Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 20 december 2012

Vegetariskt julbord...

Nä, knappast!!
Idag var tredje gången i mitt liv som jag åt julbord. Första gången var det vegetariskt julbord och jättegott!
Andra gången minns jag faktiskt inte var det var, men jag minns två saker: på bordet fanns ett grishuvud dekorerat med vit kristyr och ett rött äpple i munnen (helt barbariskt i mina ögon!!) och det fanns flera vegetariska alternativ, bl a en jättegod potatisgratäng!
Idag - den tredje gången - slapp jag grishuvudet, men julbordet var allt annat än vegetariskt!! Det hade jag i och för sig inte förväntat mig heller, men jag hade nog hoppats på att det skulle finnas t ex vanlig potatisgratäng och några goda sallader...!
Men istället för att få gå och plocka det man ville från bordet så kom nån ur personalen ut med en tallrik till mig, och detta var vad jag fick:
7 falafel-bullar, 2 rödbetsbiffar (färdigköpta och förmodligen bara inslängda i micron), en persiljekvist och en majonnäsbaserad kall sås. Såsen var jättegod, falaflarna var så där, och rödbetsbiffarna kunde jag gärna varit utan...!
För att få nånting smaskens tog jag Brieost, Mimosasallad och ett par skivor Edamerost. Men inte heller det var särskilt gott...! :-( Brieosten var konstigt torr i mitten, Edamerosten var väl som Edamerost är mest och Mimosasallad gör jag mycket godare själv!
Nån sallad fanns inte, men när jag frågade efter det skar de upp lite isbergssallad och en tomat till mig...!
Det absolut godaste var efterrätten: chokladpudding, grädde och kaffe!!
Men shit! va ont i huvudet jag fick! Jag är inte van att äta så mycket kolhydrater vid en och samma måltid! Kolhydraterna/sockret känner jag av direkt - inte i magen, men i huvudet! Jag får samma känsla som om jag hade druckit alkohol, och jag gillar den inte!
Med facit i hand kan jag säga att maten var en besvikelse (särskilt med tanke på priset...), men sällskapet var desto trevligare! Och själva "grejen" att gå ut tillsammans och äta julbord är ju väldigt trevlig! Att vi sen dessutom åkte in till Falun för att shoppa lite gjorde ju sitt till! Fast egentligen avskyr jag att shoppa, men jag behövde fylla på med några julklappar och jag hittade faktiskt ett par stycken som jag sen slog in när jag kom hem!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Imorgon är sista arbetsdagen på ett tag! Det känns verkligen skönt, och jag ska faktiskt jobba hemifrån vilket känns ännu skönare! Sen ämnar jag bege mig ut i vimlet på stan för att inhandla de sista julklapparna och lite mat. Men jag har bestämt mig för att detta ska bli min lataste jul någonsin, så jag vägrar att stressa och piska mig till att göra nåt "bara för att det är jul"! Jag behöver vila och det blir prio ett! Allt annat får antingen ta den tid det tar, hoppas över eller så får nån annan göra det! BASTA! Det blir min julklapp till mig själv!

Anneli.

Inga kommentarer: