Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 18 februari 2014

Experimenterar

Vissa dagar får jag bara som ett ryck och blir jättekreativ! Idag är en sån dag!
Jag vet inte om det beror på Affirmationerna, att det varit soligt två dagar i rad och fåglarna sjunger i buskar och snår eller nåt helt annat, men idag är en dag som jag verkligen vill göra något!! Och gör!! (Såna dagar är tyvärr rätt ovanliga...)

Jaha... vad gör jag då? Ja, vad annat än experimenterar!?! :P Haha!! (Det är som när jag ska laga en ny maträtt... tror ni att jag följer receptet?? Nä... undertecknad tror alltid att hon kan förbättra det och börjar experimentera! Ibland blir det bra och ibland blir det.... inte lika bra...! ;-) Hihihi!!

I alla fall... jag har gjort kokosmjölk nu ikväll. Men inte bara kokosmjölk - jag experimenterar med att av kokosmjölken göra "kokosyoghurt" också! Jag läste på nån Amerikansk blogg om att det tydligen ska gå att göra nåt yoghurtliknande av kokosmjölk och citron. Det stod inga mått eller hur man ska gå till väga, men vad gör det; jag experimenterar väl tänkte jag och skred till verket!
(Kokosmjölk: 200 g Ekologiska kokosflingor + 7 dl kokande vatten. Låt dra 1 timme, mixa ordentligt och sila. Klart!)
Bilden här ovan är tagen vid ett tidigare tillfälle, när jag gjorde på lite mer än vad jag gjorde idag så fullt så mycket mjölk är det inte nu. Men till den mängden som blev på 200 g kokosflingor och 7 dl vatten har jag nu haft i saften av 1½ ekologiska citroner (ganska små). På den där Amerikanska bloggen stod det att man skulle vispa i citronsaften, och jag vispade och vispade!! Men inte fasen vill det tjockna! Och med mer citron kommer det nog smaka för mycket tänker jag...! Men kanske behöver det stå och goa till sig??
Just nu står det ute på köksbordet men när jag går och lägger mig ska jag ställa in det i kylen, och sen får vi se imorgon om det har blivit nåt som kan liknas vid yoghurt..!! Efter att ha stått i drygt 3 timmar är det fortfarande bara kokosmjölk fast med citronsmak...! Det blir spännande att se om det blir nåt av det här! :D Jag får väl baka sockerkaka eller muffins på citronkokosmjölken om det inte blir yoghurt...!

Om nån av er som läser det här har gjort kokosyoghurt med lyckat resultat så berätta gärna hur ni gör!
Och självklart berättar jag för er hur resultatet av detta experiment blev! :D

Anneli.

Inga kommentarer: