tänker jag bara träna "så där lite lagom"... Men när jag kommer hem igen... då jäääklarrr! Då ska det bli spela av!! :o)

Anneli.

lördag 9 juli 2016

Redan resfeber

Ute är det grått och mulet. Ett stilla sommarregn droppar utanför våra fönster och på avstånd mullrar åskan. Själv har jag börjat packa inför min Stockholmsvistelse. Allt måste vara klart till på tisdag kväll.

Jag blir alltid lite nojig när jag ska packa... tycker att det är svårt att veta hur mycket och vad jag behöver ta med mig...! Å ena sidan vill jag ju ha så lite packning som möjligt för att slippa kånka runt på en onödigt tung resväska, men å andra sidan vill jag ha med allt jag tror mig behöva plus lite till "för säkerhets skull"...

Jag har en rejält stor resväska som jag får plats med nästan för mycket i. Som tur är går den på hjul, men om det inte finns hiss eller rulltrappor som funkar så måste jag ju orka bära den! Alltså kan jag inte har för mycket med mig! Men att ha för lite med sig blir inte bra det heller... Vad behöver jag? Hur mycket behöver jag? Vad får jag inte glömma, och vad kan jag lika gärna köpa på plats? Gaaah!!! Det är sånt här som gör att jag egentligen inte gillar att resa! Jag älskar att vara på andra platser, men fullkomligt avskyr att behöva resa dit! Varför kan man inte bara teleportera sig? Då vore problemet löst! ;o)
Men att teleportera sig funkar bara i teorin, så jag får bita i det sura äpplet och resa med redan uppfunna transportmedel.

Men det är inte bara kläder och nån bra bok jag behöver packa med mig. Nä, datorn ska med, min vuxenmålarbok och färgpennor likaså, plus en hel del mat...
Jo, det finns mat även i Stockholm - jag veeet, men "specialgrejer" ( = bland annat glutenfritt) vill jag inte behöva springa runt i stan och leta efter... Dessutom är det ganska långt till affären från där jag ska bo, och jag orkar inte bära hem tunga kassar med mat eller gå ofta och småhandla - mina fötter pallar inte det! Då är det lättare för mig att packa med mig vissa saker härifrån. Men det är så mycket att tänka på att jag blir alldeles snurrig! Bra då att jag börjat packa redan nu! Jag får ta lite i taget så går det nog bra!

Om en stund ska jag åka till Krylbo och hämta upp Adrian som kommer hem ifrån Stockholm efter nästan 3 veckor hos sina storasyskon. Janne och jag har haft det lugnt och skönt hemma, men jag har allt längtat efter min "lille" pojke! Framför allt har jag saknat att han är med när jag spelar trummor och han försöker lära sin gamla mamma några nya takter..! ♥ Men nu hinner vi spela tillsammans i 3 dagar innan det är min tur att "rymma hemifrån"! Det ser jag verkligen fram emot! Både att spela med Adrian och att rymma hemifrån! :P Hihihi...!

Anneli.

fredag 8 juli 2016

Det finns hopp om livet!

När jag kollade min mobil efter att jag vaknat idag så hade jag fått ett sms från PostNord att mitt paket från Adlibris var på väg. Jippi tänkte jag, men inte sjutton kom det nåt paket från dem idag - sms:et var visst bara ett meddelande att det har skickats! Så nu får jag vänta ända till på måndag innan det (förhoppningsvis) kommer! Min enda "tröst" är att ni också får vänta till på måndag innan ni får veta vad det är jag har beställt..! Hehehe...! ;o)

Meeen... Det låg ett paket i brevlådan, och det var adresserat till mig! Men det var nåt helt annat i det paketet, nämligen detta:
BioCell Collagen II + Hyaluronsyra... Va farao är det kanske ni undrar?
Ja, det undrar jag också höll jag på att säga... Men det är ett kosttillskott som ska vara bra för ledernas funktion, kroppens kollagenproduktion och bindväven. Alltså bra för huden och lederna bland annat.

En kompis till mig var med i en artikel om just det här kosttillskottet, och i den artikeln berättar hon om att hon haft väldigt ont i ett knä en tid, men att smärtan försvann efter bara 2 dagar när hon började äta det här kosttillskottet!
Jag har ju (som ni vet om ni följt min blogg ett tag) väldiga problem med smärta i mina fötter, vilket gör att jag har svårt att gå några längre sträckor, plus att jag har artros framförallt i min vänstra tumme med smärta och minskad funktion som följd. Så när jag läste den här artikeln så tänkte jag att det här skulle kunna vara nåt även för mig! Så snabbt som attan beställde jag en burk, och har nu tagit den första kapseln! Hjälp mig att hålla tummarna för att det hjälper! Jag är såååå trött på att ha ont hela tiden!
Självklart kommer jag att berätta för er hur jag upplever preparatet och om det funkar även på mig! Stay tuned! (TIPS: Prenumerera på bloggen, så missar du inget!)

Anneli.

torsdag 7 juli 2016

Börja ladda Catharina!

Nu du Catharina! Nu är det dags att du laddar, för nu är jag redo för dig! ;o) ♥ :P

Jag har länge vetat att jag kommer att spendera ett par veckor i Stockholm den här sommaren, bara inte exakt när. Men nu är det bestämt! Jag åker ner på onsdag i nästa vecka (13/7) och blir kvar några dagar in i augusti.

När jag är nere i Stockholm så är det "obligatoriskt" att jag träffar min kära Ärke-polare Catharina. Och att träffa henne brukar ofta innebära långa promenader genom Stockholm.
Förra sommaren höll jag nästan på att avlida för att jag hade sååå ont i fötterna efter vår framfart på stan, så det kanske inte är så konstigt att jag varit ganska orolig för hur det ska gå med mina stackars onda fötter den här gången. Dessutom är jag lite orolig för att det ska bli för varmt för min smak, för jag har riktigt svårt med värme tyvärr! (Är det över 24 - 25 grader så orkar jag typ ingenting mer än dricka kallt vatten och käka glass...)

För att förekomma och förbereda mig så mycket som står i min makt, tog jag stora plånboken - aka Janne (blink, blink) - med in till stan igår för att shoppa lite. Och detta var vad jag kom hem med:
2 par byxor, typ Haremsbyxor i tunnare tyg, 6 par tunnare sommarstrumpor, ett 4-pack med nylonstrumpor och det viktigaste av allt: ett par mjuka, luftiga promenadskor! Så nu du Catharina; nu är jag redo för dig! :o)

Anneli.

onsdag 6 juli 2016

Om jag får tråkigt...

Jag har lite svårt att förstå människor som tycker att de har tråkigt... Det finns ju såå mycket man kan göra! När skulle man ha tid att ha tråkigt? Det finns ju mer att göra än tid att göra det på!

Även innan jag blev utbränd tyckte jag att tiden var för knapp, och det känns som att jag aldrig har hunnit allt jag vill! Nuförtiden är orken - eller brist på ork - det som avgör vad jag gör eller inte gör, men ordet "tråkigt" finns inte i mitt vokabulär om vi pratar om i betydelsen att man inte har nåt att göra. Däremot kan jag tycka att det är tråkigt att jag inte orkar eller har råd att göra saker jag vill, men det är inte det jag pratar om här.

Så fort jag känner att det börjar bli lite tråkigt så gör jag nåt åt det; jag sätter på en bra CD (och om det finns lite energi till övers kanske jag "dansar" lite till musiken också), eller så tittar jag på några roliga YouTube-klipp eller en film, stickar, ringer en kompis, bakar nåt, spelar trummor eller färglägger i min vuxenmålarbok till exempel.

Nu låter det kanske som att jag är en sån som måste ha nåt att göra hela tiden, men det kan jag försäkra er om att jag inte är! Snarare tvärtom! Jag har ganska stort behov av att göra "ingenting", och det här med att färglägga i en målarbok är faktiskt snubblande nära att göra ingenting! :o)

Och som av en händelse så har jag börjat på nästa bild i min målarbok. Den aktuella bilden är som ni ser en stor bläckfisk:
Medan jag satt och pratade i telefon med en kompis härom dagen hann jag så här långt:
Målarboken och färgpennorna ligger nästan alltid på köksbordet ute i Da House, så närhelst jag vill kan jag bara gå ut dit och sätta igång! :o) Och jag är faktiskt på väg dit ut om en liten stund, men inte för att färglägga, utan precis tvärtemot; för att plocka undan på köksbordet, för lite senare idag kommer en kompis på fika! Men sen åker allt fram igen!

Förresten så beställde några grejor från Adlibris det sista jag gjorde innan jag stängde av datorn i natt, men vad det är berättar jag om och visar när det kommer! :o)

Anneli.