Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 4 maj 2015

Bofinken knut

Igår när Janne och jag tog en liten promenad så hörde vi en fågel som sjöng/kvittrade så vackert alldeles i närheten av oss. Jag spejade in bland träden men såg först ingen. Jag hörde att den var riktigt nära oss, och mycket riktigt; när jag tittade i det trädet som var allra närmast oss så satt där en liten, söt fågel och sjöng av hjärtans lust! Den var orange på bröstet och Janne trodde att det var en bofink.

Idag kom jag på att jag skulle leta runt lite på nätet för att försöka ta reda på om det faktiskt var en bofink vi sett och hört och började med att bildgoogla. Jodå... de foton som kom fram kunde mycket väl stämma överens med fågeln vi såg igår, men för att vara helt säker så letade jag på youtube om det fanns nånstans man kunde få höra hur den låter. Och det gjorde det!! :D
Bofinken är ju en flyttfågel så att få se en måste ju vara ett vårtecken om något!! :D

I Solögas bok "Djurens språk" står det så här om bofinken:
"Bestäm själv. Var herre på din egen täppa och låt ingen annan ta över. Din gåva är auktoritet".

Hahaha... Ja, jag måste skratta lite, för jag kan direkt härröra det budskapet till vad som pågår i mitt liv just nu! Vad det är behåller jag för mig själv, men med tanke på att jag aldrig någonsin sett en bofink irl i hela mitt liv så tänker jag att det är ett budskap jag verkligen behöver ta till mig just nu!

Så nu jäääälar ska det bli ordning på torpet! :P (Jag ska bara.... ;o) Jo, men allting har sin tid och tar sin tid! Men det börjar klarna åt vilket håll jag ska jobba i mitt liv!)

Anneli.

Inga kommentarer: