Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 30 oktober 2016

Tårta och T-shirt

Så har ännu en vecka gått, och oktober närmar sig sitt slut. Det är svårt att fatta att på tisdag är det november! Det är väl förstås för att det varit en så pass varm (och skön!) höst som det känns så antar jag... Men om man ska tro på väderprognosen så ska det bli kallt och vinter från och med 1 november! Brrr...!! Det längtar jag INTE till! Meeen... det är ju sånt man får räkna med på våra breddgrader!

I förra blogginlägget skrev jag att jag skulle göra en tårta och ta med till språk- och stickcaféet här i Nyhyttan för att vi skulle fira den lilla pojken som snart fyller år. Så jag gjorde en tårta och tog med mig, och här kommer ett foto på den:
Jag fick köra väääldigt försiktigt på våran guppiga väg för att tårtan inte skulle falla ihop på vägen!
Men fram kom den i samma skick som när jag bar ut den till bilen! :o) "Bilisternas Drottning" KAN köra försiktigt om hon måste!! :P ;o)

Tårtan blev så uppskattad att jag på stående fot fick en beställning på en lika dan tårta till födelsedagskalaset de ska ha hemma hos sig nu på söndag! Så det blir till att göra en tårta till! För inte kunde jag säga nej! :o)

Nåt annat från veckan som gått som jag tänkte berätta är att jag ÄNTLIGEN fått en ny T-shirt från Teespring! I somras beställde jag ju en T-shirt som jag trodde skulle vara lila, men som visade sig vara blå... Jag trodde först att det var de som skickat fel, men det är bara att erkänna; det var jag som sett fel på färgen när jag beställde! Men: trycket på min T-shirt var lite snett och inte riktigt centrerat, så jag skrev till företaget i början av augusti och ville att de skulle skicka en ny. Och i fredags kom den ÄNTLIGEN efter mycket mailande fram och tillbaka till Teespring! Det var inte att de inte ville ersätta mig, utan jag verkade ha "fallit mellan två stolar" (jag kände mig bortglömd...), men till slut - TILL SLUT - fixade det sig och här är min nya T-shirt:
Jag valde en röd den här gången!
Så slutet gott, allting gott vad gäller Teespring! :o)

Annars har jag mest bara tagit det lugnt i veckan. Måndag och onsdag var det ju språk- och stickcaféer som jag var med på bägge två, men på torsdag vaknade jag med sprängande huvudvärk, lite feber och ont i ryggen, och det höll i sig under fredagen också. Så de dagarna orkade jag just ingenting! Men redan igår mådde jag bättre igen. Adrian har ju höstlov nu, och inte så förvånande vill han tillbringa det i Stockholm hos sina storasyskon. Så fram på eftermiddagen igår skjutsade jag honom till Krylbo station där han tog tåget mot civilisationen, medan jag åkte åt motsatt håll för att passa på att hälsa på min språkkompis Adalet en stund!

Imorgon är det inget stick- och språkcafé här i Nyhyttan, för det går inga bussar hit ut till "obygden" när det är skollov. Så jag får väl sitta här och sticka i min ensamhet medan Janne byter till vinterdäck på min bil. Och så ska jag förstås träna på att spela trummor också! :o) TUR att vi bor på landet, för stackars våra grannar om vi haft några...! :P Hihihi...! :o)

Bilisternas Drottning.
A.K.A. Anneli. ;o)

söndag 23 oktober 2016

Fler ljusglimtar i tillvaron!

"Det är alltid mörkast timmen före gryningen". 
Sägs det... 
I mitt liv har det varit mörkt tillräckligt länge om nån frågar vad jag tycker! Och jag pratar inte om årstiden... 

Men är det...? Kan det verkligen vara...? Ska det där lilla, lilla pricken föreställa ljuset i slutet på tunneln? Betyder det att det blir gryning snart?
Jag vet inte. Det är för tidigt att säga. Men jag försöker hålla hoppet uppe bäst jag kan!

Det gäller att ta till vara livets små ljusglimtar, och det har jag verkligen försökt att göra den gångna veckan!
Titta på de här gosbollarna till exempel! Det är Stark och Bella som ligger och sover tillsammans! ♥ ♥ Man kan ju inte bli annat än alldeles varm i hjärtat när man ser dem!

Ljusglimtarna denna vecka har varit lite fler än förra veckan, och jag har varit ur huset lite mer. 
Så här har min vecka sett ut: 
I måndags var det ju språk- och stickcafé här i Nyhyttan. 
I tisdags hade jag några kompisar här igen.
I onsdags var jag på ett alldeles nystartat stick- och språkcafé inne i stan, som en Diakonissa från kyrkan startat. Jag känner henne lite grann, och hon bad mig så vackert att jag skulle komma, för annars hade hon varit enda svensk där. Ja men så klart man ställer upp! :o) 
I torsdags satt jag bara inne och ugglade och i fredags lika så, men igår lördag... ja då jäklar! Då var jag på "Trumresa" här i Nyhyttan - på samma ställe som språkcaféet brukar vara. Fast Björn - han som ledde det - ville hellre kalla det för "Drömresa". Han förklarade att det bara är Shamaner/Nåjder som gör trumresor egentligen, och eftersom han inte är shaman tycker han att det känns bättre att kalla det drömresa. 

Vad gör man då på en sån däringa Drömresa? Jo, man mediterar - eller gör en "inre resa" - till rytmen av en "Shamantrumma". Det är superhärligt! Speciellt när nån som är så duktig som Björn trummar! Vi gjorde två Drömresor, och sen fick de som ville prova att trumma på nån av Björns alla trummor göra det, och det ville jag förstås! Och jag blev jättesugen på att köpa mig en egen Shamantrumma! Vi får se om jag gör det i framtiden... 

Idag har jag inte gjort just nånting - än..! Men senare ikväll ska jag förbereda en tårta som jag ska ta med mig till Språk- och stickcaféet imorgon.
En liten kille som brukar följa med sin mamma dit fyller år snart, och vi ska passa på att fira honom imorgon. Sen ska han nämligen börja på dagis och kommer inte att komma med längre. 

Jag hade i min enfald sett för mitt inre hur jag skulle baka egna tårtbottnar och koka hemgjord vaniljkräm, men som ni kan se av bilden så har energin inte räckt så långt...! (Nån som är förvånad? Inte jag! Jag är mer förvånad att jag ens för en sekund kunde tro att jag skulle orka nåt sånt..!)
Så lite senare ikväll ska jag "montera ihop" tårtan så den får stå och "goa till sig" under natten, och sen fixar jag grädden och dekorationerna imorgon innan jag åker hemifrån! 

Men nu ska jag kolla lite på TV innan det är dags för tårtmontering! 
En bra vecka önskar jag alla min a bloggläsare!

Anneli.

söndag 16 oktober 2016

Seg vecka med ljusglimtar

Innan jag berättar och visar er vad jag har gjort den gångna veckan, så behöver jag bara beklaga mig lite...
Denna vecka har varit sååå seg... Jag har inte ens orkat ta mig ur huset mer än i måndags när jag åkte iväg den ca 1 km långa vägen till språk- och stickcaféet här i Nyhyttan, och de 2 gånger som jag tagit mig tvärs över gräsmattan och in till Da House! Men bortsett från det så har jag bara suttit hemma; insvept i en filt och tittat på TV, stickat lite och suttit vid datorn. Jag har varit frusen, trött och näst intill handlingsförlamad!

Så här har min vecka sett ut:
Måndag. Veckans höjdpunkt: Språk- och stickcaféet här i byn. Det är trevligt att komma ut ur min "bubbla" och få prata med lite folk, sticka och fika. Och när jag kom hem igen så hade ett paket jag beställt från Adlibris kommit! :o)
Man kan beställa fler saker än böcker därifrån! Och det hade jag gjort:
Men en bok blev det också:
Skrev lite om den här boken på min Gröna Blogg och vill du läsa om det så kan du bara klicka HÄR så kommer du dit! Blogginlägget öppnas i ett nytt fönster så du kan lugnt läsa vidare här.

Tisdag. Veckans andra höjdpunkt! Dagen började seegt, men efter lite mat tog jag mig ut till Da House och färglade i min vuxenmålarbok:
Och lite senare på kvällen kom två kompisar - Katta och Helene - och bland annat målade vi varsin auragraf. Så här ser min ut:
Om du undrar vad en auragraf är för nåt så kan du läsa om det HÄR.

Onsdag. Orkade knappt vakna, och dagen spenderades typ bara framför datorn och TV:n insvept i en filt.

Torsdag. Orkade knappt vakna, och dagen spenderades typ bara framför datorn och TV:n insvept i en filt.

Fredag. Orkade knappt vakna, och dagen spenderades typ bara framför datorn och TV:n insvept i en filt.

Lördag. Äntligen lite "action"! Efter att knappt kunna vakna (det tog 1½ timme från det att väckarklockan gick igång kl 10.30) kom jag på att blommorna ute i Da House behövde vattnas, och väl där kom jag på att jag hade två skott som hade behövt komma i jord för lääänge sen, men jag har inte haft energi att leta på blomkrukor och jord för att plantera dem. Men nu bestämde jag mig för att det skulle ske! Och när jag äntligen kom mig för att plantera de båda skotten så blev 5 av de andra krukväxterna omplanterade av bara farten! Det gäller att passa på när ångan är uppe!
Glada blommor!! :o)
En av de omplanterade växterna!

Söndag. (Idag) Det var ännu svårare att vakna idag! Det liksom gick bara inte..! :o/ Så det tog mig lite mer än 1½ timme att komma ur sängen även idag... och sen har jag gått som en zombie, och ingenting blir gjort... Jo, jag släpade mig in i duschen... Det var dagens bedrift!

Men resten av den här kvällen blir det en kombination av TV-tittande och datortid, och imorgon blir det språk- och stickcafé igen! Cirkeln är sluten!

Anneli.

måndag 10 oktober 2016

Livets berg-och-dalbanor

Jag skulle ha skrivit det här blogginlägget igår hade jag tänkt, men energin räckte inte så långt...
Även den gångna veckan har varit en emotionell berg-och-dalbana... Som jag ju nämnt lite i de två föregående blogginläggen så går jag igenom nåt som i det närmaste kan beskrivas som en liten livskris just nu, och som lagt sig som "grädde på moset" till utbrändheten. Av förekommen anledning så har jag inte gjort så värst många knop denna vecka heller.

Men liite har jag gjort iallafall! Igår t ex fick jag nog av vårt stökiga badrum, och med lite hjälp från Janne rev jag ut allt som inte satt fast i golvet eller på väggarna, och skurade rent, torkade ur och organiserade om skåpet under handfatet, och rensade ut saker som inte ens ska vara i badrummet! Det tog ungefär halva dagen och jag var helt slut efteråt, men det kändes skönt att jag äntligen fick det gjort! Som belöning tog jag mig ett långt, varmt, skönt bad med en badbomb som jag hittade under städningen! :o)

Nånting jag glömt att berätta för er är att jag äntligen fått hjälp med att stämma trummorna! En bekant till Janne som är musiker och trummis åtog sig jobbet! :o)
Har ni hört att man brukar säga att om man vill ha hjälp med något, och få det gjort snabbt, så ska man lämna det till nån som är ganska upptagen? Vad man menar är väl att en upptagen person låter inte saker och ting bli liggandes, utan gör allt på en gång/så fort det bara går.  Jag kan säga att enligt min erfarenhet så stämmer inte det! I precis 3 veckor befann sig vårt trumset hos den här killen innan vi äntligen kunde hämta dem i fredags! Men nu är de stämda iallafall! :o)
Jag har saknat att spela trummor, men nu när jag satte mig tillrätta med trumpinnarna i händerna så var det som att jag glömt bort hur man gör! Jag var tvungen att fråga Adrian vad jag kunde för takter... och jag kan inte påstå att jag direkt kunde dem nu... Jag kände mig jättetafflig!! Men det går väl att öva upp igen! Men inte nu! Nä, det är ju måndag och på måndagar är det ju språk- och stickcafé här i Nyhyttan! Och dit tänkte jag bege mig nu!

Ha en bra vecka allihop! Nästa söndag hoppas jag att jag orkar skriva ett nytt blogginlägg!
Vi ses då hoppas jag!

Anneli.

söndag 2 oktober 2016

En solig höstdag i vår trädgård

Den här veckan har känts jättelång... och jag har nästan inte gjort nånting... Jag känner mig fortfarande "låg" och ledsen, men denna vecka har iallafall inte varit lika akut krisig som förra veckan..! Tur det!

När man känner sig ledsen, sorgsen och energilös så gäller det att tanka energi när tillfället ges, för annars går man under! Idag var en helt perfekt dag att tanka energi på! Iallafall i mina trakter. Solen har skinit från en blå, molnfri himmel och temperaturen har varit mild för årstiden, trots att det var årets första frostnatt natten till idag.

Bästa sättet att tanka energi är som bekant ute i naturen! Jag vet ju det, men ändå orkar jag sällan ta mig ut... Men idag gjorde jag det! Jag strosade runt i trädgården en stund, och på kuppen fick jag några riktigt fina foton som jag tänkte visa er!
Mor och dotter katt var de första jag stötte på när jag kom ut:
Längst fram sitter mamma Bella och bakom står hennes dotter Silly.

Sen gick jag till vårt Åkeröäppelträd där några äpplen fortfarande hänger kvar:
Åkerö är enligt mig det absolut godaste svenska äpplet! ♥
Blå, molnfri himmel och endast en mycket lätt bris... till skillnad från de två föregående dagarnas halvstorm! Idag var det verkligen en härlig dag!
Visst ser äpplena goda ut!?!

Här ser man vårt boningshus mellan grenar och äpplen, och längst bort på bilden ser man Da House; min fina lilla lägenhet i vår lada som Janne och svärfar byggde för 16 år sen:
Om du klickar på korten så kommer de upp i lite större format!

På väg in till vårt hus igen kunde jag inte låta bli att ta kort på katterna igen:
Silly är vår vaktkatt! ;o)

Och när Bella såg att jag närmade mig dörren så kom hon som ett skott och ville också vara med på kort igen:
Eller så var det bara att hon ville att jag skulle kela med henne... Hon är världens keligaste katt!

Ja, det var min lilla promenad i vår trädgård det! Visst blev det fina bilder?!
Men jag har två foton till att visa er, och det är på min senast färglagda bild i målarboken:
Massor av färgglada snäckor! Denna bild var verkligen en "no brainer" att färglägga, vilket var precis vad jag behövde! Det var rätt skönt att bara kluddra dit lite färg utan att behöva tänka just nånting! Just what the doctor ordered...

Nästa bild ser jag fram emot att färglägga, för då ska jag använda mina metallicfärgpennor igen:
Det kommer bli fint till trollsländorna! :o)

Anneli.