Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

tisdag 29 januari 2013

Ännu ett vikt-igt blogginlägg

Hallå allihopa! Nu var det verkligen jättelänge sen jag skrev något om min vikt. Ni som följt mig ett tag vet ju att jag "förr i världen" vägde mig varje måndagsmorgon och rapporterade hur mycket jag hade gått upp eller ner. Men sen bestämde jag mig för att lägga ner det och inte väga mig på länge. Så har också skett, men någon gång ibland har jag ställt mig på vågen bara för att kontrollera att det inte barkar käpprätt åt fel håll.
Men nu skulle jag i alla fall vilja uppdatera bloggen och er som läser den på hur det har gått, för nu har jag börjat med nåt nytt ser ni! :P

Innan jag går in på det nya ska jag bara säga att över Jul och Nyår har jag fuskat med maten rätt ordentligt! För mig som varit så strikt som bara en vegetarian-LCHF-wannabe kan vara så har mina avsteg över helgerna varit riktigt stora: Jag har ätit vanliga pepparkakor innehållande både socker och vetemjöl, några lussebullar har också slunkit ner och jag har nästan fått pippi på Leksansknäcke! Och ska jag vara riktigt ärlig så har det t o m hänt att jag ätit lite julgodis... inte mycket, men ändå!
Detta har naturligtvis resulterat i viktuppgång! Säkert ungefär 3 kg. Det kanske inte verkar vara nåt oöverstigligt för de flesta av er, men för mig som verkar vara vad jag brukar kalla för "Weight loss resistant" så känns det som katastrof!
I alla fall så råkade jag i början av januari snubbla in på en träningsblogg som skrev om "peroidisk fasta" vilket var ett helt okänt begrepp för mig!
Det går tydligen ut på att det dagliga näringsintaget ska göras inom 8 timmar för män och 10 timmar för kvinnor och resten av dygnet äter man inte! Bara dricker sånt som inte innehåller några kalorier. Och detta ska då göra att kroppen inte lagrar fett...!
Observera att jag läste detta på en träningsblogg och jag tränar ju inte. Men; det är typ nästan så jag äter - förutom att jag alltid brukar äta nåt litet innan jag går och lägger mig, så där straxt efter midnatt. Jag hade fått för mig att jag inte kunde somna om jag var hungrig, plus att dietisten som jag gick hos under många år menade på att det inte får gå alltför många timmar mellan målen för då "skruvar man ner" kroppens förbränning. Och eftersom jag oftast inte äter frukost förrän tidigast vid 10.00 - 11.00-snåret (och ibland ännu senare...) så åt jag innan jag lade mig istället.
Enligt den här träningsbloggen (kommer tyvärr inte ihåg vilken det var) så är det rent skitsnack att kroppen drar ner förbränningen på det sättet, och eftersom jag redan är ytterst tveksam till dietisternas budskap så tänkte jag att det där kunde vara nåt för mig. Det var ju bara att strunta i att äta nåt innan jag går och lägger mig!

Sagt och gjort: den 10 januari började jag att hoppa över mitt vanliga kvällsmål, men annars levde/lever jag som vanligt! Jag fuskade t o m fortfarande med att äta pepparkakor ända tills för bara en knapp vecka sen (då de tog slut)!
När jag i morse ställde mig på vågen så hade jag till min glädje gått ner 1,3 kg sen den 10 januari! :D BARA på att hoppa över mitt lilla kvällsmål!
Och när jag säger LILLA kvällsmål så menar jag verkligen LILLA! Det kunde bestå av några matskedar Fjällfil eller en Finncrisp med smör och ost eller bara ett par skivor ost t ex. Inga mängder alltså och inget jag blev mätt på! Det räckte med att det låg nåt nere i magen och skramlade!
Ja... och tack vare det här (vad annars?) så har jag gått ner 1,3 kg! :D Det känns ju inte helt fel!! Hoppas nu bara att det håller i sig, för jag trivs bra med det här sättet att äta! Det går ju t o m bra att somna fast magen kurrar lite! :P

Ja, nån gång i framtiden kommer jag säkerligen att återkomma till detta och hur det går! Men jag tänker inte börja hålla på och väga mig så där igen! Bara nån gång då och då! Det känns bra! :D

Anneli.

2 kommentarer:

linasandligaresa sa...

Grattis! Vad härligt! Skönt att se lite resultat, då blir man ju sporrad att fortsätta. You go girl! Grattis!
kramar Lina

Anneli Sjögren sa...

Tack Lina!! Ja, det känns ju lite hoppfullt! :D
KRAM!!