Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 14 augusti 2016

Skvallerbärpaj

Det är duktiga pojkar jag har här hemma! Adrian och Janne stack ut i skogen och en timme senare var de hemma med massa skvallerbär! Ja, blåbär alltså! Och det syntes både på Janne och Adrian vad de gjort i skogen - de där mörkblå fingrarna (och i Adrians fall även mun...) tar man inte miste på! :P

Av dessa antioxidantrika bär blev det två pajer; en till Janne (vegan) och en till Adrian och mig. Det här är Adrians och min paj:
Glutenfri, men med smör! Och super, super god! Och i skrivande stund väldigt, väldigt slut... :P

Var det nån som sa recept? Alltså... det här är så lätt att göra att det knappt behövs nåt recept! Men så här gjorde jag:

Häll valfria bär i en pajform.
Blanda ihop:
2½ dl havregryn
2 dl mjöl - jag tog rismjöl
1½ - 2 dl socker
1 nypa salt

Strö detta i jämt lager över bären och ta fram smör från kylskåpet. Hyvla det kalla smöret med osthyvel och täck ALL mjölblandning med smörskivor. Lägg gärna smöret lite omlott! Torra mjölfläckar är INTE gott!

Sen är det bara att slänga in pajen i ugnen på sisådär knappa 200 grader till den har fått fin färg; ca 20 minuter eller så. Låt pajen stå och goa till sig en stund innan ni hugger in på den! Vaniljsås hade varit gott till, men vi hade ingen hemma, men OM vi hade haft det så hade vi förstås serverat det till pajen. Men det var gott ändå! :o)

Anneli.

Inga kommentarer: