Jag börjar med de (enligt mig) godaste godisarna:
CHOKLADDOPPAD JORDNÖTSFUDGE. Ca 45 st.
INGREDIENSER:
1 dl jordnötssmör, crunchy
2 tsk honung
1 tsk vaniljpulver
knappt 1 krm havssalt
1/4 krm cayennepeppar
½ dl Ekologisk kokosolja
100 g mörk choklad
1 msk kokosolja
1 knivsudd havssalt
1 liten knivsudd cayennepeppar
GÖR SÅ HÄR:
Värm jordnötssmöret och kokosoljan lite i ett vattenbad så att det blir enklare att röra ihop. Blanda i övriga ingredienser och rör om ordentligt så allt blandas. Klä en lagom stor form (min var 21 X 12,5 cm) med en ituklippt plastpåse (för att få ut fudgen ur formen) och häll i smeten. Ställ in formen i frysen i 30 minuter.
Under tiden smälter du chokladen med kokosoljan, saltet och cayennepepparn och låter blandningen svalna.
Ta ut formen med fudgen ur frysen och skär lagom stora bitar. Doppa dessa i chokladen med hjälp av två gafflar, och lägg på ett bakplåtspapper. När all fudge är doppade och klara ställer du in gobitarna i kylen. När de har stelnat kan du lägga över dem i en burk som förvaras i kylen.
I chokladen som blev över från ovanstående godis slängde jag ner ett par-tre nävar ekologiska Corn Flakes - lätt krossade, rörde om och klickade ut på bakplåtspappret bredvid jordnötsfudgen.
Det syns inte, med det blev 7 "Corn Flakes-kluttar".
Sen gjorde jag ett godis till, nämligen:
MYSLITOPPAR. 19 st.
INGREDIENSER:
100 g mörk choklad
1 msk Ekologisk kokosolja
drygt 1 dl mysli
1 dl mandelflisor
1 nypa havssalt
GÖR SÅ HÄR:
Smält choklad och kokosolja och blanda ner resten av ingredienserna. Skeda upp i formar - jag hade Tupperwares silikonform "19 toppar", men det funkar lika bra med knäckformar. Fast då blir det flera än 19 stycken! Ställ in i kylen att stelna, och förvara dem även i kylen.
"19 toppar"
Nu gäller det bara att äta med måtta! Men det kan jag säga; den där chokladdoppade jordnötsfudgen kommer INTE ligga och bli gammal i mitt kylskåp! Och nästa gång gör jag nog dubbel sats! :P
Anneli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar