Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 19 juni 2012

Gratisbussar & Läkarbesök

Från och med igår kostar det GRATIS att åka buss i Avesta kommun! Mellan kl 10.00 - 11.00 var det invigning vid busstationen inne i stan med mingel, kaffe och nått slags bakverk. Alla som ville fick fylla i en enkät om sina bussåkarvanor och den ska sen användas för att utvärdera det här gratisbuss-projektet som ska pågå i två år från och med nu.
Katta, Nettan, Janne och jag blev intervjuade av tidningen medan vi satt och fyllde i enkäten! :P Vi får se på onsdag om det kommer med! (Avestatidningen kommer bara ut tre dagar/veckan så nästa nummer kommer imorgon).

För oss som bor ute på landet funkar det oftast inte att ta bussen in till stan tyvärr. Nu på sommaren går inga bussar alls - INGA BUSSAR! - här där vi bor!! Och på övriga årstider går skolbussarna och ett par bussar till - men inte på tider som funkar...! Man får vänta flera timmar i stan innan det går nån buss tillbaka!!
Nä, så nån bussåkare lär jag väl inte bli - det får vara hur gratis det vill!!

Idag har jag varit på läkarbesök för att förlänga min sjukskrivning. Jag har fått en ny läkare. Hon sjukskrev mig till den 13/7 till att börja med och sen får vi se. Ska på återbesök den 12/7 - alltså dagen före sjukskrivningen går ut.

Det här med läkare..... Jag brukar säga att jag är "allergisk" mot dem! Men tyvärr behöver jag konsultera dem lite då och då...!
Jag kommer ju ifrån "Hälsovården" till skillnad från Sjukvåden om ni förstår skillnaden. Jag är ju uppväxt med en mamma som kunde massor om alternativmedicin, läkande örter och homeopatmedicin, och inom alternativmedicinen tittar man ju på hur man kan läka sjukdomar snarare än att bara ta bort/dämpa symptomen som den vanliga sjukvården gör. Därför blir jag så galen på vanliga läkare som bara konstaterar att man har en åkomma och ger en nån medicin som tar bort tecknen på åkomman istället för att fråga sig varför patienten blivit sjuk och hur man kan återställa balansen för att bli frisk! Gaaaah!!! Jag blir verkligen galen på sånt!!

Men nu ska jag inte snöa in på det!! Solen skiner, vinden har bråttom och det är riktigt behaglig temperatur ute!! Kan man äntligen få hoppas att det blir lite fint sommarväder nu?!?

Anneli.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är inte alltid så kul att bo på landet...

Anneli Sjögren sa...

Nä, fast oftast!! Trivs bra annars här på landet!!