Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

fredag 14 juni 2013

Hemma från Gotland!

Nu är jag hemma igen, men jag tänkte börja visa er lite foton med början från början! Eller.. inte riktigt från början för jag tog inte ett enda kort förrän vi var ombord på båten. Men jag kan ju i alla fall berätta att straxt efter kl 12.00 kom den hyrda bussen och hämtade upp oss 5 som skulle åka från Avesta. De första som blev hämtade med nämnda buss fick åka betydligt tidigare eftersom färden startade i Mora! Allt som allt var vi 31 Sociala företagare som åkte med på studie/utbildningsresan till Gotland.
På soldäck tog jag de första korten. Men det var inte mycket till sol att tala om tyvärr, men däremot gott om blåst! Det var nästan så att kameran hotade med att blåsa ur handen på mig medan jag fotade!!
Ju närmare vi kom Gotland desto mer klarnade det upp! Men blåsten ville inte mojna det minsta!
Ser ni båten därborta borta mot horisonten?  (Klicka på bilderna så blir de större).
Strax efter kl 19.00 kunde vi äntligen skönja vår slutdestinations västra kustlinje! Äntligen skulle jag få se och uppleva Gotland! :D

På Hotell Solhem blev det heller inga kort tagna... inte av mig i alla fall... men av ringmuren tog jag desto fler kort!! Alltså; jag är helt fascinerad av ringmuren!! Jag önskar att den kunde tala och berätta om allt den bevittnat genom alla århundradena..!!
Hotell Solhem ligger precis utanför muren och på kortet har jag just rundat första hörnet sett från hotellets håll. Tittar man sen åt höger så ser man det som kortet här under visar:
Ännu mera mur alltså!! :P Och fortfarande från utsidan av den.
På kortet ovan har jag precis klivit innanför muren och börjat gå nerför backen till vänster. Åh vilken härlig känsla det var att vandra utmed muren! Alldeles ensam var jag också, vilket jag bara tyckte var skönt faktiskt! Då fick jag gå och njuta helt i min egen takt! :D
Lite längre ner i backen växte denna fina murgröna.
Och ytterligare en bit ner fanns denna portal genom muren. Så himla vackert på nåt vis...!!
Helt plötsligt tog muren slut och jag vek av åt höger parallellt med hamnen och där tog jag denna bild som får bli den sista för idag! I nästa blogginlägg ska jag visa ännu flera foton, bland annat på en superhäftig och fin kyrkoruin som ligger mitt inne innanför ringmuren!
På återseende!!

Anneli.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Foton ger verkligen liv åt en blogg. Helt underbart. Stadsmurar finns på flera plaster bland annat Kalmar. Även jag fascineras av dessa byggnadsverk.
Ser fram emot nästa blogg

Anneli Sjögren sa...

Tack 3pa2!
Ja, bilder livar verkligen upp! Kul att vi delar fascinationen för stadsmurar!
I Kalmar säger du... är den också från medeltiden? Låter som att det kan vara värt ett besök!! :P

Anonym sa...

Kalmar stadsmur är från 1600-talet.
Jag älskar ju tyska städer och skall du söderut så missa inte Rothenburg ob der Tauber - liten medeltidstad med en helt fantastisk ringmur. Du går in igenom den efter att ha passerat en grönskade park. Skulle du sedan någonstans inne i den lilla staden få för dej att kika ut genom en glugg i muren på andra sidan........ ja då stupar naturen neråt en ravin som är mycket djup. Så djup att man hissnar.
Googla Rothenburg Bilder - tror det är en stad helt i din smak :-)

Anneli Sjögren sa...

Åh TACK 3pa2!!!! Det ska jag genast googla!! Misstänker att jag kommer att bli riktigt ressugen...!! :P
OM jag faktiskt verkligen skulle åka iväg på riktigt så kanske du vill följa med!?! :P

Anonym sa...

Självklart :-) Räkna med mej

Anneli Sjögren sa...

Toppen!! Bättre ciceron kan jag nog inte få!! :D