Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 8 juni 2013

Martins student i ord och bild

Och här kommer han: Martin Sjögren!! Och i sin hand har han sina betyg! Och vilka betyg sen!! Mamma är mäkta stolt! ♥
Och apropå hand förresten; det är Linnéa som höjt sin hand till hälsning precis när jag knäpper kortet! :P
Linnéa har sytt en Superhjälte-cape till sin lillebror, och här sätter hon på honom den:
"Världens bästa Martin 2013-06-07" 
Här har vi alla syskonen! Från vänster: Linnéa, Martin, Rickard, Ylvali och Adrian. ♥
Här en bild på själva föremålet för eventet: Martin!! ♥
Så var det då äntligen dags för lite mat! Vi var alla jättehungriga och lät oss väl smaka! :D
Efter att alla gjort heder åt anrättningarna så var det presentöppnardags! Martin fick mest tillbehör till sina elgitarrer, men även en mixerstav och lite kontanter! Av Linnéa och Jessica fick han dessutom en hel service från Arabia (vintage Arabia Ruska) som han ska få när han ordnat eget boende.
Trots att alla var så proppmätta började somliga bli kaffesugna efter presentöppningen, så jag dukade fram efterrätten;
och jag kan avslöja att hos samtliga fanns utrymme för både glass och jordgubbs- och rabarberpaj!
Jag fick jättemycket beröm för jordgubbs- och rabarberpajen, så här kommer en närbild på den - bara för att skryta... ;-) :P hihi..!
Receptet? Vill ni ha receptet?? Ok! Det kan ni väl! :D
Till en normalstor paj tar man:
2 dl vetemjöl
2.5 dl havregryn
ca 2 dl (rårör)socker
ca 200 - 250 g kylskåpskallt smör
I en osmord pajform lägger man i det man nu vill ha (äpplen, krusbär, jordgubbar o s v) och sen strör man över mjöl/havregryn/socker-blandningen så jämt man kan. Skiva det kalla smöret med en osthyvel och lägg ett jämt lager utan några mellanrum (gärna t o m lite omlott) över hela pajen. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 25 - 30 minuter. Klart och supergott! :D
TIPS: Extra socker kan behövas om frukten/bären är väldigt sura; ca ½ dl brukar räcka! Är det dessutom "blöt frukt/blöta bär" kan man tillsätta lite potatismjöl till sockret innan man strör det över frukten/bären.
Gör man äppelpaj blir det jättegott om man strör kanel över äpplena innan man strör på mjölblandningen!

Till sist ett foto på blommorna, gosedjuren, capen och bubblet (som naturligtvis är alkoholfritt):
Trots att det varit jätteroligt med alla förberedelser och festen och allt så är det är så himla skönt att ha det här bakom sig och att nu kunna fokusera på det som komma skall! Och vad är det som ska komma då?? Jo ser ni: på måndag bär det av till Gotland!!! Yey och tjohoo!! Mer om det kommer i morgondagens blogginlägg!

Anneli.

4 kommentarer:

tantista sa...

Martin har nu tagit sin hett eftertraktade examen i AVANCERAD PARTYKUNSKAP!! Vilken fest, strongt gjort att få ihop den så fint. Grattis Martin - och grattis Anneli till alla dina fina barn <3

Anneli Sjögren sa...

Tack tantista!! Fast Martin har möjligtvis tagit examen i att vara gäst och huvudperson på ett party, förutom att han hjälpte till med maten förstås... annars så var det faktiskt undertecknad + syskon som gjorde "grovjobbet"!! ;-)

tantista sa...

Ja jag var nog otydlig men det var ju så jag menade så klart - att du/ni visat honom hur det skall gå till:)

Anneli Sjögren sa...

Ja, lite otydlig var du allt...!! :P Hihi...!!