Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 11 augusti 2010

Socialt företagande

Fråga: När blir det någonsin som man tänkt sig?
Svar: IDAG!! :D

Igår skrev jag ju i mitt blogginlägg om mina planer för idag - och tänk att det har blivit just så också!! :D Det är banne mig inte ofta!!! :D

Jag tänkte att jag skulle berätta om kursen jag var på imorse.
Det är alltså en kurs i Socialt företagande.
Ett socialt företag tillhandahåller i första hand tjänster, men det måste inte vara så - det kan vara inom massa olika områden. Tanken är att man går samman flera stycken och bildar ett kooperativ/ekonomiska förening.
Det som är så bra med det är att man skapar sitt eget jobb utan att man måste bli egenföretagare - man blir helt enkelt anställd av föreningen och den är en egen juridisk person. Riktigt smart om man hittar några som man vill sammarbeta med och som vill samma som man själv!
Jag kan inte avslöja vad "min" grupp har för affärsidé - sånt håller man alltid hemligt så ingen stjäl den, men OM/NÄR vi sjösätter företaget så lovar jag att berätta om det!! :D

Om DU skulle vara intresserad av att vara med på en kurs i Socialt företagande, så ring din kommun; det ska finnas såna här kurser i alla kommuner har jag hört!

Imorgon efter lunch åker jag till Stockholm. Jag tänker inte ta med mig datorn och har ingen tillgång till nån annas dator medan jag är där. Jag vet inte om jag hinner blogga något innan jag åker, men annars gör jag det när jag kommer hem igen på fredag!

Förresten så ska min äldsta son följa med mig hem, för på söndag fyller min näst yngste son 16 år!
T-Å-R-T-A!!!
(Fast inte för mig! Jag hittar på nåt LCHF-mums till mig!!)

Fridens Liljor!!

Anneli.

4 kommentarer:

Origami-Bokbinderi-Kort sa...

Låter spännande med socialt företagande. Det får jag läsa mer om. Jag har inte hört talas om det tidigare. Ha en bra dag.

Anneli Sjögren sa...

Hej Origami!
Ja, Socialt företagande är både spännande och smart! Inte helt enkelt att hitta "rätt" folk som är på samma våglängd som man själv och vill samma som man själv, men om/när man gör det så kan det slå gnistor!! :D
Ha en bra dag du med!!

hallonmuffin sa...

Tack Anneli! Härligt med respons, och det är därför det blir extra roligt att fortsätta. Om alla skulle köpa något ekologiskt så skulle det göra skillnad. Jag tycker verkligen det är toppen att ni har vissa saker ni köper som gynnar både er, djur och natur, samtidigt som dina barn lär sig det, och tar med sig det i sitt liv. Vackert.

Anneli Sjögren sa...

Tack, Vera/Hallonmuffin!!
Ja, jag tycker verkligen det är superviktigt!!
Jag kom på flera saker som vi ALLTID köper ekologiska eller inte alls, bl a Kokosfett!! Det kokosfett man kan köpa i vanliga mataffärer är typ lika illa som margarin och går FETbort!!