Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 7 december 2012

Att baka pepparkakor - det smarta sättet!

Julen närmar sig med stormsteg och idag fick äntligen lite inspiration och gjorde en pepparkaksdeg!
Jag hade tänkt att skriva om det som titeln på detta blogginlägg avslöjar: att baka pepparkakor på det smarta sättet, men så kom jag på att det gjorde jag ju förra året!! Jag länkar till det sist i detta blogginlägg, men först lägger jag ut bilderna jag tog på dagens pepparkaksdegstillverkning - DET gjorde jag inte förra året!! :P

Jo; för en sak som är ett smartare sätt att göra degen på är att istället för att smälta smör/kryddor/socker/sirap i en kastrull och sen hälla det i en degbunke med övriga ingredienser och på så sätt kladda ner TVÅ grejer så gör jag så här:
Ta en STOR kastrull som rymmer samtliga ingredienser och häll i det som ska kokas upp, i mitt fall socker, sirap, vatten och kryddor.
Och sen ska smöret smältas samtidigt som det andra svalnar lite.
Sen är det bara att ha i mjölet och bikarbonaten och röra om! Och då blir det så här:
Om ni tycker att degen ser lite prickig ut, så är den det!
Jaha...!! Ni  kanske undrar varför?? Jo, det är för att jag försöker att göra pepparkakorna lite mindre onyttiga genom att ha nån deciliter havrekli i degen! :P
Sen slevar jag i degen i en 2-liters frysplastpåse:
Jag brukar göra två-tre rullar av degen - det är egentligen smartare - men i år orkade jag inte...

Innan jag ger er länken till förra årets blogginlägg om det smarta sättet att baka pepparkakor - där ni också kan läsa om varför det är smartare att göra två-tre rullar av degen - så ska jag bara visa en bild på den nyaste versionen av SDSt's foldrar som jag ju lovade att göra igår:
Som vanligt så kan man klicka på bilderna så de blir större - om man nu vill det! :P

Och här kommer den utlovade LÄNKEN!

Ja, det var allt för idag!! Morsning och good bye!! :D

Anneli.

Inga kommentarer: