Det är duktiga pojkar jag har här hemma! Adrian och Janne stack ut i skogen och en timme senare var de hemma med massa skvallerbär! Ja, blåbär alltså! Och det syntes både på Janne och Adrian vad de gjort i skogen - de där mörkblå fingrarna (och i Adrians fall även mun...) tar man inte miste på! :P
Av dessa antioxidantrika bär blev det två pajer; en till Janne (vegan) och en till Adrian och mig. Det här är Adrians och min paj:
Glutenfri, men med smör! Och super, super god! Och i skrivande stund väldigt, väldigt slut... :P
Var det nån som sa recept? Alltså... det här är så lätt att göra att det knappt behövs nåt recept! Men så här gjorde jag:
Häll valfria bär i en pajform.
Blanda ihop:
2½ dl havregryn
2 dl mjöl - jag tog rismjöl
1½ - 2 dl socker
1 nypa salt
Strö detta i jämt lager över bären och ta fram smör från kylskåpet. Hyvla det kalla smöret med osthyvel och täck ALL mjölblandning med smörskivor. Lägg gärna smöret lite omlott! Torra mjölfläckar är INTE gott!
Sen är det bara att slänga in pajen i ugnen på sisådär knappa 200 grader till den har fått fin färg; ca 20 minuter eller så. Låt pajen stå och goa till sig en stund innan ni hugger in på den! Vaniljsås hade varit gott till, men vi hade ingen hemma, men OM vi hade haft det så hade vi förstås serverat det till pajen. Men det var gott ändå! :o)
Anneli.
söndag 14 augusti 2016
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar