Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 6 mars 2013

Gooooood news!

Idag är jag glad som en lärka i skyn! Orsaken till min glädje är dessutom rätt fantastisk! :D Vill ni veta??
Jag vet knappt var jag ska börja... men jag får nog ta det från början med en snabbrepris för er som hängt här på min blogg ett tag och en förklaring till er som är mer nytillkomna.

För några år sen (ungefär 3 - 4 tror jag) så tog min f.d. husläkare mig äntligen på allvar och skickade mig till en hjärtläkare. Då hade jag klagat rätt länge på att det var nåt fel på mitt hjärta och inte blivit trodd...! Hos hjärtläkaren konstaterades att mitt hjärta slog på alla sätt - utom som det skulle: för snabbt, för svagt, för oregelbundet och dessutom hade ena kammaren blivit lite förstorad. Sen följde en lång period där jag fick testa olika mediciner som hade ett gemensamt: de hjälpte inte. Tillslut fick jag prova en kombination av två mediciner som visade sig funka; hjärtat började slå mer normalt.
Jag och mediciner går inte särskilt bra ihop... I min familj har vi alltid botat alla åkommor med homeopat- och naturmedicin, och jag är vääääldigt misstänksam mot vanlig skolmedicin med alla sina biverkningar! Som ett exempel kan jag ju nämna att den ena av mina hjärtmediciner har hjärtsvikt som biverkning!! Helt sjukt!!
Iallafall: När jag hade fått bukt med de otäcka symptomen som mitt hjärta uppvisat innan rätt medicinkombo hittades så började jag sakteliga sänka doserna - testa gränsen för hur lite jag kunde ta utan att symptomen kom tillbaka. Nu tar jag 20 mg av den medicin (Sotalol) som jag egentligen ska ta 3 X 40 mg av, och 1,5 mg av den medicin (Bisoprolol) som jag egentligen ska ta 2,5 mg av. Holter-EKG:t som jag gjorde i januari visade att hjärtat slog som det skulle trots de låga medicinddoserna, vilket ju förstås var väldigt glädjande! :D

Idag fick jag då äntligen träffa min hjärtläkare Jens här på lasarettet i Avesta. Vi har inte träffats på några år eftersom jag vart remitterad till hjärtspecialisten på Falu lasarett då de ansåg att mitt hjärtfel var så pass allvarligt. Men efter att läget stabiliserats så tyckte min läkare i Falun att jag kunde börja gå till Jens igen, vilket jag alltså gjorde idag.
När jag berättade för Jens om mina låga medicindoser såg han lite bekymrad ut, och tyckte att det var på sin plats att kolla mitt hjärta med ultraljud så som han gjorde första gången vi sågs - då när det upptäcktes att ena hjärtkammaren var förstorad och allt det där. Innan jag la mig på britsen i undersökningsrummet påminde jag honom om att jag har bestämt mig för att bli helt frisk och han log lite och sa att det var en bra inställning.
Vad visade då ultraljudsundersökningen? Jo:
1. Mitt hjärta slog i helt normal takt.
2. Mitt hjärta slog regelbundet
3. Mitt hjärta slog med kraftiga, fina slag.
4. Den kammare som förut varit förstorad har återgått till normal storlek igen!

JAG SA JU DET!! Tjohooo!! :D
Mitt mål är att helt kunna sluta med medicinerna på sikt. Och det är precis vad jag tänker göra!
Watch me!! :P

Jens tyckte inte ens att vi behövde ses igen! Han tyckte att det var onödigt att jag skulle betala 300 kr för en pratstund sa han! :D Damn right!! Men jag bad om att få göra ett s k Arbetsprov för säkerhets skull för att se hur hjärtat arbetar under belastning och de höll han med om att det var en bra idé! Så det kommer jag att göra lite senare. :D

Ja, nu återstår bara för mitt hjärta att bli helt friskt, men det är på gång! :D

Idag känner jag mig löjligt lycklig! ♥

Anneli.

7 kommentarer:

Anonym sa...

DET var verkligen en GOD NYHET och sånna behövs. Kram

Anonym sa...

It's truly a great and helpful piece of info. I'm glаd
that you just shared thiѕ useful information with uѕ.
Plеasе keep uѕ іnformеd liκe thіѕ.
Thanκs fοr ѕhаrіng.

Alsо visit my wеb blοg - ringinginearstreatment.blogspot.com

Anneli Sjögren sa...

Tack så mycket 3pa2!! Det känns verkligen helt fantastiskt! :D

Anonymous: Thanks for your comment!

Leslita sa...

Vad härligt att höra, glad för din skull =) KRAM

Anneli Sjögren sa...

Tack Lesly! Jag är så glad så jag steppar!! :P

Sofie sa...

Wow, häftigt! Modigt att du vågade tro på dig själv och testa! Grattis!

Anneli Sjögren sa...

Tack Sofie! Ja, det kanske var modigt... men efter att ha läst biverkningslistan på min hjärtmedicin så fanns det liksom inga andra val... Och jag tror ju benhårt på kroppens egen förmåga att läka sig - om den får rätt förutsättningar! :D