Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 17 februari 2013

Apropå musik...

Som jag skrev igår så är det musik som får världen att snurra - i alla fall om du frågar mig! :P Och jag har tänkt på det ända sen jag skrev blogginlägget för typ ett dygn sen...
Olika musik tilltalar en beroende på vilket humör man är på. Musik väcker så många känslor! Viss musik blir man lugn av, annan musik gör en glad! Ibland är det texterna som är det som gör att man gillar vissa låtar, ibland rytmerna och andra gånger melodierna.

Man "diggar" musik på lite olika sätt också. Om man hittar Janne sittandes blickstilla och tyst med nån musik på stereon så kan man vara absolut säker på att han lyssnar på något han verkligen gillar! Jag å andra sidan kan inte sitta stilla när jag hör bra musik - det minsta jag gör är att gunga med i takten..! :P

Av nån anledning spelar vi inte så mycket musik hemma nuförtiden. Det är mest jag som sitter med hörlurarna på vid datorn och lyssnar på musik på youtube eller på nån CD som jag har satt in i datorn..!
Men bilen.... bilen är det ställe där jag fullkomligt VRÄKER på med musik! Speciellt när jag kör ensam eller möjligtvis med nån som gillar samma musik som jag. Mina två äldsta söner t ex. I min bil är det nästan uteslutande Riktig Rackarns Hårdrock som spelas! Högt som faan! Och då njuuuter jag...!

En dag när jag var ute och körde och poppade nån av Metallicas skivor så hoppade det in en mening på Engelska i mitt huvud: "My car is my Heavy Metal/Hard Rock Sanctuari". Det är så sant som det är sagt!! :D

Men det här med att bilkörande blir synonymt med Hårdrock på hög volym har sina baksidor.. Jag vill ju vara ensam i bilen så att jag kan "skråla och vråla och digga" hämningslöst!!! Det är få människor i min vänkrets som står ut med min musiksmak så när jag har nån med mig så har jag bilstereon avslagen.... det är säkrast så... om jag vill ha några vänner kvar..! ;-)
Så som ni förstår så har jag inget emot att köra bil ensam! :P

Musik är viktigt! Vilken sorts musik man gillar är inte viktigt - det är ATT man gillar det man hör som är det viktiga! Vad lyssnar DU på??

Anneli.

2 kommentarer:

3pa2 sa...

aha - det trodde jag inte om dej. Du är en sådan som vi yrkesförare anser vara livsfarlig i trafiken. Total döv och blind inför medtrafikanter med dånande musik inne i bilen..............
Bättre lyssna på en hörbok när man kör ensam. Minns en försäljare som skulle komma till mitt företag. Den här karln var alltid punktlig men den här dagen drog han visst över tiden. Tittade ut genom fönstret och tyckte mej se hans bil på parkering........... Långt om länge kom han in och ursäktade sig. Han hade lyssnat som vanligt på en hörbok när han körde mellan ställerna och när han väl kom till mitt företag var det så spännande i deckaren att han var tvungen lyssna klart kapitlet innan han gick ur bilen :-)

Anneli Sjögren sa...

Hmmmm...!! Fast vet du, jag skulle nog våga påstå att en spännande bok skulle göra mig till en sämre bilförare än vad musik gör... När jag lyssnar på en bra ljudbok blir jag helt absorberad i det jag hör - på ett helt annat sätt än till musik jag gillar.
När jag hör musik - och speciellt sån musik som gör mig glad (Hårdrock t ex) så blir jag piggare och mer alert, så för mig tror jag nog att det är tvärt om!! Det är ju inte som att jag headbangar medan jag kör...!! :P
Men det där kan nog vara olika för olika personer kanske..! Har i ärlighetens namn inte ägnat det en tanke förrän nu! :-)