Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 2 mars 2013

Dekadensen är TOTAL!!

Ni som har följt min blogg ett tag har ju fått läsa ett antal gånger om min strävan att äta bra mat och att jag ätit min variant av LCHF sen midsommarafton 2009. Jag har varit stenhård och inte fuskat eller frångått min personliga LCHF veggiestyle - förrän förra midsommarafton då jag smakade på några små färskpotatisar.
Matfusket har sen dess ökat i takt med att tiden gått, och igår kulminerade det till total dekadens!!
Alltså... ni som inte tänker som jag runt mat får väl skratta åt mig, men jag utgår ju förstås från hur jag är som person och hur jag har definierat för mig själv hur jag vill äta! Så med total dekadens menar jag att jag aldrig någonsin på dessa år har fuskat så in i baljan som igår!
Det började med att jag var på kurs hela dagen och blev hänvisad till en pizzeria för att äta lunch. Där beställde jag det "minst dåliga" vilket i mitt tycke var falafel med sallad och pommes frites. I min rangordning av kolhydratstinn mat som jag egentligen inte vill äta så är potatis - och då även pommes - bättre än bröd och även bättre än ris (som är försurande om man tittar på syra/basbalansen). Jag VET att pommes friten är fritterad i fulfett, så vad som egentligen är bäst kan man ju diskutera, men nu råkar det vara så att mina smaklökar föredrar pommes framför ris och då fick det bli så!

Efter kursen åkte jag och hämtade Nettan för vidare färd till Norberg där det var party på gång! Väl där var maten försenad och jag var vrålhungrig, så när värdinnan satte fram en stor skål ostbågar så kunde jag förstås inte hejda mig! Vet inte exakt hur mycket jag åt, men 4 - 5 nävar var det nog i alla fall! (Behöver jag tillägga att jag ÄLSKAR ostbågar???) Som om det inte var tillräckligt dekadent så bjöds det sen på supergod broccolipaj och vitlöksbröd som jag också åt av! TVÅ portioner broccolipaj åt jag och två små skivor vitlöksbröd..! Och det stoppar inte där...!
Till kaffet bjöds det på kakor, och tror ni inte på fan att jag såg hur min högerhand närmade sig chokladkakorna och norpa åt sig en!! Och innan jag visste ordet av så tuggade jag på den också!! :P Alltså... jag tog inte ens en kaka på min egen födelsedag!!! Men igår var det ingen hejd...!

Idag har jag försökt göra bot och bättring, men som av en händelse så "råkade" Janne få med sig - alldeles gratis - en påse ostbågar från affären när han handlade igår... och en del av innehållet i den påsen ligger nu i min mage...!!
Men nu får det banne mig vara slutfuskat!! Jag vet inte hur det ska gå till, men jag VILL verkligen inte hålla på och äta så här! Och jag får faktiskt lite ont i huvudet av alla dessa snabba kolhydrater - det fick jag igår och det fick jag idag med! Det gäller bara att komma ihåg det nästa gång en frestelse blir svår att motstå..!

Anneli.

Inga kommentarer: