Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 28 september 2015

Himlars vilket himlafenomen

Har ni tittat månförmörkelsen inatt? Det har jag! :o) Häftigt!

Jag såg att många av mina facebookvänner skrev att de skulle sätta väckarklockan och gå upp tidigt för att se månförmörkelsens sista fas, men jag gjorde tvärt om: Jag har varit uppe hela natten och tänker inte gå och lägga mig förrän månen började återgå till det normala igen! Men så är jag ju en nattsuddare av rang..! :P

Jag försökte fota händelseförloppet, men som ni vet så är det supersvårt att ta bra foton på månen - speciellt när man som jag inte äger en riktig kamera, utan fotar med mobilen...! Men det här lyckades jag få på bild:
Innan månförmörkelsen började tog jag den första bilden. Klockan var då 01.20:
Jag har tagit ganska många bilder, men de blev som förväntat inte särskilt bra... Denna tog jag när det var 30 minuter kvar till total månförmörkelse:
Den lilla pricken högst upp är den sista lilla månskärvan som inte var röd. De andra ljusprickarna är från två hus en bit bort. Synd att den röda månen inte ens syns på fotot! 
Jag videofilmade en liten stund också, men blogger vägrar ladda upp filmen...! Synd!

När jag stod där i mörkret med min mobilkamera så vände jag mig om och tog ett kort på vårt hus också. Så här blev det:
Sista fotot blev något bättre! :o) Kortet togs när det bara var några minuter kvar till total månförmörkelse! 
Jag har beskurit bilden lite så att den blev förstorad så att månen ska synas lite bättre, men du kan även klicka på bilden så kommer den upp större! (Och de andra bilderna också förstås!)

Jaa... Det blir nog inte mycket roligare än så här! Fler foton är ingen idé att ta, men jag ska gå ut en sväng och ta en sista titt på månen innan jag går upp och lägger mig! Så jag säger väl God Natt nu då!! Eller God Morgon kanske är mer lämpligt..! ;o)

Anneli.

Inga kommentarer: