Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

söndag 16 juni 2013

Ännu mera Gotland

Här kommer nu bilderna från sista dagen på Gotland. Denna dag (13/6) hade vi inga inbokade studiebesök utan fick spendera dagen som vi ville fram till att vi i samlad tropp skulle åka ner till båten som skulle ta oss över till fastlandet.

Jag hade bestämt att jag skulle köpa presenter till Bröderna Bus och massa té till mig, vilket i praktiken innebar att jag skulle få utmana mig själv och våga ge mig ut på en låååång promenad trots att jag hade ont i ett knä och jätteont i mina fötter...! Men är man i Visby och vill uppleva staden så är det bara att bita ihop och knalla på! Och det gjorde jag!! Tyvärr har jag fortfarande ont i fötterna efter den strapatsen, men det var det trots allt värt!! Jag skulle inte vilja vara utan allt det jag såg och upplevde den dagen!!

Första bilden är tagen på Söderport, från insidan av ringmuren,
och nästa kort är på Söderport den också fast från utsidan!
På vandringen genom staden kom vi fram till denna otroligt häftiga kyrkoruin som alltså ligger mitt i Visby. Första kortet visar utsidan sett från torget.
Men den verkliga Wow-känslan infann sig när man kom in i kyrkoruinen!! Kolla bara:
Visst är det häftigt!! Man kände sig rätt liten därinne..!! :P
På fotot här ovan ser ni Katta när hon går omkring och tar kort hon med!
Sista kortet på kyrkoruinen är taget mot torget och ingången.

Efter besöket i kyrkoruinen hittade vi äntligen fram till téaffären jag ville till: Kränku. Där köpte jag té för över 300 kr + varsin tékopp till Bröderna Bus.
Nåt jag inte köpte var denna kopp:
Jag skrattade högt när jag såg den, och hade det varit så att Janne hade druckit té eller kaffe så hade jag köpt den till honom!!! :P Men nu gör han inte det, så det blev lite mindre för mig att bära på!

När vi hade börjat gå tillbaka mot hotellet "råkade" vi gå förbi ett café som bl a sålde hemgjord glass och där bestämde Katta sig för att bjuda mig på glass!
Dessvärre slutade det inte med det... Nä, jag fick syn på såna där stora maffiga maränger och kunde inte låta bli....
Mums! Va gott det var!! :P Men (som tur var) så orkade jag inte hela utan lämnade ca 1/3...!!

Till slut vill jag vis er ett litet hus som jag blev helt förälskad i:
Det huset gick vi förbi på väg till téaffären och jag kunde förstås inte låta bli att ta kort på det! Visst är det gulligt!?!

Ja, det var Gotlandsresan i ord och bild! Jag skulle väldigt gärna vilja åka tillbaka för det var så mycket jag inte fick se denna gång, t ex Botaniska trädgården och Lummelundagrottorna! Och inte fick jag smaka Gotlandspannkaka heller...! Men det får bli en annan gång!

Anneli.

5 kommentarer:

tantista sa...

Tack för alla dom här bilderna, har varit spännande att följa. Den där kyrkoruinen... wow... och jag förstår att du blev förälskad i Klämda Huset... eller vad det nu kan tänkas heta:) Jag måste nog åka till Visby nån gång, har haft en viss längtan dit och inte blev den mindre nu!

Anonym sa...

Glassen & marängen JA Tack. det säger man inte nej till.
Jag är som du oavsett värk i fötterna så travar jag på för det är liksom värt det

Anneli Sjögren sa...

tantista: Vi kanske kan åka tillsammans!?! Janne är i alla fall inte särskilt intresserad av att följa med, hur obegripligt det än låter!!
3pa2: Ja, det är så värt det! Och det funkar rätt bra om man bara får sätta sig på ett fik eller en parkbänk och vila lite emellanåt!

tantista sa...

Ja det låter som nåt vi kan sikta på! :D

Anneli Sjögren sa...

Tjohoo!! :D