Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 27 juni 2015

Kattvakt

Anledningen till att jag är i Stockholm just nu är att jag är kattvakt åt Lilla Y's och hennes sambos katt Kiwi.
Kiwi föddes som vildkatt och kom till Stockholms Katthem när han var några månader(?) gammal. Ingen vet förstås exakt hur gammal han är, men gissningsvis är han född runt årsskiftet 2012/2013.

Så som många katter som är födda i det vilda så är Kiwi väldigt skygg, men Lilla Y har jobbat stenhårt på att vinna hans förtroende och hon har verkligen lyckats bra! Hon får göra nästan vadsomhelst med honom, men det är bara hon som får, ingen annan - inte ens sambon! Visst kan även han få gosa och bära på Kiwi, men det märks tydligt vem som är Kiwis människa!

Så som ni förstår så känns det som en ynnest när Kiwi vågar komma nära någon annan - mig i det här fallet! Ju längre jag har varit här desto mindre skygg blir han mot mig. Men misstänksam är han förstås fortfarande, speciellt om det är jag som närmar mig honom. Däremot kan han komma till mig ibland när jag sitter still, och igår kväll var han t o m så lugn och avslappnad att han lade sig för att sova bara en liten bit ifrån mig där jag satt i soffan!
Som tur var hade jag min mobil precis i närheten och lyckades ta några kort:
 Zzzzzz.....
Att lägga sig och sova så nära skulle han aldrig har gjort nån av de första dagarna jag var här - eller ens första veckan! Men nu har det liksom lossnat, och han blir mer och mer tillitsfull mot mig! ♥ Gullekatten ♥

Men nu ska jag inte stanna kvar här i så många fler dagar eftersom Lilla Y och hennes sambo är på väg hem. Men jag stannar ett tag till i Stockholm, men sover hos näst yngste sonen Martin istället. Tur att jag har några barn som jag kan vara hos!! :D

Anneli.

Inga kommentarer: