Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 24 augusti 2014

2 veckor senare...

Idag gick jag ut till odlingarna för att se hur långt mina spagettipumpor kommit, och kolla här får ni se:
För precis 2 veckor sen såg det ut så här:
Första blomman skulle precis till att slå ut!
Och idag såg samma planta ut så här:
Alla fyra plantorna har några små pumpor, och här är en annan av dem:
En del pumpablommor har ruttnat på grund av regnet den senaste veckan, men trots det ser det ut att bli åtminstone några färdiga pumpor - iallafall om det blir lite mer värme framöver...! Eftersom vi aldrig odlat pumpa förut så har vi ingen aning om hur lång tid och hur mycket värme de behöver för att hinna växa klart innan frosten kommer! Det här är verkligen ett experiment!

När jag ändå var "mitt i spenaten" så passade jag på att fota lite annat också, min Gurkört till exempel - den har verkligen växt på sig sen sist:
Vitkålen har börjat "knyta sig":
och Grönkålen har växt en del den med:
Förra året var första året som Janne odlade grönkål till mig, men jag fick aldrig smaka den - rådjuren åt upp alltihop!
I år är ett högt staket uppsatt runt hela odlingen så nu kommer de inte in där längre! Bra det, så jag äntligen får äta och göra juice av dem!

Ja, det var allt för denna gång! När jag orkar skriva igen står skrivet i stjärnorna...! Jag har fortfarande inte kunnat ta nån semester och det tar ut sin rätt.. Men så fort jag får lite inspiration och energi så skriver jag igen! Tills dess får ni ha det så bra kära bloggläsare!

Anneli.

Inga kommentarer: