Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 29 juni 2015

Skepp O'hoj

Så här på kvällskvisten sitter jag här i soffan i Lilla Y's och hennes sambos lägenhet i Frescati (Stockholm), med fötter som bränner och bultar efter dagens strapatser! Aj, aj, ont! Men det var det värt!

Dagen har spenderats med min Ärkepolare som kallar sig "tantista" när hon nån gång kommenterar här på bloggen, och vi två har varit ute och åkt båt minsann! Men inte vilken båt som helst, utan en av Stockholms sight seeing-båtar. Turen kallas för "Under Stockholms broar" och är en nästan 2 timmar lång båttur som utgår från Strömkajen och sen går runt några av de 14 öar som Stockholm är byggt på.
Självklart tog jag massa kort, och ni ska få se några av dem, med början av denna:
Här står vi och väntar på båten och då passade jag på att ta ett kort på det Kungliga slottet! Kungen var visst hemma för den svenska flaggan vajade på slottet, men vi bestämde oss för att inte hälsa på - vi hade ju en sight seeing att åka på!! ;o) Hehehehe....

Nästa kort blir på mitt favoritskepp "af Chapman" som numera är ett vandrarhem. Det har inte seglat sen nån gång på 40-talet, men vilket år det blev vandrarhem har jag ingen aning om. Men det har varit det lääänge!
Sen åkte vi förbi Gröna lund, och det roliga var att Adrian och Lilla Y var där just då! Jag funderade på att ringa dem och säga att jag åkte förbi, men bestämde mig för att låta bli...
Ni får ursäkta att bilden är lite sned, men det är inte så lätt att ta kort på en gungande båt!

Sen åkte vi in i Nybroviken för att plocka upp fler passagerare och då passade jag på att fota Dramaten:
(Dramaten är den vita byggnaden i mitten av bilden.)

På väg ut ur Nybroviken passerade vi Vasamuseet och självklart knäppte jag ett kort:
På väg tillbaka mot Slussen passerade vi "Söders höjder" och där uppe ligger Fjällgatan som är känd för sin fina utsikt över vattnet. På Fjällgatan ligger också "Hälsans Hus" där jag var mycket när jag var tonåring. Frisksportarklubben som jag var med i på den tiden hade sina lokaler där.
Sen åkte vi igenom slussen på den plats som faktiskt heter Slussen och kom så in i Mälaren. Här ett kort på en del av söder mälarstrand:
Och typ mitt emot ligger Stadshuset:
Som ni ser så satt vi i aktern på båten (d v s allra längst bak för er som ev inte hajjar båtterminologin! ;o)
Vi åkte vidare på turen och vände fören mot Skanstull, och då passerade vi platsen där jag drog mitt första andetag; Södersjukhuset:
Nostalgi på hög nivå!! :P På samma sjukhus födde jag för övrigt mitt första barn 23 år senare!

Sista kortet från båten blev på Gamla Stan. Många av husen där är så vackra tycker jag! Och vilken atmosfär!! Mmmmm..... Jag älskar Gamla Stan!! ♥
Det var en jättetrevlig tur tyckte både tantista och jag! Kul också att få vara "riktig turist" i sin egen stad! :o) Men allting har en ände (och korven den har två...)! Fast våran dag tillsammans tog inte slut här, men resten berättar jag om imorgon för nu orkar jag inget mer idag!

Anneli.

2 kommentarer:

tantista sa...

Fantastiska bilder! Det där fotot på Södersjukhuset alltså, det är så dramatiskt, och knäppt i rätt sekund. Tänk att du är född där:) ~ Att det var lite mulet gjorde inget alls tycker jag, temperaturen var ju ändå behaglig. Trevlig tur, rekommenderas till alla bloggläsare.

Anneli Sjögren sa...

Tack Arch Dude! :D
Ja bilden på Södersjukhuset vart bra! Överhuvudtaget så var det rätt bra väder för att ta kort i - inte bara för den dramatiska himlen utanför att allt för soliga dagar gör bilderna för ljusa!
Ja, jag kan också verkligen rekommendera turen till dem som är i/kommer till Stockholm! :D