Min kära Arch Dude Catharina är heeelt galen! Ja, i mina havrebollar alltså! ;o) Hon har tjatat på mig att jag måste lägga ut receptet så att ni, mina kära bloggläsare, får ta del av det, och nu gör jag det!
För bara en liten stund sen la jag på min Gröna Blogg ut receptet på mina sockerfria havrebollar och de i sin tur är en modifierad variant av detta mitt orginalrecept. Vill ni se det receptet och kanske t o m prova att göra dem så klicka HÄR!
Men nu ska ni få orginalreceptet - det som Catharina ville att jag skulle lägga ut!
ANNELIS SUPERGODA HAVREBOLLAR
1 liter havregryn
250 g smör
2 dl rårörsocker
5 - 6 tsk kakao
2 - 3 tsk äkta vaniljpulver
1 nypa havssalt
1 dl vispgrädde
riven kokos att rulla bollarna i
GÖR SÅ HÄR:
Skär smöret i bitar och lägg det i en matberedare. Häll på havregryn, kakao, vaniljpulver och salt. Kör ihop det till en smet och häll sist i grädden medan matberedaren fortfarande går. Blanda väl.
Ställ in smeten i kylen några timmar och rulla sen bollar av den. Förvara i kyl eller frys.
Ät och njut! :o) Och bjud en vän, som kanske också blir helt galen...! I havrebollarna alltså! ;o)
Anneli.
lördag 30 juli 2016
Mitt orginalrecept på havrebollar
Etiketter:
galen,
havrebollar,
havregryn. smör,
havssalt,
kakao,
kokos,
matberedare,
njuta,
orginalrecept,
recept,
rårörsocker,
smet,
supergoda,
tjata,
Vaniljpulver,
vispgrädde
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar