Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 11 juli 2010

PSYCH-K

Har ni hört talas om PSYCH-K?
Om ni inte har det så tänker jag upplysa er nu! :D

PSYCH står för psyke och K står för Kinesiologi (= en metod där man använder sig av muskeltester för att testa olika saker). PSYCH-K går ut på att det undermedvetna styr oss till väldigt stor del, och det vi inte är medvetna om kan vi inte förändra! Även att det undermedvetna VET saker som det medvetna medvetandet inte vet/är medvetet om. Hänger ni med?
Det medvetna medvetandet kan i genomsnitt processa 40 bits information per sekund. Det undermedvetna kan i genomsnitt processa 40 miljoner bits information per sekund!! I vårt undermedvetna sitter en himla massa potential!!

PSYCH-K är en metod att förändra gamla föreställningar om sig själv som inte hjälper eller stödjer, till nya och hjälpande/stödjande övertygelser om sig själv.
T ex: vi säger att du försöker sluta röka, men gång på gång trillar dit igen - fast du verkligen, verkligen VILL sluta röka! Det kan då bero på att i ditt undermedvetna så tror du inte att du KAN sluta, eller det kan finnas en rädsla för en slags "identitetskris": "Vem är jag om jag inte kan gömma mig bakom röken" eller en "imagerädsla": "Kommer jag att kunna se så där avslappnat självsäker utan en cigarett mellan fingrarna". Till exempel.

Genom att muskeltesta (oftast med den ena armen) olika påståenden så svarar kroppen om det är sant eller inte; om muskeln blir svag = inte sant/nej och om muskeln blir stark = sant/ja!
Så till exempel om man testar påståendet "Det är lätt för mig att sluta röka" så kommer med största sannolikhet svaret att bli svagt, d v s "nej". Då gör man en av två olika "balanseringsövningar" för att balansera hjärnhalvorna och byta ut övertygelsen om att man INTE kan sluta röka till den nya sanningen "det är lätt för mig att sluta röka" och sen testar man påståendet igen, och med största sannolikhet så blir svaret denna gång starkt, d v s "ja"! Ibland räcker det så och ibland behöver man göra fler relaterade påståenden, MEN: sen brukar man klara av att sluta röka!! :D Fantastiskt va!?! Den här metoden kan man använda på i stort sett vad som helst!

Men... varför berättar jag det här för er? Jo, för att idag (hmm... rättare sagt igår... klockan är långt över midnatt...!) så gjorde en kompis och jag PSYCH-K-balanseringar på varandra (vi är båda två utbildade inom PSYCH-K) och bl a så balanserade hon mig för min hjärtsvikt/hälsa! Bl a gjorde jag påståenden som lät typ: "Min kropp är läkt, återställd och full med energi", "Min kropp läker sig själv, snabbt och naturligt" och "Jag har kontroll över mig själv och min kropp". Nu är jag inte så naiv att jag tror att jag kommer att vakna fullt frisk imorgon bitti, men ni vet vad man säger: "every little bit helps"! Genom att jag gör såna här positiva, stödjande påståenden så blir det lite lättare för mig att göra de val som faktiskt stödjer min nya sanning om mig själv och min hälsa!

Jag har faktiskt ett exempel på när jag faktiskt märkt skillnad direkt efter en PSYCH-K-balansering: Ni vet när jag skulle ringa runt och bjuda in olika personer till Kyänipresentationer som jag skrev om för ett tag sen. Det värsta jag vet är att bli stressad/pushad av gåpåiga försäljare och det sista jag vill är att få människor att känna så p g a mig! Därför har jag alltid tyckt att det är så svårt och jobbigt att ringa runt och bjuda in folk, och haft världens motstånd!!! Men efter min kompis balanserat med mig med påståenden som t ex: "Det är lätt för mig att bjuda in människor till en affärspresentation" och "Det är lätt för mig att lära andra hur de ska nå framgång" så var det markant lättare att ring runt!! Och av 10 personer så var det bara 2 som sa nej!! :D

Vill DU prova PSYCH-K och antingen bor/kan komma till Avesta eller bor i Stockholm, så hör av dig till mig så kan jag hjälpa dig! OCH:

Vill DU göra denna resa med mig - inte bara genom att läsa om mig här på bloggen, utan att påbörja din egen resa mot bättre hälsa och ekonomi - så tveka inte att höra av dig till mig!!
Det är tillsammans vi skapar och når våra mål!!
Välkommen i teamet!!

Anneli.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Anneli, det var en intressant läsning och mycket känns igen. Jag visste dock inte att det fanns en metod som den du beskriver! Fascinerande måste jag säga. :-)

Hoppas det är okej att tipsa om en ny sajt som just slagit upp dörrarna:

http://alternativbehandling.se

Mvh, Åsa.

Anneli sa...

Hej Åsa och tack för din kommentar!
Det är helt OK att du länkade till din nya sajt! Jag är ju ett STORT fan av alternaivbehandlingar som du säkert märkt!! :D
Jag kanske rent av ska bli med på din sida och göra lite reklam för mig!?! Jag håller ju på med så mycket, inte bara PSYCH-K!

Anneli sa...

Ha, ha, ha...!! Ser att det smugit sig in en liten "Freudiansk felsägning..."!!
Jag råkade skriva "alternaiv..." istället för "alternativ..."!! Oops!! ;-)

Maria sa...

Hej! Kul att du gillar min blogg, din verkar också intressant. Jag har faktiskt testat något liknande, fast då kallades det inte PSYCH-K, utan tuning eller mental kinesiologi. Jag sa också olika påståenden som blev falska eller sanna. Jag jobbade med att bli frisk, eftersom jag nu gått i snart ett år och varit helt nedgången. Det visade sig att min kropp inte alls visste hur den skulle bli frisk. Med kinesiologens (den vanliga då) hjälp har jag sakta men säkert blivit bättre, och det var i maj när jag provade på den här mentala kinesiologin som det mesta vände. Jag var plötsligt full med nya idéer och hittade massor av saker som hjälpte mig att läka, både kroppsligt och själsligt. Jag blev absolut inte frisk över en natt, jag kämpar fortfarande med stor trötthet, men mycket har i alla fall hänt sen dess.

Maria

Anneli sa...

Hej Maria! Tack för din kommentar här!
Ja, det tar tid att bli frisk och jag har kämpat i många år utan att komma tillrätta med bl a min extrema trötthet!
Jag skrev i ett blogginlägg att "när kroppen får all den näring som den behöver, så är den självläkande", och det är jag helt övertygad om att det stämmer! Efter att ha druckit Kyäni Sunrise i 5 veckor kan jag säga att skillnaden är enorm för mig!! Jag kan inte minnas när jag sov så gott och vaknade så pigg! Och utan de eftermiddagssvackor jag alltid fick förr!! Så för min del kan jag konstatera att rätt näring verkligen gör skillnad!!

3pa2 sa...

Skulle verkligen velat testa det här. Så synd att du finns alldeles för långt bort för mej
Min kropp värker allt mer och fler o fler leder strejkar. Viljan och tron på mej själv sviktar betänkligt.

Anneli Sjögren sa...

:-( Tråkigt att höra!!
Ja, det är synd att det är så många mil emellan oss - jag hade gärna hjälpt dig!
Jag vet inte om du vet, men jag har startat ännu en blogg som jag skriver mer om mat och hälsa på, och just idag - bara för en liten stund sen, så postade jag ett inlägg med två youtubelänkar om näring och hälsa. Båda är på Engelska, men du som reser så mycket har säkert inga problem med att förstå vad som sägs! (Annars får du återkomma så ska jag försöka återge på svenska vad som sägs!)
I den ena videon pratas det i alla fall om att det vi kallar sjukdom egentligen är näringsbrist! Den "moderna födan" de flesta av oss äter innehåller på tok för lite näring och det gör oss sjuka! Se/lyssna gärna på de där youtube-videorna och bilda dig en egen uppfattning, och OM du kommer fram till att du vill prova näringstillskott så tänk på att de ska vara naturliga och inte sånt där kemiskt tjafs som säljs på Apoteket...!! Jag hjälper dig gärna i "näringsträsket" så mycket jag kan om du vill!! ♥

serkan balci sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
achaggblad sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.