Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 11 september 2016

En vecka i ord och bild

Så har ännu en vecka passerat, och denna vecka har jag tack och lov varit frisk! (Hmmm... det kändes konstigt att skriva det där sista... jag brukar ju nästan aldrig vara sjuk och nu lät det nästan som att jag är sjuklig lite för det mesta, men att jag denna vecka äntligen varit frisk...! Men det är ju egentligen precis tvärt om! Ja ja! Moving on!)

En dag i början av veckan kom min svärmor in med dessa vackra blommor:
Det är luktärt som min käre make odlar till sin mamma och till sin fru! :o) Vilken son/man va!?! ♥

Svärmor hade också med sig en liten hink rensade lingon som jag fick, så det blev till att koka lite lingonsylt:
Jag har inte kokat lingonsylt sen jag bodde i Stockholm, d v s för sisådär cirka 24 - 25 år sen...! Kidsen är inte så förtjusta i lingonsylt och det har inte känts som nån idé att koka bara till mig själv... Men när jag nu ändå fick dem så fick det bli sylt av dem! Det blir gott att ha till gröt eller pannkakor!

På språk- och stickcaféet i måndags fick jag vara lite "fröken" och visa de andra hur man gör örtolja:
Oljan står nu i min ugn av alla ställen man kan ställa den på! Att den står där beror på att det är perfekt temperatur (lite drygt 30 grader) när man bara har lampan på så att ringblommorna och gurkörten som ligger i oljan kan dra ur sig alla nyttiga ämnen de innehåller. Av oljan ska vi sen göra salva som alla ska få varsin burk av med sig hem! Men det blir nästa måndag (inte imorgon alltså), för örtoljan ska helst stå och dra i 2 - 3 veckor innan man silar den.

Sen har jag repat upp min sjal som jag hade hunnit så långt på:
Det kändes lite sorgligt, men jag kommer ändå inte att använda den så det var lika bra!
MEN: att repa upp garnet var inte så lätt som jag hade trott! Nä minsann! Jävlas skulle det!! Jag höll på att bli gaaaaleeeeen!!! Garnet fick knutar hela tiden, och varför fattar jag inte! Men de var inte många av dem som jag lyckades reda ut, utan blev tvungen att klippa av garnet flera gånger så nu har jag inte bara ett nystan...
... utan 5 stycken! Ja, jag kan villigt erkänna att det hoppade några grodor ur munnen på mig medans jag försökte reda ut knutarna...!

Men idag har jag haft en väldigt rolig dag! :o) Adrian, Janne och jag har varit iväg till Uppsala på en liten släktträff! Vi träffades på en restaurang i Gamla Uppsala som heter Odinsborg för det är typ mittemellan där alla bor. Åh va roligt det var att träffa mina syskon och några av deras barn och en av syrrornas barnbarn! ♥
Det blev inte så många foton tagna, men av dem jag tog tänkte jag visa er tre! Först ut är på ett litet vikingatroll och på Linda - min tvillingsyrras ena dotter:
Vem som är vem av dem får ni lista ut själva!! ;o)

Straxt nedanför Odinsborg fanns en loppis, och i ett träd utanför hängde en kristallkrona:
 Den kändes lite malplacerad, men var rätt snygg i sig! :o)
Och där bakom kristallkronan var själva loppiset!
Det är kul att gå på loppis tycker jag - när jag väl gör det...! Det händer inte så ofta tyvärr! Jag kom iallafall därifrån utan att ha köpt nåt.

Nåt jag INTE gjort denna vecka är att färglägga i min vuxenmålarbok! Jag har ju varit så sugen på att testa mina nya metallicfärgpennor, men det blev bara inte av!
Men nu till veckan ska jag nog ta och "skärpa mig" och testa dem!

Ja, det var min vecka det! Imorgon är det språk- och stickcafé här i Nyhyttan igen, och det tänker jag förstås gå på! Hur jag ska göra med mitt blåa garn har jag inte bestämt än. Tips mottages gärna!
Om jag orkar och kommer ihåg det så ska jag kolla lite på nätet efter nåt mönster på en sån där "infinity-halsduk", men det är inte säkert att garnet räcker till det... Vi får se hur det blir och hur det går! Stay tuned! :o)

Anneli.

Inga kommentarer: