Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 16 februari 2013

Music makes the world go around

Att jag i själ och hjärta är hårdrockare vet alla som känner mig, men jag lyssnar på så mycket mer musik än så!
Bland annat älskar jag Orientalisk musik med sina härliga rytmer och spännande instrument! Kamelrock kallade min pappa det för och det är en rätt bra beskrivning tycker jag!

Idag gjorde jag en helt ny och spännande musikbekantskap tack vare TV-programmet Kobra! (Klicka HÄR för att komma till programmet.) Den här musikstilen kallas för "Ökenblues" och gör verkligen skäl för namnet! Det går inte att ta miste på att det rör sig om Orientalisk musik, men i tillägg är gruppen Tinariwen även influerad av Blues. En rätt läcker kombo om ni frågar mig!
Men efter att ha suttit på youtube och lyssnat på några av deras låtar så börjar jag tycka att det blir lite tjatigt.. låtarna är väldigt lika varandra tycker jag. Men den HÄR tyckte jag om! Den var liksom lite gladare än de flesta andra! :D (Högerklicka på länkarna så öppnas de i nytt fönster).

Jag frågar mig lite då och då: Vad skulle livet vara utan musik? Och svaret blir varje gång: TRÅÅÅÅÅKIGT!!!
It's not money that makes the world go around - it's music!! Så det så!! :D

Anneli.

2 kommentarer:

3pa2 sa...

Där ser man.......... jag är allätare som man säger även vad gäller musik med en förkärlek för Country och 50&60tals rock....... är väl den gamla raggaren i mej kan tänka........

Anneli Sjögren sa...

Jag är ganska mycket "allätare" vad gäller musik jag med... Men Dansband, skrikig jazz och opera har jag svårt för...!!
60-talsmusik växte jag upp med i o m mina äldre syskon så t ex Kinks, Animals, Beatles och Rolling Stones har jag lyssnat mycket på!