Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 31 maj 2010

Frånvaro av hälsa

Vad är egentligen hälsa?
Och vad är ohälsa?
Var går gränsen?
Och vad måste man kanske acceptera på grund av åldern?
Många frågor, och den som hoppades att jag skulle ha ett svar blir kanske besviken...!

Själv börjar jag känna mig som en gammal rostig bil och när jag har en riktigt dålig dag så frågar jag mig om det är värt att "reparera" mig eller om man helt enkelt bara ska köra mig direkt till skroten!

Eftersom jag hoppas att ni vill följa med mig på denna resa genom att läsa min blogg så tänkte jag lista mina besvär och sjukdomar. VARNING! Det är en deprimerande läsning! (Ja, jag vet! Det finns de som har det värre! Men det jag har - det har jag!) Här kommer det:
Kraftig övervikt,
Sömnapné,
Kronisk trötthet,
Artros,
Hjärtsvikt,
Knölstruma,
Sömnproblem,
Tandlossning,
Restless legs (rls).
Dessutom har jag ont i fötter, knän och höfter vilket gör att jag har svårt att röra mig och gå som jag borde och även svårt att sova bl a eftersom höfterna gör så ont. Min syn har på senare år försämrats så att jag nu måste ha läsglasögon - än så länge bara med styrka +1, men för mig som alltid haft "falkögon" är det tillräckligt illa!
Pga min extrema trötthet så har mitt minne kraftigt försämrats och jag glömmer allt för ofta t ex tider jag har inbokade eller saker jag bestämt mig för att göra. Och några gånger, när jag varit riktigt övertrött så har det hänt när nån har pratat med mig att jag helt plötsligt inte förstår vad de säger! Jag hör orden, jag vet att de pratar ett språk som jag behärskar, men jag kan inte förstå/koppla vad personen säger! Riktigt läskigt!
Jag äter inga mediciner. Endast lite kosttillskott som t ex: Rosenrot och Kelpasan (en havsalg.) Men jag märker egentligen ingen effekt...!
Jag längtar verkligen tills produkterna från Kyäni kommer!! Om det är som jag har hört från andra, och som jag hoppas och tror så kan Kyänis produkter verkligen vara "Da Shit"!! ;-) Och en sak kan jag säga: Om de funkar på mig - då är produkterna BRA!! För jag tillhör den kategorin människor som inte märker nånting av nånting!! Av kosttillskott menar jag då! Och för den delen märker jag ingenting av t ex kaffe heller! Det enda som händer när jag drickar det är att mitt hjärta skenar iväg, så nuför tiden undviker jag att dricka kaffe!

Vill DU göra denna resa med mig - inte bara genom att läsa om mig här på bloggen, utan att påbörja din egen resa mot bättre hälsa och ekonomi - så tveka inte att höra av dig till mig!!
Det är tillsammans vi skapar och når våra mål!!
Välkommen i teamet!!

//Anneli.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hej Hjärteplutt!! läser om alla "hälsoproblem" du har.. jag tänker ju genast på min bok "Kroppen talar till dig". Den skulle du verkligen ha och lusläsa!! Alla borde få veta - speciellt läkare att vi i grunden är energi!! Energi ska flöda fritt och då fungerar allt som det ska. Men uppstår det en blockering så bildas detta "problem". Om vi tänker på dessa underbara människor i öst - vad har vi att lära av dem!!? jo en massa bra tekniker - tänker vidare på dessa gamla viga människor som står på en gräsmatta och kör qigong.. att vara ett i sinne och kropp, själ är nr 1 för god Hälsa! Det handlar inte bara om att äta de rätta sakerna - även om det är väldigt viktigt!! absolut!! Viktigt för allt - att ha en bra grund att bygga på! Ja så nu har jag också sagt det jag tänker på!! ta hand om DIG hjärtat!! Vi hörs - big HUGS!! ärkepolarn i e-tuna

Anneli Sjögren sa...

Tack Ärkis!! Ja, den boken skulle jag gärna ha och lusläsa!! Jag ska ev ha Qigong i min lokal - det blir ju perfekt det!! :D
Ja, vi har mycket att lära av våra vänner i Öst och allt handlar om balans/harmoni!!
Tack gumman för att du bryr dig!! ♥♥♥

Sabine-Välbefinnaren sa...

Hej hej, Kollat runt lite på din blogg och jag är intresserad av många ämnen som du tagit upp, även om jag inte kan något om... auragraf till exempel. Men min fundering är. Vad gör du för något? =) Det verkar som du är egen företagare av något slag. Men har jag missförstått. Samtidigt stod det att du skulle till Arbetsförmedlingen. Med Vänliga Hälsningar Sabine

Anneli Sjögren sa...

Hej Sabine och välkommen till min blogg!!
Haha..!! Ja, jag förstår att det kan verka lite luddigt med vad jag egentligen håller på med!! :P
Man kan väl säga att jag frilansar lite, fast mest till vänner och bekanta och inget som jag i dagsläget tjänar några pengar på.
Har varit långtidssjukskriven och sen utförsäkrad och får finna mig i FK's och AF's regelverk för att överleva ekonomiskt. Du kanske har läst om att jag är med och startar upp ett Socialt företag. Det är väl inget jag egentligen drömt om men det blir i alla fall en språngbräda ut i arbetslivet igen. Helst skulle jag vilja starta eget, men vet inte hur mycket jag kommer att orka - det har aldrig blivit utrett...!! Nu kommer jag att få testa mig fram i det Sociala företaget och sen får vi se!! Man vet aldrig vart vindarna bär!! :D
Ha det så bra!!