Hjärtligt Välkommen!

Välkommen till min blogg! Jag som skriver den här bloggen är en riktig mångsysslare både vad gäller professioner och intressen, så bli inte förvånad om de ämnen jag skriver om inte verkar höra ihop alla gånger!! ;-) Min fysiska hälsa fick gärna vara bättre, och jag jobbar på att det också ska bli så, med bl a naturmedicin och homeopatmedel. I högerkolumnen hittar Du min e-mailadress och jag blir jätteglad om Du hör av Dig till mig om det är nånting Du undrar över! Kommentarer välkomnas förstås också! Kom ihåg att komma tillbaka och se vad jag svarade på din kommentar!!//Anneli.

torsdag 10 oktober 2013

Snigelpost

Förra måndagen gjorde jag ett nytt Holter-EKG (24-timmars registrering av mitt hjärta) och idag fick jag snigelpost från min hjärtläkare Jens med resultatet.

Efter att jag förstått att min stora viktuppgång och svårighet att gå ner i vikt (i alla fall till stor del) berodde på en av mina hjärtmediciner (Sotalol), tog jag kontakt med Jens och hörde med honom om jag kunde få byta medicin. Han sa att han skulle återkomma när han letat fram en alternativ medicin vilket han också gjorde.
För att få börja med den nya medicinen var jag tvungen att sluta med Sotalol så den fick gå ur kroppen och sen var planen att jag skulle läggas in på lasarettet ett par dygn så att den nya medicinen fick provas under bevakning. 
Sagt och gjort: jag slutade med Sotalol men sen gick det (tack och lov) inte som planerat..! Det blev aldrig nån sängplats ledig för mig på lasarettet, men under tiden som jag väntade hann jag upptäcka att mitt hjärta slog lika bra utan Sotalol! :D Så Jens och jag kom överens om att "ta sommarlov" och så skulle han höra av sig till hösten, vilket han gjorde genom att skicka kallelsen till det nya Holter-EKG:t. Och idag kom alltså svaret!
Vill ni veta vad han skrev i brevet till mig? Jo, exakt så här:

"Hej!

Nu har du genomgått en 24 timmars hjärtfrekvensmätning. Denna visar i stort sett normala förhållanden. Du har en regelbunden rytm med enstaka extraslag som du kan känna som lite fladder. I nuläget tycker jag att vi inte behöver någon förändring i dina läkemedel men om du skulle få mer påverkan av dina extraslag så skulle du i första hand kunna utöka Bisoprolol.
Om du har funderingar får du gärna kontakta mig.

Med vänlig hälsning

Jens Monheim
Överläkare"

Ja, vad säger man..!?! Jag är självklart jätteglad! Jag har ju hela tiden sagt att jag ska ha ett friskt hjärta!
Och jag har ju faktiskt lyckats med "det omöjliga" (enligt läkare), d v s att trappa ner på mina mediciner (istället för trappa upp som brukligt är) och t o m helt slutat med den ena, samtidigt som mitt hjärta har återfått normal storlek igen från den förstoring som sågs för ett par år sen!
Av den medicin som jag fortfarande äter (Bisoprolol) tar jag endast en halv tablett av minsta dosen! Tyvärr verkar den dosen vara nödvändig, för när jag försökt ta ännu mindre kommer mina gamla symptom tillbaka. I alla fall har de gjort det hittills... Men jag kommer försöka sänka igen så småning om - det kan ni vara säkra på!!

Jag tror på tankens kraft, och det är ju faktiskt vetenskapligt bevisat att oro/ilska/uppgivenhet och liknande känslor försämrar immunförsvaret, så varför skulle inte en positiv hållning/tro förbättra det!?! Tror man att något är möjligt så är chansen att uppnå det man vill bra mycket större än om man inte tror det, eller hur!?! 
Jag ska ha ett friskt hjärta - punkt!!

Och det är i alla händelser roligare att vara glad och positiv!! :D Win - win!!

Anneli.

11 kommentarer:

tantista sa...

Det måtte vara bra för konditionen att jaga spöken! ;) Skämt åsido, jag är jätteglad för din skull - och din familjs, och dina vänners! Det verkar som att vi får dras med dig! ;)

Anneli Sjögren sa...

Haha..!! Njae.. om det är bra för konditionen att jaga spöken vete sjutton.. Visst gick jag upp och ner för en trapp och runt i huset, men å andra sidan så blev det kaffe med dopp också... onödiga kalorier - men ack så gott!! :P
Ja prognosen för att ni ska få dras med mig en längre tid ser mycket god ut!! ;-) Moahahahahahaha...!!! :P

Anonym sa...

Hej!
Hur lång utan Sotalol har du varit hemma? Jag menar om när du minskade dosen, eller slutade med allt på en gång? Hur lång tid behövde du för att "känna av" att du har inte Sotalol i kroppen?

Jag håller på själv att sluta med Sotalol. Minskade för 6 dagar sen med häkften. Tar endast 80 mg på morgonen och slutade med 80 mg på kvällen.

Mvh,
Magda

Anneli Sjögren sa...

Hej Magda!
Jag minskade dosen väldigt långsamt. Först var ju inte prio 1 att sluta helt, utan att se hur liten dos jag kunde klara mig på. Jag klarade mig på väldigt lite!! Minns inte exakt hur lite, men jag tror att jag var nere på 1/4-del av läkarens rekommenderade dos - eller om det t o m var lite mindre...! Har tyvärr förträngt det!
I alla fall när jag skulle få prova den nya medicinen så sa min doktor att det skulle gå minst 2 dygn tills tillräckligt mycket att Sotalolen gått ur kroppen, men för att den ska gå ur helt tar det gissningsvis några dagar till.
Jag kan inte påstå att jag känt av Sotalolen i kroppen och kan därför inte heller svara på din fråga om hur lång tid det tog innan jag kände att den var ute ur min kropp...!
Lycka till med ditt hjärta!! ♥

Anneli Sjögren sa...

Förresten Magda! Minnet kom helt plötsligt tillbaka!! Så här var det:
Jag skulle från början ta 2 tabletter på morgonen och 1 på kvällen - 40 mg per tablett. Från det minskade jag under lååång tid ner ända till 1/6-dels tablett till kvällen, and that's it!!! Och fast jag tog så lite tyckte alltså min doktor att det skulle gå minst 2 dygn innan jag fick börja ta den nya medicinen - som jag ju alltså aldrig började med!! :D
Så var det!! :D

Anonym sa...

Hej Anneli!

Tack för ditt svar. Ska minska min dos från och med imorgon till 40 mg :) och sedan slutar ta den. Så du ta inget Sotalol nu? Slutade helt?

Mvh,
Magda

Anneli Sjögren sa...

Jupp! Slutat helt!! :D
Det blev ju så i o m att jag var tvungen att låta Sotalolen gå ur kroppen innan jag kunde börja med den nya medicinen. Sen när dagarna gick och det inte blev nån plats för mig på lasarettet så upptäckte jag ju att hjärtat klarade sig utan så då tyckte både min hjärtläkare och jag att vi inte behövde prova ut den nya medicinen! :D
Nu äter jag ½ tablett av minsta dosen Bisoprolol (= 2,5 g)istället för rekommenderade 1 tablett!
Alltså äter jag 1,25 g/dag. Min hjärtläkare säger att den dosen är så liten att de räknar det som att jag inte ens äter medicin, men jag har provat att inte ta alls och då blir mitt hjärta kinkigt igen..!! Så det är tydligen det jag behöver just nu.

Anonym sa...

Tack Anneli! :)

Anneli Sjögren sa...

Varsågod!! :D

MadameH sa...

Vad var det för fel på Sotalolen? Får du inga biverkningar av Bisoprolol?

Mvh Helena

Anneli Sjögren sa...

Hej MadameH! Tackför din kommentar!

Fel och fel... Har du läst bipacksedeln?? Rena skräckromanen!
Jag åt så lite medicin och under relativt kort tid (ett par år..) så jag hann inte få några biverkningar (mer än att jag misstänker att Sotalolen gjorde så jag gick upp i vikt). Nu har jag inte tagit nån som helst medicin på... ja vad är det nu... 3 - 3½ år eller nåt! Jag har lyckats läka mitt hjärta så pass att jag klarar mig helt utan medicin! :D
Jag läkte mitt hjärta genom att börja äta magnesium, Q10, selen och Omega3 + bli noggrannare med att få i mig näring överhuvudtaget!
Hoppas att du är nöjd med mitt svar!