Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

onsdag 30 januari 2013

Livets berg-och-dalbana

"Just idag är jag stark, just idag mår jag bra..." Kentas gamla låt dök upp i mitt huvud som från ingenstans.
Igår var det annat ljud i skällan...! Igår kände jag mig självmordsbenägen; jag var trött och missmodig och ville bara dra nåt gammalt över mig! Och framför allt ville jag inte driva ett Socialt företag!! Jag var sååå nära att bara skita i alltihop!
Varför? Jaa... många anledningar..! Bland annat min fysiska (o)hälsa, extrema trötthet och att jag hela tiden måste gå över mina gränser för att företagandet och mitt liv ska fungera och gå framåt. Jag känner mig lite inmålad i ett hörn och har på nåt sätt inte till fullo förstått vad det innebär att driva ett företag på det här viset. (Jag har ju varit egenföretagare, men det är inte samma sak!)
De jag har runt omkring mig förstår inte - och kan inte förstå - min situation. Dessutom så är jag extremt skicklig på att "skärpa mig" när jag måste så ingen kan se eller förstå hur jag verkligen mår.. Jag har nåt slags "duktighetssyndrom" som kickar in så fort jag tycker att jag behöver. Det är inte alltid bra kan jag säga...!! Det gör ju att jag går över mina gränser utan att fatta det förrän efteråt.
Igår kulminerade alla dessa jobbiga tankar och känslor när jag kom hem från jobbet och hade en lunta med papper om bl a försäkringar och fackliga saker att läsa igenom och då bara brast allt! Ja, jag skulle aldrig ta livet av mig, men jag ljuger inte om jag säger att jag kände mig självmordsbenägen!! Världen blev plötsligt svart! Jag har aldrig varit med om nåt liknande! Jag är ju normalt en väldigt glad och positiv person - men igår... igår var min gräns nådd!
Jag känner mig fortfarande lite skakig, men har åtminstone fått lite nytt hopp! Idag har jag nämligen varit på TFT-Hälsan i Västerås hos Ola (som jag känner lite sen förut) för en Hälsoanalys och fått med mig en hel arsenal med näringspreparat hem!
Det visade sig att jag har en del näringsbrister som bl a bidrar till att jag ständigt är så trött! Jag har svår kalcium - och C-vitaminbrist bland annat! Selen, B6 och B12 var annat som jag hade brist på och så en hel del mineraler.
Som "grädde på moset" så fick jag med mig en burk Crataegus som är för hjärtat! Allt är förstås helt naturligt - annars skulle jag inte äta det!
Nu ska det verkligen bli spännande att se om jag kan börja bli piggare och må lite bättre! Det lär väl inte hända över en natt, men jag håller tummarna och hoppas! För annars så vet jag inte hur det ska gå..! I'm at the end of my rope here som de säger på utrikiska!

Med förhoppning om en bättre morgondag!

Anneli.

7 kommentarer:

tantista sa...

Du måste dra i nödbromsen. Read my lips. Jag vet att du kommer att svara med tjugo anledningar till varför det inte går, men tro mig, du måste det. Du kan inte fortsätta må så här. Det är en klassiker: Ju mer man är på väg in i väggen, desto mindre fattar man att man är på väg in i väggen. Din situation är absurd. Förstår du inte det?

Anneli Sjögren sa...

Jo... jag har börjat inse det... och då har jag inte ens berättat mer än fragment om hur det verkligen är...
Jag kommer att behöva ta upp det här så snart som möjligt på jobbet - så är det bara!! Känns som en tickande bomb... :-(

tantista sa...

BRA!!!!!! Och du - jag fattar att det bara är toppen av isberget du berättar om. Jag känner dig, Fröken Pollyanna... ♥

Anneli Sjögren sa...

Hmmm... Ja du gör ju det..!! :P
Pollyanna... Ett nytt smeknamn... nån speciell anledning/betydelse??

tantista sa...

Klassisk barnboksfigur, obotlig optimist, ser det ljusa och goda med allt och alla även i dom svåraste omständigheter...

http://sv.wikipedia.org/wiki/Pollyanna

Anneli Sjögren sa...

Aha..!! :D Nu fick jag lära mig nåt nytt så här mitt i natten! :D
Tjaa... kanske stämmer in lite grann på mig...! :P
Nu ska jag gå och lägga mig, så natti natti!! ♥

tantista sa...

Natti natti ♥