... min Ärkepolare "tantista"! :o)
Och varför gör jag då det? Jo ser ni.... På grund av detta:
Ja alltså.... inte på grund av Halloumiosten, de färska champinjonerna, löken, cashewnötterna, eller det faktum att det är stekt i en rejäl klick ekologisk kokosolja... Nä det är KRYDDAN det är stekt i...!
BAKO - en Etiopisk kryddblandning av 18(!) olika kryddor! Mums!!
Den kan vara lite svår att få tag på, men i Stockholm finns den på Gryningen på Söder tror jag mig veta, och här i Avesta fick jag tag på den på Svenska kyrkan som har en liten butik inne i stan.
tantista var den som introducerade mig till denna goda krydda, och det är därför jag dedikerar detta blogginlägg till henne! ♥ Tack tantista! ♥
Anneli.
lördag 1 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Alltså nu dreglar jag...
And you should!!! :P Det blev mycket gott! :D Och vet du vad jag gjorde?
Jo, jag började med att smälta kokosoljan på medelvärme i stekpannan tillsammans med BAKO-kryddan. SEN började jag skala och skära löken, ansa champinjonerna och dela dem och skära upp Halloumin. På så sätt fick ju kryddan hettas upp under längre tid än bara den tid det tog att steka upp allt! Listigt va!?! ;-) Jag tror det tog bortåt 40 minuter innan jag hällde upp allt på min tallrik! Visserligen inte de 2 - 3 timmar som rekommenderas, men lite längre tid iallafall! :D
Mycket listigt! Pröva smör nån gång, det blir nog ännu godare!
Ja, det kan jag verkligen tänka mig!! Men smör bränner fast lättare än kokosolja... Men man kan ha i lite på slutet bara för smakens skull...!! :D
Idag gjorde jag exakt samma mat till middag, fast jag kom ihåg att salta..!! :P
MUMSFILLIBABBA!!
Skicka en kommentar