Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 30 juni 2015

En dag på stan

Här kommer fortsättningen på mitt äventyr med tantista igår:

Efter att vi klivit av båten traskade vi iväg mot Gamla Stan. Målet var att hitta nåt ställe att äta på, och tantista visste en pizzeria på Västerlånggatan där hon ätit förut (fast det var länge sen...) och tyckt att pizzorna var goda. Så vi knallade iväg i sakta mak, pratandes om ditten och datten som vi alltid gör.
Halvvägs hittade vi en bänk att sitta på så jag fick vila mina redan onda fötter en stund innan vi gick vidare. Tur att det finns parkbänkar säger jag bara!

Destinationen i Gamla Stan var restaurang Michelangelo, och när vi kom fram dit var vi rejält hungriga och mina fötter kändes som om de brann!
Vi blev hänvisade till ett bord och fick varsin meny, men när jag såg priserna var jag beredd att gå igen... Pizzorna kostade mellan 120 - 149 kr och det tycker jag är dyrt för en pizza! Vi fick inte ens pizzasallad till, för det brukar de inte ha på pizzerior i Italien fick vi förklarat när vi frågade!
Pizzan jag fick var väl så där "Ok-god", men osten var seg och gummiaktig tyckte jag. Nä, tacka vet jag pizzorna hemma i Avesta! De är mycket billigare och godare!

Nåja, mätta blev vi iallafall! Men kaffe på maten blev det inte där: vi gick istället till ett fik på Järntorget. Men inte vilket fik som helst! Vi gick till Stockholms äldsta konditori:
Sundbergs Konditori, etablerat nådens år 1785!
Den här broschyren fick vi när vi frågade om caféet. Klicka på bilderna så blir de större och förhoppningsvis läsbara.
Taket som ni kan se på bilden från broschyren är ORGINAL! Alltså från 1785!! Häftigt tycker jag!
På Sundbergs Konditori var det inte heller direkt billigt! För 75 riksdaler fick jag:
Men det var åtminstone riktigt gott, och det ingick både påtår och tretår! :o)

tantista och jag satt kvar ända tills de stängde kl 20.00 och sen gick vi till T-banan för att skiljas åt för denna gång.
Jag hade tokflyt med transporten hem: tunnelbanan kom efter knappt 3 minuter och när jag kom till Odenplan där jag skulle byta till buss så stod den redan inne! Mina ömma fötter var MYCKET tacksamma! :o)

Idag har jag fortfarande lite ont i fossingarna, men det ska inte hindra mig från att snart byta till en annan del av Stockholm: från och med senare idag ska jag sova hos min käre son Martin så även han får njuta av sin ömma moders sällskap!! ;o)

Men nu ska jag packa ihop mina grejer, käka lite lunch och sen bär det iväg aningens åt nordväst!

Anneli.

Inga kommentarer: