Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 13 maj 2015

Ett ökat välbefinnande

På min gröna blogg har jag skrivit lite om vad som händer med min hälsa och vilka steg jag tar för att bli friskare och må bättre. Jag ska inte förlänga detta blogginlägg med att upprepa allt det, men den som är intresserad kan gå in och läsa det HÄR och det HÄR blogginlägget som är de senaste i ämnet "Annelis hälsa".

Men det är ju inte bara den fysiska hälsan som påverkar hur vi mår! Allting hänger ihop och påverkar olika aspekter av måendet, och den emotionella och psykiska hälsan spelar stor roll för det totala välbefinnandet. Och ett annat sätt att ta hand om sig för att må optimalt bra är meditation! ♥

Jag har varit "duktig" och mediterat regelbundet i kanske ett år nu, och när jag blev utbränd blev jag ännu noggrannare med att meditera varje dag, och det har varit - och är! - välbehövligt och välgörande kan jag säga utan att överdriva! Utan mina meditationer tror jag inte att jag hade orkat ta mig tillbaka till arbetslivet efter min långtidssjukskrivning!

Men man behöver verkligen inte vara utbränd för att må gott och öka sitt välbefinnande med hjälp av meditation. Så gott som alla skulle må bättre om de mediterade tror jag!

Att meditera behöver inte vara så krångligt som många tror! Det kan vara så enkelt som att bara sitta i några minuter och iaktta sin andning medan man tar långa, djupa andetag!

När jag mediterar sätter jag oftast på en CD-skiva med lugn skön musik och så mediterar jag ungefär i en halvtimme. Ibland lite mer och ibland lite mindre. Och det är sååå skönt!! Särskilt när man har fått lite mer "kläm" på det och lärt sig att släppa kraven på att det ska vara eller kännas på ett visst sätt!

En av mina Mediumlärare har skrivit en liten bok om meditation som jag verkligen kan rekommendera! Till och med jag som inte orkat läsa en bok på flera år läste ut den boken på ett "kick", så den är verkligen lättläst - och informativ!
Boken heter "Lär dig meditera" och är skriven av Helena Lindblom.
(Bilden är ärligen snodd på Adlibris.)
Trots erbjudanden av olika slag så har jag varit väldigt restriktiv med reklam på mina bloggar! Jag vill att mina läsare ska vara trygga med att när jag rekommenderar något så gör jag det för att jag verkligen gillar det jag promotar och inte för att nån betalar mig för att påstå något! Men jag kan verkligen rekommendera Helena och hennes bok! Och därför kommer här några länkar:
Först två länkar till var ni kan köpa hennes lilla bok om meditation: ADLIBRIS och BOKUS, och så en länk till Helenas hemsida där du kan gå in och "botanisera" om du är intresserad av att utveckla mediumskap och/eller healing eller skulle vilja gå på en seans eller privatsittning: LINDBLOM ACADEMY

Men mer reklam än så blir det inte här på min kära blogg! Och mer än så här blir det inte heller skrivet denna gång, för nu ska jag ut i köket och fixa lite middag!

En trevlig onsdagskväll önskar jag alla mina bloggläsare!

Anneli

Inga kommentarer: