Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 12 maj 2013

Inspiration?

Näe... Ingen inspiration...!
Jag avskyr att inte ha någon inspiration! Speciellt när jag inte har inspiration till att skriva!! Jag ÄLSKAR ju att skriva!! Men nu är jag bara trött och håglös...! Vill ingenting - orkar ingenting...! :-( Har försökt mig på att läsa lite, men det går inget vidare det heller..! Fast jag ÄLSKAR att läsa!! :-(

Nåt som känns positivt iallafall är att det funkar riktigt bra det här med 5:2-dieten - eller som i mitt fall: 3:4-dieten! Michael Mosley som TV-programmet "Vetenskapens värld" gjorde ett inslag om har även skrivit en bok om denna "halvfaste-metod" som utkommer på Svenska nån gång i augusti tror jag det var. Jag har lagt den på bevakning på Adlibris och tänker köpa den så fort den kommer ut! Högerklicka HÄR så kommer du rakt till boken!

Idag har jag ätit och imorgon ska jag fasta igen. Eller halvfasta rättare sagt. Man får ju äta upp till 500 kcal som kvinna (och upp till 600 kcal för män), och nåt jag inte fattade från början (men gör nu) är att det är viktigt att äta något proteinrikt på fastedagarna. Detta för att kroppen inte ska ta sitt proteinbehov från musklerna.
Jag har för den sakens skull ätit ganska mycket Keso med någon form av smaksättning, t ex: hackade tomater + kryddor, eller Ajvar Relish + örtsalt, och imorgon tänkte jag äta Keso med mosad banan och ingefära eller kardemumma.

För mig som aldrig är riktigt hungrig om mornarna har det passat bäst att äta till middagen, men det går ju bra att äta det mål som passar en bäst!

Förresten så till "frukost" brukar jag ta en kopp té med 2 msk Chiafrön som får svälla i téet tills det är lagom svalt för att drickas. Det är väl inte optimalt supersmaskens kanske, men för mig ett bra sätt att få i mig Omega3 och det innehåller bara 100 kcal, så sen har jag upp till 400 kcal kvar till middan!

Jag har inte vägt mig sen sist, men kan nog snart inte hålla mig längre...! Jag lovar att berätta om det hänt nåt på vågen - när jag väl bestämt mig för att ställa mig på den!

Anneli.

2 kommentarer:

tantista sa...

Hoppas läslusten kommer tillbaka tills boken kommer ut, så att du kan rapportera. Spännande att se om bilden förändras/berikas jämfört med teveprogrammet. ~ Är banan proteinrikt? Eller tar du det bara som en flavour, typ.

Anneli Sjögren sa...

Hej tantista!! :D
Ja, jag hoppas också att läslusten kommer tillbaka!! Jag saknar verkligen att orka läsa!!!!!
Bananen är bara med som smaksättare, det är keson som är proteinrik!