Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 12 januari 2013

Nu är glada julen slut, slut slut..

Julegranen kastats ut, ut, ut! :D

Av nån underlig anledning så fick jag sån energi och lust att städa ut julen och möblera om lite här idag! Visserligen är det inte Tjugondag Knut förrän imorgon, men jag ville inte vänta! Sagt och gjort! Grabbarna mina hjälpte förstås till, vilket var en förutsättning för att jag skulle orka!
Martin, som var den som klädde granen dagen före julafton var också den som tog bort allt bling-bling och lämnade bara julljusen till sin far att ta bort. Sen åkte granen ut genom fönstret!
Alla julstjärnor och ljusstakar packades ner tillsammans med julkrubban och några andra små juldekorationer som ungarna tillverkat på dagis och lekis. Puts väck, och det känns bara bra!

Vad gäller ommöbleringen så har Janne och jag länge pratat om att göra om det genomgångsrum som är mellan vardagsrummet och köket i vårt hus till ett "kattrum", men för att kunna påbörja detta så blev det så att vi var tvungna att flytta skrivbordet med vår gamla dator som Janne använder in till vardagsrummet, vilket jag har tjatat på att vi ska göra en längre tid, för då kan vi sitta bredvid varandra istället för som hittills i varsina rum! (Jag har alltid haft min laptop i vardagsrummet). Även mina stora hibiskusar flyttades in till vardagsrummet så katterna fick ha fönstret som sin egen utkiksplats.
Fotot här ovan taget sommaren 2011 på nämnda hibiskusar!

Det är inte på långa vägar färdigt med ommöbleringen än, och vi får väl se när nästa inspirations- och energikick kommer...! Men till dess så funkar det att ha som det blev, även om det ser lite knasigt ut i vardagsrummet just nu..! :P

Anneli.

6 kommentarer:

tantista sa...

Dom var fina, dom hibiscusarna! ~ Jag skrattade när jag läste att ni skulle göra om mellanrummet till ett kattrum - har ni inte märkt att katterna själva har gjort det för länge sedan ;) I alla fall när jag var där! :D

Anneli Sjögren sa...

Hahahaha...!! :D Jo... av nån underlig anledning så har vi faktiskt märkt det...!! Men vad jag menar är att i det rummet ska vi ha extra mycket kattgrejer!! T ex finns planer på att vi (läs Janne...) ska bygga/sätta upp en bred list runt väggarna som katterna kan gå, sova och ligga och spana på. Att bygga "uppåt" gör utrymmet så mycket större och mer spännande för våra små hårbollar! :D

tantista sa...

Låter jättemysigt ju!

Anneli Sjögren sa...

Ja, eller hur!?! :D Det är nästan så att man ville vara en katt!! :-)
Tanken är att de ska kunna gå ut med väggarna i typ hela rummet!! De kommer att ÄLSKA det!! :D

tantista sa...

Med hyllorna på lite olika höjder, så att dom kan hoppa! Och så lite tunnlar och "hus"! Och så det viktigaste av allt: Dom tomma kartongerna som alla dom lyxiga kattattiraljerna kom i...!

Anneli Sjögren sa...

Hahahahaha...!!!! Precis!!!!! Det märks att du har haft katt!! :P
Ja, ungefär som du beskrev det har jag tänkt mig det hela! Och kartonger är det bästa en katt vet!! Kartong = kattmagnet!! :D