Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

lördag 31 augusti 2013

5 mån och 9 kilo

Slö dag... trött dag... Men imorgon tänkte jag försöka få lite fart på mig!! :P

Min ena systerdotter hade lagt ut bilder på facebook på muffins hon bakat som såg så himla goda ut och när jag läste vad hon skrivit om dem så såg jag till min stora glädje att de inte innehåller något socker!! Sötman kom istället från mosad banan och torkad frukt! Perfekt tänkte jag! Jag undviker ju helst socker om det inte råkar finnas lite i riktigt mörk choklad som jag äter lite av ibland. Så imorgon tänkte jag prova på att baka såna muffins! :D

Annars är väl det enda vettiga jag har gjort idag att läsa rätt många sidor ur boken 5:2-dieten av Michael Mosley och Mimi Spencer.
Jag har hunnit till sidan 94 och i stort sett allt jag läst hittills känner jag igen från TV-programmet, men jag blir ändå lite peppad och glad att jag redan håller på med 5:2-dieten för jag tror verkligen på den här metoden! Jag har ju faktiskt testat den i precis 5 månader nu och gått ner ca 9 kilo!

Nu behövs det ju mer forskning kring 5:2-dieten, men är den så bra för hälsan (och inte bara för att gå ner i vikt) som de i dagsläget tror så är det helt fantastiskt!
Jag hoppas och tror att det här verkligen kan bli en livsstil för mig, och inte bara ännu en diet som jag orkar följa ett tag men som sen rinner ut i sanden...! Time will tell!!

Idag tog jag förresten min sista penicillintablett! Nu börjar arbetet med att bygga upp tarmfloran och immunförsvaret igen - och hålla sig frisk!! Och på måndag ska jag börja jobba igen efter nästan tre veckor i sängen/soffan! Det ska bli skönt att livet återgår till lite mer struktur och ordning!

Anneli.

2 kommentarer:

tantista sa...

Jag tycker att du är fantastisk <3 Nio kilo är mycket...!

Anneli Sjögren sa...

Tack tantista!! ♥ Ja, sett så här i backspegeln så inser jag att det är en alldeles perfekt lagom takt att gå ner!! Men när man är mitt i det så känns det sååå seeegt...!! Tur man har backspegel!! :D