Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

måndag 24 augusti 2015

Note to self...

Jag försöker verkligen ta det lugn... slappna av.... och ta hand om mig själv... ta dagen som den kommer... och göra mitt bästa... men upptäcker hela tiden att mina tankar vandrar iväg till vad som kanske kommer att hända - med mig personligen och med jobbet...
Med betoning på KANSKE...!

Just nu känns det som att jag befinner mig i limbo... ingenmansland... och jag vet verkligen inte vad som kommer att hända den närmaste tiden framöver... och då syftar jag förstås på mötet med Försäkringskassan och min doktor den 15 september och vad det kommer mynna ut i.

Jag känner mig så... utan kontroll... Mitt huvud säger en sak, mitt hjärta ett annat, och mitt samvete en tredje... Jag intalar mig att jag bara kan göra mitt bästa och att det är gott nog... Och jag vet ju att jag gör så gott jag kan... men ändå så känns det inte som det räcker... Noll koll och noll kontroll...
Men så kom jag att tänka på den här:
(Bilden ärligen snodd på internet)
Och genast känns det bättre! :o) Jag skrattar lite åt mig själv... inser att jag inte behöver veta vad som händer efter den 15 september, och inte behöver ha "plan 1", "plan 2" eller "plan 3"... Det blir vad det blir och jag vet att jag kommer att kunna hantera det! 

Dr Phil brukar säga att "Hur mycket man litar på andra står i direkt proportion till hur mycket man litar på sig själv", och nåt liknande skulle man kunna säga även i det här fallet: "Hur mycket jag litar på processen/att allt blir som det ska står i direkt proportion till hur jag kommer att hantera det som händer/blir". 
Man skulle även kunna säga: "Hur mycket jag litar på min förmåga att hantera vad än som händer står i direkt proportion till hur jag kommer att må"! Eller hur!?! Har jag rätt eller har jag rätt?? ;o)

Så, note to self: Kontroll är en illusion! Slösa inte energi på att försöka räkna ut nåt i förväg som ändå kommer bli som det blir! Jag kommer att kunna hantera vad som än händer!

Anneli.

Inga kommentarer: