Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 28 september 2015

Blodmånen och Månförmörkelsen i bild

Hallå i cyberspace! Har ni fått nån sömn efter att varit uppe och tittat på månförmörkelsen och blodmånen?
Jag kröp ner i sängen kl 06.45 och vaknade faktiskt av mig själv 6 timmar senare! Och jag är (än så länge) relativt "pigg"! Med tanke på att jag alltid är så himlans trött så har jag svårt att förstå att jag orkar vara uppe en hel natt, och t o m skriva ett blogginlägg! Men sån är jag - tydligen! :P
Jag ÄR ju duktig på att skärpa mig, men tyvärr kan det komma surt efter... speciellt nu när jag är så utbränd! Men det är väl inte värre än att jag lägger mig tidigt ikväll om jag är för trött!

Jag skrev ju i morse att jag skulle ut en sväng och titta en sista gång på månen innan jag gick och lade mig, men att jag inte trodde att det var nån idé att ta fler kort... Jag hade fel! Jag hade missbedömt hur ljust det hade hunnit bli, och klockan 06.05 gick jag ut på ängen framför vårt hus och tog några kort till!

De korten jag tog inatt har jag nu förstorat lite grann (de jag la ut i förra blogginlägget var helt oredigerade, förutom sista kortet som jag hade förstorat lite), så jag lägger ut ett par foton till från inatt:
De här två fotona ser riktigt häftiga ut tycker jag! Lite mystiska så där... Fantasieggande...
De är tagna innan förmörkelsen hade börjat märkas.

På nästa foto kan man se att nu har det hänt nåt:
Och på nästa foto är den totala förmörkelsen inte långt bort:
Och här kommer de sista två bilderna jag kommer lägga ut om månförmörkelsen och blodmånen:
Dessa två foton är tagna ungefär kl 06.05, och det sista fotot är som sagt taget på ängen framför vårt hus:
Här kan man se att månen fortfarande är lite överskuggad av jorden och på väg ner bakom trädtopparna.

Jag är jätteglad att jag stannade uppe inatt! Det var spännande att följa händelserna på himlavalvet! Och vilken fantastisk tur att det var klart väder! Det var det tyvärr inte på alla håll i Sverige! Men nån gång ska man väl lyckas befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle!! :o)

Anneli.

Inga kommentarer: